CATEGORIES

Vuoden parhaat

18.1.2021

Ennen kuin lähden maalailemaan tämän vuoden tavoitteita ja suunnitelmia, otan ihan pienen hetken heijastellakseni viime vuotta. Mitä hyvää viime vuodessa oli? Tai mitä haasteita koronavuosi eteemme asetti?

1.Suosikkiruoka
Minun on hyvin vaikea miettiä yhtä suosikkiruokaa. Tykkään yleisesti tehdä hyvin tavallista kotiruokaa ja vielä mieheni kanssa yhdessä koko perheelle. Mutta jos miettii niitä muutamia hetkiä viime vuonna kun lapset olivat illan hoidossa ja saimme syödä mitä vain niin teimme mieheni kanssa melkein aina tapaksia. Härkätartar, manchegotoastit, pimientos de padron, patatas bravas sekä niiden kanssa nautittu pehmeän pyöreä punaviini olivat kyllä meidän suosikeita. Resepti täällä.

2.Suosikkisarja
Monia. Ehkä suosikkini oli viime vuonna Rahapaja, mitä katsoimme yhdessä mieheni kanssa Netflixistä.

3.Tärkein saavutukseni viime vuonna?
Kun ostimme unelmiemme kodin.

4. Mitä opin viime vuonna?
Työ ei tekemällä lopu. Olen tietoisesti oppinut ottamaan rauhallisemmin ja otin esim nyt jouluna kunnon loman. Minulle tämä ei ole helppo asia vaan omia jatkuvia kipukohtia ollessani äärimmäisen tunnollinen ja vaativa itseäni kohtaan. Aina pitäis pitäisi pitäisi. Opin, että ei muuten aina pidä!

5. Millä kolmella adjektiivilla kuvailisin viime vuotta?
Ailahteleva, pysäyttävä, onnellinen

6. Haaste jonka selätin viime vuonna?
Monilla varmastikin koronavuosi ollut itsessään se suurin haaste. Ehkä haasteellisinta oli tasapainotella keväällä oman työn, esikoisen kotikoulun ja kahden kotona olevan päiväkotilaisen viihdyttämisen kanssa. Kiitos äidin skype-avun selvittiin siitä tosi hyvin.

7. Mikä oli vaikeinta tänä vuonna itselle?
Vaativuuden tunnelukko on minulla vahvana ja minun on kovin vaikea sallia itselleni täyttä tekemättömyyttä. Koko ajan PITÄISI tehdä jotain. Minulla on to do listoja joita suoritan vauhdilla päivittäin. Työ ei kuitenkaan tekemällä lopu. Vaikeinta on ollut sallia itselleen väsymys ja tekemättömyys.

8. Milloin nauroin eniten?
Hyvin todennäköisesti mieheni kanssa lastemme eri letkautuksille. Viimeisimpänä nauroin suureen ääneen kun 4-vuotiaamme yht’äkkiä huuteli takapenkillä Joey maiseen ääneen: “How u doin?”

9.Suosikkiasu
Tänä vuonna tullut eniten käytettyä erilaisia oloasuja. College-vaatteita, joogahousuja ja kashmiria on ollut useimmiten päällä. Varmaan suosikkini oli kokovalkoinen asu, jonka olen ostanut Hennesiltä. Kestänyt kovaa kulutusta sekä monia kymmeniä pesukertoja. Olen käyttänyt sitä kotona kuin myös kesällä kaupungilla. Toimi oikein kivasti esim mustan hiuspannan, mustan laukun ja mustien korkeakorkoisten sandaalienkin parina. Talvikuukausina Balmuirin kashmirvillaiset oloasut ovat olleet suosikkeja – ne vain tarvitsevat huomattavasti enemmän huoltoa kuin colleget.

10. Vuoden paras muisto?
Kesällä koronatilanteen ollessa parempi uskalsimme kutsua takapihalle pari ystäväperhettä juhlimaan meidän kahden vanhimman pojan syntymäpäiviä. Oli ihanaa kun sai elää hetken normaalimpaa arkea. Sää oli niin aurinkoinen ja lämmin. Oli ihana katsoa lasten iloisia polkuhetkiä poreammeessa sekä leikkejä takapihan nurmella. Oma piha on ollut niin valtavan tärkeä meille – erityisesti tänä vuonna. Ja olemme olleet niin äärimmäisen tyytyväisiä kun laitettiin se heti kuntoon – ollut niin toimiva lisä arjessamme!

12. Mitä kirjoja luin viime vuonna?
Maaret Kallion Voimana Toivo, Suon Villi Laulu, Eeva Kolun Korkeintaan vähän väsynyt, Pirjo Suhosen Onnellisten lasten salaisuudet sekä Jari Sinkkosen Onnellinen lapsi. En ole niinkään ehtinyt lukea – vaan olen enemmänkin kuunnellut Book Beatista samalla kun esim. käsittelen kuvia tai olen ollut kävelylenkillä.

13. Suosikkibiisi
Jokaiseen tunnelmaan on omansa. Tykkään kuunnella arjessa paljon erilaisia akustisia versioita eri hittibiiseistä sekä pelkällä pianolla soitettuja kappaleita. Hyvälle tuulelle tulen Beyoncen Mi Gente biisistä. Täysin uusi laulaja jonka löysin viime vuonna ja jonka hellän herkkään ääneen ihastuin oli norjalainen Ingebjor Bratland.

