CATEGORIES

Vinkki Amerikan-matkalle: Drybar

13.10.2017

Seuraavan kerran kun matkustat jenkkeihin ja kaipaat pitkän lennon jälkeen pientä levähdys- ja hemmotteluhetkeä, käy piipahtamassa Drybarissa. Drybar on nimensä mukaisesti hiusten lämpömuotoiluun erikoistunut hiussalonki, jonka sisustus on oivaltavasti baariteemalla toteutettu. Työpisteet on hauskasti vaalean marmoritiskin ympärillä. Tiskin toisella puolella hääräävä “baarimestari” hoitaa ajanvarauksia ja pitää huolen että asiakkaat saavat kahvia, teetä tai vaikka lasin skumppaa. Juoma kuuluu aina hintaan. Kaikki hiustenhoitotuotteet on leikkisästi cocktail-tyyliin nimetty, kuten Happy Hour -shampoo, Cream Soda -suojageeli ja Triple Sec -kuivashampoo, joka lupaa tuoda tekstuuria, ilmavuutta ja raikkautta. Kyseessä ei ole kampaamo, sillä he eivät leikkaa eivätkä värjää hiuksia.

Ennen aikasi alkamista saat käsiisi lookbook menun, johon on listattu 6 erilaista hiustyyliä. On suoraa ja sileää, isoa ja kiharaista sekä huolettoman seksikästä rantatukkaa. Näiden lisäksi he tekevät myös kampauksia. Kuvia katsomalla voit kertoa tarkemmin minkä tyylisen hiustenkuivauksen haluaisit. Minä valitsen yleensä Southern Bellin ja Cosmopolitainin välimuodon. Tykkään kun tyvessä on vähän voluumia (mutta ei liikaa) ja latvat ovat hennolla kiharalla. Kun olet valinnut hiustyylisi sinut viedään pesupisteelle, missä hiuksesi pestään. Pesun jälkeen asiakkaat istutetaan vaalean marmoritiskin äärelle, missä voit samalla katsella elokuvia baarin seinällä olevista televisioista. Olen huomannut elokuvatarjonnan koostuvan pitkälti chic flickeistä sekä Casablancan tyylisistä klassikoista. Kaliforniassa asuessani olen ottanut tietokoneen mukaan ja hoitanut työjuttuja samalla. Tiskin alta löytyy kätevästi kaikille latauspistokkeetkin.

New Yorkin-matkalla päätimme Metin kanssa varastaa pienen hemmotteluhetken ja kävimme yhdessä Drybarissa. Se oli erinomainen päätös, koska näin säästyi aikaakin. Liikkeen wifin ansiosta pystyttiin tekemään vähän töitä ja soitella perheen kuulumisia. Käynti kestää n.45 minuuttia (toki riippuu hiuksista ja tyylistä) ja kustantaa 40-45 dollaria + tipin. Hinta vaihtelee muutaman dollarin suuntaan tai toiseen riippuen kaupungista. Nykissä maksoi 45 dollaria, kun taas Losissa 40 dollaria. Aika kannattaa varata etukäteen sillä drybar on jenkeissä hurjan suosittu. Mutta joskus on onnekas ja saa ajan heti paikan päällä (pop-in). Kaliforniassa käytin Drybarin netissä olevaa ajanvarausjärjestelmää, mutta nyt Nykissä hotellimme respa tiedusteli meille vapaata aikaa lähimmästä pisteestä. Vapaita ei ollut vielä pariin tuntiin, mutta he kehottivat tulemaan ripeästi, sillä heillä saattaisi juuria aueta kahdelle paikka “no show“-asiakkaiden tuoliin. Mehän kipitimme ja saimme iloksemme ne ajat.

Itse pidän tästä konseptista hurjasti ja kaipaisin vastaavaa Helsinkiinkin. Miltä teistä kuulostaa? Luuletteko, että liikeidea toimisi Suomessa vai onko tässä säässä ja kulttuurissamme ihan tuhoontuomittu idea?

23 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Mia's Lemons

  Ihanaa kun kirjoitit Dry Barista – ihan loisto paikka! Oi! Lisäisin plussien listaan vielä oman kokemukseni: mielestäni on ehdottomasti hinnan väärti, sillä itselläni upean ilmava “jenkkityylinen” föönaus (latvat kauniisti kääntyen) kesti koko pitkän juhlapäivän. Tämän lisäksi Moneymaker hiuslakka tuoksuu huumaavan hyvälle, se on kuin parfyymi. Olen tuonut sitä aina mukanani Suomeen (vaikka hinta hiukan kirpaisee), mutta rakastan sitä tuoksua mikä jää hiuksiin :) Ystävälleni tehtiin aika boring ja perus arkinuttura juhliin (osaisin itsekin kivemman), mutta ne föönaukset! :D

