CATEGORIES

2000-luvun matkavinkki USA:han

12.3.2016

usaapps-9718 TEXT

Ennen kuin jaan vinkkejä Los Angelesin parhaista nähtävyyksistä, ravintoloista ja parhaista paikoista lasten kanssa matkustaville, aloitetaan pienellä vinkillä siitä, mitä kannattaa tehdä ennen matkan alkua. Jo koti-Suomessa suosittelen lataamaan kaksi puhelinsovellusta, joista oli ainakin minulle suurin apu amerikanvuotenamme. Ne olivat kaupunkiopas YELP sekä kuljetusvälittäjä UBER.

YELP

usaapps-9720

YELP on kätevä kaupunkiopas, joka paikantamisen avulla näyttä sinulle lähialueen palvelut. Jos olet esimerkiksi ihailemassa merkkiliikkeiden valikoimaa Rodeo Driven nurkilla Beverly Hilssissä ja nälkä yllättää, voit Yelpin avulla katsoa kaikki lähelläsi olevat ravintolat. Voit myös tarkentaa hakua, jos mielesi tekee vaikkapa meksikolaista. Ravintolahausta löydät kaikki lähiravintoloiden yhteystiedot, ruokalistat, muiden ruokailijoiden suositukset ja jopa annoskuvat. Kunhan puhelimestasi löytyy google maps sovellus, pystyy Yelp myös neuvomaan sinulle suorimman tien valitsemaasi ravintolaan. Ja haku ei rajoitu pelkästään ravintoloihin. Voit etsiä myös lähimmät ruokakaupat, kauneushoitolat, bensa-asemat tai vaikkapa raha-automaatit. Melkein kaikki lähipalvelut löydät sovelluksesta, kun vain oikeilla hakusanoilla etsit.

UBER

usaapps-9724

Los Angeles levittäytyy hyvin laajalle alueelle ja siellä riittää paljon tehtävää ja nähtävää. Jos te haluatte saada kaupungista mahdollisimman paljon irti, suosittelen ehdottomasti auton vuokrausta. Jos ei koko ajaksi, niin ainakin edes muutamaksi päiväksi. Näin voitte käydä ihailemassa rannan ikonista Santa Monica Pieriä, ajaa päiväksi Anaheimissa sijaitsevaan Disneylandiin, käydä ihailemassa rauhallista Manhattan Beachin idylliä tai ajelemassa pitkin Beverly Hilssin hulppeita ja näyttäviä katuja. Mutta jos auton vuokraus vilkkaassa kaupungissa jännittää, on erittäin toimiva vaihtoehto UBERn käyttö. Se toimii kuin taksi, mutta sovelluksensa ansiosta äärimmäisen kätevä, kun näet etukäteen koska ja kuka kuski saapuu sinua hakemaan, matkan arvioidun hinnan (joka on muuten huimasti taksia edullisempi) sekä matkan arvioidun keston. Suomessa sovellus kuuluu vielä harmaaseen alueeseen, mutta Kaliforniassa se on erittäin suosittu kuljetuspalvelu. Kaikki käyttävät Uberia (koska julkinen liikenne on Kaliforniassa vieläkin yllättävän huonoa). Minäkin käytin palvelua silloin, jos suuntasin esimerkiksi tyttökavereideni kanssa syömään West Hollywoodiin päin ja tiesin ottavani viinilasillisen ruokailun yhteydessä. Turistin on hyvä tietää, että taksia ei käytä kaupungissa enää muut kuin edullisemmasta vaihtoehdosta tietämättömät turistit. Ja harva kävellee yhtään minnekään. Valinta on paikallisilla melkein aina Uber.

usaapp

Loppuun on huomautettava, että suomalaiset liittymät toimivat ainakin Kaliforniassa erittäin huonosti. Kun meillä oli vieraita Suomesta käymässä, oli heillä aina vaikeuksia päästä puhelimella läpi (soittaen/ tekstiviestillä / whatsappilla), jos he eivät olleet saaneet puhelimiaan ilmaiseen Wifiin yhdistettyä. Ja ilmaiset WiFit ovat Losissakin enemmän vain ostoskeskusten ja kahviloiden hienouksia. Tien päällä kuuluvuutta ei siis juurikaan ole. Täten suosittelen lämpimämsti myös prepaid-liittymän hankkimista matkan ajaksi. Näin voit käyttää puhelintasi navigaattorina melkein kaikkialla suurkaupunkiseudun alueella. Minulla ei ole amerikkalaisesta prepaid-liittymästä kokemusta, muuta kuin siskoni Kiran kautta. Hän otti muutaman viikon Losi-lomallan prepaidin, johon oli hyvin tyytyväinen. Sen me hommasimme hänelle heti seuraavana päivänä hänen saavuttuaan, ja prosessi kesti reilun tunnin.