14. Paras ostos?
Uuden keitiön lisäksi takapihamme tekonurmi. Lisäävät molemmat hurjasti arkemme toimivuutta kolmen lapsen kanssa.

15.Suosikki sisustusostos?
Rakastan eteisemme aulan näyttävää kattolamppua jonka ostin Zarrosta. Sopii siihen paremmin kuin hyvin.

16. Vuoden vallitsevin tunne?
Ehdottomasti kiitollisuus. Se on koko ajan ollut läsnä vaikka muuten koronavuonna tunteet ovat heitelleetkin luottavaisesta huoleen.

17. Vuoden ihanin saamani lahja?
Mieheni osti minulle syntymäpäivälahjaksi toivomani lattiapesurin :D Näin ne omat toiveet ja kiinnostuksenkohtete muuttuu :D Myös isäni ja äitipuoleni ostama kultainen kynttilälyhty oli upea löytö ja ajatuksella tehty lahjahankinta.

18. Mitä muuttaisin viime vuodessa?
Korona on ehkä liian selkeä vastaus. On se tuonut elämäämme hyvääkin. Olisi ollut ihana kutsua enemmän ystäviä kylään. Toivottavasti tänä vuonna.

19. Milloin olen ollut mukavuusalueeni ulkopuolella?
Rakennushommat eivät ole alue josta tietäisin paljoa. Siksi mieleen tulee hetki kun yritin isoilla rautasaksilla leikkaa k-raudan takapihalla sopivan kokoista 2mx4m kokoista rautakehikkopalaa takapihamme terdelle. Ei ehkä muuten vaativa tehtävä mutta kun leikkaus piti tehdä reilu 2 metrin korkuisen rautakehikkokasan päällä jäätävässä kaatosateessa niin olo ei ollut luottavaisin :D

20. Suosikkiharrastus?
Tykkään tenniksestä, ratsastuksesta ja laskettelusta… en osaa valita suosikkia. Tällä hetkellä laskettelu kun poikammekin ovat siitä niin innostuneet. Ihana koko perheen harrastus.

21. Miten huolehdin omasta hyvinvoinnista?
Olen huomannut että aivan liian vähän pidän huolta fyysisestä hyvinvoinnista. Henkinen hyvinvointi itsellä perustuu pitkälti ystävien kanssa keskusteluihin ja perheen kanssa yhteiseen ajan viettoon, mutta tänä vuonna yksi tärkeimpiä tavoitteitani on fyysisen hyvinvoinnin parantaminen.

22. Mistä olen ollut viime vuonna kiitollinen?
Ensinnäkin perheestä ja siitä, että me olemme aina viettäneet paljon aikaa yhdessä ja viihdymme keskenämme enemmän kuin hyvin. Toiseksi viihtyisästä kodista. Kolmanneksi siitä että on töitä ja että niitä voi tehdä kotoa käsin. Neljänneksi mutta ei suinkaan viimeiseksi, olen kiitollinen terveydestä.

Pian hahmottelen kanssanne alkanutta vuotta. Mitä suunnitelmia minulla on sisällön suhteen? Mitä te toivoisitte enemmän? Millaisia sisustusprojekteja minulla on suunnitteilla? Niistä pian lisää.

4 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Laura

  Olisi kiva, jos tekisit videoita eri asukokonaisuuksista. Videoilla etenkin asut tulee niin eri tavalla esille! Voi olla vaikka lyhyitä klippejäkin. Olen itse ajatellut, että tänä vuonna panostan max yhteen vaatekappaleeseen kuussa, joten ne videot voisi liittyä johonkin wardrobe staples-tyyppisiin kokonaisuuksiin.

  Sitten olisi kivaa sisältöä sellainen, että mitä laittaa päälle työpaikkahaastatteluun – monella edessä nyt kevään kynnyksellä työpaikan vaihto tai työnhaku. Musta olisi kiva myös, että vähän avaisit, missä mahdollisesti työskentelisit jos et yrittäjänä :)

 • Pinja

  Hei onko suosituksia kattovalaisimen asennuksesta? Pitäisi 6 m huonekorkeuteen saada kattovalaisin asennettua kunhan valaisimen saa ostettua.

 • Haidi

  Olipas ihana lukea tätä koostetta. Mekin mietittiin ystävien kanssa whatsapissa uutena vuotena kolme parasta asiaa viimevuodesta ja monelle nousi pysähtyminen ja ihmissuhteet <3 ihana huomata, miten perusasiat on nousseet pinnalle.

 • Eve

  Tulipa hyvä mieli että vaikeasta vuodesta huolimatta teille on tapahtunut paljon hyvääkin :) Ja hienoa, että olet oppinut hellittämään kovien vaatimusten suhteen. Itselleen sitä usein on niin kovin ankara. Itsekin on tullut reflektoitua ja mietittyä viime vuotta. Täytyy sanoa että aika negatiiviseksi jäi viime vuoden saldo sekä henkilökohtaisessa elämässä että työelämässä. Toivotaan että tämä vuosi on parempi molempien suhteen.

  Olen aiemminkin tämän sanonut mutta pidän kovasti blogistasi. Etenkin pohdiskelevammat tekstit usein kolahtavat ja antavat ajattelemisen aihetta, vaikka täysin erilaisissa elämäntilanteissa olemmekin. Eri elämäntilanteista huolimatta monet kuitenkin kamppailevat samojen aiheiden parissa ja vertaistuki on aina tervetullutta <3 Kaikkea hyvää teidän perheelle tähän vuoteen ja lisää armollisuutta sinulle <3