CATEGORIES

Tyyli elää

7.9.2020

Olen pitänyt blogia yli kymmenen vuotta. Sanomattakin selvää, että noin pitkään aikaan mahtuu paljon elämää ja sen myötä myös muutoksia. Havahduin itse vastikään siihen, etten ole yli puoleen vuoteen kuvannut juurikaan päivän asuja. Blogini kuitenkin sen ensimmäiset vuodet perustuivat pitkälti niille ja arkisille höpötyksille. Käytän pitkälti hyvin samanlaisia vaatteita päivästä toiseen ja enkä ole ajatellut niiden kuvaamisen olevan teille kovin inspiroivaa – mutta siinä ajatuksessa piileekin erheeni. Vuosien saatossa somesta on tullut ammatti ja sen sisällöstäkin muotoutunut ammattimaisempaa. Olen kokenut, etten edes kehtaa laittaa blogiin nopeita ja harkitsemattomia kuvia, joiden tarkennus ja sommittelu on niin ja näin. Koska tämä on työ niin kuvien eteen ja sisällön tuottamiseen pitää nähdä myös vaivaa. Mutta samalla kun sitä haluaa kunnioittaa seuraajiaan ja asiakkaitaan näkemällä vaivaa kauniiden kuvien eteen, saattaa se myös vieraannuttaa kun sisältö ei ole yhtä arkista kuin ennen. Itse pidän myös kauniista kuvista. Ne inspiroivat ja ovat omanlaistaan viihdettä arjen todellisten haasteiden ja kiireiden keskellä. Mutta täst’edes yritän tietoisesti tasapainotella harkittujen kuin niiden nopeammin räpsäistyjen kuvien välillä täällä blogissakin. Haluan tuottaa myös rentoa ja arkista sisältöä – matalan kynnyksen postauksia. Ei kaiken tarvitse olla niin mietittyä ja “valmiiksi” hiottua. 

Syyskuu 2010

Nappiin meni tämän asun kuvaus vuonna 2010 – yksinkertaista ja ajatonta. Voisin käyttää tätä asua tänäkin vuonna tällaisenaan. Samat vaatekappaleet löytyvät edelleen kaapistani. Tuo harmaa Burberryn villakangastakki oli suosikkini monet vuodet. Tyylillisesti muokkaisin kokonaisuutta niin, että laskisin yläpolven saapasta hieman polven alle niin, että saapas hieman rypyttyisi. Myös tiukan valkoisen  trikoopaidan vaihtaisin väljäksi valkoiseksi tai mustaksi neuleeksi.

Syyskuu 2010

Olen aina rakastanut maanläheisiä sävyjä. Mustan, valkoisen ja harmaan lisäksi käytän paljon oliivinvihreää sekä ruskean monia eri variaatioita. Inspiroidun safari- sekä army-henkisistä asukokonaisuuksista. Tästä asusta vaihtaisin kengät mukavempiin. Kummasti on lasten myötä korot kadonneet :D Tämäkin asu on pitkälti sellainen minkä voisin pukea. Vaihtaisin nuo kengät mukaviin mustiin nilkkureihin ja laukun LV Pochette Metikseen, joka vapauttaa kädet. Myös käsikorut vaihtaisin maltillisempiin kultaisiin ranneketjuihin. Kokonaisuus olisi myös enemmän tätä päivää rennommilla boyfriend-mallisilla farkuilla ja väljällä oversized-bleiserillä.

Blogia olen pitänyt jo yli 10 vuoden ajan, joten kuvamateriaalia on kertynyt valtavasti. Haluan myös hyödyntää sitä sisällössäni. Olen ilokseni huomannut, että monet jo tuollon käyttämäni vaatekappaleet 10 vuoden takaa ovat edelleen luottovaatteitani. Haluan sen kautta inspiroida teitäkin identifioimaan omia vaatekaapin kestosuosikeita ja käyttämään vanhaa tämän päivän tyyliin puettuna. Tyyli elää, ja niin elävät klassikotkin. Esimerkiksi farkut ovat itsessään klassikko, mutta niidenkin malli ja muoto elää ajan mukana. Kymmenen vuotta sitten (ja pitkään sen jälkeen) muodissa oli ihonmyötäiset skinny-malliset farkut. Nyt jo vuosien ajan muodissa on ollut rennon väljät mom- sekä boyfriend-farkut. Aion nyt epäsäännöllisen säännöllisesti katsoa asukuviani vuosien takaa ja pohtia, mitä kuvan vaatekappaleista minulla on edelleen ja miten ne tänä päivänä pukisin – kuten tein tuossa yllä. Pohdin myös miten klassikon statuksen saaneet vaatteet ovat ajan saatossa muuntautuneet. Otan myös uusia asukuvia, jotka olen vanhasta inspiroituneena pukenut ylleni. Aion tehdä paljon yksi vaate monella eri tapaa tyylisiä postauksia olemassa olevasta vaatekaapistani. Mahdollisimman paljon inspiraatiota haluan tarjoilla tavalliseen arkipukeutumiseen. Mukavaa, kaunista, kestävää ja ajatonta – siihen pyritään! Ja matalalla kynnyksellä!

