CATEGORIES

10 syytä miksi Dubai on loistava lapsiperheille

13.3.2017

1.Lyhyt lento
Kun lomaa on vain viikon verran, itse matkustamiseen kuluvan ajan tahtoo moni minimoida. Helsingistä lentää parikin eri lentoyhtiötä suoraan Dubaihin ja takaisin pari kertaa viikossa. Lentoaika on n.6 tuntia, joka on lasten kanssa vielä oikein siedettävissä rajoissa.

2.Ei juurikaan aikaeroa
Dubaissa kello on kaksi tuntia enemmän, joten aikaero ei ole kovinkaan tuntuva. Lapset pääsevät rytmiin nopeasti. Dubai on tästä syystä niin kovin helppo ja vaivaton.Etenkin pienten lasten kanssa matkustaessa on raskaampaa lentää kauemmaksi ja jos lomaa on vain viikko, menee harmillisen suuri osa lomasta aikaeroon totuttelussa.

3.Varma(hko) aurinko
Suurin syy miksi me käymme Dubaissa, on lähestulkoon varma aurinko. (Tämä alkuvuosi on tosin ollut poikkeuksellisen pilvinen ja sateinen!) Kun suuntaa aurinkolomalle on auringon todennäköisyys valtavan iso tekijä. Suomalaisetkin usein matkustavat alku- ja loppuvuodesta, milloin muualla Euroopassa ei ole vielä niin lämmin, että voisi luottaa varmaan aurinkoon. Tällöin Dubai on niitä lähimpiä kohteita aurinkoa etsiessä.

4.Siisti
Dubain turistialueet ovat siistejä ja hyvin hoidettuja. Valtavat kauppakeskuksetkin ovat täynnä siistejä ja isoja saniteettitiloja, joissa on hyvät ja modernit tilat vaipanvaihtoon ja ruokintaan. On täysin tavallista, että naisten wc-tilojen yhteydessä on isot sohvin ja lasten puuhanurkkausten koristamat tilat, missä voi pysähtyä imettämään ja vaihtamaan vaipan.

5.Paljon tekemistä
Täältä ei tekeminen lopu. Jos hotellin allasalue ja aurinko ei ole teille tarpeeksi niin kohteesta löytyy valtava määrä erilaista aktiviteettia lapsille. On vesipuitoja (Jumeirah Beachin Wild Wadi ja Palmusaaren Aquaventure), sisälle rakennettuja laskettelukeskuksia (Mall of the Emirates), sisäleikkipuistoja (Kidzania Dubai Malissa), hulppeita akvaariumeita (Dubai Mall ja Atlantic Palm), sisälle rakennettuja huvipuistoja (Sega Republic ja IMG Worlds of Adventure) ja vaikka mitä. Isompien lasten kanssa voi lähteä vaikka jeepeillä aavikkosafarille! Auringonlasku aavikolle on yksi kauneimpia näkemiäni näkyjä.

6.Moderni infra
Lastenrattaiden kanssa liikkuessa on kovin iso asia, että kauppakeskuksissa on mittava määrä hissejä, leveät kävelykadut ja estettömät kulut eri paikkoihin. Dubain ostoskeskuksissa on todella helppo liikkua lastenrattaiden kanssa – jopa meidän Bugaboo Donkey-vankkureiden kanssa.

7.Turvallisuus
Dubai on hyvin turvallinen kaupunki. Laki ja järjestys vallitsee rautaisella otteella, ja rikokset ovat harvinaisia. Samoin vaaralliset taudit. Dubaissa on hyvin alhainen rikollisuustaso verrattuna moniin muihin turistikohteisiin. Täällä en ainakaan vielä ole kokenut oloani mitenkään turvattomaksi.

8.Lapsiystävällisiä palveluita
Dubai on hyvin lapsiystävällinen kohde, missä lapsiperheiden tarpeita on mietitty. Tämä alkaa jo lentokentältä. Dubain lentokentälle saapuessa törmää usein tullissa pitkiin jonoihin. Lapsiperheet otetaankin yleensä sivuun ja ohjataan ihan omille tiskeilleen, ettei pienille matkalaisille tulisi liikaa odottelua. Dubain lentokentällä on myös ostettavissa erilaisia palveluita, jossa joku voi olla sinua ja perhettäsi vastassa jo lentokoneen ovilla ja kuljettavat teidät suuren lentokentän läpi hakemaan laukut ja viemään jopa hotellille asti jos niin toivotte. Palvelusta voi lukea täällä: Marhaba Airpot Meet & Greet Services.

