CATEGORIES

Jatkuva sairastelu

14.6.2017

Täällä maataan sängynpohjalla! Nimittäin nyt kolmatta päivää kunnon kuumeessa ja piikillinen vesimeloni on tehnyt kodin kurkkuuni. En tiedä tekikö lauantain juhlat tepposensa, vai sainko taudin pojaltani, joka oli viime viikon kipeänä samaisessa taudissa. Mutta samapa tuo mistä tuli. Täällä sitä taas ollaan sängyn omina – tai niin potilaana kun äidin arjessa nyt voi. Tosin parasta viihdettä tälle petipotilaalle on tarjonneet pienet poikani. Instatarinoitteni puolella olenkin jakanut hetkiä kun keskimmäinen poikani on bondaillut nuorimman kanssa rymimällä pitkin kämppää ja nukkumaan mennessä nukahtaneet käsi kädessä. Kaiken tämän kuumehikoilun keskellä suli sitä äidin sydänkin.

En tiedä onko se vain tämän viisihenkisen perheen arki vai poikkeuksellisen kylmä ja sateinen syksy ja kevät, mutta meillä ollaan sairasteltu viime syksystä tähän hetkeen poikkeuksellisen paljon. Mutta onneksemme ihan näitä tavallisia tarttuvia ja ohimeneviä tauteja. Kaipa se käy järkeen kun perheessä on jo niin monta, että kun yksi tervehtyy niin seuraava saa jo pöpön ja onhan siinä viisi henkeä ketkä kiertää ennenkuin kierros voi alkaa uudestaan. Vaikka pienlapsiarkeen kuuluu sairastelua, niin kyllä nyt viisihenkisenä perheenä tuntuu, että sairastelu on lisääntynyt. Tosin ystäväni, joka on kuuden (!! supermom !!) lapsen äiti, sanoi, että heillä oli ihan sama ongelma lasten ollessa pieniä, mutta kouluikään päästyään he ovat harvemmin sairastelleet kun vastustuskyky on kehittynyt niin hyväksi. Joten toivoa siis on! :D Kyllä täältä vielä noustaan!

Kuvat Karoliina Jääskeläinen / Valoon Photography

18 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Tuumummi

  Onpa kiva, että voit jo paremmin. Äitinä sairastelu tahtoo olla vaikeaa, kun sitä lepoaikaa ei oikein olisi.
  Hellyttävät kuvasi, joissa pötköttelet nukkuvien pienten kanssa, saivat muistot ja kaipauksen heräämään. Onneksi näin mumminakin saa toisinaan nukkua päiväunia pienet kädet kaulaa hivellen. Tänään viimeksi kävin kolmevuotiaan kanssa ensin uimahallissa leikkimässä ja sitten lounaan jälkeen nukuimme yhteiset päiväunet??

  • Voi miten ihana ja osallistuva isoäiti olet! :) Joku täällä totesikin kauniisti, että “lapsenlapset ovat elämän jälkiruoka”. Ihanasti minusta sanottu <3 Koska jos nyt jo tämän kaiken sumun keskellä tiedän kaipaavani näitä hetkiä, niin kuinkakohan paljon ikävöin niitä sitten joskus?! Voi toivottavasti joksus hamassa tulevaisuudessa poikani joskus vielä intoutuvat myös toivomaan omia lapsia <3 Saan minäkin kokea uudestaan nämä kultaakin kalliimmat hetket pienten syleilyssä.
   Ja voi kiitos – täällä tosiaan voidaan jo paremmin! :)

 • Irina

  Hei Hanna!

  Voimia sairasteluun, kyllä sieltä vielä noustaan. :)

  Halusin tulla myös sanomaan, että viimeiset postaukseksi ovat taas muistuttaneet minua siitä, että miksi olet mun kaikkien aikojen woman crush. Ei todellakaan vain siksi että olet upea ja elegantti nainen, vaan positiivisuutesi ja kauniimpaa kauniimpi luonteesi ja hyvä sydämesi jaksaa aina ilahduttaa minua ja tuoda aurinkoa elämääni. Puhut aina niin kauniisti muista ihmisistä, lapsistasi, ystävistäsi, miehestäsi, lukijoistasi… vaikka arjessa riittää varmasti paljon stressin aiheita ja kiirettä.

