CATEGORIES

Metin ja Hannan Podcast

19.2.2018

Tänään se on tullut ulos, eli minun ja Metin ensimmäinen podcast-jakso. Podcasteja voi kuunnella oman puhelimensa podcastit-sovelluksen kautta (esim. iPhonessa valmiina oletusohjelmana – pieni lila kuvake). Itse olen kokenut helpoimmaksi kuunnella jaksoja ilmaisen Acast-sovelluksen kautta. Acast on Spotifyn kaltainen sovellus audiosisällöille. Mikäli podien kuunteleminen on sinulle uutta, suosittelen lataamaan Acastin. Sen käyttö on ilmaista, toimivaa ja vaivatonta. Sen ladattuasi näppäile hakukenttään Metti & Hanna (muista &-merkki) ja kuuntelu voi alkaa. Teen myöhemmin tänään vielä ohjeet sovelluksen käyttöön ja jakson kuunteluun Instagram-tarinaani.

Mutta mitä podcastit ovat?
Podcast on verkossa julkaistava puheohjelma tai sarja, jota voi tilata ja kuunnella juuri itselleen sopivaan aikaan. Ne ovat kuin audiomaailman oma Netflix. Jaksot ilmestyvät tyypillisesti kerran viikossa tiettynä ajankohtana. Oman suosikkisarjan uuden jakson ilmestymistä odotetaan usein innolla.

Maailmalla podcastit ovat nousseet suureen suosioon ja myös Suomessa ne ovat nyt läpimurron kynnyksellä. Esimerkiksi Ruotsissa suosituimmat podcastit keräävät jopa puoli miljoonaa kuulijaa viikkotasolla. Siellä kehitys lähti liikkeelle siitä, kun suositut bloggaajat siirtyivät poddaamaan. Sama kehitys on näkyvissä myös Suomessa.

Tutkimukset Yhdysvalloista ja Ruotsista osoittavat, että tyypillinen podcastin kuuntelija on urbaani 30 + aikuinen. Kuuntelijat jakautuvat tasaisesti miehiin ja naisiin. Kuuntelijat elävät usein hektistä arkea ja podcastien hyötynä on tietysti se, että niitä voi kuunnella samalla kuin tekee jotakin muuta, esim. ajaa töihin, istuu bussissa, urheilee tai suorittaa kotiaskareita.

Ensimmäinen jaksomme on intro, joka oli itseasiassa täysin koemielessä nauhoitettu. Taustatiimimme halusi antaa meidän kokeilla miltä podcastien nauhoittaminen tuntuu ja vasta siitä lähteä tekemään itse jaksoja. Vuoropuhelu kuitenkin koettiin niin luontevaksi, että päätimme pitää sen ensimmäisenä jaksona. Intro on nimensä mukaisesti johdatus podcastiimme. Kerromme mm. lyhyesti keitä olemme. Miten olemme tutustuneet? Mitkä asiat meitä yhdistää? Mitkä ovat eroavaisuutemme? Miksi aloimme tehdä podcastia? Mitä aiheita tulemme käsittelemään jaksoissamme? Millaisia ruokia meillä tehdään kotona? Suosikkitrendimme tällä hetkellä? Ja paljon muuta.

Joten tästä se alkaa! Ensimmäinen jakso on lyhyempi (22min) mutta seuraavat jaksot ovat kaikki 30-45 minuutin väliltä. Teiltä on ihanasti tullut juttuaiheita kommenttikenttään ja kuulemme niitä ilolla lisää. Jälleen kerran valtava kiitos teille kaikille tästä upeasta kannustuksesta ja tuesta uuden äärellä.

Ps.Voit kuunnella jakson myös tämän linkin takaa! :)

37 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Laura

  Moikka! Niin kiva juttu tämä teidän podcast, kiitos tästä! Näin mamma-lomalla podcastit (kuten myös audiokirjat) ovat aivan kultaa.

