CATEGORIES

Kesäterassi ja valmis piha

16.6.2021

Vuosi sitten aloitimme pihaprojektimme. Teimme paljon muutoksia ja töitä oli paljon. Ostamamme talo oli ollut käytännössä tyhjillään pitkään ja pihan luonto oli ottanut vallan. Kun muutimme keskustasta omakotitaloelueelle kolmen aktiivisen lapsen kanssa, oli käytännöllinen piha yksi tärkeimpiä asioita kriteerilistalla. Siksi päätimme muokata siitä parhaiten meidän tarpeita palvelevan. Viime vuonna tehtiin kaikki pohjatyöt (tämä vanha postaus) ja tänä vuonna jatkoin istutusten teolla. Kisaväsymys alkoi viime kesänä painaa ja samalla myös pihan laittamisen korkea hintalappu tuli vanhalle kerrostaloasujalle yllätyksenä. Miten voikin maansiiirto, kivet ja istutukset maksaa niin paljon :D Olen ollut ennen juuri se tyyppi joka tappaa kaktuksetkin, mutta tässä vuoden sisään olen huomannut, että olen alkanut tykkäämään pihalla puuhastelusta. On itseasiassa aika rentouttavaa ja palkitsevaa tunkea ne kädet sinne multaan ja tehdä todeksi niitä omia viherunelmia <3 Hortonomi-Hanna alkaa hiljalleen heräillä – kukapa olisi uskonut! Tänä keväänä olemme istuttaneet 35 Brabant-tuijaa, 18 pallotuijaa sekä 8 isoa ruukkua erilaisia kauniita puita ja kukkia. Eilen sain vihdoin ja viimein viimeisteltyä terassiamme reunustavat pitkät kukkapenkitkin koristekivillä. Nyt on aika nauttia tehdystä työstä.

Kesäisten säiden alettua tällä viikolla siirsimme rakkaan vanhan ulkosohvaryhmän lasiterassilta avoterassille. Monet teistä saattavat muistaa, että kyseinen sohvaryhmä on kulkenut meillä maasta toiseen muuttaessa mukana. Se on jopa 14 vuotta vanha ja siihen liittyy valtavasti rakkaita muistoja menneeltä vuosikymmeneltä. Lasiterassille odotan saapuvaksi kauan himoitsemaani ulkoruokapöytää, jonka pitäisi vielä tässä kuussa saapua.

Kovasti pohdin mitä laitan näihin terassin ympäri meneviin istutusaltaisiin. Pohdin hetken jotain ihanaa kukkamertakin, mutta sitten käytännöllisyys vei taas voiton. Yhteinäisestä isosta olohuone-, ruokahuone ja keittiötilasta on isot ikkunat toiselle pihasivulle, jonne nämä altaat yltävät. Halusin, että ratkaisu olisi ympärivuotisesti siisti ja myös helppohoitoinen. Siksi päädyin pallotuijiin. Ne olivat sopivan matalat ja niiden pyöreän pehmeä muotokieli viehätti minua. Eniten pidän puksipuista, mutta ne taas saattavat haista kesäisin auringossa kissanpissalle eikä niiden talvehtiminen ole yhtä varmaa näillä leveysasteilla kuin pallotuijan.

Koska poikamme ystävineen juoksevat päivittäin pitkin pihaa ristiin rastiin, halusin pitää mullan määrän valkoisen terassin ympärillä minimissä. Siksi lisäsin mullan päälle vielä maisemointikankaan, jonka päälle tilasin 900 kiloa harmaita isoja koristekiviä.

Kyseiset kivet ovat Kekkilän isoja grafiitinharmaita koristekiviä, joita myydään 10kg pusseissa. Kartoitin netistä edullisimman pussihinnan ja tilasin ne kotiintoimituksella suoraan terassillemme toimitettuna.

Seuraavaksi, kun taas vaan jaksan, päivitän tuon meidän rakkaan ulkosohvaryhmän tyynynpäälliset! Paikka paikoin jotkut tyynyt ovat haalistuneet auringossa enemmän kuin toiset. Myös kangas alkaa hiljalleen karheutua. Pitäisi löytää hyvä verhoilija, joka tekisi laadukkaasta sään- ja käyttöä kestävästä kankaasta uudet päälliset vain noihin vanhoihin tyynyihin. Mutta tämän projektin toteuteutan todennäköisesti vasta ensi kevään puolella.

Olen niin valtavan tyytyväinen lopputulokseen. Ainahan sitä kotonaan uusia projekteja keksii, mutta nyt ainakin tovin aion vain nauttia tällä terassilla kauniista kesäpäivistä <3

14 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Nina

  Hei, mistä olette ostaneet kauniit ruukkunne? Kiitos jos ehdit vastailla. Upea piha!

  • Hanna Vayrynen

   Plantagenista! :)

 • LilkaMy

  Upea!
  Nyt kun olette pistäneet omaisuuden tuijiin, niin muista kevättalvella/alkukeväästä suojata ne hyvin verkoin, muuten teillä on ruskeita kuolleita tuijia.

  • Hanna Vayrynen

   Tell me about it😱 Jäätävän hintaista.
   Ja kyllä! Harsot jo hankittu!👌🏼

 • Haidi

  Teillä on kyllä niin ihana piha ja terassi 😻 ja jokavuosi jaksan ihastella tuota sohvaryhmää!

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos ihanuus <3

 • Raili

  Tulipa tyylikäs ja sopii niin hyvin moderniin taloonne.

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos ihana! Olen itse hyvin tyytyväinen! <3 Tuli käytännöllisyyttä ja estetiikkaa miettien täydellinen kombo <3

 • Mermar

  Terassista tuli tyylikäs ja hieno. Se on varmasti helppohoitoinen ja havukasveineen kaunis talvellakin. Todella kutsuvan näköinen.

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos valtavasti ihana – olen kyllä super tyytyväinen lopputulokseen <3

 • Ansku in Ireland

  Wow Wow Wow!!!! Fanitan todella teidän pihaa. En ollut varma mitä mieltä olin noista pallotuijista mutta noitten kivien kanssa; todella hyvä yhdistelmä! Ihanaa kesää teille!

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos ihana <3 Olen niin iloinen miten upealta kokonaisuus näyttää. Sain siitä juuri sellaisen kun suunnittelin päässäni, mutta nyt livenä se tuntuu sitäkin paremmalta <3 Ja kun vielä täysin itse mietitty, suunniteltu, istetettu ja tehty niin siitä iloitsee jotenkin extra paljon :D

 • Mia

  En kestä miten ihana, melkein kuin välimerellinen tunnelma terassillanne on :) Mistä nuo kaksi ihanaa harmaata aurinkopetiä/patjaa on mitkä ovat yhdessä kuvassa pihan sivulla?

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos! <3 Me piidämme ihan hurjasti! Ne ovat uusi ostos! Ostin ne Cobellosta ihan hiiljattain! Kannattaa kysellä heiltä lisää - niitä on kahta eri västiä saatavilla ja kaksi kokoa! Toinen on loveseat!! <3