9.Hyvät sairaalat
Sen verran monta kertaa olemme olleet Dubaissa (olisiko seuraava matkamme nyt yhdeksäs kerta!), että sairaalatkin on tullut testattua. Nimittäin kaksi vuotta sitten perheesemme iski siellä niin valtavan raju vatsatauti, että minä, mieheni ja esikoisemme (joka oli silloin 2,5v) jouduimme kaikki vuorotellen tiputukseen. Nestehukka kun iski melkein heti taudin alettua. Mutta apu oli lähellä ja todella hyvää. Sitä ei tietystikään toivo lomallaan joutuvansa tarkistamaan paikallisia sairaaloita, mutta jos niin ikävästi käy, niin rauhallisin mielin voi luottaa osaavaan apuun ja erinomaisiin puitteisiin.

10.Mittava määrä hyviä hotelleja
Dubaissa on ihan loputon määrä erinomaisia hotelleja. Aina löydät varmasti juuri teidän tarpeisiinne sopivan hotellin osuvalla budjetilla. Kiitos palmusaarien ja Dubain pitkän rantaviivan rantahotellejakin on mistä valita.

35 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Matkustelija

  Olipas hyvä postaus! Sisälsi juuri sellaista tietoa, mitä etsiskelinkin sillä harkitsemme juuri Dubaita yhtenä mahdollisena matkakohteena :) Osaatko sanoa, mistä tuo postauksessa mainittu vatsatauti aiheutui?

 • Henrietta

  Mekin lapsiperheenä tykkäämme käydä Dubaissa, meillä toki asiaan vaikuttaa se että mieheni sisko on jo vuosia asunut täällä. Itseasiassa olemme täällä tälläkin hetkellä jo useampaa viikkoa ja ilmat viime päivinä ovat olleet vaihtelevat. Mainitsemasi alkuvuoden sadepäivät ovat kälyni mukaan tehtyä sadetta, eli tarkoituksella ajavat koneilla pilvissä jotta ne sataisivat. Hyvä uutinen on, että viimeinen tällainen ajo tehtiin helmikuun lopulla, eli nyt pitäisi olla aurinkoa tiedossa.

  En puutu enempää tuohon ihmisoikeusasiaan, mutta oli minullakin ennakkoluuloni Dubaista. Mieheni sai houkutella minua vuoden ennen ensimmäistä kyläilyämme. Mutta kuten listasitkin turvallisuus, englantia puhuvat kaikki, lapsiystävällisyys, siisteys ja meidän tapuksessa sukulaiset saavat meidät tänne aina palaamaan. Hyvää, rentouttavaa ja aurinkoista reissua teille!

  • Aino

   En missään nimessä tarkoita väheksyä Dubain ympäristöhistoriaa, naisten asemaa arabikulttuurissa ja muita ongelmia, mutta ei tuohon aiheeseen voi oikein lähteä “Miksei vaikka Teneriffa” -asenteella… Kaikkialla on varjopuolensa, thaikuissa lapsiprostituutio kukoistaa, Balilla suuri osa turistiresorteista on rakennettu huumerahoilla, Venäjän hallituksen toimet eivät herätä ihastusta jne. Myös niissä perinteisissä suomalaisten suosimissa lomakohteissa on historiansa, joka on vain ehtinyt painua pimentoon turismin vallatessa paikat paljon aiemmin kuin juurikin vaikka Dubain.

   Vaikka olenkin aivan ehdoton tasa-arvon ja naisten oikeuksien puolesta keskustelija, en lähtisi nimeämään juuri Dubaita (tai tiettyä kohdetta ylipäänsä) THE kohteeksi jota tulisi boikotoida, sikälimikäli boikotoinnin voi edes ajatella edistävän tilannetta/olla pahentamatta sitä.

   Myönnän, että syksyllä Aasian matkaa suunnitellessa jätin Filippiinit pois reitiltäni poliittisen tilanteen vuoksi. Puoli vuotta reissua takana, matkailu on pientä mieltäni avartanut ja aikaisempi ajattelutapani tuntuu naiivilta, kun on osannut nähdä myös paratiisipaikkojen varjopuolia ihan paikoissa joissa olen käynyt.