  Kahden pienen äitinä etenkin lapsiaiheet kiinnostavat kovasti. Olisi mukava kuulla miten te selviätte uhmaiän haasteista ja sisarusten välisestä mustasukkaisuudesta. Nämä ovat meidän perheessä tällä hetkellä ajankohtainen aihe, ja etenkin oman pään pitäminen kylmänä pohdituttaa (ja toki myös se, että milloin tämä menee ohi, meneehän?!) kun hermot menee päivässä X kertaa. :D

  Teidän ekassa podcastissä oli erityisen ihanaa se, kuinka molemmat koetatte nauttia niistä arjen pienistä onnenhetkistä. Tätä yritän muistaa itsekin taas tehdä enemmän, ehkä ne hermotkin silloin pysyy paremmin koossa. ;) Jään innolla odottamaan ensi maanantaita ja podcastinne uutta jaksoa!

  • Hei aivan loistava aihe. Laitan tämänkin ylös – aivan varmasti riittää tästä juttua! :D Ja tosiaan – hermot menee :D Ja se on juuri näin – arjen pienistä hetkistä janiistä nauttiminen onnen päälle rakentaakin <3 Kiitos niin paljon kun kuuntelet – aihe menee toteutukseen! :)

 • M

  Minäkin tykkäsin ekasta “jaksosta” ja innolla odotan jo seuraavaa. Laitoin oikein luurit korville ja keskityin teidän jutusteluun. Tuli jotenkin sellainen olo, että olisitte olleet vieressäni keskustelemassa. Ihanan aitoa jutustelua eikä minua siksi haitannut edes aiheesta toiseen hyppäämiset. Mielestäni on myös hyvä, että olette omat itsenne keskustelussa eli esim. nopea puhuminen ei haittaa. Se tekee keskustelusta mielestäni vain aidomman.

  • Voi ihana kuulla! Kiitos niin kovin kun pysähdyit kuuntelemaan! :) Ja itsekin tykkään kuunnella vähän rivakampaa puhetta. Yritän tasapainotella sen kanssa tulevaisuudessa etten menetä ominaista puhetyyliä, mutta silti osaisin artikuloida paremmin. Innostuessa kun jää vähän puolitiehen :D Mutta sehän tekee tosiaan hetkestä aidon <3 Kiitos kauniista palautteesta ja hyvältä tuntuvasta tsempistä <3

 • Maarit

  Ah en voi kylliksi kiittää tästä! Miten ankealta vaikuttanut bussimatka muuttui teidän jutustelua kuunnellessa ihanaksi omaksi ajaksi ja tuli kuulokkeita pitkin positiivista energiaa. Vaikka puhuisitte syvällisesti niin äänessänne on ”good vibes” ja koko setistä jäi hyvä mieli. Täällä joku kommentoikin teidän puhetyylin tasapainosta. Olen samaa mieltä, minusta Hanna ihana hersyvä puhetyyli (älä muuta!) ja Metti kivan rauhallinen. Itselleni ajankohtaisia aiheita on lapsiarjen tasapainottelu, itsetunto (josta muistan teidän molempien joskus kirjoittaneen hyvät jutut) ja juurikin se, että tehdä omaa juttua eikä ottaisi muiden ajattelemattomia kommentteja itseen. Tässä nyt mitä mieleen tulee :) Tää oli tosi jees näin!

  • Voi vitsi miten ihana kuulla! ja miten ystävällistä sinuta että jaoit tämän palautteen kanssani! Tulin niin iloiseksi! <3 Olen tosiaan persoonaltani aika "kupliva" enkä tämän takia haluaisi myöskään tätä minulle ominaista tapaa hävittää. Olen luontainen innostuja ja silloin saattaa jäädä artikuloinnit puolitiehen :D Mutta yritän kehittyä – itseäni hukkaamatta <3 Ja hei itsetunto onkin jo meillä listalla! <3

 • Riitta

  Aivan mahtavaa, kun lähditte tekemään tälläistä! Vaikutatte molemmat niin ystävälliseltä ja luontevilta, oli ihana kuunnella teidän juttelua. Innolla odotan uusia jaksoja, tsemppiä tulevaan!

