CATEGORIES

Alcatraz

24.11.2015

Minun piti julkaista tämä postaus jo aamuksi, mutta jälleen kerran olin päivän päätteeksi niin puhki, että nukahdin kahdeksalta läppäri sylissä sohvalle. :D Voi elämä. Mutta parempi myöhään, kuin ei milloinkaan!

San Francisco oli upea (kunhan ei tosiaan sinne Tenderloinin alueelle eksy, mistä meillä oli hotelli). Se tarjoili monia mielettömiä nähtävyyksiä, kuten mm. maailmankuulun Golden Gate-sillan, hengen salpaannuttavan Palace of Fine Arts -monumentin ja Pier 39:n lystikkäät merileijonat. Onneksi olimme jo ennen matkaa suunnittelleet mitä kaikkea haluaisimme kaupungissa ollessamme tehdä ja nähdä. Tästä syystä mieheni oli varannut meille etukäteen liput Alcatrazin vankilakierrokselle. Alcatrazin saari toimi aikoinaan varuskuntana ja sittemmin yhtenä Yhdysvaltain pahamaineisemmista vankiloista. Paikka on myös tuttu monista elokuvista. Vuonna 1963 vankila lopetti toimintansa ja nykyään entinen saari on suojeltu virkistys- ja luonnonsuojelualue.

ALCATRAZTITLE

Onneksi olimme varanneet liput etukäteen netistä, sillä satamaan saavuttuamme saimme heti huomata, että seuraava lähtö, jolle olisi tilaa oli vasta seuraavalla viikolla. Lauttamatka pahamaineisellle vankilasaarelle sujui nopeasti ja mukavasti – jopa kahden lapsen kanssa. San Franciscolle ominaiseen tapaan saarellakin oli tuntuvat korkeuserot, joten pientä reippailua se oli kun tuplarattaiden kanssa puski ylös kivijärkäleen rinteitä (liikuntarajoitteisia oli kyllä muistettu pienellä vaunulla, joka ajoi ylös vankilarakennukseen).

alcatraz-8938 alcatraz-8948 alcatraz-8957 alcatraz-8963 alcatraz-8977alcatraz-8979 alcatraz-8982 alcatraz-8983 alcatraz-8995

Jenkit osaavat kyllä luoda elämyksiä. Sen on huomannut jo monista paikallisista urheilutapahtumista. Eikä pettänyt karu ja kolkko Alcatrazikaan. Vierailijoille jaettiin vankilan sisäänkäynnillä audiokuulokkeet, missä Alcatrazin entiset vangit ja vartijat kertovat elävästi muistojaan vankila-ajalta. Jos sinua kiinnostaa kuulla saaresta enemmänkin, sama audionauha löytyy Youtubesta. Paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia elämästä saarella, jonne sijoitettiin ajan pahameineisimmat vangit. Yksi tunnetuimpia sellimiehiä oli mm. mafiagangsteri Al Capone.

alcatraz-9001 alcatraz-9009 alcatraz-9010 alcatraz-8999 alcatraz-9012 alcatraz-9015 alcatraz-9020 alcatraz-9069 alcatraz-9022 alcatraz-9028 alcatraz-9074

Alcatrazista pakoa pidettiin lähestulkoon mahdottomana, mutta vuonna 1963 kolme kaverusta onnistuivat pitkän ja huolellisen suunnittelun jälkeen (paljon piirteitä prison break-sarjasta) pakenemaan selleistään ja katoamaan pimeään yöhön. On vieläkin epäselvää, selvisivätkö karkurit hengissä lahden hyisestä merivedestä. Täten miesten nimet löytyvät edelleen etsittyjen listalta, sillä ruumiitakaan ei ole koskaan löydetty.

alcatraz-9087 alcatraz-9086 alcatraz-9106 alcatraz-9090

Alcatrazista löytyi selliostasto D, minne sijotettiin niskuroivat vangit. Muutama pahamaineisin vanki vietti niissä melkein koko vankila-aikansa. Sieltä ei päässyt ulos kuin kerran viikossa. Silloinkin vain suihkuun ja siitä heti takaisin tähän pilkkopimeään eristysselliin. Pyörähdin sisällä ottamassa kuvan ja jo sinä lyhyenä aikana ahdisti.

alcatraz-9096 alcatraz-9078 alcatraz-9115 alcatraz-9114 alcatraz-9080 alcatraz-9063 alcatraz-9124 innocence in alcatraz san francisco-9159 alcatraz-9054

Alcatraz oli vaikuttava. Joten jos Friscoon joskus matkaatte, muistakaa varata liput etukäteen ja sujauttaa jalkaan mukavat kengät, jotta ylös vankilaan kipuaminen sujuisi mahdollisimman vaivatta. Pienen matkan takana, mutta on sen arvoinen.

3 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Rose

    Tosi hyviä kuvia ja kyllä alkaa vaan tehdä mieli joskus tuonne asti matkustaa :)

  • Jade

    Todella yhdyn edelliseen. Upeita kuvia ja minkä tunnelman olet kuviin vanginnut. Mukava kun näytit vähän enemmänkin kuvia saarelta!

  • Karun näköinen paikka, mutta vitsi miten olet onnistunut taas vangitsemaan tunnelman kuviin. Aina jaksaa ihailla ja ihmetellä :) joskus tuonnkkin on kyllä niin päästävä ihmettelemään paikan päälle.