CATEGORIES

Los Angeles Zoo

21.4.2015

Sunnuntaina kävimme ystäväperheen kanssa Los Angelesin eläintarhassa. Täällä länsirannikolla San Diego Zoo on legendaarinen ja kuulemani mukaan ehdottomasti eläintarhoista hienoin. Jos reilun kahden tunnin ajomatkaa alas ehdi / jaksa tehdä, tarjoaa Los Angelesin eläintarha paljon sellaista, mitä vanha tuttu Korkeasaari ei ole vielä näyttänyt. Kirahvit, sarvikuonot, norsut, krokotiilit, gorilla, koalat… Aikuisetkin olivat ihan innoissaan, vaikka lapset kiukuttelivatkin välillä, kun jättivät yrityksestä huolimatta päikkärit väliin.

lazoo-0188 lazoo-9942 lazoo-9804 lazoo-9874 lazoo-9839

Tuolla koalalla oli niin liikuttavan tyytyväinen ja autuaan onnellinen hymy nukuessaan yksin korkealla puussaan. Sillä oli saleen myös kiipeämään kyvyttömiä lapsia alhaalla, joista eka uhmasi ja toinen tekee hampaita.

Tarhan erikoisuus oli puolivuotias hippo-vauva! <3

lazoo-0111 lazoo-0125 lazoo-0010 lazoo-0016 lazoo-00671

Meidän pikkuapinan suosikki oli apinat. Äidin ehdoton suosikki oli kirahvi. Olipa upea eläin!

lazoo-9869 lazoo-0091 lazoo-9905 lazoo-9899 lazoo-0167

Oli oikein ihana päivä – lasten hetkellisestä kiukuttelusta huolimatta. Viimeistään pelleilevien apinoiden kohdalla suupielet olivat taas ylhäällä päin ja unen puute vaihtui verrattomaksi iloksi.

Jaan teille saman vinkin, jonka eläintarhassa aikaisemmin vieraillut ystäväni meille antoi: laittakaa mahdollisimman kevyttä vaatetta päälle. Eläintarha sijaitsee vuorten keskellä, jonne porottaa Kalifornian kuuma aurinko. Tästä syystä olosuhteet ovat helposti kuin kattilassa hengailisi. Joten muistakaa hellehatut, juotava, aurinkosuoja sekä mukavat ja viileät vaatteet.

15 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Emilia

  Sormet harhailee *aukeilee ja *sea

 • Emilia

  Täällä mä ahmin sun postauksia innoissani ja saan insporaatioita. Välilehdet aukeiler kännykässä kun yritän ettiä saman tyylisiä vaatteita. Ettäkun rakastuin sun harmaaseen “collegemekkoon” J crewltä. Aivan super hyvän näkönen ja niin helppo! Mä en oo vielä nähnyt vanhempia postauksia, mutta suosittelen käymään San Diegon See wolrdissä. Itse tykkäsin vielä enemmän siitä kuin zoosta. Molemmat kyllä sanattoman hienoja paikkoja. Jaja mm.. samalla kun oon lukenut sun postauksia oon kirjottanut paikkoja ylös, mihen täytyy päästä käymään kun matka kohti Losia starttaa toukokuussa täältä minnesotasta :) en malta oottaa! Niin upean näköstä. Jos on mahollista, voisitko tehdä pienen koosteen esim top5 paikoista ja ravintoloista! Kivaa viikkoa sinne teille :)

 • Jenni

  Minua myös kiinnostaisi tietää paikan eläinten hyvinvoinnista, et ole aikaisempiin kommentteihin mitään vastannut. http://www.savonsanomat.fi/erikoissivut/matkailu/karu-totuus-elainturismista/2000157

 • Minna

  nään niin elävänä ton apina-imitaation, ihana! :D <3

  t: minna-ankka

  • Mrs.V

   <3 Pikkuapinalla on ikävä sinua

   • Minna

    samoin on ikävä <3
    treenikuvat oli mainioita, voin kuvitella miten tosissaan hän on tehnyt siellä kaiken ja kun on onnistunut niin vilkassut teitä vielä että huomasihan äiti ja isi varmasti :) paljon terkkuja!