  • Miten ihana kuulla! Kiitos niin kovin tsempistä ja meille antamastasi ajasta! <3

 • Jade

  Vihdoin! Aivan huikea teidän podcastinne. Ihana kuunnella teidän ääntänne, luontevaa jutustelua ja hyviä vinkkejä aiheesta kun aiheesta. Eihän tässä malta viikkoa odottaa seuraavaa ”jaksoa”.Olette todella suloisia ? Ja Hanna kiitos boursin juustosta, että saimme sen kauppoihin!

  • Kiitos niin kovin kauniista palautteesta! <3 Ihana tsemppi uuden äärellä! :) Ja siis niin ihanaa että olen saanut teidät muutkin ihastumaan Boursiniin!! :D LOVE THE STUFF!!!!! <3 <3 Kiitos vielä Jade tsempistä <3

 • Ina

  Moikka! Loistava idea nuo podcastit. Nykyään tuntuu, että aikaa blogien lukemiseen ja jopa selaamiseenkin on vähän. Siihen kun joutuu keskittymään tarkemmin, podcasteja pystyy muiden askareiden ohella kuuntelemaan.

  Tuossa ylempänä annoit itsellesi palautetta nopeasta äänestä! Minä taas miellyin sinun rivakkaan puhetahtiin. Metin hidastempoisempi ja rauhallinen puhe tuo mukavaa kontrastia ja kokonaisuudessaan olitte hyvä ”puhepari”. Älä ainakaan liiaksi hiljennä puhevauhtia, kahta ”hitaampaa” puhujaa on mielestäni raskaampi kuunnella.

  Antaisin kuitenkin palautetta aiheessa tai edes aiheen viereessä ”pysymiseen”. Aloitte introssa keskustella eroavaisuuksista ja Metti mainitsikin organisointikyvyn. Tästä juttelitte hetken ja vaihdoitte Frendeihin. Olisi ollut mukava kuulla niistä eroavaisuuksista enemmän.

  Odotan innolla seuraavia! Mukavaa kevättä Hanna!

 • Ina

  Moikka! Loistava idea nuo podcastit. Nykyään tuntuu, että aikaa blogien lukemiseen ja jopa selaamiseenkin on vähän. Siihen kun joutuu keskittymään tarkemmin, podcasteja pystyy muiden askareiden ohella kuuntelemaan.

  Tuossa ylempänä annoit itsellesi palautetta nopeasta äänestä! Minä taas miellyin sinun rivakkaan puhetahtiin. Metin hidastempoisempi ja rauhallinen puhe tuo mukavaa kontrastia ja kokonaisuudessaan olitte hyvä ”puhepari”. Älä ainakaan liiaksi hiljennä puhevauhtia, kahta ”hitaampaa” puhujaa on mielestäni raskaampi kuunnella.

  Antaisin kuitenkin palautetta aiheessa tai edes aiheen viereessä ”pysymiseen”. Aloitte introssa keskustella eroavaisuuksista ja Metti mainitsikin organisointikyvyn. Tästä juttelitte hetken ja vaihdoitte Frendeihin. Olisi ollut mukava kuulla niistä eroavaisuuksista enemmän.

  Odotan innolla seuraavia! Mukavaa kevättä Hanna!

  • Se on juuri näin! IHanaa että sinä olet löytänyt podcastit! :)
   JA kiitos ihan hurjan tsemppaavasta ja ihanasta palautteesta! Olen kanssasi aivan samaa mieltä – etten millään haluaisin kuitenkaan luopua itselleni ominaisesta kuplivasta puhetyylistä – koska se on osa minua. Se on meillä ns. sukuvika :D Isäni tekee samaa ja selittääkin sitä sillä että meillä ajatus juoksee keskimääräistä nopeammin eikä puhe pysy mukana :D :D Ja itsellekin ehkä tällaisessa podcastissa on tärkeämpää se tunne ja fiilis mikä siitä välittyy. Tämä kun ei ole asiaohjelma. Toki haluan tässä kehittyä ja aion pitää silmällä omia täytesanoja ja puhetta, mutta samalla en halua menettää persoonaani.

