CATEGORIES

Petterin matkassa

27.12.2013

Hyvää joulua kaikille!

Blogini on viettänyt muutaman päivän joululomaa. Levillä ollessamme meno ja vilske oli melkoista, mutta minä pidän äänekkäistä jouluista. Tekemistä ja järjestämistä riitti 20 hengen poppoon liikuttelussa ja ruokkimisessa. En edes hetkeksi ehtinyt koneelle viimeisen kolmen päivän aikana. Ihan hyvä niin.

Nyt ollaan jo takaisin mustassa Helsingissä ja Levin valkoisia nietoksia katselen kaiholla. Tänä vuonna Lapissa ei ollut edes kylmä. Nollan tietämillä liikuttiin. Jouluaaton aamuna suuntasimme ranskalaisen sukumme kanssa poroajelulle. Oli kyllä upea kokemus. Saimme rekiretken lisäksi paljon tietoa porofarmin toiminnasta. Ahkerat porot saapuvat itse talven tullen porofarmarin tiloille, työskentelevät reippaasti läpi joulusesongin ja sen jälkeen viettävät taas pitkät kesälomat vapaana luonnossa.

IMG_1231parasmuotiblogiparhaatmuotiblogitOTSIKKO
IMG_1022parasmuotiblogiparhaatmuotiblogit
IMG_1040parasmuotiblogiparhaatmuotiblogit
IMG_1078parasmuotiblogiparhaatmuotiblogit

Yllä näkyvä kaveri on mallin hommia tehnyt poro nimeltä Pusku. Hänet voit bongata mm. Finlandia Vodkan mainoksesta.

Turistit pääsivät syöttämään päivällä aikaisemmin työskennelleitä poroja.

IMG_1088parasmuotiblogiparhaatmuotiblogit
IMG_1200parasmuotiblogiparhaatmuotiblogit

Ranskalainen serkkuni asianmukaisessa vaatetuksessa.

IMG_1216parasmuotiblogiparhaatmuotiblogit
IMG_1114parasmuotiblogiparhaatmuotiblogit

Ja matkaan!

Poroajelu oli n. kilometrin pituinen matka läheiselle kodalle, minne porot juoksivat peräkanaa. Minua ja miestäni kyyditsi poro nimeltä Ohto, joka piti vauhdin hiljaisen tasaisena. Lähdimme viimeisinä matkaan ja saimmekin nauraa muutamalle edellämenijöillemme, joiden porot olivat päättäneet tehdä muutaman ylimääräisen käännöksen…

IMG_1181parasmuotiblogiparhaatmuotiblogit
IMG_1123parasmuotiblogiparhaatmuotiblogit
IMG_1148parasmuotiblogiparhaatmuotiblogit
IMG_1146parasmuotiblogiparhaatmuotiblogit

Näkymät olivat upeat… ;)

IMG_1139parasmuotiblogiparhaatmuotiblogit
IMG_1132parasmuotiblogiparhaatmuotiblogit

Isääni ja siskoani kyyditsi malliporo Pusku, joka yleensä vetää letkan ensimmäisenä kovan vetohalunsa vuoksi. Tällä kertaa veri oli vetänyt muualle kuin kodalle. Me ohitimme heidät kaikessa rauhassa, mutta kun heidät oli autettu takaisin reilun metrin levyiselle ajotielle, päätti Pusku yrittää ohittaa meidät vauhdissa. Minulla oli naurussa pitelemistä kun komea sarvinen poro ähki niskaan ja kovalla tarmolla pyrki päästä ohi. Miestäni ei naurattanut sitten yhtään. Hänen makuunsa Pusku oli aivan liian ruotsalaistuntumassa :D

IMG_1136parasmuotiblogiparhaatmuotiblogit
IMG_1157parasmuotiblogiparhaatmuotiblogit
IMG_1186parasmuotiblogiparhaatmuotiblogit

Oli kyllä tunnelmallinen ja hauska aloitus jouluaatolle. Toivottavasti teidän joulunne sujui myös hilpeän tunnelmallisissa merkeissä.

9 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Laura

  Tosi kiva toi musta lyhyt toppatakki karvahupulla. Minkä merkkinen takki ja mistä olet ostanut? Hyvää uutta vuotta sinulle ja perheellesi. T. Laura

 • Milla

  Oih, ihania talvisia kuvia! Kyllä olen katkera kun muualla kuin Lapisaa oli mustajoulu, ei oikein ollut joulufiilistäkään :( Ehkä minäkin joku vuosi pääsen Lapin upeisiin maisemiin jouluksi!

 • fanny

  Moi, ihania kuvia toivottavasti se lumi vihdoin tulisi myös tänne etelämpään.
  Selaillessani vanhoja postauksia löysin aikanaan Guessiltä ostamasi leopardi laukun ja muistelin ettet olisi sitä vähään aikaan käyttänyt-olisitko mahdollisesti lupumassa kyseisestä kisusta jos sille hellä ja rakastava koti löytyisi?;)

  Ihanaa talviaikaa sinulle ja perheellesi!

 • Sasha

  Ihanan tunnelmallisia kuvia. Lappiin olisi muutekin ihan mahtavaa päästä viettämään joku vuosi joulua, kun maisema itsessään antaa joululle oman tunnelmansa.<3

 • Voi miten kaunista! Asun Oulun seudulla ja meillä ei ole lunta, hirveän liukasta ja inhaa jäätä vain. Lapioisin niin mielelläni vaikka koko pihan, kunhan saataisiin tuollaiset kinokset:)

  terv. hiihtohullu!

  http://mamainprogess.blogspot.fi/2013/12/tapaninpaivan-treenit-ja-joulutunnelmaa.html

 • Upeita kuvia, mahtavat maisemat. Kiva että saitte nauttia valkoisesta joulusta :)

 • Poroajelu olisi varmasti kyllä mahtava kokemus, vaikken talvi-ihminen olekaan :) Hei mistä sun ihana valkoinen pipo on?

 • Ihanan talviset maisemat :)

 • haidi

  hahaha “upeat näkymät” :’D Oli jotenkin tosi hauskasti kirjoitettu teksti :)
  Yleensä sitä inhoaa lunta, mutta nyt sitä jotenkin kaipaa kun sitä ei täällä ole. Niin synkkää ja märkää :o