Joten siinä kaksi toimivaa sovellusta USAn matkalle. Onko teillä muilla suositella joitain loistavia puhelinsovelluksia, jotka ovat erityisen toimivia ulkomaanmatkoilla? En tiedä onko GROUPON sivustolla kuinka toimivaa puhelinsovellusta, mutta heidän nettisivultaan kannattaa ainakin ennen matkaa kurkkia, löytyisikö edullisempia diilejä kartoittamiisi hotelleihin tai räätälöityjä ruokailutarjouksia kiinnostaviin ravintoloihin. Minä löysin heidän sivuiltaan tarjouksen (-50% kun varasi kahdelle ratsastajalle samalla) eräälle hevosvaellukselle Santa Monican ja Pacific Palisadesin välimaastossa kohoaville vuorille. Siihen tarjoukseen tartuin ystävättäreni kanssa nopeasti ja kävimme vielä saman viikon aikana sen tekemässä. Oli upea kokemus! Mitkä näkymät Los Angelesin keskustaan kuin Tyynellemerelle! Siitäkin tulossa lisää vielä lähiaikoina.

15 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Anonymous

  Maps.me on ollut itselle todellä kätevä ! Sieltä pystyy lataamaan matkakohteena olevan kaupungin kartan, jossa näkyy nähtävyydet, ruokapaikat, liikkeet yms. Karttaa pystyy käyttämään paikanpäällä ilman ilman nettiyhteyttä. Ainoastaan latausvaiheessa tarvitaan nettiyhteys.

 • Anonymous

  Kyllä meillä toimi puhelimet ongelmitta niin losissa kuin vegasissakin ja disneylandissa..

  • Mrs.V

   Sepä mukava kuulla! Me emme saaneet koskaan Losissa käyneitä suomalaisia ystäviämme kiinni soittamalla kuin tekstiviestilläkään. Vain onnistui, jos he olivat Wifi-verkossa. Mutta huomauttaisin, että suosittelen pidemmälle reissulle paikallista liittymää siksi, Jos käyttää esim puhelimen navia tai muuten somea, niin se maksaa itsensä hetkessä takaisin! :) Näin voi soittaa suomeenkin nettipuheluita! :)

   • Anonymous

    Hinta joo tietysti eri. Mutta tavalliselle lomamatkalle riittää suomiliittymä ja naviappi, johon ei wifiä tarvita. 3 viikkoa pärjättiin mainiosti ja kaikki paikat löydettiin :)

    • Mrs.V

     No mutta hienoa, että teillä toimi! :) Meillä ikävä kyllä ei kellään toiminut. Vaikeaa oli saada suomalaisia vierailijoitamme kiinni kun oltiin tien päällä, kun ei päästy millään toistemme kanssa yhteyksiin. Ja toki esim. siskolla oli työnsäkin takia tarve pitää yllä sosiaalisen median kanavia, niin sekin vaikutti suuresti :)

 • Ansku

  onks nää jotenkin vanhentuneita vai miksei oo 2010-luvun vinkkejä?

  • Mrs.V

   Pahoitteluni ajatteluvirheestä! :)

 • myyrä

  Nyt ei eletä 2000-lukua vaan 2010-lukua.

  • Mrs.V

   Pahoitteluni ajatteluvirheestä! :)

 • Yelp on kyllä USA:ssa todella käytetty & siksi kätevä, Helsingissä ei niinkään vaikka ovat kovasti yrittäneet saada apin suosituksi myös täällä. Käyttäisin itse myös ihan Instagramia, josta voi saada paljon inspiraatiota. Huomaan, että kun amerikkalaiset käyvät Helsingissä, etsivät ensimmäiseksi tietoa juuri Instasta ja kerran yksi amerikkalainen löysi ensimmäisen päivän aikana uuden kahvilan, josta en edes itse paikallisena vielä tiennyt.

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

  • Mrs.V

   Se on totta. Esim nyt ollaan Espanjassa käymässä, ja täällä ei kyllä YELP näytä toimivan lainkaan. USAssa taas oli erittäin toimiva.Ja Insta on myös loistava vinkki!

 • Emma

  Meidän loppu vuoden Floridan reissun pelasti semmonen sovellus kun Here. Ladattiin sovellus jo Suomessa ja sinne sitten tarvittavien alueiden karttoja jo valmiiks ja ainakin poikaystävän Sonylla toimi täydellisesti ja näytti kaikki huoltsikat ja KAIKKI mitä vaan osu matkan varrelle kun ajeltiin Miamin turnpikeilla! Ja kaikki tää on siis ilmasta. Ite ainakin koin ton ihan ehottomaks ja myös todella selkeeks. Ei eksytty kertaakaan vaikka ajeltiin kahestaan ympäri Miamia eikä kumpikaan ollu ennen käyny missään päin Amerikkaa! :-)

  • Mrs.V

   Mielenkiintoista! Kiitos paljon infosta! :)

 • groupon ja livingsocial aleennuksiin (ravintolat, tekemiset jne.), lyft on toinen uberin kaltainen mitä suosittelen.

  • Mrs.V

   Hei kiitos vinkeistä! Olen kiinnostunut tuosta Lyftistä? Missä maissa olet kokeillut sitä? :) Onko heillä paljon ajajia tarjolla? :)