CATEGORIES

10 Best Los Angeles Sights

21.3.2016

Viime vuonna kolusimme Los Angelesin kaupunkia urakalla. Siellä riittää valtavasti nähtävää ja koettavaa. Matkustit sitten pariskuntana, perheenä, yksin tai ystävien kanssa, on kaikille unohtumattomia elämyksiä tarjolla. Teen vielä listan suosikkiravintoloistani sekä kaupungin parhaista aktiviteeteista lasten kanssa matkustaville, mutta ensiksi kokoan teille minun suosikkinähtävyydet tästä maailmankuulusta kaupungista. Tässä kymmenen parasta Los Angelesin nähtävyyttä.

1.Griffith Park

Griffith Park taitaa olla suosikkini kaikista kaupungin nähtävyyksistä. Tänne veimme kaikki vieraamme, ja se taisi olla muidenkin suosikki. Mount Hollywoodin rinteellä sijaitsevasta observatoriosta avautuu huikeat näkymät yli enkelten kaupungin. Täältä voit kirkkaana päivänä ihailla horisontista nousevaa downtownia ja sen pilvenpiirtäjiä, taustalla kimmeltävää Tyyntämerta sekä ikonista Hollywood kylttiä. Sisäänpääsy on ilmainen ja ruuhkasta riippuen pystyt parkkeeraamaan auton observatorion parkkipaikoille. Täältä saa parhaimman käsityksen Los Angelesin mahdottomasta suuruudesta. Lisää paikasta voit lukea tästä vanhasta postauksestani.

observatory-6051observatorykids-5473observatorykids-5519

2.Runyon Canyon

Runyon Canyon on suosikkipaikkani reippailla. Täydellinen tapa aloittaa päivä. Leppoisan hikiliikunnan kylkiäisenä saa koko matkan pituudelta ihailla mitä upeimpia maisemia. Ne harvat päivät kun sain omaa aikaa, suuntasin tänne ystäväni Outin kanssa ja siitä jatkoimme vielä lounaalle legendaariseen Urth Caféseen. Niitä aamuja on valtava ikävä. Joten suosittelen pakkaamaan mukaan lenkkarit, ja valmistautua nousemaan ylös Runyonia. Lisää paikasta voit lukea tästä vanhasta postauksestani.

runyoncanyon-3148runyoncanyon-3212runyoncanyon-3117

3.The Grove

The Grove on kuuluisa ulkoilmaostari, jonka ilmapiiri on vailla vertaa. Joulun aikaan sen kadut raikuvat iloisia joululauluja, kauppoja koristaa kauniit jouluvalot, joulupukki on pystyttänyt pajansa kulman taakse ja ostarin vehreällä aukiolla voi ihailla monikymmenmetristä joulukuusta. Arkenakin paikan tarjonta on laaja koko perheelle. Ostosmahdollisuuksia (paljon paikallisia merkkejä kuten Michael Kors, J.Crew, Banana Republic, Diane Von Furstenberg), elokuvateattereita, Barns & Noble kirjakauppa, jonka yläkerrasta löytyy suloinen leikkialue, ravintoloita ja viikottaisia ulkoilmakonsertteja lapsille. Meidän murusten mielestä parasta oli alueen vehreä picnic alue, missä he juoksivat ympyrää ystäviensä kanssa. Siellä viihdyttiin monet päivät niin, että pimenevä ilta pakotti väsyneet pikkumiehet luovuttamaan. Sikeitä vedettiin nopeasti autossa kohti kotia.

grove-2992 grove-3069 grove-3023

4.LACMA and Urban Light

LACMA eli Los Angeles County Museum of Art sijaitsee aivan Groven vieressä. Monet tunnistavat paikan sen ulkopuolella olevasta näyttävästä katuvalotaiteesta nimeltä Urban Light. Jo LACMAn ympäristö on näkemisen arvoinen, mutta suosittelen ottamaan myös selvää, mitä näyttelyitä museossa on meneillään käydessäsi kaupungissa. Esimerkiksi parhaillaan siellä on näytteillä upea Rain Room, jonne minä olisin ihan hirmuisesti halunnut mennä, mutta ikävä kyllä liput olivat loppuunmyyty koko siltä ajalta, kun Losissa olimme. Että olisin halunnut päästä ottamaan sinne kuvia!