   Hei kiitos kovasti! Joo ehdottomasti! Tämä oli tosiaan koemielessä nauhoitettu jakso ja tulevaisuudessa jaksoilla on kaikilla kantava teema. Nämä teidän antamanne palautteet ovat hurjan tärkeitä joten suuri kiitos kun annat aikaasi ja tsemppaat eteenpäin! <3 Hurjan ystävällistä! <3 Kiitos <3

 • Anna

  Vitsit miten hauska teitä oli kuunnella! Vaikutatte molemmat niin luontevilta ja ystävällisiltä, ihan kuin oltaisiin tuttuja vaikka “tunnetaan” vaan blogin kautta.
  Olisi hauska kuulla teidän tavallisista päivistä, millainen aikataulu ja millaiset rutiinit. Entä miten lapsenne syövät, suolat&sokerit ja muut? Lisäksi kiinnostaa se kuuluisa ketsuppikana, resepti kuulostaa niin villiltä, että joskus on varmaan pakko kokeilla! Sinun innoittamana meillä on tehty useaan otteeseen maa-artisokkakeittoa, joka on mun lisäksi myös miehen ja yksveen lemppareita. Ja superhelppo! Kiitos siis siitä!

  • Aivan ihana kuulla, että podcastista välittyi iloinen fiilis! Kiitos niin että halusit ilahduttaa meitä kauniilla palautteellasi <3 Itse vielä melkoisen kriittinen oman tekemisen suhteen mutta samalla iloinen, että pöydällä on taas uusia haasteita! :) Ja kiitos hurjasti näistä ideoista – menee ehdottomasti toteutettavien listalle. Ja hei tässä ohje kanaan! :) https://www.idealista.fi/strictly-style/2014/01/parasta-kotiruokaa-uunikana/

   Maa-artisokkakeitto on meidänkin suosikkeja! <3 Ihanaa että maistuu teilläkin koko perheelle! <3

   • Anna

    Kiitos ohjeesta, ehkä täytyy tätäkin testata maa-artisokkakeiton innoittamana.
    Ens maanantaihin! ?

    • Suosittelen! Siihen jää kertaheitolla kiinni! <3 Maanantaihin <3

 • suvi

  Hei tosi kiva kun aloititte podcastin! Vaikuttaa tosi kivalta ja luonnolliselta. Välillä tekis mieli mukaan jutteleen. :) seuraavia jaksoja odotellessa!

  • Voi että miten ihana kuulla! ja hei olisi ihana toteuttaa sellainen jakso missä on teitä lukijoita mukana! Olisi huippua!! <3

 • Heidi.H

  Ihanaa kuunneltavaa teidän podi ja sinun nauru on aaaivan mahtava, tulin niin hyvälle tuulelle!

  • Voi miten kauniisti annoit piristävää palautetta <3 Kiitos niin kovin kauniista sanoistasi ja siitä että halusit ne jakaa <3

 • Johanna

  Kuuntelin ensimmäisen jakson ja siinä oli mielestäni kivan rento tunnelma ja olitte todella luontevia. Odotan jo seuraavia jaksoja, jossa pääsette enemmän paneutumaan yhteen aiheeseen. Nyt oli ehkä hieman sellaista sillisalaattia, mutta ei se haitannut :)

  • Hei ihan mahtavaa! Kiitos niin kovin! Ja kyllä – tulevat jaksot tulevat olemaan pitkälti aina yhden teeman alaisia. Kuten Tyyli ja hetken trendit, Ystävyys, Bloggaaminen työnä jne. Tämä oli tosiaan vain testimielessä tehty intro joka päätyi jaksoksi kun siinä niin laajasti kerrottiin vähän enemmän meistä yhdessä. :)

 • Viivi

  Aivan sairaan kiva idea tuo teidän podcastit. Kuuntelin ensimmäisen jakson ja vaikutat niin ihanan positiiviselta henkilöltä, että päivä ihan piristyi kuunnellessa teitä! :)
  Uutta podcastia ootellessa!

