CATEGORIES

Le petit déjeuner

1.7.2016

arcachon petit dejeuner-9645 arcachon petit dejeuner-9649 arcachon petit dejeuner-9650 arcachon petit dejeuner-9652 arcachon petit dejeuner-9662 arcachon petit dejeuner-9670 arcachon petit dejeuner-9672 arcachon petit dejeuner arcachon petit dejeuner-9665

Parhaita paloja Ranskan-matkassa on perinteikäs aamiainen. Käymme joka aamu ostamassa kulmakaupasta päivän lehdet sekä läheisestä leipomosta vastaleivotut croissantit, pain au chocolatit ja patongit. Niiden maku, että koostumus, on sanoinkuvailemattoman taivaallinen. Ei niitä voi edes verrata Suomen kaupoissa myytävään pullaan. Tämä on sitä ehtaa tavaraa, jonka takia vatsa näyttää loman jälkeen siltä, että odottaisin kaksosia. Jo pelkästään näiden herkkujen tuoksu tuo vahvasti lapsuuden mieleen. Ihan pikkutyttönä olen ensimmäisen kerran kipittänyt lähileipomoon frangeineni ja tilannut hartaasti päntätyillä ranskalaisilla lauseilla ne suussasulavat suklaaleivät. Nyt saan antaa samoja muistoja omille pienille miehilleni, jotka kauniisti jo huutavat merci! kaupasta lähtiessään. Mes enfants chéris <3

9 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Mia

  Ihanaa lomaa! Onko tätisi muuten opettanut puoliksi suomalaisille serkuillesi suomea vai kommunikoitteko ranskaksi?

  • Puhui pienenä, mutta ranska tuli niin vahvana, että jäi todella heikoksi. Esikoinen ymmärtää ja puhuu ihan sopivasti, nuorempi ei niin paljoa. Mutta me ollaan silti aina kommunikoitu kaikilla kielillä. Pääsääntöisesti puhumme keskenämme englantia, sillä se on kaikilla sujuva. :)

   • Mia

    Siskollani on pienen taaperonsa kanssa vähän samanlainen tilanne, joten tätinä kiinnostuin :-)

 • Gemma

  Hei vautsi, osaatko siis ranskaa ihan sujuvasti?

  • Kaikista viidestä kielestä mitä puhun niin ranska on ehdottomasti heikoin! :D Eli en missään nimessä sujuvasti, mutta ymmärrän hyvin ja pärjään kyllä :) Aina vähän ruosteessa kun ei joudu pitkään aikaan käyttämään, mutta näillä Ranskan-lomilla muistuu onneksi nopeasti mieleen :)

 • Marita

  Ihania tunnelmallisia kuvia!! Ihan mielenkiinnosta mitä kieliä puhut? Ja mitä kieliä teillä puhutaan kotona? Mielestäni on suuri rikkaus että lapset kasvavat monikulttuurisessa ja kielellisessä ympäristössä! :) ihanaa lomaa!

  • Minä puhun suomea, englantia, hollantia, ruotsia ja ranskaa ja alkeita espanjasta. Meillä kotona puhutaan ihan suomea, mutta viime vuonna jenkeissä asuessa esikoinen poimi kielen niin vahvasti, että jos hän aloittaa lauseen englanniksi niin vastaan hänelle samalla kielellä. Pojat myös puolipäiväisinä puoliksi ruotsinkielisessä tarhassa, joten toivottavasti sekin auttaa heitä laajentamaan kielivarastoaan :) Ja olen ihan samaa mieltä. Kieliin ja toisiin kulttuureihin tutustuttaminen jo pienellä iällä auttaa avartamaan maailmaa suuresti. Olen hyvin onnellinen ja kiitollinen, että minulla on mahdollisuus se pojilleni tarjota :) Kiitos paljon!

 • Pia

  Ihanan näköistä! Olette kyllä onnekkaita kun saatte viettää tällaisessa paikassa lomia, varmasti ihania lapsuusmuistoja pikkumiehille. :) Mukavaa ja herkullista Ranskan lomaa! :)

  • Kiitos. Ja kyllä! Todella onnekkaita, että saan tarjota myös omille lapsille mahdollisuuden tutustua vieraisiin kieliin ja kulttuureihin näin varhain. Avartaa maailmankatsomusta ja parantaa ymmärrystä muita kohtaan. Se on meille kasvatuksessa hyvin tärkeää – muiden huomiominen ja yritys ymmärtää. Kiitos paljon! :)