urbanlights-3614

5.Manhattan Beach

Kaikki edelliset suositukseni ovat olleet West Hollywoodin ja keskustan seudulta, mutta nähdäksenne Los Angelesin laajan alueen tarjontaa vähän kattavemmin, suosittelen vuokraamaan auton ja tutkimaan kaupunkia muualtakin. Esimerkiksi alueen rantakaupunkien fiilis on hyvin erilainen keskustaan verrattaessa. Kuin kaksi eri maailmaa. Sydämeni sykkii luonnollisesti vanhalle kotikaupungille Manhattan Beachille, mutta moni paikallinenkin listaa sen Los Angelesin kivoimmaksi rannaksi ja unelmapaikaksi asua. Kuinka moni katsoi nuorena the O.C. sarjaa? Tiesittekö, että valtaosa sarjasta on kuvattu Manhhattan Beachillä, sekä sen vieressä sijaitsevilla Hermosa- ja Redondo Beachillä, eikä suinkaan Newportissa, niinkuin sarjassa annetaan ymmärtää? Perheille suosittelen lämmöllä perhekeskeistä Manhattan Beachia, kun taas sinkuille ehkä Hermosan puolta, joka tunnetaan railakkaana bailurantana.Itse suosittelisin skippaamaan Venicen melkein kokonaan (tosin siellä Abbot Kinneyn tie on näkemisen arvoinen pikkuputiikkeineen ja ihanine ravintoloineen), vaikka se legendaarinen onkin. Se on kovin likainen ja levoton verrattuna Losin moniin muihin hienoihin rantakaupunkeihin.

mbboulevard-9748 mbwaves-4856manhattan beach day-8647

6.Santa Monica Pier

Santa Monica Pierille kannattaa suunnata pari tuntia ennen auringonlaskua, jotta voi ihailla vertaansa vailla olevaa Kalifornian auringonlaskua Tyynenmeren taa, sekä ihailemaan kuuluisan laiturin huvipuiston valojen välkettä auringon laskettua. Paikka sopii kaiken ikäisille. Huvipuisto ei aikuisille ole kummoinen. Tarjontana oikeastaan vain pieni vuoristorata ja maailmanpyörä, mutta pienimmille tarjonta on juuri sopiva. Reilu 10 laitetta, joihin harvoin on edes jonoa ja kaikki vierivieren. Esikoisemme rakasti tätä paikkaa. Voit lukea Santa Monica Pierin Pascific Parkista lisää tästä vanhasta postauksestani.

santa monica pier pacific park-5221 santa monica pier pacific park-5414 santa monica pier pacific park-5408

7.Melrose Avenue & Urth Caffé

Melrose Avenue on pitkä ostoskatu, jonka varrelta löydät kaikki mahdolliset kansainväliset merkkiliikkeet. Se ei alueena ole yhtä hienostunut, kuin Beverly Hilssin Rodeo Drive (joka on nähtävyys sekin, jos haluaa katsella merkkikauppoja hulppean äveriäällä kadulla), mikä tekee siitä helposti lähestyttävän ja rennon. Minun suosikkini on kuitenkin Melrosen Urth Caffé (tässä postauksessa lisää), jonka moni on saattanut nähdä esimerkiksi viihdyttävässä Entourage-televisiosarjassa. Minä ikävöin suuresti paikan Moroccan Mint Boba-juomaa (ah ne mustat boba-kuulat ovat ihania!) sekä pehmeän makeaa japanilaista vihreää matcha tee lattea. Niin herkkua!

urth cafe and secret garden-3025urth cafe and secret garden-2998

8.Downtown L.A.

