CATEGORIES

Venetsian yhteenveto

3.7.2017

Venetsian-matkamme oli todella onnistunut. Kerrassaan täydellinen kohde lyhyelle pariskuntalomalle. Lentoaika oli vain 2 tuntia 40 minuuttia, joka oli sopivan lyhyt kun oleskelimme kohteessa vain kahden yön ajan. Venetsia oli hyvin tunnelmallinen ja romanttinen kaupunki – kuin tehty kahdenkeskeiselle lemmenlomalle. Kaupungin infra olisi ollut todella haastava kolmen pienen lapsen kanssa satoine siltoineen (ei mitään ramppeja), kanaaleineen ja vesisiirtymisineen. Lastenkärryjä kantavia perheitä oli muutamia, mutta taisi siinä joiltain isiltä muutama ärräpää lentää jälleen yhden sillan ylityksen yhteydessä.

Me saimme lomalta juuri sen mitä toivoimme. Halusimme nauttia kiireettömästä ajasta kahdestaan. Mennen täysin hetken fiiliksen mukaan. Tästä syystä emme tehneet mitään varauksia etukäteen. Arkemme on hyvin aikataulutettua, mistä syystä halusimme mennä täysin hetken mielitekojen mukaan. Vaeltelimme päämärättä pitkin kaupungin pikkukatuja, pysähdyttiin syömään ja juomaan kun meidän niin mieli teki, valitsimme käännöksen oikeaan kun se näytti houkuttelevammalta ja pysähdyimme ihailemaan alla lipuvia gondoleja kun siltä tuntui. Ilman keskeytyksiä ja aikataluja nautimme jokaisesta hetkestä kahdestaan.

Yksi syy miksi pidimme Venetsiasta niin kovin, oli varmastikin hotellivalinta. Päädyimme varaamaan huoneen hotelli JW Marriotista, joka sijaitsi omalla saarellaan n.20min venematkan päässä Venetsian keskustasta. Näin pääsimme aina pois kaupungin turistikuhinasta kun siltä tuntui. Kun pääsi halutessaan vetäytymään omaan rauhaan ja nauttimaan säästä hotellin allasalueelle tai huoneen omalle pihalle ei Venetsian kuhina käynyt kuormittavaksi. Teen hotellista vielä oman postauksensa, sillä se osoittautui meille erinomaiseksi valinnaksi.

Kaksi yötä ja kolme päivää oli erittäin hyvä aika viettää kohteessa. Siinä ajassa ehtii hyvin tutustua tähän kauniiseen kaupunkiin. Luvassa vielä Venetsian vinkit-postaus ja muutama mielenkiintoinen fakta tästä ikivanhasta ja kiehtovasta paikasta.

8 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Me seurasimme mieheni kanssa teidän reissua Instan kautta kovalla mielenkiinnolla, koska juuri sovimme pari viikkoa sitten, että seuraava kohteemme on Venetsia :). Ajattelimme olla neljä päivää Venetsiassa ja ehkä lähteä junalla johonkin muuhun kaupunkiin päiväksi.
  Venetsia näyttää todella kauniilta ainakin näissä sinun kuvissasi :).

  • Suosittelen kaupungissa käymistä vahvasti. Onhan se erittäin erikoinen kohde! Upea kerrassaan, mutta sen faktat ovat jokseenkin surumieliset. Jos ilmastonmuutos ja vuosittainen vajoaminen jatkuu tällä tahdilla on ennustettu, että Venetsiaa ei ole enää vuoteen 2100 mennessä… Ja neljässä päivässä ehtii (ja kaipaakin) jo muualle! Joten varmasti hyvä idea! :)

 • Haidi

  Oi ihania kuvia! Ja kuulostaa juurikin täydelliseltä kohteelta parisuhde lomalle :)

  • Kyllä! <3 Se oli juurikin täydellinen kohde siihen! :)

 • Voi vitsit minkä näköistä! Suuntaamme siipan kanssa myös mahdollisesti Italiaan nyt tulevana vuonna, Venetsia voisi olla upea vaihtoehto :).

  • Oi ihanaa! Suosittelen lämmöllä Venetsiaa juurikin pariskuntalomakohteeksi! :)

 • Kaunis värimaailma kuvissa. Ihana kuulla että teillä oli onnistunut loma! :)

  • Voi kiitos kovin! <3