9 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Milla

  Ihania postausideoita, odotan niitä innolla! Kirjoittamasi syvällisemmät postaukset ovat aina todella hyviä ja mielenkiintoisia ja kauniita huolella otettuja kuvia on kiva katsoa, mutta niinä päivinä kun itsellä on ollut pitkä ja hankala päivä, ei aina jaksa lukea ajatuksella pohdittuja postauksia. Ja koska kauniisiin ja harkittuihin kuviin tulee joskus pakostakin verrattua omaa ei niin kuvankaunista arkeean, niin on kyllä kiva nähdä myös rennompaa sisältöä!

  • Hanna Vayrynen

   Iso kiitos tästä – tätä minä myös toivon – tasapainottelua kevyen ja syvällisemmän välillä <3

 • Anni

  Hei

  Luin juuri blogipostauksesi ja huomasin että tunnistan kyseiset kuvat ja asut- 10vuotta seurannut blogiasi! Huh! Olen aina tykännyt tyylistäsi kirjoittaa ja blogisi fiiliksestä! Minusta on kauhean ihanaa kun panostat blogiin paljon, mielestäni se antaa paljon enemmän kuin instagram kuvat/päivitykset. Blogistasi tulee aina hyvä mieli! „Matalankynnyksen“ postaukset ovat mielestäni erittäin symppiksiä :)
  Mukavaa viikonalkua!

  • Hanna Vayrynen

   Voi kiitos kiitos kiitos, että olet niin pitkään ollut seuranani! <3 Ehdottomasti yritän tehdä enemmän matalankynnyksen postauksia <3

 • Maija M.

  Tuo Burberryn villakangastakki on kyllä kaunis! Itse olen useiden vuosien ajan etsinyt täydellistä vaaleanharmaata puolipitkää villakangastakkia. Niin vaikea tehtävä! Mitään “ihan kivaa” en kaappiini kelpuuta, joten etsinnät jatkuvat taas.
  Samoin tuo toisen kuvasetin bleiseri on kaunis. Onko sekin Burberrya? Muistuu kyllä hyvin mieleen 10 vuoden takainen aika, kun kaikki oli niukkaa ja piukkaa :D Nyt on ihana käyttää rennompia farkkuja. Kuulostaa mahtavalta, että otat vanhoista inspiroituneita asukuvia. Tuli nostalginen fiilis näistä kuvista <3

  • Hanna Vayrynen

   No siis älä! Olen niin done niukkaan ja piukkaan :D ja tuo bleiseri taitaa olla zarast, sen olen laittanut jo vuosia sitten kiertoon – piukkuudensa vuoksi :D Ja kyllä – rennommat farkut kiinnostaa muakin!

 • Huong

  Aivan ihana ajatus! Ei kaikki sisältö tarvitse olla täydellisiä. Ihminen on epätäydellinen niin miksi yritys pitää olla täydellinen, eikä heijasta todellista elämää. Kannatan tätä. Kiva, kun ajattelet boksin ulkopuolelta :) Se on hienoa, että sie muodin ja tyylin edelläkävijänä näyttät mallia muille, ettei aina tarvitse olla uutta. Tyyli kun harvoin on runway-show. Ja sama asu, eri päivinä ja eri tavalla stailattuna antaa enemmän ideaa ja luo tyyliä paremmin kuin koko ajan uuden ostamista. Vaikka onhan uus aina piristävä, mutta uskon et vanhojen katsomista uusilla silmillä myös piristää pukeutumista kummasti :) Eikä haittaa nähdä samoja asuja!Sehän se todellinen elämän pukeutuminen on. Minua kuin monia muitakin ehkä kiinnostaa sisällöntuottajan samaistumispinta enemmän kuin lehtien kiiltokuvat. Niilläkin on paikkansa, mutta vaihtelu virkistävä :) KIITOS siis!

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos valtavasti tästä arvokkaasta ja kauniista palautteesta! <3 Olen samaa mieltä - yritän löytää tapoja miten tätä toteuttaa! <3 Kiitos kun olet mukanani! <3

 • Jemmi

  Itse ainakin pidän juuri asukuvista missä käytetty uudelleen samoja vaatekappaleita eri tavalla. Paljon on “muoti blogit” muuttuneetkin. Sinun blogia edelleen kiva lukea niiden harvojen joukossa :) Nykymaailmassa kun itsekin pyrin olemaan ostamatta turhaan asioita niin sama arvomaailma miellyttää myös blogeissa. Ei se että ostaa joka viikko vaatteita tai uutuuksia mitä muotimaailman tuulahdukset tuovat tee sitä omaa elämää paremmaksi, päinvastoin laitan rahani ennemmin muualle elämässä nauttimiseen :)