CATEGORIES

Synsam Tyylipäivä

5.6.2014

*Yhteistyössä Synsamin kanssa*

Tämän vuoden Tyylipäivä-jaksossa saitte vaate- ja meikkivinkkien lisäksi myös opastusta niin silmälasi-, kuin aurinkolasivalinnoissa. Videoilla asiantuntijana hurmasi aurinkoinen Tuulia Alanen-Brandt, johon monet teistä laillani ihastuivat. Synsam haluaa tarjota asiakkailleen tavallista parempaa palvelua, kuin mitä monessa optikkoliikkeessä on mahdollista saada, jotta asiakas löytäisi kaikin puolin juuri hänelle sopivat silmälasit. Tästä syystä Tuulia on yhteistyössä Synsamin kanssa kehittänyt oman Tyylipäivä-konseptin, jossa hän muutaman muun tyylikonsultin kanssa kiertää ympäri Suomea Synsam -liikkeissä antamassa tyylikonsultaatiota. Tässä postauksessa kerron lisää kyseisestä konseptista, jota pääsin itsekin kokeilemaan.

SYNSAM TITLE

Tuulia Alanen-Brandt on alkuperäiseltä ammatiltaan optikko ja kouluttautunut myöhemmin stylistiksi ja meikkitaiteilijaksi. Hän toimii Turussa Synsam-yrittäjänä siskonsa kanssa, mutta hänen päätyönsä on tyylikonsultoinnin parissa. Tuulialla on tyylikonsultointiin erikoistunut yritys Primadea, jonka nettisivuilta voi lukea lisää hänestä ja hänen periaatteistaan tyylin rakentamisessa.

synsam -1407

Täten Synsamin Tyylipäivillä voit olla varma siitä, että olet osaavissa käsissä. Lasivalintojen lisäksi näissä tilaisuuksissa on mahdollista saada vinkkejä värien käyttöön, pukeutumiseen ja jopa helppoja vinkkejä ehostukseen. Seuraavaksi käyn läpi asioita, mitä Tuulia minulle opetti. Ja paljon uutta asiaa itselleni olikin, sillä minulla on kokemusta vain aurinkolaseista.

Aloitimme leikkimielisellä haastattelukaavakkeella, jolla pyritään kartoittamaan henkilön omaa tyyliä ja persoonaa.

synsam -1433

Tosin Tuulian kanssa olimme ehtineet käydä tutuiksi Olivian Tyylipäivä-kuvauksissa, joten hän oli hyvin kärryillä jo siitä, millainen minun tyylini on ja mitä pukeutumisessani suosin.

Seuraavaksi sain kuulla asioita, mitä ovat tärkeää silmä- ja aurinkolasivalintoja tehdessä:

synsam kollaasi

Lasit valitaan niin koon, värin, painopisteen, materiaalin kuin käyttötarkoituksen mukaan. Laseilla voidaan mm.

– Häivyttää tummia silmänalusia
– Kohottaa kasvojen laskevaa linjaa
– Saada iho hehkumaan oikeilla värivalinnoilla
– Hallita kasvon varjoja

Eri kasvonpiirteille sopii eri malliset lasit ja niillä voidaan tasapainoittaa piirteitä. Esimerkiksi pyöreä kasvoisen kannattaa valta kulmikas malli, kun taas kapea kasvoinen voi hakea pehmeyttä pyöristetystä silmälaseista.

synsam -1428

Laseilla voidaan luoda auktoriteettia tai niillä voidaan saada aikaan vaikka luova, hieman boheemi lookki tai ylellisen arvokas ja klassinen ilme. Silmälasien tulisi seurata kasvolinjaa ja mallista riippuen kulmalinjaa. Ammattilaisen apua kannattaa käyttää, sillä jo oikeiden kokojen poimiminen kehyshyllyjen sadoista kehyksistä, on asiaan perehtymättömälle henkilölle hankalaa.

synsam -1402

Kuten varmaan olette huomanneet, minä suosin Raybanin aviator-laseja. Tämä siksi, koska olen ollut pitkään sitä mieltä, ettei minulle sovi oikein mitkään lasit ja aviatorit ovat helppo ja aikaa kestävä valinta. Tuulia vakuutti minut siitä, että kyllä kaikille löytyy hyvät, kun huolehditaan noista edellä mainituista seikoista. Ammattilainen osaa ehdottaa jotain totutusta poikkeavaa, mikä toimii juuri sinulla.

synsam -1327

Seuraavaksi näette kuvat kolmista silmä- ja aurinkolaseista, mitä Tuulia minulle poimi Synsam-liikkeen laajasta valikoimasta.

synsam -1389

1. In Face, 9266-861 54-17, 202e
2. Face a face, 1710 L138, 354e
3. Chanel, 3264-Q C.1101 54-16, 429e
4. Maui Jim, Liana 287 10C, 220e
5. Max & Co, 205/S 1MJY1 54-18, 138e
6. Chanel, 5260-Q C.501/58 57-17 3P, 424e

synsam -1345

Näissä laseissa pidin niiden vihreästä kehysväristä. Kuten Tuuli totesi, ne korostavat kauniisti silmieni väriä.

synsam -1369

Tässä pari, jota en ikimaailmassa olisi itse hyllystä poiminut (jos laseja tarvitsisin): liilat kissamaiset kehykset. Ne kuitenkin sopivat tuohon päivän asuuni kuin nakuutettu ja muutenkin istuivat malliltaan passelisti minun kasvoilleni. Silmät näkyvät kokonaisuudessaan ja lasin malli myötäilee kulmalinjaani. Pirteä kehysväri tuo myös raikkautta kasvoille.

synsam -1353

Pidin myös näistä Chanelin ruskeista kehyksistä. Olisivat ehkä sopivemmat “arkilasit”, jotka sulautuvat kasvoihin paremmin, kuin edelliset?

