CATEGORIES

13 vinkkiä Venetsiaan

26.7.2017

1. Huokausten silta
Huokausten silta (Ponte dei Sospiri) on yksi Venetsian tunnetuimpia nähtävyyksiä. Kyseinen silta yhdistää tuomareiden toimitilat ja väliaikaiset sellit vankilaan. Sen romanttinen nimi viittaa huokauksiin joita tuomitut vangit päästivät nähdessään vapauden viimeistä kertaa. Vanha uskomus onkin, että kaikki sillan alta gondolilla kulkevat pariskunnat ovat ikuisesti yhdessä.

2. Pyhän Markuksen aukio
Vanhan Venetsian keskipiste on Pyhän Markuksen aukio, joka on kesäaikaan täynnä turisteja ja puluja. Aukio on tuttu monesta elokuvasta, kuten Italian Jobista ja Da Vinci -koodista. Vedenpinnan nousun ja laskun takia kyseinen aukio tulvii vuodessa jopa 60 kertaa. Korkeimmalle vesi nousee talvikuukausina voimakkaimpien nousuvesien aikaan. Meidän käydessä aukiolla siellä oli suuria lätäköitä, joiden syvyys oli n. nilkkaan asti. Aukiolla on paljon kahviloita. Tunnetuin niistä lienee vuonna 1720 vuonna perustettu Caffé Florian. Kyseinen kahvila on myös huomattavan kallis. Terassilla saa nauttia live -orkesterista, mutta lisämaksu terassipaikasta lisää laskuun 6 euroa per henkilö! Jos esimerkiksi nautit perus latet terasilla puolisosi kanssa, on laskun summa jo pelkästää siitä 32 euroa. Huh. Itselleni on vuosien saatossa kehittynyt lievä torikammo enkä tästä syystä mielelläni istahtanut alueen kahviloihin vaan kuljimme melkoisen nopeasti torin poikki sinne tullessamme.

3. Rialton silta
Kolmas tunnettu turistinähtävyys on näyttävä Rialton silta. Itse silta kuhisee turisteja, mutta suosittelisinkin näkemään sen vedestä käsin. Se onnistuu esimerkiksi kaupungin monista vesibusseista. Me pysähdyimme kahville Rialton reunalle. Ruoka ei ollut kummoista, mutta näkymä oli kaunis. Sillalla on kymmeniä pikkukauppoja, mutta me emme tutustuneet niihin tarkemmin valtavan turistimäärän takia.

4. Varaudu turistimassaan
Venetsian päänähtävyyksien alueella kuhisee aina turisteja. Eniten keskipäivän aikaan. Joten on hyvä kasvattaa pinnaa jo etukäteen ja varautua ihmispaljouteen. Mutta koska valtaosa vierailevista viipyy kaupungissa vain päivän, keskittyy turismi pitkälti vain päänähtävyyksille. Kauhean kauas ei tarvitse vaeltaa, että saat kokea Venetsian kapeita pikkukatuja ja kuvankauniita siltoja kaikessa hiljaisuudessaan.

5. Älä pelkää eksyä pikkukaduille
Meidän mielestä parasta Venetsiassa oli vaellella päämäärättömästi sen pikkukaduilla. Jokapuolella oli näyttäviä rakennuksia, sympaattisia siltoja ja idyllisia kanaaleja. Suosikkikuviani on kuvat jotka on otettu syrjäisemmillä alueella hurmaavilla pikkusilloilla. Alue on hyvin kompakti, joten kauhean kauas et edes voisi “eksyä”. Päänähtävyydet kuten Rialto ja Pyhän Markuksen aukio on hyvin merkitty katujen kulmiin osoittamaan tietä turisteille. Perille löytää vaikka karttaa ei olisi mukanakaan. Fiiliksen mukaan pysähdyimme nauttimaan kahvit, gelatot tai hedelmiä kanaalin varsille. Valitsimme hyvältä näyttävän kahvilan kivalla paikalla, tai otimme mukaamme gelatot ja siirryimme nauttimaan niitä läheiselle sillalle samalla alla lipuvia gondoleja ihastellen. Venetsia on kyllä romanttinen!

6. Koe Venetsia vedestä
Vesi on elementtinä hyvin läsnä Venetsiassa. Siksi suosittelisinkin ehdottomasti kokemaan Venetsian vedestä käsin. Gondoliajelu on tyyristä, mutta ehdottomasti ikimuistoinen kokemus. Gondolin kyytiin suosittelisin hyppäämään Huokausten sillan läheisyydessä. Vesitaksi on nopea tapa liikkua, mutta myös hyvin kallis. Me siirryimme lentokentältä hotellillemme vesitaksilla ja reilun 30 minuutin matka maksoi 130 euroa. Perille olisi päässyt myös vesibussilla eli vaporettolla. Hinta olisi ollut n.15e, mutta matka-aika kaikkine pysähdyksineen olisi ollut pari tuntia. Vaporettoon voi ostaa myös päivälipun (jonka me teimme). 20 eurolla saa käyttää kaikkia alueen vesibussilinjoja rajattomasti vuorokauden ajan.