   Kaksi(tai kymmen-)piippuinen juttu, ehdottomasti keskustelemisen arvoinen ja hienoa että näitä varjopuoliakin osataan katsoa. Kotisohvallehan sitä saisi jäädä jos aikoisi boikotoida jokaista ihmisoikeuksia joskus historiassa polkenutta kohdetta. Uskon, että reissun päällä jollain tapaa eettisiin valintoihin pyrkiminen edistää tilanteita paremmin kuin boikotoiminen. Ja loppujen lopuksi, lapsiperheen näkökulmastahan tämän postauksen kirjoitit. Tulipa pitkä kommentti, hups!

   Joka tapauksessa, hyvää lomaa teille ja ihanaa kevättä! Kiitos jokapäiväisestä inspiraatiosta :)

   • Kiitos tästä erittäin kattavasta kommentista ja että otit aikaa sille. Olen hyvin samaa mieltä kanssasi. Kukin toimii tottakai kuten parhaaksi näkee, mutta itse näen asian hyvinkin samalla tavalla kuin sinä. Kiitos kovasti! Niin teemme! :)

 • sh

  Viela yksi kaytannon kysymys. Meillakin Bogaboo Donkeyt ja mietin miten kulkeminen julkisilla onnistuu ja samoin kavely ihan jalkakaytavilla? Olen viimeksi kaynyt kaupungissa yli 10 vuotta sitten ja muistan vain jatkuvat rakennustyomaat ja sen, etta mihinkaan ei jarkevasti paassyt kavellen. Taksi on toki ok, mutta kahden pienen lapsen kanssa tarvitaan turvaistuimet.

  • Meilläkin bugiksen donkeyt mutta tosiaan ei dubai oikein ole kävelykohde (niinkuin ei ole esim losikaan). Kaikkialle melkein autolla tai sitten sillä uudella sky metrolla. Mekin asumme palmusaarella, joten takseilla tai hotellin bussikuljetuksilla liikutaan. Meilläkin tulee turvaistuimet mukaan… :/

 • Saara

  Uskon kyllä, että aika moni meistä lukijoistasi on käynyt Dubaissa. Anteeksi, mutta hieman aliarvioivaa ja alentavaa olettaa, että ihmiset, jotka nostavat esille ihmisoikeusrikkomuksia ja epäkohtia eivät olisi käyneet paikassa tai että juuri HE olisivat jotenkin laput silmillä…
  Olisin sinuna ylpeä, että blogissasi on lukijoita, joita kiinnostavat nämä asiat. Älä ota sitä kritiikkinä itseäsi kohtaan ja arvosta myös toisenlailla ajattelevien mielipiteitä ja näkemyksiä.
  Se, että mainitset Dubaihin liittyvistä monista harhaluuloista ja yleistyksistä, niitäkin varmasti on. Mutta erilaiset ihmisoikeusrikkomukset on valitettavasti arkipäivää. Eikä tässä puhuta pelkästään naisten asemasta.
  Kuten täälläkin on sanottu ongelmia on joka puolella. Mutta niitä on hyvä tuoda esille eikä kaunistella saati vähätellä niitä.
  Kukaanhan sinne ei silti kiellä matkustamasta ;). Minusta on ollut vaan hienoa huomata millaisia valistuneita lukijoita täällä on, että nämäkin asiat nostetaan esille. Että nähdään luksuksen ja auringon lisäksi jotain muutakin…
  Hyvä, että jaksat käydä keskustelua. Hyvää perhelomaa!

  • Voi ei nyt on väärinkäsitys! Täällä blogissani on nimenomaan ihan hurja määrä äärimmäisen fiksuja ja ajattelivia ihmisiä! Siitähän kaikki kommentit aina kielivät. En halua missään nimessä aliarvioida vaan olen tässä 7 vuoden aikana huomannut että melkein aina käyn tätä puolesta / vastaan keskustelua ihmisten kanssa ketkä eivät ole kokeneet Dubaita – vain lukeneet. Ja silloin näkemyksiä on vaikea tuoda lähemmäs toisiaan. Eli en missään nimessä tarkoita sitä “aliarvioivasti”. Vaan tämän keskustelun olen käynyt niin monesti ja niin monen vuoden ajan että joudun vain toteamaan, että kaikilla on näkemyksensä ja tässä tilanteessa niitä on vaikea tuoda toisiaan lähemmäs! :)

   Koska olen ihan samaa mieltä, että näitä asioita on hyvä pohtia. Mutta tässä asiassa, kuten kaikessa. On erilaisia tapoja toimia. Kumpikaan ei ole enemmän oikein tai väärin. Matkusti sinne tai ei.