Jos West Hollywood ja Manhattan Beach ovat alueina erilaisia, niin sitä on myös Los Angelesin Downtown alue. Los Angelesin suurkaupunkiaueen rakennukset ovat harvoin kovinkaan korkeita. Kerrostaloja ei ola paljoa, mikä yllättää monet matkailijat. Los Angeles on yllättävän littana. Mutta Downtown on siihen poikkeus. Siellä kohoavat korkeat pilvenpiirtäjät, jotka näyttävät melkoisen mahtailevilta muuten matalaan rakennetun kaupungin keskellä. Downtownilla on ollut pitkään huono maine, mutta viimeisten vuosien aikana sitä on siistitty paljon, ja sinne on alkanut rakentua trendikkäitä asuinalueita. Mutta edelleen tässä kaupunginosassa on tiedettävä missä liikkuu. Jos otat parikin väärää käännöstä esimerkiksi ihanalla Downtownin kukkatukulla, olet nopeasti keskellä pahamaineista Skidrowta, minne ei halua eksyä turistikamera kaulassa. Downtownissa on nykyään paljon hyviä ravintoloita ja näyttäviä hotelleja (esim. the Standard tai Ace hotel) upeine uima-allasterasseineen, mutta suosittelen katsomaan etukäteen, millä alueilla kannattaa liikkua. Auto on pääsääntöisesti turvallinen tapa kulkea alueella.

dtla-9791 upstairs-9101dtla-9849 echo park-9967

9.Disneyland

Jos Losiin asti matkaatte, sisäisen lapseni on pakko suositelle Disneylandia – kaiken ikäisille. Se on vain tainomainen paikka, joka on upea kokea, jos on pienikään Disney-fani. Tosin jos väentungos ei ole paikkasi, silloin en suosittele huvipuistoon menemistä. Nimittäin oli vuodenaika tai viikonpäivä mikä tahansa, niin on varmaa, että siellä on muitakin… Pitkäksi jonoksi asti. Mutta oikealla asenteella päivästä tulee unohtumaton ja mahtava kokemus! Losissa on jopa kaksi eri Disney-puistoa. On Disneyland Park ja California Adventure Park. Ensiksi mainittu on ehkä oma suosikkini, sillä siellä on enemmän vanhaa Disneytä, kun viimeiseksi mainittu on uudempaa tuotantoa (kuten Cars, Bugs Land, Frozen jne). Olen tainnut kirjoittaa vain Disneyland Parkin puolesta aiemmin, joten tarkoituksena on tehdä vielä kattavempi postaus toisestakin puolesta, jotta jos aikaa on vain yhdelle, voitte tehdä harkitun valinnan. Ehdottomasti parasta molemmissa puolissa on minusta päivittäiset paraatit, sekä uuden puolen World of Color Show, joka esitetään vasta pimeän tultua. Siitä lisää myöhemmin.

disney-4477 disneyadventurepark-8131disney-4540disneyadventurepark-8320

10.Hollywood Blv

Viimeisenä, ja tällä kertaa näistä vähäisimpänä, on kuitenkin pakko listata kaikken tuntema Hollywood Boulevard sen maailmankuuluine Hollywood Walk of Fame katutähtineen. Se lukeutuu monen turistin must-see-listalle, sillä kadunpätkältä löytyy katutähtien lisäksi mm. Dolby Theatre sekä TCL Chinese Theatre (entinen Grauman’s), joissa on monet Oscar-gaalat sekä tähtien täyttämät ensi-illat vietetty. Itse en kuitenkaan kovin paljoa tästä kadun pätkästä pidä. Se on makuuni aivan liian rauhaton, sekä yllättävän likainen. Katu on aina tupaten täynnä turisteja, mikä varmistaa sen, että sinua revitään hihasta joka kulmassa. Katukauppiaat kaupittelevat erilaista krääsää tai kahden sentin hämähäkkimiehet änkeävät pakolla kuviin ja haluavat maksun siitä photobommauksesta. Mutta onhan katu kiva nähdä… Täten suosittelen ajamaan autolla sen ohi ja ehkä pysähtyä ottamaan kuva jokusesta tähdestä. Paljoa aikaa en saisi täällä kulumaan. Tosin silloin kun meidän perheeseen kuului vielä vain minä ja mieheni, vietimme 2010 Losin lomalla hyvän tovin Madame Toussaudin vahamuseossa. Siitä on kyllä ihan hauskoja kuvia varastossa… :)