 • h

  Anteeksi mutta olitkohan ottanut minun lapseni sinne eläintarhaan kun kuulosti niin tutulta tämä tarina. :D
  Lohdullista saada “vertaistukea” vaikka sillä hetkellä ei naurata kun parhaassa uhmaiässä oleva 3 -vuotias kiukuttelee ja 1 vuotiaalla on muuten vain herne nenässä. ;D

 • u

  Minusta monet eläintarhat ovat karmeita mutta San Diegon ja Los Angelesin tarhoista olen kuullut paljon hyvää! Olen ikävä kyllä käynyt sea worldissa ja poden siitä vieläkin huonoa omaatunto. Sea worldhan on saanut paljon kritiikkiä eikä syyttä,todella ahdistava paikka elukoille, joilla on todella pienet ja ahtaat tilat.En todellakaan suosittele sea worldia jos vähänkin edes välittää eläimistä. Iskee kyllä kova hinku Kaliforniaan kun lukee blogiasi! Oletteko ajatelleet reissata paljon siellä nyt tulevan vuoden aikana? Ihanaa kun San Francisco, Palm Springs, Vancouver ,ihanat viinialueet etc ovat suhteellisen lähellä.

 • Onkohan eläimillä mukava olla tuolla kuivuudessa, oliko väsyneen oloisia? :3

 • Salla

  Näyttää hienolta paikalta! Itse 21v tykkään kohteessa kun kohteessa käydä tutustumassa eläintarhoihin joissa eläimiä hoidetaan asianmukaisesti ja niillä on hyvät puitteet asua. San Diego Zoota voin suositella, ei ole turhaan kehuttu! Iso paikka, mutta kuitenkin päivässä kierrettävissä lastenkin kanssa. Pääsee rapsuttamaan kirahveja, me nähtiin pandat n. metrin etäisyydeltä, muutama jääkarhu (mitä nyt niiden elinalueeksi oli väritetty myös Suomi..) ja tässä vaan muutamia mainitakseni. Ylhäällä menee myös “hissi” eläintarhan halki yläilmoissa ja maisemat ovat aika huikeat. Nimenomaan eläintarhana mielestäni hyvin eläinystävällinen paikka. Nähtiin kun norsujen kynsiä trimmattiin, on eläinsairaalaa ynnä muuta. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Losin puistossa en olekaan käynyt, täytyy laittaa ensi reissulla muistiin :) Just tänään palasin itärannikon reissusta Suomeen, tekee hyvää olla välillä kotonakin. Tai sanotaan niin, että jos koko perhe olisi reissussa mukana, niin ei olisi niin kova kiire kotilennolle takaisin. Toivottavasti olette jo hieman kotiutuneet uusiin maisemiin! Kuvista päätellen, looking good. Eikä postaustahdilla ole sen väliä, kivempi näin päin, että harvemmassa hyvät jutut kun useammin turhemmat. Kaikkea hyvää!

 • Anonymous

  Toivottavasti eläimillä oli hyvät oltavat (niin hyvät kuin ne eläintarhassa voivat olla…), tarpeeksi liikkumatilaa ja virikkeitä. Itse vältän eläintarhojen tukemista koska harvoin nämä kriteerit täyttyvät.

 • Niina

  Vierailun arvoinen paikka on myös Orange Country Zoo joka sijaitsee Irvinessä. Paikka on pienehkö ja ainakin arkena rauhallinen. 1,5v poikamme rakasti paikkaa! Siellä pääsee silittämään mm lampaita, on poniratsastusta lapsille ja n 15min kestävä juna-ajelu joka kiertää ympäri aluetta. Liputkaan ei kustanna montaa dollaria :)

 • isabella

  Huippu tuo koalajuttu! Yritän hihittää hiljaa sille (luettuani sen monta kertaa) :D

 • Oi vitsi mitä kaikkea jännää siellä on ollut! Pitäisi kyllä ihan ehdottomasti itsekkin päästä edes sinne korkeasaareen ihmettelemään :)

 • Heidi

  Ehdottomasti kannattaa käydä San Diegon eläinpuistossa, aivan mieletön paikka näin päälle kolmekymppisenkin mielestä :) Viime kesänä oltiin kuukausi Jenkeissä häämatkalla ja pari päivää San Diegossa ja pakkohan siellä oli pandoja käydä katsomassa :)