CATEGORIES

Keittiötason ja ruokapöydän valaisimet

26.11.2020

*Kaupallinen yhteistyö Vepsäläinen*

Hiljalleen saan kotona eteenpäin taas asioita, mitä olen visioinut tekeväni jo ennen tänne muuttoamme. Olen haaveillut valaisin rivistä saarekkeemme ylle sekä kohdentavaa valaisinta myös ruokapöydän ylle. Olen kuitenkin halunnut makustella rauhassa, jotta päätös olisi varmasti oikea. Minusta kuitenkin tuntuu, että tiesin sydämessäni “oikean” valinnan jo sisään muuttaessamme <3

Olen teiltäkin asiasta kysellyt (tämä vanha postaus) ja olette olleet kanssani aivan samaa mieltä. Lopulta päädyin hankkimaan ne pitkään himoitsemani suomalaiset Artekin Golden Bellit.

Ennen

Jälkeen

Itkin, kun näin ensimmäistä kertaa nuo bellit roikkumassa saarekkeen yllä. Sähkömiehemme jäi mieheni kanssa kotiin laittamaan valaisimia kattoon kun lähdin itse hoitamaan poikien harrastuskierrosta. Palatessani pääsi itku. Ne ovat niin kauniit. Ne ovat niin täydelliset. Omilla isovanhemmillani, ketkä olivat minulle äärimmäisen läheisiä ja keillä vietin pienenä ja nuorena paljon aikaa, oli kodissaan muutamia Artekin kultaisia bell-valaisimia. He olivat minulle niin valtavan rakkaita ja nyt kun omassa keittiössä, kodin sydämessä, on Artekin bellit, muistuttaa se heidän suuresta rakkaudestaan, mikä nostattaa todella lämpimän ja herkistyneen tunteen <3

Baarituolit ovat tällä hetkellä paikallisella verhoilijalla, siksi tila ammottaa hetkellisesti tyhjyyttään. Tilasin verkkokaupasta perheellemme sopivat tukevat ja mukavat baarituolit, joissa lasten on turvallista istua. Saavuttuaan ne olivat kuitenkin tummemmat miltä kuvissa näyttivät. Ne olivat kuitenkin niin mukavat, että päätin muuttaa niiden ilmettä teettämällä niihin valkoiset pellavahuput. Lapsiperheessä on myös suuri plussa kun saa onnettomuuden sattuessa laitettua pinnan pesuun. 

Saarekkeen lisäksi tarvitsin valaisimen ruokapöydän ylle. Halusin valaisimen, joka toisi kohdennetun valon (eli valaisee pöydän). Halusin myös valaisimen, joka ei olisi liian iso, jotta se ei blokkaisi täysin näkymää keittiöstä olohuoneeseen. Samalla se ei saanut olla liian pienikään, jotta se riittäisi valaisemaan pöydän. Punnitsin monia eri vaihtoehtoja ja pääsyin lopulta rakastamaani tanskalaiseen Gubi-merkkiin. Heidän upea Multi-Lite-valaisin valkoisena sopii kivasti alakerran muihin elementteihin. Sen pyöreä muoto toistaa alakerran messinkistä peiliä sekä aulatilan näyttävää Eichholtzin Ruby Chandelier -kattokruunua. Se myös on kivasti yhtenevä Artekin Golden Bellien kanssa, olematta kuitenkaan liian samanlainen. 

Yllätyn joka kerta miten paljon valaisimet muuttavatkaan tilaa. Seuravaaksi meillä on hankinnassa uudet pöytälamput makuuhuoneeseemme. Mielessäni on jo täydelliset yksilöt… 

 Mikäli sinullakin on valaisinhaaveita, kannattaa nyt viikonloppuna katsastaa Vepsäläisen Black Week -tarjoukset! Monet eri valaisinmerkit ja mallit nyt ihan huikeissa tarjouksissa. Esim tuo samainen Gubin Multi-Lite musta-messinkisenä on nyt tarjouksessa: Normaalisti tuo isompi malli maksaa 599 euroa, mutta nyt rajoitettu erä tarjouksessa 480e! Maininnan arvoisena myös huippusuosittu 2097 Flos-kattokruunu pienimmässä 18 -koossa on nyt tuntuvassa -20% tarjouksessa! Kannattaa toimia nopeasti, sillä nämä menevät varmasti kuumille kiville! Kurkista Black Week tarjonta täältä.