  • Todella kiva kuulla että pidit <3 ja voi että miten kauniisti minut näet ja kiitos etttä halusit vielä piristää minun päivääni tällä kauniilla palautteella <3 Kiitos <3

 • Haidi

  Miten nopeasti menikään 22min teidän jutustelua! Helposti olisi kuunnellut pidempäänkin :) täällä jäädään innolla kuuntelemaan ja ihmettelemään mukana!

  • Voi kiitos ihana <3 Tämä oli lyhykäinen intro – ollaan nauhoitettu jo neljä lisää ja ne kaikki tatavat olla n.40min pituisia :O

   • Haidi

    Ah ihan mahtavaa! En millään malttaisi odottaa viikkoa :)

    • <3 ihana olet

 • Maria ja Pojat

  Hei tämä oli ihan huippu! Ihanaa päästä kuuntelemaan teidän juttujanne! <3

  • Voi että miten kiva että tämä oli mukavaa kuunneltavaa! Uusi aluevaltaus ja hetki toki menee että tässäkin pääsee oikeasti “tekemisen makuun” mutta tekemällä juuri oppii! :)

 • Ella

  Ihanaa kun Suomessakin podit yleistyy. Puhutte tosi luontevasti ja ääni on molemmilla miellyttävä. Keep up the good work! :) Jään ehdottomasti kuuntelemaan, vaikka oma elämäntilanne ei vastaakaan teidän elämäntilanteita juuri millään lailla eivätkä aiheet varmasti tule aina olemaan itselleni ajankohtaisia.
  Aurinkoista alkavaa viikkoa!

  • Voi kiitos ihanasta palautteesta! <3 Ja kiitos että olet tukemassa ja kuuntelemassa vaikka aiheet eivät olekaan täysin ajankohtaisia. Itseäni ainakin häiritsee vielä ne muutamat sanat mitä toistaa huomaamattaan ja oma nopea puhetyyli, mutta tekemällä oppii ja yritän näihin kiinnittää huomiota. Oma haasteeni on sitten se, ettei se liiallinen puheen vahtaaminen sitten vaikuta omaan luontevaan puhetyyliini, joka on aika kupliva ja hörsyvä. Mutta – tekemällä oppii! :) Kiitos ja sitä samaa!

 • Eea

  Tämäkin peukalo keskellä kämmentä -äiti löysi tuon kuunnelman. Ihan napakymppi! Tosi mukavaa kuunneltavaa ja ois pidempäänkin voinut hyvin kuunnella ? Innolla odotan tulevia jaksoja, tällä hetkellä erityisesti Hanna sinun organisoinnistasi, miten oikeen teet kaiken. Mukavaa alkanutta viikkoa! ?

  • Voi ihanaa! Mahtavaa että löysit! :) Itse kuuntelin tänään taas uudestaan ja hurjasti on vielä kehityttävää (minulla on tapana puhua todella nopeasti jos innostun) mutta tekemällä oppii! :) Kiitos kuitenkin positiivisesta kannustuksesta ja juttuideasta! :)

 • Onnea teille uuden podcastin johdosta! En ole itse vielä tottunut podcastin kuuntelija(johtunee siitä, etten vielä ole 30+ :D) mutta niitä olisi kieltämättä helppo kuunnella vaikka koiran kanssa lenkkeillessä.
  Apua miten söötti pikkumies tuossa muutama postaus aiemmin komeili! Meidän pikkuleijona täyttää nyt 6kk, jestas :D

  • Hei minäkin olen uusi, mutta nyt aion lähteä kuuntelemaan urakalla monia muita. Audiokirjoihin pääsin sisään tuossa viime vuoden puolella ja nyt tulen kuuntelemaan enemmän Podcasteja. Uusi homma minullekin vaikka olen jo +30! Kädet niin täynnä aina että tämähän on loistavaa ajanvietettä! :) Ja eikö aika mene siivillä :O