CATEGORIES

Herkkujen Herkku Helsingissä

2.11.2018

*Kaupallisessa yhteistyössä Food Market Herkun kanssa*

Helsingin kuumin puheenaihe viimeisen viikon verran on ollut uudistunut Food Market Herkku keskustan Stockmannin alakerrassa. Olen itse asioinut Herkussa pienestä tytöstä lähtien rakkaiden isovanhempieni kanssa, mistä syystä minulla on lämmin ja pitkä kiintymyssuhde tähän legendaariseen ruokakauppaan. Jännityksellä olen odottanut, miltä uusi ja uudistunut Herkku tulisi näyttämään. Viime viikon keskiviikkona pääsin ensimmäisten joukossa paikan päälle katsomaan pitkän työn hedelmää. Ja voi herttinen kuinka paikka ylitti kaikki odotukseni!

Herkku ei ole enää vain ruokakauppa, vaan kovan kansainvälisen tason Food Market. Minulle tuli mieleen hieman Jenkkien rakastettu Whole Foods, mutta vielä paremmalla suomalaisella laadulla ja valikoimalla. Uudistunut Herkku oli suoranainen ruokakeidas, jossa hyvä ruoka ja puhtaat raaka-aineet huusivat kilpaa. Herkun inspiraationa toimi suurkaupunkien kauppahallit, katuruoka ja uusimmat ruokatrendit. Kaikki muutokset on tehty asiakkaan toiveita kuunnelleen ja se näkyy kaikkialla. Tyylikyytensä lisäksi se on myös hyvin toimiva! Herkusta löytyy nykyään “lyhyt reitti” sekä “pitkä reitti”. Jos haluat käydä vain nopeasti lounaalla tai hakemassa välipalaa, valitse ensimmäinen vaihtoehto. Lyhyt reitti kierrättää sinut uuden näyttävän Meals & Bites -osaston kautta pikakassoille. Kun haluat täyden food market -kokemuksen,valitse pitkä reitti ja hoida kerralla kaikki kodin ruokaostokset niin arkeen kuin juhlaankin. Minä kierrätän teidät pitkän reitin kautta, jonka varrella näette myös lyhyen reitin hienoudet.

Herkun paistopiste on aina ollut erinomainen, mutta nyt se on parantunut entisestään. Nykyään löydät valikoimista myös hapanjuureen leivotun vaalean leivän, Levain3:n, joka on Gateaun Herkulle kehittämä. Leivät tehdään käsityönä Sörnäisten leipomossa ja paistetaan kiviarinauunissa. Levain3:ssa on vahva ja rapea kuori ja pehmeä sisus ilmataskuineen.

Ihastuin erityisesti upeaan hevi-osastoon. Miten tyylikäs ja näyttävä esillepano! Sitä todella teki mieli ostaa osasto tyhjäksi! Niin houkuttelevan näköinen tyylikkäine hyllyineen ja näyttävine yksityiskohtineen. Mites tuo tuoreyrttien pilari keskellä? Wau. Täällä on hyvin helppo tehdä vihreitä valintoja ja kasaa lautanen täyteen kasvikunnan tuotteita.

Hedelmien ja vihannesten vierestä löydät myös fresh smoothie baarin. Suosittelen kokeilemaan heidän Pina and Colada -smoothieta, jossa on anasmehua, kookosta ja minttua. Todella herkullinen! Tiskin vierestä löydät myös tuoremehupuristamon, missä voit tehdä itsellesi vastapuristetun appelsiinimehun mukaan isossa (1l) tai pienessä(0,5l) pullossa. Kävin eilen poikani kanssa tätä testaamassa ruokaostosten lomassa ja voi jestas miten hyvää tämä on! Tästä ei ole vaikea kehittää itselleen addiktiota. Voiko enää perusmehuun tölkissä tämän jälkeen palata? Ja poikani mielestä appelsiinien puristuksen seuraaminen ja oman mehun tekeminen oli erityisen kivaa.

Erityisen innoissani olin paikan Meals & Bites valikoimasta. Pitkien tiskivalikoimien lisäksi täältä saa nykyään myös Beijing 8 dumplingeja! Miten mahtavaa! Itse olen käynyt syömässä niitä aika ajoin Kampin yläkerrassa, mutta vitsi miten loistavaa, että niitä saa nykyään myös näin helposti mukaan. Oletko jo kokeillut heidän taivaallisen hyvää luumukastiketta…? Beijing 8:n lisäksi saat mukaan myös Fafa’sin herkullisia annoksia tai roomalaisen levypizzan, joka paistetaan Herkussa. Voit syödä oman palasi paikanpäällä suoraan uunista tulleena. Napolilaisen pyöreän pizzan voit ostaa mukaasi täytettynä ja paistaa itse kotiuunissa.

Koska Food Market Herkku on paljon enemmän kuin ruokakauppa, viihtyy täällä muutenkin. Voit ostostesi lomassa pysähtyä vaikka kahville ja nauttia palan suklaata tiskin herkullisesta valikoimasta.

Jos meillä on illanistujaiset, käyn lähes poikkeuksetta Herkun kautta. Täältä saan haluamani juustot, leikkeleet ja tapakset vieraiden kestimiseen. Erityisen ison kiitoksen sisäinen multitaskaajani antaa palvelutiskien jonotusjärjestelmästä. Mikäli haluat käyttää odotusajan hyödyksi, skannaa vain puhelimesi kameralla vuoronumerossasi näkyvä QR-koodi. Eli ihan kuin olisit ottamassa kuvaa tästä lapusta puhelimellasi ja älypuhelin tekee sinulle loput. Älypuhelin avaa sinulle automaattisesti Herkun jonotusjärjestelmän ja voit puhelimestasi seurata vuoronumerosi lähestymistä reaaliajassa! Miten tätä ei käytetä enemmän?! Nerokasta!

knit H&M
skirt & OTHER STORIES
shoes STEVE MADDEN

On vaikea tuoda ilmi miten kaunis Herkku todella on. Siellä asiakas viihtyy, sillä toteutus on toimivuutensa lisäksi äärimmäisen kaunis. Se on saanut kaikkien tuotteiden ja palveluiden lisäksi avaruutta, valoa ja kasan tyylikkyyttä. Ihan äärimmäisen onnistunut uudistus, josta pitkäaikainen Herkun asiakas ei voi kuin olla äärimmäisen iloinen ja kiitollinen. Hienoa uusi Food Market Herkku!