18 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Petra

  Hei, mitkä ihanat lankavetimet teillä on keittiössä? :) Onko cc-mitta lyhyempi kuin 128mm? Kiitos. Vastaavat messinkiset juuri cc 128mm etsinnässä. ;)

  • Hanna Vayrynen

   Ne on kettiömaailman valikoimasta! Nimeä en ikäväkseni enää muista :/

 • Tiina

  Aivan upeat. Ja kolme on juuri sopiva määrä. Itselläni on myös Golden Bell ja sen parina ruokapöydän päällä Artekin Mehiläispesä valko-messinkisenä. Ne ovat minusta myös kaunis pari. Ihanaa joulunalusaikaa sinulle!

 • Priska

  Voi, nuo Golden bellit ovat ihan täydelliset teidän keittiössä. ? Ja hyvä pari niille on tuo Gubin valaisin.

 • Anna

  Upean näköistä! Me muutetaan uuteen kotiin joulukuun puolivälissä, joten harmillisesti alet jää nyt hyödyntämättä vaikka tarvetta uusille huonekaluille ja valaisimillekin olis. En jotenkin osaa ostaa etukäteen, sillä haluan miettiä rauhassa, mitkä asiat tilaan sopii. No aleja onneksi tulee myöhemminkin. :) Mutta onhan se vaan ihanaa sisustaa omaa uutta kotia! Oon myös innolla seurannut sun sisustusprojekteja sekä organisointijuttuja, kiitos niistä. :)

 • Merja

  Voi, miten ihanat valaisimet olet valinnut. Olen hieman heikkona valaisimiin, valitettavasti kiintiö alkaa olla täynnä. Mutta aina on tilaa yhdelle, tuo Gubin Multi-Lite tai Gubin Tynell 1965 ovat listalla, vielä kun pystyisi valitsemaan lukuisista eri vaihtoehdoista.

  • Hanna Vayrynen

   Voi kiitos <3 Mullakin on heikkous kauniita valaisimia kohtaan <3 Pehmeä valo kotona on niin tärkeä tunnelmanluoja.

 • Heidi

  Sopii upeasti kokonaisuuteen! Miten on asennettu kun ekassa kuvassa ei näy pistokkeita katossa? Meillä olisi sama asennus edessä ja tuo kiinnitys/asennus tuottaa päänvaivaa. Mukavaa joulun odotusta!?

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos <3 Ja siis meillä on käytössä ihan huippu sähkäri, joka on ollut mukana rakentamassa tätä taloa. Hän on tehnyt talon kaikki sähköliitännät. Hän vetäisi reiät suoraan katosta huoltoluukun kautta!! Ei ole pistokkeita näkyvissä! :)

 • T

  Mikä noiden aivan ihanien pippuri- ja suolamyllyjen merkki on? Muistan että kerroit niiden olevan jostain sisustuskaupasta Sipoosta mutta saisikohan niitä metsästettyä muualta? ?

  • Hanna Vayrynen

   Sain lahjaksi äitipuoleltani, joka osti ne Porvoon Konst & Formista. :) En ikävä kyllä ole tietoinen saako muualta.

   • R

    Just tänään bongattu Vanhasta Kauppahallista – eli löytyy lähempääkin kuin Sipoosta! :)

    • S

     Olen itsekin googlettanut kovasti tuollaisia pippurimyllyjä! Mistä liikkeestä sellaiset bongasit Helsingin Vanhassa kauppahallissa?

 • Jade

  Ihan täydelliset nuo kultaiset kellot. Muistan kun pohdit 3 ja 4 kappaleen välillä; kolme näyttää juuri sopivalta (symmetriseltä) tilaan.

 • Pauliina

  Ompa ihanan näköistä! Ihan täykyt nuo lamput kyllä tuohon ? saanko kysyä mistä nuo pöydällä olevat kynttilät ovat peräisin?☺️

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos! <3 Ja tottakai! Ne ovat HM Home! :) ostettu reilu vuosi sitten :)

 • Riikka

  Meiltä myös löytyy vastaavat valkoisessa värissä. Pidän kovasti ja sopivat mahtavasti teille! Ikävä kyllä vain suunnittelu on suomalaista. Yritys nykyisin sveitsiläinen ja valmistettu Kiinassa.

 • Haidi

  Eii mä en kestä miten ihanat nämä on! Sopii niin hyvin tilaan ja toisiinsa ? ihan täydelliset ja mitkä muistot vielå tuovatkaan mukanaan <3 itselläni on kotona äidin äidin keräämät Festivo kynttilänjalat, jotka ovat itselleni tunnearvoltaan niin rakkaat.