CATEGORIES

Täyteyt meksikolaiset uunibataatit / Arkikokkikerho ft. Kira Kosonen

3.3.2020

Keittiö on melkein valmis, joten viimein pääsen pitkään odottamani ja teille lupailemani uuden postaussarjan pariin: arkikokkikerho! Vuoden vaihteessa tuli mietittyä paljon omaa blogia ja mitä siltä haluan. Olen huomannut kaipuuta muutokselle. Omat mielenkiinnon kohteet muuttuvat ja ihmisenä sitä kasvaa (ainakin toivottavasti) vuosien saatossa myös. Blogit ovat parhaillaan silloin kun ne aidosti heijastelevat kirjoittajansa persoonaa, täten on luonnollista, että blogi kasvaa ajansaatossa mukana. Vuosia halusin jakaa blogissani “arjen lepohetkeä estetiikan muodossa”. Nyt tuntuu että haluan hieman liukua siitä pois. Haluan enemmän olla teille arjen apuri. Tarjoilla teille arkea helpottavia ja nopeuttavia ratkaisuja – niin ruoan, pukeutumisen kuin sisustuksenkin saralla. 

Meidän perheessä ainakin iän ikuinen kysymys on: Mitä tänään syötäisiin? Tänä vuonna jaan teille omia luottoreseptejä ja kutsun kotiini ystäviäni ja teillekin entuudestaan tuttuja kasvoja jakamaan omat arjen luottoreseptit. Toivottavasti näiden myötä jokainen voi kasvattaa omaa arkiruokiensa määrää, jotta takataskussa olisi aina idea siitä, mitä tänään syötäisiin.

Ensimmäisenä vieraanani on siskoni Kira, joka asuu Sveitsissä poikaystävänsä kanssa. Tässä hän jakaa teille yhden heidän luottoresepteistään, mitä he tekevät yhdessä pari kertaa kuussa.

Täytetyt meksikolaiset bataatit

Ainekset (n.4hlö)
4-5 bataattia
1 paprika
1 sipuli
1 punasipuli
2 limeä
2 tomaattia
2 avokadoa
400g jauhelihaa tai mifua
1 Taco-maustepussi
1 American-dippijauhe
1 creme fresh
korianteria
juustoraastetta
valkosipulijauhetta
suolaa
pippuria
öljyä paistamiseen
soijaa

Ohjeet:

Laita uuni lämpenemään n.200 asteeseen. Pistele haarukalla kaikki bataatit täyteen pieniä reikiä. Kun uuni on lämmennyt, laita bataatit uuniin n.40 minuutiksi (riippuen bataatin koosta). Tee salsa sekoittamalla keskenään pilkotut tomaatit, punasipuli ja korianterin lehtiä. Mausta suolalla, pippurilla ja limellä. Tee quacamole: survo avokadot ja sekoita. Mausta haluamallasi tavalla. Tässä sisko käytti vain limeä ja suolaa. Suikaloi paprika ja sipuli. Paista pannulla pehmeiksi. Mausta valkosipulijauheella ja soijalla. Paista pannulla jauheliha / mifu. Mausta haluamallasi tavalla. Sisko käytti Taco-maustepussia. Tee creme fresh-kastike vain lisäämällä siihen American-dippijauhe. Kun bataatit ovat pehmenneet, lado päälle salsa, quacamole, jauheliha/mifu, vihannekset ja creme fresh-kastike sen ja nauti. Kuin fajitaksen konsanaan, mutta vehnäletut on korvattu ravitsevimmilla bataateilla. Tarkat teko-ohjeet löydät alla olevalta videolta.

Siinä teille ensimmäinen arkikokkikerho-postaus! Pyrin jatkossakin tekemään näitä videoita, jotka luovat sitä reseptin helppouden tunnetta. Haluan jakaa kanssanne arkisia ja helppoja reseptejä fiiliksellä, jos minä tähän pystyn pystytte tekin! Teemme kotona paljon ruokaa ja keksin aikanaan listata omaan puhelimeen kaikki meidän käyttämät arjen luottoreseptit, mihin on kätevä palata aina kun mietin “Mitä tänään syötäisiin“. Jaoin tämän listan muutama vuosi takaperin teidän kanssanne (tämä postaus). Silloin reseptejä oli listalla 40. Nykyään samalla listalla on jopa 61 erilaista arkiruokaamme. Joten sitä mukaa jos kokkaatte kanssani näitä reseptejä ja koette ne teille hyväksi, tehkää oma lista puhelimeenne omista suosikeistanne, niin takataskusta löytyy aina hyvä repertuaari vaihtoehtoja nälän hetkelle :) 

Kiitos siskolleni kun oli ensimmäisessä postauksessa mukana! Pitänee hankkia vielä uutta kuvauskalustoa, jotta pystyn kuvaamaan omia reseptejä itsekseni. Jonkinlainen pieni introvideo olisi kiva myös tälle sarjalle kuvata tuon tylsän Arkikokkikerho-tekstin sijaan. Mutta tässä tekemällä tämäkin varmasti kehittyy. Keitä te haluaisitte nähdä arkikokkikerhon vieraana? Monia ystäviäni olen jo pyytänyt mukaan, mutta nyt teilläkin on mahdollisuus vaikuttaa! 