Kuvat minusta: Julia Toivola

10 comments

Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

 • Katri

  Mikä koko sulla on tuosta neuleesta? Käytän normaalisti H&M:n paidoissa S-kokoa, niin suosittelisitko sitä vai koon pienempää? Kiitos jo etukäteen jos osaat auttaa! :)

  • Minulla on koko S! :) Mutta neuleissa yleensä valitsen koon isompaa, koska tykkään kun neuleet ovat muhkeita! :)

 • Ihana postaus! <3 Sulla on kyllä niin ihanan luonteva tapa toteuttaa myös näitä kaupallisia yhteistöitä! Tuli heti sellainen olo, että haluan lähteä Herkkuun :D

 • Jade

  Itsellä tuli kuvista heti mieleen Jenkkien Whole Foods mutta Herkku näyttää jopa raikkaammalta, itseasiassa näyttää todella upealta! Ensi viikolla pääsen vihdoin tutustumaan tähän uuteen upeaan Herkkuun. Harmi vaan kun en enää asu ihan lähistöllä, ei pääse niin usein käymään kuin haluaisi, ennen tuli herkussa käytyä useita kertoja viikossa. Mielelläni pitäisin Herkkua lähikauppanani ?

 • Klaara

  Kauniilta näyttää!

  En voinut olla kiinnittämättä kuitenkaan huomiota, että kaikki testit näyttävät olevan uudistuneessa Herkussa englanniksi. Miksiköhän? Viime viikolla kotimaisten kielten keskus esitti huolensa suomen kielen aseman heikkenemisestä. Onko tämä yksi esimerkki siitä? Vaikka halutaan tarjota kansainvälistä palvelua, ei mielestäni tarvitsisi tehdä oman kielen kustannuksella.

  • Ellu

   Tähän asiaan kiinnitin itsekin huomiota! Todella häiritsevää. Ärsyttävää suoraan sanottuna.

 • Julia

  Vaikka tämä S-Market Herkku näyttääkin ihan kivalta, on silti ulkomailta katsoen ihan käsittämätöntä katsoa miten Suomen ruokakauppojen kartelli syvenee :( Itse asun Lontoossa (joka tietysti on itsessään about puolitoista kertaa Suomen kokoinen) ja täältä löytyy varmaan ainakin 10 ruokakauppaketjua. Kodistani puolentoista kilsan sisällä on 5 eri ketjun ruokakauppaa, Lidlistä Waitroseen.
  Tuntuu pahalta että Suomessa hinnoista ei tarvitse kunnolla kilpailla. Helppohan meidän hyvätuloisten kaupunkilaisten on käydä hengailemassa glorifoidussa S-Marketissa Stockan kellarissa mutta mistä Suomessa vähemmän tienaavat ostavat ruokansa… Puhumattakaan maanviljelijöistä ym ruoan tuottajista joilla ei ole varaa valita kenelle tuotteensa myyvät joten hinnat voidaan polkea alas. Jos Herkusta on yritetty tehdä “kauppahallimainen” nii miksei helsinkiläiset sitten voisi käydä oikeasti kauppahalleissa ja jättää S-ketjun ulos tästä yhtälöstä? Sori tilitys, tää S-ketjukuvio on musta vaan jotenkin tosi surullinen ja ihan käsittämätön jos sitä ajattelee. Ja joo käyn itekin niiden ruokakaupoissa kun oon Suomessa… lähinnä koskaan ei oo enää hirveesti mitään muita.

 • Haidi

  Vastapuristettu appelsiinimehu on kyllä niin addiktio! Mullakin lähi cittarista saa ja vitsi miten liian helppo onkaan kipittää sinne hakemaan sushit ja aplarit kotiin ;> ja hienon näköisen ovat herkusta saaneet!

 • EmmiU

  Voi apua miten upeeta! ? niin upean näköistä ja varmaan mahtava valikoima kaupassa. Mieleen todellakin tulee Whole Foods. Ihanaa, että myös Suomessa on ruokakauppa joka antaa elämyksen kaupassa käynnille. Tulisipa samantyylinen tänne Lahteen ? monet ruokakaupat voisikin ottaa mallia mm tuon hevi osaston esillelaiton suhteen. Harvoin sitä ajatteleekaan miten suuri vaikutus juuri niiden hedelmien ja kasvisten esillelaitossa on, tulee helpommin napattua mukaan kun on laitettu kauniisti esille ?
  Seuraavalla Helsingin reissulla pitääkin käydä Herkussa! Ei tuosta upeudesta kyllä varmaan ole enää paluuta Prismaan ?

 • Milla

  Herkun food marketsia on tosiaan hehkutettu monessa kanavassa ja se on herättänyt paljon keskusteluja työpaikan ruokapöydässä niin puolesta kuin vastaan. Vierailtuani kaupassa totesin sen olevan sama vanha Herkku hieman päivitettynä. Itselleni ei tullut juurikaan viboja tuohon food marketsin suuntaan, vaan kauppa vaikutti hyvinvarusteltulta perusruokakaupalta. :)