CATEGORIES

Toinen lastenhuone ennen ja jälkeen

26.2.2020

Lastenhuoneiden alkuperäiset värit eivät olleet meidän tai poikiemme mieleen, joten ne päätimme maalata. Yhden huoneen muutoksen jo näittekin, missä oli harmaata kuviollista tapettia yhdessä seinässä, toisessa tumman sinistä, kolmannessa kirkkaan vaaleansinistä ja neljäs oli raikkaan valkoinen. Sen huoneen maalasimme yhdellä sävyllä ja vaihdoimme huoneeseen lattialistat ja lisäsimme vielä kattolistat. Huoneen yleisilme rauhottui, sillä seinälle on vielä määrä mennä 3-4 kehystettyä futispaitaa, mitä mieheni on vastustajiensa kanssa vuosien saatossa vaihtanut (ja mistä nimistä meidän futishullu esikoinen on innostunut :D) Seuraavaksi näytän teille toisen lastenhuoneen. Siinäkin oli paljon erilaisia seiniä. Kaksi oli valkoista, mutta kolmannessa seinässä oli perhostapetti ja neljännessä vaaleanpunaraidallinen tapetti. Poistimme ne, pesimme seinät, revimme irti kaikki lattialistat, maalasimme uudellä sävyllä ja lisäsimme tähänkin makuuhuoneeseen uudet lattia – ja kattolistat.

Ennen

Kahdessa huoneen seinistä oli erilaiset tapetit, jotka otimme pois ennen maalausta. Toisessa oli värikkäitä perhosia ja sen viereisessä seinässä pinkkiraitainen tapetti. Ikävä kyllä en muistanut ottaa niistä kuvaa ennen maalausta, mutta tällaisen pienen snap shotin löysin puhelimeni kätköistä. Samassa kuvassa näkyy myös vanhat puiset lattialistat.

Jälkeen

Ennen

Jälkeen

Ennen

Jälkeen

Ennen

Jälkeen

Lattia- ja kattolistat ostin suomalaiselta Wallark-firmalta. Tässä huoneessa käyttämäni lattialistan mallin nimi on Floor2, ja sitä käytinkin pääsääntöisesti kaikkialla muuallakin talossa mihin sen korkeus vain mahtui. Paikka paikoin käytettiin hyvin samannäköistä Floor1 -listaa, joka oli aavistuksen verran lyhyempi, joka meni tiloihin mihin Floor2 ei mahtunut esim. sähköpistokkeiden tai ovenkarmien takia. Nyt erilaiset koristeelliset lattia, katto- ja seinälistat ovat erityisen trendikkäitä, joten suosittelen kurkkaamaan heidän tarjoamat mahdollisuudet. Minuakin himottaisi hurjasti erilaiset seinäpaneelit, mutta en usko niiden tähän moderniin taloomme sopivan. Nämä suht yksinkertaiset lattia- ja kattolistat toivat juuri sopivan määrän pehmeyttä, mitä kaipasinkin lämmittämään talon yleisilmettä.

Löydettiin tarjontaa kilpailuttamalla myös ihan äärimmäisen hyvä remonttimies, joka meille nämä kaikki lattia- ja kattolistat asensi. Kaivan hänen firmansa tiedot vielä postaukseen, missä keskityn valitsemiimme listoihin kun niistä on tullut niin paljon kyselyjä. 

Huoneen maaliväri on Farrow & Ball-merkin Ammonite-sävy. Kyseistä merkkiä myy muutama pienempi maalikauppa Helsingissä, Espoossa ja Turussa. Pitkään pähkäiltiin oikeaa sävyä sisustussuunnittelijani Annun kanssa, ja lopulta kaikissa eri valoissa vaihtoehtoja vertailtuamme tulimme tähän päätökseen enkä voisi olla tyytyväisempi. Todella kaunis vaaleanharmaan sävy, joka on meillä myös yläkerran käytävän aulassa.

Nyt huoneessa on jo verhot, kalusteet, taulut ja muutama muukin pieni ihana yksityiskohta, mitkä vaihettiin meidän pojillemme mieluisaksi. Olette tykänneet niin paljon videoista, että ehkä teen vielä teille sellaisen tämän huoneen yksityiskohdista ja säilytysratkaisuista.

10 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Laura

  Tosi hieno ? Ja se on hyvä jos joskus haluaa väriä enemmän niin tyynyliinoilla /muilla tavaroilla tms voi värittää huonetta? Ei tartte maalata koko ajan ?

  • Hanna Vayrynen

   Eikö! ihan samaa mieltä – lasten lelut ja tekstiilit sitten tuovat kuitenkin niin paljon eloa ja väriä <3

 • Anni Salo

  Moikka,

  Uusi banneri näyttää hyvältä! Erityisesti raidallinen sateenvarjo, mistä olet kyseisen sateenvarjon ostanut? Tai merkkiä muistatko? Paljon Kevätterveisiä!

  • Hanna Vayrynen

   Moi! Voi kiitos paljon! <3 Kuva on Niki Strbianin ottama! :) Ostin sateenvarjon pienestä sateenvarjoliikkeestä Helsingin viiskulmassa. EN ikävä kyllä muista liikkeen nimeä koska menin sisään puhtaasti siksi kun näin ikkunassa kauniita erilaisia sateenvarjoja! :) Toivottavasti löydät! :)

 • Cecilia

  Upea sävy! Kiinnostaisi nähdä myös vanhempien makuuhuone sisustettuna! Kovasti ihailen sisustustyyliäsi ja haluaisin päivittää omaa makuuhuonettamme <3

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos kovasti! <3 Meidän huonetta ei olla vielä sisustettu, vaikka siellä onkin tavarat paikallaan! :) Mutta varmaan vielä joskus kun ehdin sinne saakka ja olen saanut sen sisustettua niin ehkä sitten! :) JA kiitos <3

 • Haidi

  Olen aina ollut valkoisten seinien rakastaja, mutta hitsi nämä vaaleanharmaat ja beiget alkaa kanssa houkuttamaan :D myöskin yhdellä ystävälläni on niin upea vihreä seinä heidän uudessa kodissa, että en kestä! Sellainen smaragdin sävyinen tumma. Ja noita listoja jaksaa kyllä ihastella. Itsellänikin on koristeellisemmat lattialistat, sekä ovet. Mutta kattolistat eivät tähän asuntoon vielä sovi. Seuraavaan sitten!

  • Hanna Vayrynen

   Hei kuulostaapa hyvältä tuo smaragdinvihreäsävy! Wau! Ja ah, mä niin rakastan erilaisia koristeellisia seiniä, kattoja yms. Olen aina ollut fani. Ihanaa, että nyt niitä selkeästi innostutaan Suomessakin :)

 • Rosa

  Pojille tulee nätit huoneet! Pitää olla lapsilla huoneessa tilaa ja rauhaa, kun rupeaa kavereita yökylässäkin käymään :) Ihanasti kehut työmiehiä! Kertoo hyvin paljon sinun ja Mikan luonteista ☺️

  • Hanna Vayrynen

   Voi kiitos <3 Me pidetään huoneista kovasti. Ihana harmonia, joka jatkuu läpi talon - ainakin sisustuksessa :D Poikien harmonia on toinen juttu :D ja eikun tietenkin - aina vaan niin ihanaa seurattavaa kun kohdalle osuu ammattiylpeä ihminen, joka tekee työnsä intohimolla ja ylpeydellä. Ihanaa!