  • Hei tiedätkö samaa mieltä! Olen nähnyt jonkin verran niitä kampauksiakin ja ehdoton vahvuus siellä on juurikin se föönaus! Mutta, toki on poikkeuksia. Esim manhattan beachilla satuin kerran samana päivänä salonkiin kun oli nuorilla prom ja näin kyllä todella kauniita ja kivoja kampauksia! :)

 • Riikka

  Vinkkinä: How I Built This -podcastissa Drybarin perustajan Ali Webbin todella mielenkiintoinen haastattelu siitä, miten firma sai alkunsa :D http://one.npr.org/?sharedMediaId=508578306:508583931

  • Voi kiitos Riikka! Todella mielenkiintoinen haastattelu! Itsekin jonkin verran Ali Webbistä lukenut joten tämä pitää kuunnella! :)

 • Turku leidi

  Turun Sokoksella on Wellan dry Bar. Pisteessä ei kyllä pestä hiuksia mutta muuten saa ihanan kampauksen hetkessä! Kampauksen saa kahden tuotteet ostosta!

 • Veera

  Oih! Rakastuin DryBariin viime kevään Nykin matkalla. Ilmeisesti hinta vaihtelee Nykissäkin, sillä maksoimme 40 dollaria + tipit käsittelystä. Suomeen tarvittaisiin ehdottomasti tämä konsepti!

  Testasimme ystävän kanssa Tampereella Kerastinen vastaavaa palvelua ja se oli pettymys! Ensinnäkään heillä ei ollut aikomustaan pestä hiuksiamme, mikä jo vie koko ajatuksen, koska ideanahan on hiusten kuivaus ja muotoilu. Sen sijaan saimme järkyttävän määrän eri tuotteita päähämme ja kiharat. Näyttivät ihan hyvältä alkuun, mutta tunnin päästä kiharat olivat jo kadonneet ja tuntui lähinnä siltä, että päässä oli linnunpesä sen kaiken tupeeraamisen takia.

  Jos siis tällainen tulisi Suomeen, tulee sitä tarjoavien ehdottomasti käydä tuo Jenkkien tekniikka läpi. Itselläni DryBarin käsittelyn jälkeen hiuksen tuntuivat niin ilmavilta ja upeilta ja kampaus pysyi pitkään vaikkei aineita ollut niin paljoa.

  Mutta ehdottomasti Suomeen tällainen palvelu!

  • No oho! Juuriki näin! Siitä menee idea kokonaan, koska ainakin oman kokemuksen mukaan juurikin se lämpökäsittely + föönaus saa sen kampauksen kestämään! Ja tosiaan kun se drybarin salonki on niin viimeisen päälle ideoitu niin se hetki on kokemus ja ihana hetki itsessään! Menee tosiaan vähän idea jos tungetaan pää vaan tököttiä täyteen. Juurikin stadissa saattaisi jollain vilkkaalla paikalla toimia, jos tosiaan hinnat saisi pidettyä suht ok tasolla – jotta raaskii silloin tällöin tämän käsittelyn ottaa!

 • Mahtava idea! Juuri kun näiden säiden kanssa aina painitaan ja kärsitään, siis minä ainakin, tuosta tukan lätsähtämisestä, niin tämmöinen olisi aika magee saada Helsinkiinkin!

  • Minäkin tykkään erityisesti tuosta konseptista! Niin kekseliäs ja kiva idea – upealla toteutuksella. Pitänee tsekata nämä mitkä kuulema tekevät näitä jo! :)

 • Hei kaikki ihanat! Pahoitteluni etten ole ehtinyt tänä viikonloppuna kommenttien pariin! Yritän ehtiä viimeistään huomenna! <3
  Halein,
  Hanna

 • Emmi M

  Juuri juttelin tästä ystävän kanssa ja ehdottomasti kaipaisin ainkin itse vastaavaa paikkaa suomeen! Kampaamoissa kunnon blow dryta/blow dry -kampausta ei oikeasti kaikki osaa toteuttaa ja aukioloajat ei palvele välttämättä kovin hyvin. Itselläni niin viikonloppu- kun arjen työmenoihin olisi hiusten freesaukselle tarvetta.

 • Lora

  Konseptina tuo on mielestäni mahtava, pientä arjen luksusta. Suomessa sen suosio riippunee ehkä hinnasta. Jos kustannus on alle 50 euroa niin miksipä ei voisi mennä vaikka juhlia varten tai hemmotteluna keskellä tavallista arkea. Pikkujouluaikaan tuo olisi varmasti hitti. :D

  Eikös Kampin Korttelin QHair tarjoa tällaista palvelua? Stockmannin kampaamossakin oli mielestäni Kérastasen Blow Dry Bar vielä viime vuoden puolella. City Centerin Pirce of Hair tarjoaa myös Blowdry bar pikakampauksia.