   Joten kiitos sinullekin erittäin asiallisesta kommentista! :) Minun kohdallani on ehdottomasti “agree to disagree” tilanteesta! :) KIitos vielä! :)

 • Olen kanssasi samaa mieltämonesta kohdasta. Mutta Dubaissa käyneenä se on nimenomaan lapsiperheelle hyvin turvallinen paikka (kuten otsikko nostaa ja sinäkin sanot, että joillekin ryhmille on). Muistetaan, että tässä matkustetaan toiseen kulttuuriin, missä vallitsee Sharia-laki. En missään nimessä pidä sen kohtia omassa arvomaailmassa sopivina, mutta kyse on toisesta kulttuurista. Arabimaan kulttuurissa on paljon kohtia – mitä meidän länsimaalaisina on hyvin vaikea ymmärtää. Siksi suosittelen myös matkustamista kyseiseen kaupunkiin, koska harhaluuloja ja yleistyksiä nimenomaan Dubaista tehdään paljon. Matkustaminen kyseiseen maahan ei mitenkään polje naisen asemaa entistä alaspäin. Ne parhaassa tapauksessa voivat muuttaa asioita tuolla massa, kun räikeimmät tapaukset (esim uutisoidut ja järkyttävät raiskaukset) nostetaan tapetille. Dubai kaupunkina on arabinaiselle yksi lähimäpänä länsimaalaisia arvoja asua. Naiset eivät todellakaan ole avioliitoissaan kaikki nyrkkisäkkejä. Uskon, että osaksi juuri turismin takia naisen asema on parantunut, verrattuna esim muihin arabimaihin ja jopa muihin emiraatteihin.

  Kiitos kovin asiallisesta pohdinnasta ja mukavaa kevättä! :)

 • Nora

  Kiinnostava kirjoitus, pitää lähteä ensi talvena käymään. Pisti yksi asia tosin silmään: Dubai ei ole maa vaan kaupunki sekä yksi Arabiemiraattien emiraateista…

  • Hyvää matkaa teille jo etukäteen! :) Kyllä! Apua – väitinkö jossain toisin :/

   • Nora

    Kiitos vastauksesta. Joo, tuossa turvallisuuskappaleessa kirjoitat, että “Dubai on hyvin turvallinen maa”.

    • Oho! :D Ajatusvirhe :D Kiitos kun huomautit. Menee heti korjaukseen. Täällä ollaan nimittäin kärsitty taas norosta. Ihan eilisen silmillä olen kirjoitellut!

 • Jonna

  Kuten Hanna mainitsit, nämä eettiset näkökohdat nostetaan näköjään aina esiin kun mainitset Dubain.
  Se, että matkustaa Dubaihin, tuskin konkreettisesti tukee ihmisoikeuksien polkemista taikka on ylipäätään kannanotto sen puolesta, että ihmisoikeuksien polkeminen on ok. Minusta tällainen ajatusmalli on hirveän mustavalkoinen. Ylipäätään eettiset kysymykset ja valinnat ovat monimutkaisia ja monesti samoilla perusteilla voi sekä tehdä että jättää tekemättä.
  Ihanaa matkaa Hanna sinulle ja perheellesi! Dubai on kiva perhelomakohde (kokemuksella).:)

  • Se on juuri näin. Jos Dubaissa ei ole käynyt, on ajatusmalli helposti äärimmäisen mustavalkoinen, kun luetaan mediaotsikoita ja keskustelupalstoja, missä kaikki polarisoituu. Siksi edelleen suosittelen maahan matkustamista. Maailma ei yhtenäisty huutelemalla täältä kaukaa, että “te teette väärin”. Kyse on toisesta kulttuurista, missä on iät ja ajat toimittu tietyllä tavalla. Kulttuurin muuttumiseen menee aikaa. Uskon, että nimenomaan turismi arabiemiraateissa on ollut omiaa siinä, että siellä esim. naisen asema on huomattavasti parempi kuin monissa muissa arabimaissa.

