CATEGORIES

Abu Dhabin sää

25.1.2015

Tämä on minulle kahdeksas kerta Yhdistyneissä arabiemiraateissa. Olen käynyt seitsemän kertaa Dubaissa ja nyt ensimmäistä kertaa Abu Dhabissa. Nämä naapuriemiraatit sijaitsevat vain vaivaisen puolentoistatunnin ajomatkan päässä toisistaan, joten sääolosuhteet ovat lähestulkoon samanlaiset.

Saapuessamme hotellille, henkilökunta totesi monesti, että nyt on talvi ja siksi kylmä. Kyllä suomalaiselle silti tämä +24 astetta vaan melkoisen hyvältä tuntuu.:D Tosin juuri ennen saapumistamme täällä oli satanut ja tuullut kovaa kolme päivää. Sadepäivinä se on täkäläisille paljon, sillä keskimääräisesti emiraateissa sataa n. viisi päivää vuodesta. Melkoisen hyvä ominaisuus aurinkolomakohteelle minusta. Olemme olleet Dubaissa kesäkuukausinakin ja onhan täällä nyt huomattavasti viileämpää kesäkuun reiluun 40 asteeseen verrattuna, mutta lasten kanssa tämä lämpötila on oikein miellyttävä. Auringossa lokoillessa on ihanan lämmin ja uima-altaan lämpimässä vedessä jaksaa pulikoida. Tosin hetken paleltaa, kun altaasta nousee ylös. Ainoat vesipisarat ovat meidän täällä ollessa tulleet onneksi vain suihkusta.

abudhabiwater-4532 abudhabiwater-4539

Arabian nights, hot like arabian days – lauloi Disneyn Aladdin. Korjaisin tätä vähän.

Päivät ovat vuoden ympäri ihanan lämpimiä suomalaiselle – ainakin pääsääntöisesti. Jos kuitenkin matkaat maahan lähiaikoina, suosittelen pakkaamaan mukaan pitkiä housuja ja lämpimiä neuleita. Ei vain siksi, että olkapäiden ja polvien peittäminen on heidän kulttuuriaan kohtaan kunnioittavaa, mutta oman tarkenemisesikin kannalta. Auringon laskettua on huomattavasti viileämpi, kuin päiväsaikaan. Maaliskuun tienoilla alkaa illatkin lämmetä. Minä en esimerkiksi pakannut reissuun ainoitakaan sortseja. Poolikamoja lukuunottamatta laukussa oli vain pitkiä housuja ja hameita ja se on ollut ehdottomasti oikea ratkaisu.

4 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Aladdin on mun suosikki-Disney! Ihanan näköisiä kuvia :) Olisi ihanaa saada tietää enemmän paikalliskulttuurista…

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 • Sää kuulostaa kyllä ihan mielettömän hyvältä ja onneksi sateet lakkasivat sopivasti kun te sinne saavuitte! :) pitää joskus päästä itsekkin sinne päin lomailemaan!

 • Eea

  Heh, kiitos vastauksesta säätiedusteluihin ;)

 • Eea

  Heh, kiitos vasta