CATEGORIES

L.A. kukkatukku

26.1.2016

Viime viikolla kävin viimein Los Angelesin keskustan suositussa kukkatukussa ystäväni Marikan kanssa. Paikan kukkaloistoa saa tasaisin väliajoin ihailla tunnettujen bloggaajien, kuten Sincerely Julesin sekä Aimee Songin Instagram-tileiltä. He tuntuvat käyvän täällä usein. Eikä ihme. Kukkien hinta on täällä houkuttelevan edullinen. Minun kahden tusinan ruusupuska maksoi n.10 euroa. Voi kun sama onnistuisi Suomessa!

Los Angelesin kukkatukku sijaitsee 754 Wall Streetillä. Downtown ei ole erityisen siistiä aluetta, joten suosittelen harjoittamaan valppautta näillä seuduilla liikkuessa. Kartalla kannattaa pysyä, sillä jos teet muutamankin väärän käännöksen kukkatukun lähistöllä, saatat päätyä huonomaineiselle Skid Rowlle. Itse kukkatukku on kuitenkin siisti ja siellä saa turistikin kuljeskella rauhassa. Marketti on auki maanantaista lauantaihin, mutta aukioloajat riippuvat päivästä. Yleisölle kukkataivas on avoinna aamutunteina (katso täältä ajat), minkä jälkeen kaupankäynti rajoitetaan vain jälleenmyyjille. Sisäänpääsymaksu on 2 taalaa arkisin ja taalan lauantaisin.

dtla-9823TEXTdtla-9802dtla-9796dtla-9810dtla-9824dtla-9813
dtla-9842dtla-9794dtla-9839dtla-9843la flower market-9931
dtla-9919dtla-9859dtla-9791la flower market-9925la flower market-9928

Saattanette muistaa käyntini Aalsmeerin kukkahuutokaupassa, missä kävin ystäväni Emman kanssa Hollannin visiitillä? Vaikka paikka oli vaikuttava ja oli mielenkiintoista nähdä miten jättimäistä kukkamerta liikuteltiin tehokkaasti eri maailman kolkkiin ällistyttävällä nopeudella, niin meitä jäi harmittamaaan, että tavallisena kuluttajana sitä ei päässyt hypistelemään kukkia ja ostamaan pari kimppua itselleenkin. Tämä vaje korvattiin nyt Losin reissulla. Kyllä kukat ovat ihania!

1 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Amanda

    Se mitä sanoit kukkien hinnoista Suomessa on niin totta! Vaikka ymmärränkin, että kuljetuskustannukset kauas Pohjolaan on merkittävät, niin joskus meinaa ymmärrys loppua kesken. Haaveilin viime vuonna näihin aikoihin runsaasta morsiuskimpusta, joka koostuisi pelkästään malvanvärisistä ruusuista. Sen väriset olisi pitänyt erikseen tilata, n. 12€/kpl. Isoon kimppuun väh. 30 kpl plus sidontatyö, niin haluamanlaiselleni kimpulle arvioitiin kukkakaupoissa hinnaksi 200-300e (osaan liikkeistä ei sen värisiä luvattu saatavankaan). Tuossa kuvassa olen näkevinäni suunnilleen tarkoittamani värisiä ruusuja 6,75$/12 kpl :D :D Lopulta juhlin hääni kermanvärisen DIY-kimpun kanssa. Hinta oli ihan sopiva kukista, jotka oli juhlien alussa kädessä hetken ja illalla vipattiin yleisöön ennen häämatkalle lähtöä, heh!