Olipa hauskaa ja erilaista kokeilla päähän silmälaseja, sillä niistä minulla ei ole aikaisempaa kokemusta. Sen lyhyen leikin lisäksi sain paljon kaipaamiani vinkkejä ja rohkaisua erilaisten aurinkolasien käyttöön. Kuten aiemmin sanoin, minulta löytyy oikeastaan vain Raybanin aviator-laseja monissa eri väreissä. Olen kuitenkin pitkään kaivannut jotain pyöreämpää mallia, mutta en millään ole vielä löytänyt itselleni sopivia. Tässä muutamat aurinkolasit, joita Tuulia minulle ehdotti:

synsam -1386

Pidän näiden lasien pyöreydestä, mutta mieleni tekisi jotain vieläkin pyöreämpää. Jotain sellaista, missä en kuitenkaan näyttäisi eksyneeltä tsetsekärpäseltä.

synsam -1380

Tämä malli istuu hyvin minun kasvonpiirteilleni, mutta jotenkin en kuitenkaan kokenut sitä omaksi. Niinkuin Tuulia sanoi: Se oma intuitio on yhtä tärkeä asia lasien valinnassa, kuin sopivan ja imartelevan mallin löytäminen.

synsam -1382

Viimeinen ehdotus oli ehdoton suosikkini. Tottakai minun onnellani ne olivat myös ne kalleimmat näistä ehdotetuista kaunokaisista. Tosin ei olisi pitänyt olla yllätys, että tämä tyttö ihastuu Chaneliin… Mallin lisäksi pidän myös tuosta kauniista sangasta, joka muistuttaa 2.55 Chanel Classic Flap Bagin olkahihnaa.

synsam -1409

Tuulialla oli mukana myös valtava määrä huiveja, jotta voisi asiakkaalle havainnollistaa, miten hyvin se valittu kehysväri toimii eriväristen asujen kanssa.

Synsamin Tyylipäivien lisäksi Tuulia tarjoaa Primadea-yrityksensä kautta muitakin palveluita, kuten asiakkaiden toiveiden mukaisesti räätälöityjä tyylipäiviä tai -iltoja niin yksityisille henkilöille, kuin ryhmillekin. Hän antaa pukeutumis- ja värineuvontaa, tekee vartaloanalyysejä ja vaatekaappikonsultaatioita, paristailauksia, babyshower- ja äitiysstailauksia tai auttaa vaikkapa sopivan ehostuksen löytämisessä.

synsam -1400synsam -1339

Joten jos sinulla on hakusessa uudet silmä- tai aurinkolasit ja kaipaisit niiden valintaan uutta näkökulmaa – suosittelen kurkkaamaan Synsamin sivuilta pidettävien Tyylipäivien keikkakalenterin. Tuulia on aivan ihana ja erittäin positiivinen persoona, jonka kanssa minulla oli suuri ilo työskennellä Olivian oman Tyylipäivän parissa. Sain häneltä paljon ideoita ja rohkeutta seuraavaan aurinkolasihankintaan, jotka eivät varmasti ole aviatorit. Nyt on aika lähteä minunkin kokeilemaan uusia tuulia!

8 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Sini

  2 ja 4 ehdottomasti!

 • Katri

  Ensinnäkin: olet todella kaunis nainen! Tyylisi on mahtava ja onnistut aina näyttämään huolitellulta. Olen saanut sinusta ihmisenä erittäin positiivisen ja lämpimän kuvan.

  Oletko koskaan miettinyt leikkaavasi hiuksiasi esimerkiksi pitkäksi polkaksi tai muuhun hieman lyhyempään lookiin? Mielestäni semmoinen voisi sopia sinulle. Vaikka pitkät hiuksesi ovat noinkin ihanat ja niiden pituutta varmasti moni kadehtii! :*

 • Hilla

  Pakko sanoo, että noi 2. Lasit sopii sulle kaikista parhaiten :)

 • Annagram

  Ei voi olla totta, miten saman näköisiä tämän stailaajan kanssa olette! :)

 • Mie

  Nyt on ihan pakko kommentoida. Oot kyllä ihan mykistyttävän kaunis! Ja niin freesin näköinen myös aina. V-a-u!

 • Arja

  2 ja 6 on mun suosikit! Hyvin sopii lasit sun kasvoille :)

 • Haidi

  Ei vitsi olen itse mallaillut noita samoja Chanelin aurinkolaseja päähäni jo pariin otteeseen ;D olen vaan niin huono käyttämään aurinkolaseja, etten viitsi laittaa niihin suuria summia ainakaan vielä :) Ehkä joskus.
  Itselläni on Chanelin silmälasit, ja jos tarvitsen uusia kehyksiä tai niitö aurinkolaseja alan ensimmäisenä metsästämään niitä Chanelilta! Merkillä on kehyksiä jotka sopivat omaan tyyliini! Ehkä pitää vielä käväistä Synsamilla tutkimassa Tyylipäivänä josko ne aurinkolasit nyt löytyisivät ;>

 • oona

  super hyvältä näytät silmälasit päässä wau:) aivan ihanan näköiset aurinkolasit tuossa viimeisimmässä kuvassa mallin päällä, saako kysyä mitä merkkiä?:)