  Kiitos, kun jaksat kirjoittaa blogia, täältä saa aina niin ihanaa perspektiiviä elämään. <3

  • Voi että, kiitos Irina. <3 Olen aikanaan joskus päättänyt, että yritän aina kaikessa nähdä hyvän, mutta on ollut ihana huomata, että enää se ei ole päätös, vaan elämäntapa. Se tuo ihan hirmuisesti rauhaa ja hyvää oloa. Ja tietyllä tapaa myös ohjaa hyvää kohti. Olen ihan äärimmäisen iloinen, että se hyvän toivominen välittyy teillekin ja tuo teille sen saman hyvänolon tunteen! <3 Mutta miten paljon kertookaan sinusta, että otat aikaa arjestasi kirjoittaaksesi minulle näin kauniin ja koskettavan viestin kun täällä taas painitaan pöpöjen kanssa vaikka arjen tulisi rullata? <3 Kiitos kiitos kiitos kun näet asiat niin kauniisti <3

 • EmmiMaria

  Voi tosi ikävää tuo sairastelu:/ onneksi ei kumminkaan mitään flunssaa vakavempaa! Toivottavasti muut perheenjäsenet pysyy terveinä ??
  Pikaista paranemista ❤️

  • No juuri näin! Tosin nyt tämän taisi sairastaa vain keskimmäinen ja minä. Pidän sormet visusti ristissä että silää selvittäisiin ja nyt lämpimämmät säät tappaa pöpöt pois! :D Täällä voidaan kiitos paljon paremmin jo! <3

 • Tarude

  Voi ei sairastelu on tosi ikävää, toivottavasti pöpöt kaikkoavat kokonaan pois, heti, lopullisesti!

  • Voi kiitos kovasti toivotuksista! Nyt tuntuu taas jo että ollaan reilusti voiton puolella. Tänään olin ensimmäistä kertaa hetken liikkeelläkin kun poikia vein harrastuksiin :D

 • Anni

  Tsemppiä paljon! I feel you! Täällä muu jengi parantunut, tää mutsi parantelee streptokokkia :-S .
  Hmm, yritän muistaa itse, ja sanon sullekin: Kyllä se siitä! Stay strong beautiful!

  • Ei hittolainen. Täällä kans aika mojova kaveri piikkeineen kurkussa, vaikka muuten olo parempi. Huomaan, että siellä tiedetään justiinsa mitä tämä on… Joten virtual high five sinne ja STAY STRONG BEAUTIFUL! <3 Kyllä tämä todellakin siitä!

 • Haidi

  Äää voi eiii, teillä on kyllä kunnon kipeilykierre siellä päällä! Toivotaan pikaista paranemista ja pidempää taukoa sairastelu kierteeseen <3 !

  • Kyllä! :D Mutta kyllä tämä tästä – viimeistään ehkä 7?! vuoden päästä :D :D :D

 • Sara

  Meilläkin lapset sairastivat kovastikin ollessaan pieniä (alle kouluikäisiä). Pojan eka korvatulehdus oli jo ennen päiväkotiin menoa. Sairastelu kuitenkin väheni, ja nyt ala- ja yläkoululaisina sairaspäiviä on todella vähän.

  Tsemppiä ja parantumisia kovasti!

  • Ah – tämä on loputonta. Meillä tosin jostain kumman syystä korvatulehduksia meillä ei juurikaan ole ollut. :O Mutta nyt viimeiseltä puolelta vuodelta löytyy kyllä löytyy oikein värisuorana kaikki keräilytaudit :D Ja ah – ihana kuulla! Valoa siis on tämän limaisen ja räkäisen tunnelin päässä?! :D Kiitos ja ihanaa iltaa sinne!

 • Voi ei. :( Meillä on tällä hetkellä lapsi kipeänä ja taas sellaisessa kuumeessa, joka ei yksinkertaisesti meinaa mennä ohitse. Neljättä päivää näyttää kuumemittari 38:saa. :( Aikuiset ollaan nyt säästytty, vaikka kevät on tunut täälläkin päässä yhdeltä sairastelulta. Ja meillä on sentään vain yksi lapsi. Toivottavasti teilläkin lähtisi helpottamaan. :) Tsemppiä sängynpohjalle. Tiedän millaista on sairastaa äitinä.

  • Ai kauhistus! Oletko kokeillut Pronaxenia lapselle? Kuulema tehokkain lääke kuumeeseen lapsella? Minä en itseasiassa vielä ole pojillani koskaan käyttänyt vaan panadol + burana kombo on riittänyt. Mutta tuo tieto pronaxenin toimivuudesta on takataskussa. JA niin sääli, että teilläkin on ollut tämä kevät yhtä sairastelua. Josko nyt säitten lämmetessä me kaikki pääsisimme pitkästä aikaa vähän helpommalla!? :)

   • Kiitos vinkistä. Meilläkin Burana ja panadol toimivat erinomaisesti, mutta minä harvoin lähden lääkkeitä antamaan jos kuume pysyy siinä 38:ssa ja lapsi on hyväkuntoinen. Kun kuume on kuitenkin se, mikä sen taudin tappaa. :) Meillä juodaan sitten vain paljon ja toki jos lapsen kunto huononee, niin annetaan lääkettä.

    • Minä olen ihan samalla linjalla kanssasi. Meilläkin tuo pandadol + burana käytössä vasta jos lapsi on selkeästi huonovointinen / kipeä (yleensä kun ei välttämättä lämpö edes hidasta :D) tai kuume nousee kovin korkeaksi. Koska se on juuri näin. Se kuume tappaa pöpöt niin antaa hetken jyllätä jos lapsi ei siitä selvästi hirveästi kärsi! :)