 • Aura

  Dubaista voi olla montaa mieltä, mutta tuo monen mainitsema naisten asema on siellä oikeastaan parempi, kun saattaisi kuvitella. Lait ovat siellä todella tiukat ja koskevat myös miehiä. Yksi asia, jonka voisin nostaa esiin on se että Dubaissa naiset saavat ajaa takseja ja autoja toisin kuin Abu Dhabissa esimerkiksi. Luonnonvarjoen tuhlaus on siellä ihan järkyttävää, mutta niin se on nykyään myös mm. Kiinassa, USA:ssa jne.
  Jos matkustatte Dubaihin vielä, kun lapset ovat vähän kasvaneet suosittelen käymään Dubain “vanhassakaupungissa” Deirassa. Se on hyvin erilainen kokemus, mutta pienten lasten kanssa en sinne ehkä menisi, vaikka sielläkään ei ole turvaton olo! ?

  • Katariina

   Olen asunut Lähi-Idässä 15 v. kolmessa eri maassa. Tällä hetkellä olemme Abu Dhabissa ja täällä todellakin naisena saan ajaa autoa sekä naisia on taksikuskeina. Arabimaista Saudi Arabia on ainoa maa, jossa naiset eivät saa ajaa autoa.
   Hyvää lomaa perheellesi, Hanna.

   • Kristina

    Juuri näin,. Harmillisesti netissä leviää kaikenlainen väärä tieto ja yleistys erityisesti muslimimaista puhuttaessa. Kitos Hanna että globaalina ihmisenä avaat hieman myös suomalaisten näköaloja. Itsekin maassa asuneena tunnistan hyvin sen ensijärkytyksen kun jokapuolella näkyy pienipalkkaisia työläisiä. Mutta kun näin Bangladeshissa paikallisia oloja, ymmärsi tämän jälkeen miksi kyseiset arabimaat ovat heille ja koko suvulleen lottovoitto. Toki asialla on kääntöpuolensa kuten se, että köyhiä työläisiä kohdellaa usein ala-arvoisesti ja jopa pahoinpidellään kuoliaaksi. Tämä on kuitenkin sharia-laissa rangaistavaa ja jos viitsii lukea paikallisia uutisia, näkee niissä usein uutisia tuomioista, joita tällaisista rikoksista saa. Ja voin kertoa, että tuomiot ovat tuolla hieman kovempia kuin täällä Suomessa.

  • Kiitos Aura <3

 • Mm

  Heippa hei osaako sanoi millainen hintataso siel on esim. Noista merkit tuotteet chanel , gucci ja luis vuitton ovatko kalliimpi kun europasssa vai suunnilleen samaa ??
  Olemme nyt lauantaina menossa sinne eka kerta ja haaveile jotain kiva laukku ??

  • Hei en itseasiassa suosittele lainkaan ostoksilla käymistä Dubaissa! :/ Valikoimaa on mistä valita, mutta Euroopan merkit (gucci, chanel ja lv) huomattavasti kalliimpaa kuin euroopassa dubain maahantuontiverojen takia. ELi en suosittele sieltä ostamaan.

   • Mm

    Ok kiitos vastausta ? Niin mä jotenkin vähän arvaile et on kalliimpaa !! Noooh nyt voi vaan keskitys ottaa auringon rannalla , lasten kans uiminen ja oleminen siellä !!
    Hyvää loma teille ☀️

 • Mari

  Tuo on kyllä hienoa, jos tullista otetaan lapsiperheet erilliseen jonoon. Ehkä ikävin oma kokemukseni eräällä lentokentällä oli kerran, kun.olin lentänyt yhteensä noin kaksikymmentä tuntia yksin kolmen pienen lapsen kanssa ja seisoimme tullijonossa ilmastoimattomassa hallissa tunnin. Asteita täpötäydessä hallissa oli kolmisenkymmentä. Sillä hetkellä ei hirveästi naurattanut…

  • Ai kamala… Mä niin tunnen sun tuskan tuosta! ei todellakaan mukava saapuminen…

 • Ikävä kyllä jokaisella maalla on omat epäkohtansa. Dubai valikoitui, koska on tarpeeksi lämmin tähän vuodenaikaan. Ikävä kyllä Teneriffalla tähän vuodenaikaan ei ole vielä tarpeeksi vakaa sää.

