CATEGORIES

Kierrätetyt supersankarit

13.10.2015

*Yhteistyössä Nespresson kanssa*

Meillä on meneillään ihan hurja supersankari vaihe. Captain America, Batman, Ironman ja Spiderman vilahtelevat ohi harva se sekunti matkalla uusiin taistoihinsa “bag guys“seja vastaan. Pow! Boom! Zap! huudot kajahtelevat kodin nurkista aamusta iltaan. Eipä ole epäselvyyttä siitä, miksi meidän juniorit tahtoo tänä Halloweenina pukeutua. Sen sijaan, että ostaisimme kaikkia erilaisia naamioita kaupasta, olemme päätyneet tekemään niitä itse. Kuten blogiani pidempään seuranneet tietävät, olen itse melkoisen huono käsistäni, mutta mieheni taas on todella hyvä. Hän on esikoisemme kanssa vääntänyt ja väkertänyt toinen toistaan hienompia supersankarinaamioita. Minäkin yritin yhden Hulk-naamarin tehdä, mutta se päätyi muistuttamaan pikemminkin Jim Carreyn The Mask-elokuvan naamiota… Tämän Wonder Womanin supervoimat eivät siis todellakaan kädentaitoihin ylety.

weekend in west hollywood lapset-4466

Olemme käyneet paikallisessa Michaels-askarteluliikkeessä ostamassa erilaisia naamiomuotteja, kartonkia, kullanhohtoista paperia, tarrallista huopakangasta ja kuminauhaa kiinnitykseen – kaikkea mitä nyt supersankari päivän asuunsa saattaa tarvita. Mutta Nespresso-yhteistyön edessä havahduin siihen, että näitä erikoisia ja makeita askartelumateriaaleja saattaa löytyä jo valmiiksi kotoakin! Ideasta innostuneena päätin ryhtyä askarteluhommiin, vaikka peukalo keskellä kämmentä onkin. Vaikka poikani ei hyvää naamaria saisikaan, niin te saisitte ainakin hyvät naurut. Koska historiani kädentaidoissa on poikkeuksellisen heikko, oli tämä mielestäni jopa ihan hyvännäköinen tekele! :D

nespresso mask-5113 nespresso mask-5118nespressomaski2

Inspiroiduin Positive Cup-suunnittelukilpailusta, missä Nespresso kutsui nuoret suunnittelijat osallistumaan avoimeen haasteeseen tekemään kierrätettävistä Nespresso-kahvikapseleista suomalaiseen tyyliin sopivaa designia. Suunnittelukilpailun tavoitteena on edistää suomalaista designia sekä kuluttajien kierrätyshalukkuutta ja -tietoisuutta, ja se on osa Nespresson maailmanlaajuista The Positive Cup -vastuullisuusohjelmaa. Finaaliin valittiin kolme lahjakasta muotoilijaa, jotka valmistivat kahvikapseleista sohvapöydän, seinäryijyn ja kauniin korusarjan. Nämä työt olivat ällistyttävän hienoja. Ykköspalkinnon pokkasi näyttäva ja suomalaiseen tyyliin sopiva seinäryijy, mutta oma henkilökohtainen suosikkini oli koralliriuttaa muistuttava sohvapöytä. Kuinka joku osaakin? Minusta mahtava tapa tuoda esiin kahvikapseleiden kierrätettävyyttä. Kilpailun töitä voi käydä ihailemassa Helsingin Nespresso-liikkeessä Keskuskadulla. Siellä voit myös äänestää suosikkiasi ja äänestäneiden kesken arvotaan hieno valkoinen Lattissma Touch -kahvikone.

divein

Jos et päädy kierrättämään kahvikapseleita Nespresson lukuisten eri kierrätyspisteiden kautta, näyttää taivas olevan rajana niiden uusiokäytössä. Henkilökohtaisesti en mitenkään kovin lahjakas näpertelijä ole, mutta idea siitä kyllä innostaa. Varsinkin kun kotona on kaksi innokasta pientä sankaria, joiden kanssa saa päivittäin keksiä innostavaa, hauskaa ja opettavaa tekemistä.

2 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • minna

    voi että miten söpö supersankari! <3

  • Ihan mielettömän upea tuo sohvapöytä, wau! ja tuo naamiohan on jo varsin hieno, selvää edistystä hulkkiin verrattuna :D