  Itse ostin ystävälleni syntymäpäivälahjaksi lahjakortin Piece of Hair kampaamon Blowdry bar -pikakampaukseen. Kahden pienen lapsen äidille omaa aikaa kiireisen arjen keskellä. <3

 • ailat

  Ei ole tarvetta moiselle, 4o taalaa on euroissa yli kolmekymppiä. Luulisin keksiväni tuolle summalle muutakin käyttöä : )

 • Heidi

  Hei Qhair ainakin tekee näitä suomessa. Tai ainakin kampissa. Myös piece of hair tekee eddulisesti pikakampauksia. Mutta tietty ei ihan sama asian kun ei ole omistautunut vain näill. Ehkä se tulee jos ihmiset löytävät nämä palvelut olemassa olevista kampaamoista..

 • Marbella

  Tämä olisi kerrassaan ihanaa arjen luxusta juuri meille ruuhkavuosiäideille ja miksipä ei muillekin. Ainakin täällä Helsingin alueella toimisi varmasti ja lentokentällä, mutta ei välttämättä muualla Suomessa.
  Jotain tällaista on joskus ollut ainakin sesonkiluonteisesti tarjolla joissain kampaamoissa, mutta tällainen ketjukonsepti olisi huikea!

 • Sanna

  Ihana idea! Ja näyttääpä siistiltä. Aina on jotenkin outo olo pyytää kampaajalla pesua ja föönausta, vaikka onkin palvelu siinä missä muutkin. Täällä Lontoossa helpottaa kun näkee ikkunassa ’walk in blow dry £25’, niin on jotenkin helpompi pyytää sitä.

 • Just kerroin Suomivieraille, että Helsinki tarvii DryBarin! Ihan mielettömän huippu konsepti ja niiden tuotteet on erinomaisia. Minunhan piti oikeen ostaa niiden 3 day bender, kun ihastuin siihen täysin, lisäksi niiden shampoot ja hoitoaineet on todella hyviä ja hiustensuojasuihke ihan paras! En tosin tiedä miten suomalaiset käyttää rahaa hyvinvointiin, varsinkaan hiustenhoitoon, mutta loistava idea ainakin on.

 • Haidi

  Konsepti on mielenkiintoinen ja ehdottomasti jotakin mitä itse haluaisin kokeilla jos jenkkeihin joskus pääsen matkustamaan :) siitä miten se suomessa toimisi niin enpäs tiedä. Pakkohan se olisi kokeilla jos se tulisi :D

 • meow

  Siis mua ehdottomasti kiinnostaisi, koska mun mielestä hiustenlaitto on tylsää :D Mutta valitettavasti pelkään pahoin, ettei semmonen menestyisi Suomessa… Hinnat ainakin olisi tyyriit.

 • /johanna

  Liikeidea on kiva ja sellaista toivoisi itsekin tänne. Toki haasteena varmaan on tee-se-itse kulttuurimme ja tarpeeksi tasaisesti asiakasintensiivisten lokaatioiden löytäminen.

  Toisaalta kun ajattelee esim MRoomin menestystä, pikkukampaamoiden tihentyy esim täällä Töölössä (franchise-yrittäjiä??) ja muiden konseptoitujen ketjujen (Kotipizza, Terveystal, kiinteistöhuolto) niin luulisi yhdelle kuivaussalongillekin (ketjulle) löytyvät markkinoita. Loppupelissä markkinointi ja palvelutuotteen onnistuminen ratkaisee syntyykö siitä mitään.

 • Jade

  Oi että! Olen kuullut tästä mutta enpä ole muistanut koko drybaria. Harmi kun juuri palasimme kuukauden Miamin lomalta, siellä olisi ollut tarvetta Drybar käsittelyyn. Pitääkin varata aika kevään matkalle Nykiin ? Missä oli muuten tämä Drybar missä kävitte?

 • Ritva

  Stockalla seiskakerroksessa oli ainakin pari vuotta sitten Kerastasella Chrystal Hair- föönibaari, En tiedä onko tuota enää. Ajatuksenahan tämä on niin ihana; saa pikaisesti kutrit kuntoon ilman pitkää ennakkovarausta.

 • Sara

  Tämä kuulostaa muuten tosi hyvältä, mutta minua mietityttää, mitä jenkit saisivat aikaan henotoon tukkaan. En siis todellakaan omista mitään upeaa ja paksua leijonanharjaa. ?