 • Riippuu vähän mitä kaipaatte lomaltanne, mutta toistaiseksi suosikkini on ollut Jumeirah Beach! :) Lasten kanssa mainio. Kiitos! :)

 • MK

  Pakko kommentoida Sannan kommenttiin etta boikotoimalla matkustamista muslimi maihin ei varmaankaan edista yhtaan sen vahemman tai enemman naisten asemaa muslimimaissa. Vaikka sharian laki on erittain epaoikeudenmukainen ja naisia ja naisten oikeuksia alistava, Dubai on turvallisuudeltaan Turkkia, Kreikkaa, Espanjaa jne. huomattavasti turvallisempi matkakohde. Ei tosiaan tarvitse pelata etta tavarasi tulee varastetuksi ja taksikuskit yrittavat huijata hintaa tai etta joudut vakivallan uhriksi. Naiset ovat erittain suojeltuja Dubaissa itseasissa..

  • rosa

   Itsekin Dubaissa käyneenä allekirjoitan tämän. Erittäin ihana paikka kaikin puolin -tosin, vaikka se ei perusturistia koskettaisi mitenkään turvallisuuden tai lomasta nauttimisen kannalta, on tärkeää mielestäni myös myöntää arabikulttuurin nurjatkin puolet. On yleinen totuus, että muslimikulttuureissa naisen asema on heikompi. Itse nuorena naisena matkaavana (usein pelkällä tyttöporukalla) on tuo Sannan raiskaus esimerkki hirvittänyt ja todella säälittänyt, niitä nuoria tyttöjä kohtaan ketä ovat olleet uhreja mutta joutuneet vankilaan! :( However pidän maasta ja muslimimaaksi siellä naisen asema ei ole ainakaan heikompi mitä muissa muslimimaissa. Länkkäreiden turvallisuus ei ole ainoa tärkeä tekijä tässä, ihmisiä kaikki ollaan.

  • Avelina

   Niin, länsimaiset naiset ja arabinaiset ehkä ovat. Mutta Arabiemiraateissa on valtava määrä kaakkoisaasialaisia työntekijöitä – useat naisia – jotka elävät käytännössä orjien asemassa vailla minkäänlaisia oikeuksia. En sano, pitäisikö tämän vaikuttaa kenenkään matkustamiseen tai jos pitäisi niin miten, mutta Dubai on turvallinen ainoastaan tietyn näköisille ja tietyistä lähtökohdista tuleville ihmisille.

   • Katriina

    Kiitos tuosta linkistä. Tuon takia en itse ikinä veisi rahojani Dubaihin ja nauttisi siellä lomasta, kun kaikki on rakennettu vähävaraisten selkänahasta länsimaalaisten lomaparatiisia varten.

    • Suomesta katsottuna maailma on tosiaan erilainen… Me olemme saaneet syntyä maahan, missä on niin paljon. Dubai on kuitenkin monille työmarkkinoilla mahdollisuus, mitä oma kotimaa ei tarjoa. Suosittelisin silti käymään Dubaissa ja näkemään näitä asioita ihan omin silmin. Dubaihin kun liittyy paljon harhaluuloja. En viitsi ottaa enempää kantaa näihin, koska käyn tämän keskustelun joka kerta kommenttiboksissa jos mainitsenkin Dubain. Melkein poikkeuksetta henkilöiden kanssa, jotka eivät koskaan ole paikassa itse käyneet. Siksi näitä tiettyjä näkemyksiä on ehkä vähän vaikea kuroa yhteen.

     Ja vielä tuosta tekstistä jonka linkkauksesta pidit. Kannattaa kurkata myös sen kommentit. Hyvää pohdintaa. Siellä on myös ajatukisa naiselta, joka siellä on vuosia asunut. Itse näen asian hyvinkin samalla tavalla, kuin hän.

  • Olen kanssasi ihan samaa mieltä tässä asiassa. Kiitos kun puit sen sanoiksi.

 • Anonymous

  Dubai on kylla mahtava valinta lapsiperheille! Lento kuitenkin 7h finskilla ja norskilla 8h toiseen suuntaan oli 7,5h oisko ollut dubaista puolisen h lyheympi. meidan pikkuinen ei millaan malta ‘näin’ lentoa..

 • Amanda

  Lisäisin listaan vielä turvallisuuden! Harvassa paikassa on yhtä alhainen rikollisuus. Dubaissa ei tarvitse pidellä kaksin käsin käsilaukustaan kiinni.

  • Hei todella hyvä pointti! Miten en tätä muistanut lisätä! Kuuluu ehdottomasti listalle:) Kiitos! Pakko itseasiassa listätä nyt heti koska se on tärkeä seikka!