hollywoodboulevard-2946 hollywoodboulevard-2932 hollywoodboulevard-2944

Joten siinä minun kymmenen suositusta Los Angelesin suurkaupungin alueelle. Koska aikaero Suomeen on pääsääntöisesti sen 10 tuntia, suositteleen varaamaan matkaan ainakin 10 päivää, mielellään enemmänkin, koska jetlagin kanssa painiessa menee hetki. Aikaeroon totuttelu menee onneksi kuitenkin kivuttomammin Suomesta Losiin päin lennettäessä. Jos teillä on enemmänkin aikaa, suosittelen Los Angelesin lisäksi tekemään vkoloppumatkan Palm Springsin suunnalle. Vain kahden tunnin ajomatkan päässä sijaitseva aavikkokaupunki on kaunis sekoitus 1970-lukua ja modernia arkkitehtuuria, minne monet losilaiset karkaavat tasaisin väliajoin kaupungin metelistä. Siellä on aina poskettoman kuuma (usein jopa 10 astetta lämpimempi kuin Losissa), joten pakkaathan kevyesti. Kalifornia on matkakohteena upea. Seikkailuja ja nähtävyyksiä täynnä.

6 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Eveliinalivin

  Luin LA-postauksiasi innolla koko sen ajan, kun siellä asuitte, ja nyt kaivoin postaukset uudelleen esiin kuukauden päästä koittavaa reissuamme varten! Sanoin äsken miehelleni, että “kopioin nyt vaan nämä kaikki Hannan ehdotukset täältä, ja mennään niihin, ok?” Oli kuulemma ok :D Joten täältä tullaan Runyon Canyon, minttu-bobat ja kaikki muutkin suosittelemasi jutut! Myöskin Palm Springs voisi olla hyvä majapaikka Joshua Treen vierailua varten. Haaveilen tosin Airstream -asuntovaunumajoituksesta Joshua Treessä, mutta katsotaan mitä löydetään :) Suuren suuri kiitos siis näistä kauniista ja oikeasti todella hyödyllisistä postauksistasi <3

  • Hanna Vayrynen

   En kestä! Miten ihana kuulla, että näistä vinkeistäni on oikeasti konkreettista apua! Ja että, teillä on aivan ihana matka tiedossa! Minulla on tällä hetkellä kova ikävä siellä asuvia ystäviä ja sen aikaista arkea siellä, vaikka Suomessa onkin meillä nyt enemmän kuin hyvä olla <3 Nauttikaa ja kerrohan jos voin auttaa <3

 • Jonna

  Kiitos erittäin kattavasta postauksesta. Tästä oli paljon hyötyä Los Angelesin matkan suunnittelussa. :)

 • Tipsu

  Super kaunis kuva sinusta Disneylandissa ja upea toppi! Mistä olet moisen onnistunut löytämään? :) Samaa mieltä monista vinkeistäsi, Losi on ihana!

 • Kaliforniaan lähdössä

  Kiitos jälleen kattavasta postauksesta! Olen lähdössä mieheni kanssa loppukesällä kuukaudeksi Kaliforniaan lomailemaan ja postauksesti ovat olleet erittäin hyödyllisiä ja mielenkiintoisia :) Osaatko sanoa mitään alkoholikulttuurista alueella; käyvätkö ihmiset esim. rannalla piknikillä viinipullo eväskorissa, onko eurooppalaistyylistä terassikulttuuria jne? Humalassa ei tosiaan ole tarkoitus olla ja olenkin ymmärtänyt, että sen suhteen ollaan aika kielteisiä.

 • Niin ihania kuvia ja vinkkejä, sekä kivan kuuloista tekemistä! Ehkä vielä joskus sitä itsekkin pääsee Losin suunnalle matkaamaan ja ihmettelemään :)