7. Ruoan huono hinta-laatusuhde
Ainut mihin Venetsiassa petyimme oli ruoka. Hinta-laatuusuhde oli todella heikko. Tämä tosin oli turistialueella odotettavissa. Venetsiasta varmasti löytyy monia helmiäkin, mutta me emme halunneet tehdä matkallemme mitään aikatauluja. Halusimme mennä hetken fiiliksen mukaan kun kerran saimme. Jos haluaa syödä hyvin kannattaa googletella hyviä paikkoja etukäteen ja tehdä varaus hyvissä ajoin. Nauttimamme gelatotkin olivat kovin mauttomia. Mutta mikä oli hyvää oli paikallinen prosecco! Venetsiassa vaihto-oppilaana ollut tuttuni kehottikin nauttimaan Venetsiassa proseccoa ja sprizia! Spritz on Veneton alueella tunnetuin aperitiivijuoma, jossa on 1/3 Aperolia / Camparia, 1/3 proseccoa sekä 1/3 kivennäisvettä.

8. Pakkaa mukavat kengät
Kolmen päivän aikana kävelimme ihan hurjasti. Mieheni puhelimessa olevan appin mukaan peräti 40 kilometriä. Joten kun suuntaat Venetsiaan, pakkaa mukaan mukavat kengät. Korkokenkiä en käyttänäyt matkallamme kertaakaan. Pikkukadut ovat kumpuraisia, vedenylityksiä on paljon ja monet sillat ovat mukulakivisiä. Korkokengillä kävely on kaupungissa haasteellista.

9. Upeat kuvat kaupungista Ponte dell’Accademialla
Suosikkikuvat otimme ensimmäisenä iltana auringinlaskun aikaan Ponte dell’Accademialla, jolta avautuu henkeäsalpaavat näkymät yli pääkanaalin. Osuimme paikalle oikeastaan ihan vahingossa, sillä olimme kävelleet Pyhän Markuksen aukiolta kohti Basilica di Santa Maria della Salutea (kuvan taustalla näkyvät kupolit). Alueella on myös huomattava määrä upeita museoita, kuten Accademia ja Peggy Guggenhaimin museo.

10. Syö aamiaista kanaalin varrella
Me skippasimme oman hotellimme aamupalan ja suuntasimme kaupunkiin. Ensimmäisenä aamuna valitsimme rannasta hotellin, joka tarjosi mielestämme kauneimmat näkymät kanaalille. Alla oleva kuva on otettu Hotelli Bauerin terassilta, missä nautimme aamiaisbuffan. Jälleen kerran ruoan hinta-laatusuhde ei ollut erityinen, mutta näkymät olivat kylläkin sitten sen edestä. Tokana aamuna suuntasimme taas kaupunkiin ja ostimme pikkukojusta hedelmiä sekä takeaway kahvit, mitkä pysähdyimme nauttimaan hiljaiselle laiturille kahdestaan aamun ensimmäisten gondolien lipuessa ohi.

11. Koe Venetsia illalla
Hämärtyvässä Venetsian illassa on jotain erityistä. Illan hiipiessä kaupunki hiljenee turisteistaan, vedessä kimmeltää kaupungin pikkuvalot ja taustalla voi kuulla italialaisia sonetteja. Hyvin, hyvin romanttista.

12. Osta liput museoon etukäteen
Venetsia on täynnä mielettömiä museoita. Accademia, Peggy Guggenheim, Dogen palatsi, Palazzo Grimani ja monia monia muita. Me emme tajunneet varanneet lippua etukäteen vaan jouduimme huomaamaan valtavat jonot museoiden ovilla. Rajallisen ajan vuoksi emme jääneet niihin seisoskelemaan. Olkaa te siis viisaampia ja googletelkaa näyttelyitä ennen matkaa. Osta netistä liput etukäteen sinua kiinnostavimpaan museoon.

13. Käy muilla saarilla
Ympäristössä on monia muitakin mielenkiintoisia saaria. Kuten värikäs Burano, tai lasitaiteestaan tunnettu Morenon saari. Me olimme kohteessa niin lyhyen aikaa, ettemme niille ehtineet, mutta seuraavan kerran Venetsiassa vieraillessamme aiomme juurikin näille saarille suunnata.

Siinä 13 vinkkiäni kaikille Venetsiaan matkaaville. Toivottavasti nautitte kohteesta yhtä paljon kuin mekin. Erittäin romanttinen ja kaunis kaupunki, joka on erityisen sopiva kahdenkeskeiselle lemmenlomalle.

