CATEGORIES

Dubai ensisilmäyksellä

8.11.2013

Eksoottinen Dubai lumoaa jo lentökentällä. Koneesta ulos astuttaessa lämmin ilma syleilee matkustajan tervetulleeksi. Lähtöportteja ja kävelyteitä reunustavat korkeat palmut – hymyileviä kasvoja on niitäkin enemmän. Viimeistään passintarkastuksessa lapsen kanssa matkustavat huomiodaan ystävällisesti – heidät haetaan jonon ensimmäisiksi. Miehet valkoisissa keffieyh-huiveissaan ja pitkissä dišdaša-kaavuissaan saattavat ensiksi vaikuttaa auktoriteettisen pelottavilta, mutta viimeistään Dubai-leimat annettuaan vilauttavat he hymyään pikkuiselle matkustajalle. Shukran. Aito vieraanvaraisuus ja ystävällisyys ovat osa islamia ja sen huomaa Dubaissa jo ensisilmäyksellä.

IMG_0594bestblogsstreetstyleootd IMG_0703bestblogsstreetstyleootd IMG_0641bestblogsstreetstyleootd IMG_0625bestblogsstreetstyleootd IMG_0622bestblogsstreetstyleootd IMG_0650bestblogsstreetstyleootd IMG_0645bestblogsstreetstyleootd IMG_0458bestblogsstreetstyleootd IMG_0461bestblogsstreetstyleootd IMG_0545bestblogsstreetstyleootd IMG_0607bestblogsstreetstyleootd IMG_0609bestblogsstreetstyleootd IMG_0618bestblogsstreetstyleootd IMG_0671bestblogsstreetstyleootd IMG_0602bestblogsstreetstyleootd IMG_0598bestblogsstreetstyleootd IMG_0385bestblogsstreetstyleootd IMG_0365bestblogsstreetstyleootd IMG_0364bestblogsstreetstyleootd

Kuvat on otettu hotelliltamme – Atlantis Palmista. Nimensä mukaan, tämä on todellinen vedenalainen valtakunta. Pikkumies on enemmän kuin haltioissaan jättimäisen akvaarion kaloista, joita tuijotellaan joka päivä aamupalalle ja allasalueelle mennessä. Hotelli on erinomainen lapsiperheille, jotka ovatkin valtaosa hotellin asukkaista. Pieniin vieraisiin on selvästi totuttu. Kaikkeen on ravintoloissa, allasalueella ja huoneissa varauduttu. Päivät ovat niin virikkeiden täytteisiä, että yöt nukutaan poikkeuksellisen sikeästi. Hyvää yötä!

11 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Laura

  Tervetuloa Emiraatteihin!

  Upeita olivat nuo isänpäivän helikopterilennon kuvat! Mitä kautta varasit reissun? Olisi juuri sopiva syntymäpäivälahja miehelleni tammikuussa.

  Sen verran korjaan, että ainakin täällä naapurikaupungissa Abu Dhabissa miesten “mekkoa” kutsutaan kanduraksi ja päähuivia kudraksi. Mutta toki asulle voi olla monta nimeä!

  Kommentoijille tiedoksi, että paikalliset naiset eivät käytä burkhaa, joka suomalaisille on tutumpi Afghanistanin uutispätkistä. Naiset täällä kutsuvat mustaa asuaan abayaksi ja päähuivi on sheila (oikeinkirjoituksesta en ole varma). Burkha täällä on perinteinen rautainen tai nahkainen naamio, jota näkee enää harvoin naisilla. Abayat ovat usein räätälöityjä ja upean näköisiä. Useimmiten abayan alla on länsimaiset vaatteet.

  • Mrs.V

   Loistavasti kirjoitettu. Olen ihan samaa mieltä. Kiitos, että puit sanoiksi sen, mitä olisin halunnut jo pari kertaa kirjoittaa.

   • m

    Mitä alueita tarkoitat turisteille tarkoitetuilla alueilla?

    • Mrs.V

     Isot ostoskeskukset, hotellialueet yms. vesipuistot ovat hyvin kansoitettu turisteilla :)

   • Mrs.V

    AIvan varmasti! Ylivoimaisesti länsimaalaisin. Kun vaan pysytte tosiaan tursiteille tarkoitetuilla aluiella niin olo on kuin minijenkkilässä…

 • anna

  Olen samaa mieltä. Minusta on päinvastoin ihanaa nähdä köyhimpien maiden kulttuuria ja ihmisiä koska he elävät aivan samaa arkea kuin mekin. Kuuntelevat samaa musaa, opiskelevat ja viettävät aikaa perheen ja ystävien kanssa.

  Toki lapsikerjäläisten näkeminen on todella surullista ja särkee kenen tahansa sydämmen – toisaalta sekin on todellisuutta, joten mielummin näkee ja auttaa heitä kun ei..? Mutta noin muuten, minusta on mukava nähdä kuinka loppujen lopuksi eksoottosimmissa maissa ihmisillä on aika samat arvot, huumorintaju ym mitä meillä täällä :)

 • Katja

  Hei Hanna!
  Tyylipäivän 7. jaksossa sinulla oli päällä musta jumpsuit (?), jonka “kaulukset” olivat nahkaa, vyötäröllä kultainen vyö. Minkä merkin kyseinen vaate on?

  Arvostaisin todella vastaustasi!
  Hyvää lomaa!

  • Mrs.V

   Moi! Muistaakseni niissä ei ollut nahkaa? Ehkä video teki kepposet? Mutta jumpsuit oli Vilan ja vyö oli PIeces-merkin! :)

 • Arabimaissa ystävällisyys on aivan eri luokkaa, kuin täällä meillä. Sen huomasin vuosia sitten Marokossa käydessäni. Pitäisi ottaa kyllä mallia heistä. :)

  • aila

   … ja naisten tasa-arvo ja oikeudet ovat aivan eri luokkaa…siirtotyöläisistä puhumattakaan. Kukin matkustaa tavallaan ja minne haluaa, mutta henkilökohtaisesti luulen, että minua ahdistaisi, kun mielessä olisi esim. paikallisten naisten asema. Suomen naisilla on asiat hyvin…

 • Tuttuja maisemia, olenkin käynyt tuolla! :) Yövyimme tosin eri hotellissa, mutta pitihän Atlantis käydä katsastamassa. Itse haikammoisena vieroksuin sitä isoa akvaariota, mutta muuten aivan upea paikka!