CATEGORIES

Huntigton Botanical Gardens

22.11.2017

Toissapäivänä kävimme ensimmäistä kertaa Huntingtonin kasvitieteellisessä puutarhassa (Huntington Botanical Gardens) Pasadenassa. Sinne meidät vei täällä asuva rakas ystäväni Outi. Hän oli päätynyt käymään puutarhassa kerran hänen vanhempiensa ollessa Los Angelesin-vierailulla. Ihastus paikkaan oli niin suuri, että sen kerran jälkeen hän on käynyt perheineen paikassa useasti. Nyt hän vei tänne meidätkin ja olihan se suurta ihastusta ensinäkemällä.

Huntington Botanical Gardens sijaitsee Pasadenassa ja se sisältää näyttävän kirjastorakennuksen lisäksi 12 erilaista puutarhaa. Meidän suosikkejamme olivat kukoistava ruusupuutarha, kaktuksien täyteinen autiomaakasvien tarha, trooppinen palmutarha, leikkisä vesihöyryinen lastenpuutarha sekä hyvin kaunis kiinalainen puutarha karppilampineen. Sisäänpääsy oli aikuisilta 29 dollaria, 4-10v lapsilta 13 usd ja alle 4v lapsille ilmainen. Täällä viihtyvät monet paikallisetkin – vierestä bongasin nimittäin myös Natalie Portmanin nauttimassa päivästä lastensa kanssa.

Puutarhat olivat sykähdyttävän upeita. Kerrassaan täydellinen tapa viettää kaunista sunnuntaipäivää puutarhasta puutarhaan vaellellen. Outin lapset ja omani ovat myös parhaita ystäviä keskenään, joten kaiken kauneuden keskellä istui myös kukoistava onni iloisesta yhdessäolosta. Ihana päivä. Suosittelen ehdottomasti paikkaa kaikille päivänviettopaikkana. Täällä kuiskii rauha ja mieli lepää – jopa isomman lapsikatraan kera.

11 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Hemmuli

  Voi vitsi mikä tuuri, olemme matkustamassa Los Angelesiin tässä piakkoin ja puutarha pääsee ehdottomasti must-see-listalle. Olisi kyllä jäänyt ilman tätä postausta kokematta.

 • Maija M.

  Oi Natalie Portman! <3 Yksi mun lempinäyttelijöistä! :) Hän oli varmaan yhtä kaunis livenä kuin kuvissa? Todella kauniita kuvia tuosta puutarhasta. Mieletön luonnon rauha välittyy kyllä kuvienkin kautta. Ja pakko sanoa, että aivan supersuloinen tuo kuva, jossa teidän nuorimmainen isänsä kanssa ihailee pientä suihkulähdettä. Awww <3

  • Munkin! siksi olinkin aika star struck. Oli juuri niin luonnollinen ja upea kun voisi odottaa. SIinä hän tottuneesti pyöri kahden pienokaisen kanssa toinen rintarepussa <3 Ja eikö olekin? <3 Kiitos.

 • Jade

  Todella taianomainen ja lumoava paikka! Kiva kun siellä on tilaa kulkea, ei ole jonoja eikä väenpaljoutta. Ja vielä tätä kauttakin kehun kuviasi, varsinkin nuo kuvat Outista ja hänen tyttärestään ovat niin Lumoavat. Kaikki kuvat ovat upeita ja kauniita mutta näissä on jotain niin herkkää.

  • No juuri näin. Ihanaa kontrastia super täydelle Disneyland käynnille missä pitää jonottaa ihan kaikkialle :D Ja voi että nuo kuvat Outista ja hänen tyttärestään ovat yksiä lemppareitani koskaan <3

 • Haidi

  Lopussa olevat kuvat missä näkyy tuoli, no words! Kuinka upeat, instassa vilahteli jo aiemmin kuvia paikasta ja vitsi miten kauniilta näyttää :) itse olen tällainen puisto friikki, Köpiksessä ja Dublinissa tullut ravattua kaikki läpi. Ne on vaan aina niin upeita!

  • Eikö olekin upea! Niin ihana tapa viettää rauhallista ja kaunista päivää perheen ja ystävien kanssa <3

 • Maritta

  Miten kauniita ja rauhallisia kuvia!
  Lampikuvat siltoiseen olivat kuin Claude Monet’n puutarhasta ja lapsille loistavia kiipeilypuita ja unohtamatta melkoisia “anopinpalleja”

  • Siis mä mietin aivan samaa! minullekin tuli Monet mieleen!

 • i

  Ihana vinkki,tämä täytyy kyllä kokea ensi reissulla Losiin. Ja Manhattan beach todellakin kiinnostaa myös! Osaatko antaa vinkkejä missä kannattaisi viipyä vähän pidempään jos tekee road tripin San Franciscoon /Vacouveriin? Ainakin Big Suria ja Montereyta minulle ovat tutut kovasti hehkuttaneet. Luen paljon ruotsalaisia blogeja(Los Angeles vaikuttaa todella olevan ruotsalaisten lempipaikka) ja he hehkuttavat paljon Silver lakia ja Los Feliz-alueita,onko sinulla kokemusta näistä alueista?

  • Hei joo! Me tykkäsimme molemmista – monteraysta ja big surista. Big Sur on minusta kauniimpi paikkana, mutta myös hurjasti kalliimpi. Itse en ole ollut Silverlakessa tai Los Felizissä, mutta kuullut paljon hyvää.