14 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • J

  Venetsia on jo minun osaltani toistaiseksi nähty mutta voin hyvin samaistua tori kammoosi, joka minulla sai yhden ikävän lisämuiston Venetsiassa kauniilla Pyhän Markuksen aukiolla törmäsin siihen ei niin kivaan nähtävyyteen kun lokki söi kuollutta pulua. Kyllä kipitin äkkiä pois mies ei meinannut perässä pysyä. =D
  Mutta ne rauhalliset pikkukujat olivat sitäkin hurmaavampia! ;))
  Me matkustimme joulukuussa, jolloin ei ollut tulvia, paahdetta eikä turisti massoja, joten sitä voi suositella matkustusajankohdaksi. Silloin siellä oli sopivan lämmin sellainen Suomen syksy/kevät keli. :D

  • Yök :/ Minäkään en niin innoissani ollut niistä päälle lentävistä puluista ja lokeista. Ja ne tosiaan olivat hyvin kesyjä… Mutta juurikin ne hiljaiset pikkukujat oluvat upeita! Ja kiva kuulla, että joulukuunkin aikaan siellä on oikein miellyttävä sää! :)

 • sonsku

  Onpa hyvä kooste Venetsiasta – olen myöskin samaa mieltä, että illat, pikkukujat ja kanaalit siltoineen olivat sitä parhautta. Me löysimme tuurilla muutaman hyvän ruokapaikan, mm. loistavat pizzat seuraamalla lounastauolle suunnanneita ambulanssikuskeja, ja vähän syrjemmästä parit hyvät gelatotkin. Pikkukujille oli ihana eksyä ja kilometrejä kertyi samalla kun kamera lauloi. Yhtenä päivänä lepuutimme jalkoja pyöräilemällä ympäri läheistä Lidon saarta. Tänne pitää päästä vielä uudelleen jonakin päivänä!

  • Ihana kuulla, että meillä meni noin yksiin! :) Ja hei juuri noin pitää tehdäkin. Seurata paikallisia :D Ja tosiaan niillä pikkuakaduilla vaelleltiin päämäärättä tuntikausia ja kamera lauloi! :D Ja ihana vinkki tuo Lidolla pyöriäily! Mekin menemme mielellämme takaisin! Pitää viedä pojatkin sitten kun he ovat vähän isompia – vielä kun kaupunki vielä on pinnalla…

 • nemilian

  Kiva kirjoitus Venetsiasta ja juuri samoilla ajatuksilla kuin mitä minulle jäi Venetsian reissun jälkeen. Pikkukujat, ilta ja yö ovat Venetsian parasta tarjontaa. Hotellin osalta me totesimme että 3 tähteä on pikemminkin 2 ja 4 tähteä pikemminkin 3. Eli itse panostaisin hotelliin tavallista enemmän juuri Venetsiassa. Huono ruoka ja ajoittain myös erittäin huono palvelu jäi mieleen. Mutta kaunis paikka ja näkemisen + kokemisen arvoinen! Ja se pimenevien iltojen tunnelma..

  • Joo se olisi pitänytkin lisätä vielä listaan! Että hotellien hinnat olivat todella korkeat, mutta puitteet eivät ihan vastanneet kaikki ehkä hintatasoa! JW marriott oli kyllä kokemuksemme mukaan loistava, palvelukin erinomaista. Mutta ihan samaa mieltä. Niin upea paikka! <3

 • Olipa ihana kirjoitus, ja olet kyllä oikeassa – minulle Venetsia on romanttisempi kuin esim Pariisi <3 Olen palannut kaupunkiin monta kertaa, eli se viehättää useamman kerran! Naamiot ja huivit viehättivät kovasti!

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi

  • Joo tuossa Venetsiassa oli vain sitä jotakin! <3 Kyllä Venetsia kisaa todella kovaa ykköspaikasta minun romattisimpien kaupunkien listalla – juurikin pariisin kanssa. Ja mielelläni menemme takaisin ja tutkimme lisää – ehkä sitten kun pojat ovat vähän isompia! :)

 • Hanna

  Kiitos tästä! Tuli just eikä melkein tarpeeseen. Reilun viikon päästä Venetsiaan häämatkalle ?

  • Miten hyvä tuuri! :) Paljon paljon onnea teille ja ihanaa matkaa! <3

 • I was just there myself! Greetings from Switzerland //Sofia (…visit my blog http://sofiacm.com for interior and style tips)

  • Wasn’t it amazing?! <3

 • Ihanan näköistä! <3 Venetsiassa on kyllä päästävä joskus myös käymään. :)

  • Suosittelen lämpimästi. Must see-kohde.