CATEGORIES

KonKiira ja aurinkolasilaatikko

23.10.2020

Viikonlopun kunniaksi jaetaan hieman järjestelyinspiraatiota. Ensimmäiseksi esittelin teille keittiömme mauste- ja herkkukaapin, joista tuli ihanat (tämä postaus). Monet teistä olivat tästä intoutuneet ja sain sen jälkeen paljon viestejä ja kuvia Ikean säilytysosastolta :D Seuraavaksi siirrytään hetkeksi eteiseen. Arjen kannalta olen kokenut helpoimmaksi, että aurinkolasit ovat eteisessä vaatehuoneen sijaan. Eteisestä ne saa nopeasti napattua (ja peilin edessä hieman mallailtua) ennen ovesta ulos suuntaamista aurinkoisena päivänä. Muuton jäljiltä aurinkolaseille oli kaikille selkeä paikka, mutta laatikon sisäinen epäjärjestys tuntui suorastaan pahalta. Tuolla tavalla linssit kokevat kovia. Tästä syystä tämän laatikon järjestely oli ensimmäisiä to do-listallani.

Ennen

Jälkeen

Ennen

Jälkeen

Ennen

Jälkeen

Ah, tämä tuottaa minulle niin suurta mielihyvää. Minun, mieheni ja lasten aurinkolaseilla on kaikilla oma paikkansa. En itse tykkää säilyttää kaikkia aurinkolaseja suojakoteloissan, sillä en jaksa käydä kaikkia joka kerta läpi. Tykkään kun lasit ovat heti näkyvissä. Näin lapsetkin löytävät omansa helpommin. Suojakuoret ovat kätevästi vieressä, mistä voi laukkuun pakata yhden tarpeen mukaan.

Kyseinen laatikon jakaja on ostettu Ikeasta ja on ymmärtääkseni tarkoitettu keittiön aterimille . Toimii erinomaisesti tähänkin tarkoitukseen. Malleja ja kokoja on erilaisia.

Mikäli sinäkin rakastat järjestystä, mutta aika on tiukilla, suosittelen kääntymään instagramissa ammattijärjestelijä @konkiira :n puoleen. Hän löytää varmasti toimivimmat säilytysratkaisut teidän kotiinne ja lopputulos tuottaa suurta mielenrauhaa ja sielun harmoniaa – ainakin minulle :D

6 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • olla

  no kylläpä olette pitäneet huonosti kalliit aurinkolasinne, vaikka käsitin, että olet pe-dant-ti!! noihan on kaikki jo ihan naarmuiset ja hankaa kyllä noissa Iksun muovilootissa toisiinsa. Ei saa nyt tämä nuori konmaritypy kyllä pisteitä, ei!

  • Hanna Vayrynen

   Ei tässä nyt pisteitä haeta vaan näytetään, että vaikka kaikella onkin paikkansa niin arjen pyörteissä meillä kaikilla on paljon sellaisia alueita mitkä eivät ole optimaalisesti :)
   Ja siis en ole lainkaan pedantti – eli en lainkaan pikkutarkka. Tykkään siitä että kaikella on paikkansa :)

   • Riikka

    Nostan hattua sinulle Hanna ja en voi kuin ihailla miten upeasti jaksat aina vastata ikäviin kommentteihin. Kiitos, että edistät rauhallista ja lempeää tyyliä somessa <3

    • Hanna Vayrynen

     Kiitos Riikka <3 Miksi tulta tulella vastaan kun palokuntakin käyttää vettä :) Välillä tökeröitäkin kommentteja ei kannata henkilökohtaisesti ottaa :)

 • Sonja

  Mahtava idea! Tämä järjestys varmasti helpottaa kotoa siirtymisiä.
  Tykkään paljon tuosta ajatuksesta säilyttää eteisessä asusteita/vaatteita, joita tarvitsee kun kotoa poistuu. Mitä muuta säilytätte eteisessä?
  Haaveilen joskus oman kodin rakentamisesta, ja olenkin miettinyt, että vaate/pukuhuone saisi olla eteisen lähettyvillä, ja makuuhuoneessa vain yö-, olo-, ja alusasut. Tämä mahdollistaisi hyvän flown pohjaan ja erittelyn eri aktiviteettejä varten. Hyvä järjestys lähtee ehdottomasti tästä 👍 Teillä pohja vaikuttaa hyvin suunnitellulta, monista uudiskohteista tänä päivänä en voi sanoa samaa!

  • Hanna Vayrynen

   Erittäin hyvää pohdintaa! Vaate- ja eteissäilytyksiä mietitään suunnittelussa ihan liian vähän. Vaikka arjen kannalta niillä on oikeasti valtava merkitys. Eteisessä säilytämme ulkoiluvaatteiden lisäksi melkein kaikki urheiluvaatteet ja harrastustarvikkeet – meillä tämä siksi koska meidän perheessä harrastetaan paljon ja paljon ollaan menossa :)