26 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Sonja

  Meni testiin! Helppoa ja erittäin hyvää, mutta en kyllä arki-iltana alkaisi tätä väkertämään. Eli mielestäni liian paljon tehtävää arkiruokareseptiksi.

 • Iiris

  Olisi ihanaa saada lisää kasvisreseptejä!

 • Tiia

  Heippa!
  Ruoka oli todella todella hyvää!! Kiitos tästä reseptistä! Tätä tulee tehtyä jatkossakin!

  • Hanna Vayrynen

   IHANA KUULLA! <3

 • Sara

  Tämä on aivan huippuidea! Tämä ruoka menee ehdottomasti kokeiluun. Uunikana Boursin-tuorejuuston kera on jo meidän perheen vakkariruoka. Esittäisin, että pyydät Hanna G:ä mukaan.

 • Tiina

  Olipa kivasti toteutettu video. Sitä oli mukava seurata. Mieleeni on jäänyt jokin kanaruoka, jonka teit äitisi reseptillä. Saisiko sen “uusintana”? Kiitos sinulle ja siskollesi uunibataattiohjeesta.

  • Hanna Vayrynen

   Hei mahtavaa! <3 Kiitos - saa! Taitaa olla uunikana? :D

 • Jenna

  Huippuhyvä idea! Lisää kasvisvoittoisia ruokia jotka ovat lasten makuun.

  • Hanna Vayrynen

   Mahtavaa! Niitä on tulossa! <3

 • Paula

  Ihanalta tuntuu ohje. Kaikki reseptisi on kokeiltu ja aina on ihastuttu. Kiitos upeasta videosta ja paljon onnea uuteen kotiinne?

  • Hanna Vayrynen

   Voi miten ihana kuulla! :) Kiitos paljon tuesta taas <3

 • Kiti

  Hyvältä näyttää, ehdottomasti kokeiluun. Helpot ja nopeat kasvisruokaideat kiinnostaa (kuten tämäkin).

  • Hanna Vayrynen

   Ihan mahatava kuulla! :)

 • Minna

  Sori tyhmyyteni mut mitä on creme fresh? :D Mietin eka ranskankermaa mut sehän olisi creme fraiche, mahdetaanko tässä tarkoittaa sitä? :) Kokeiluun menee tää resepti, kiitos! <3

  • Hanna Vayrynen

   No sitähän mä tarkoitan! Kiitos huomiosta ja pahoitteluni kirjoitusvirhestä! Korjaan! :)

 • Jonna

  Kiitos tuhannesti tästä arkiruoka ideasta!!!!! Tulee todella tarpeeseen:) Ainakin eka resepti oli kiva ja toteutettu hauskasti lyhyen videon kera, huippua!!!

  • Hanna Vayrynen

   Hei ihana kuulla! Kiitos kovin tsemppaavasta palautteesta! :)

 • sara

  Ihanalta näyttää resepti ja video just sopivan mittainen, ei ainakaan tarvii olla yhtään pidempi!

  • Hanna Vayrynen

   Ihan mahtavaa! :)
   Kiitos paljon! :)

 • Haidi

  Ainon hunajakanariisilaatikko! Mua jäi jo aikanaan arkiruoka postauksesta kiinnostamaan, että mitä siihen tulee :D toinen mielenkiintoinen olisi nähdä miehesi arkiruoka bravuuri!
  Mutta tässä olisi kyllä jo hyvä ruokaidea tälle illalle :)

  • Hanna Vayrynen

   Hei kiitos ihanuus ideoista! Ja siis apua – mä rakastan sitä ainon hunajakanariisilaatikkoa!! :D Pyydän Ainon vieraaksi! <3
   Ja mieheni bravuuri on makaronilaatikko! :D Voidaan toteuttaa! :D

   • Haidi

    Ois ihan mahtavaa jos Aino pääsisi! Ja hei makaroonilaatikko on klassikko ;D pakko todeta, että tämä resepti oli ihan mahtava. Ja toimii tosiaan mikron kauttakin lounaana seuraavana päivänä :D

 • Mimmu

  Mahtavaa, just tällaisia mä kaipaan arkea helpottamaan! Nimim. aina se sama pasta bolognese ja kasvissosekeitto :D

  • Hanna Vayrynen

   Niin ihana kuulla! <3
   Toivottavasti tuosta videosta on vielä lisähyöty? :)

 • -Sanna

  Ihan huippua, odotan innolla!

  • Hanna Vayrynen

   Ihanaa! <3 Kiitos kannustuksesta! <3