CATEGORIES

Missä asua Losissa?

29.3.2018

Saan todella usein, melkein viikottain, sähköpostitse ja muina some yksityisviesteinä kyselyitä siitä, missä Losissa kannattaa asua. Vastaus ei ole kovin yksinkertainen, koska Los Angeles on valtava. Asuinpaikkaa määrittää hyvin paljon se, mitä lomaltasi haluat. Tähän postaukseen listaan viisi suosikkialuettani asua. Listaan varmasti vaikuttaa myös se, että näen asiat perheellisen (erityisesti lasten ollessa pieniä) näkökulmasta. Yksi asia on minusta melkein ehdoton: auto kannattaa loman ajaksi vuokrata. Losi on valtava ja jos haluat nähdä kaupungin mahdollisimman kattavasti on oma auto siihen järkevin. Kokemus Losista jää hyvin suppeaksi, jos pysyttelee vain yhdellä alueella. Joukkoliikenteen mahdollisuudet ovat todella heikot, mutta jos autoa ei halua ajaa niin Uberiä käytetään kaupungissa runsaasti. Losissa ei ole yhtä tiivistä keskustaa. Toki on Downtown, mutta se on tunnelmaltaan hyvin erilainen kuin suurkaupungin muut alueet. Se on viimeisinä vuosina alueena kehittynyt hurjasti, mutta siltikään en suosittelisi siellä asumaan muutamaa päivää pidempään. Siellä on enemmän yrityksiä ja ne suosituimmat turistikohteet ovat hieman kauempana keskustasta. Suosittelen Downtownissa käymistä, mutta itse en siellä asuisi. Olen laatinut listan lomalaista ajatellen: Mitkä olisivat myös logistisesti ne järkevimmät kohteet, missä kannattaa asua jos haluaa nähdä matkallaan mahdollisimman paljon.

Manhattan Beach
Meidän vanha kotikaupunkimme ja oma henkilökohtainen suosikkini. Tässä rantakaupungissa voi nauttia aidosta Kalifornia-fiiliksestä rantabulevardeineen, pikkukahviloineen ja aaltoja jahtaavine surffareineen. Tämä on hyvin rauhallinen, siisti ja turvallinen alue. Ehdottoman hyvä juurikin perheille. Turisteja täällä on vähän ja valtaosa kaupungissa onkin paikallisia. Täältä ajaa Santa Monicaan normaalisti n.30min ja West Hollywoodin nähtävyyksille noin tunnin. Tunnettu LAX -lentokenttä on aivan vieressä. Manhattan Beachin keskusta on poikkeuksellisen kaunis ja sen läheisyydessä asuessa pärjää hyvin myös jalan. Se on iso plussa, sillä Los Angeles on niin laajasti levittäytynyt, että valtaosassa asuinalueista kukaan ei liiku minnekään kävellen. Täällä voi työnnellä rattaita pitkin kävelykatuja, mikä on Suomessa asuville lähestulkoon itsestäänselvyys, mutta Losissa monilla alueilla ei ole edes jalankulkuväylää! Viimeisimmällä Kalifornian-matkallamme vuokrasimme talon air bnb:n kautta. Erikoista on, että tämän rantakaupungin sääntöjen mukaan kuukautta lyhyemmäksi ajaksi sieltä ei edes voi vuokrata air bnb:tä. Tällä rajoituksella he haluavat karsia viikonloppuja bilettäviä porukoita ja pitää kaupungin rauhan. Hotelleja ei alueella hurjasti ole. Hieman kauempana alueen keskustasta ja rannasta on Manhattan Beach Marriott, mutta MB:n keskustasta löytyy myös erinomainen putiikkihotelli Shade. Lisää ajatuksiani Manhattan Beachistä ja sen hyvstä puolista voit löytää tästä postauksesta.

Santa Monica
Losin ehkä tunnetuin rantakaupunki, Santa Monica, on hyvin järkevä vaihtoehto lapsiperheille asua. Santa Monicassa saat nauttia rantamaisemista, vilkkaasta kaupungista ostosmahdollisuuksineen ja monipuolisesta ravintolaelämästä. Tämä on Losin alueista ehkä eurooppalaisin. Se poikkeaa muista alueista siinä, että täällä on selkeä, vilkas, kompakti ja erittäin laajat palvelut tarjoava keskusta. Täällä jopa näkee ihmisiä pyöräilevän kaupungilla, mitä harvemmin Losissa näkee. Santa Monicassa voi lasten kanssa nauttia mm. Tongva Parkin leikkipuistosta vesilähteineen, kuuluisan Santa Monica Pierin huvipuistosta ja Kalifornian kuuluisista hiekkarannoista. Itse en ole täällä hotellissa asunut, mutta moni on kehunut ytimessä sijaitsevaa The Shorea. Ainut miinus Santa Monicassa on sen levottomuus. Yöelämä on vilkasta ja turisteja on paljon.

West Hollywood
Mikäli tahtoo lyhyellä matkallaan nähdä mahollisimman paljon legendaarisia paikkoja, suosittelen asumaan West Hollywoodin alueella. Täältä löydät kaikki mahdolliset palvelut ja monet kuuluisat nähtävyydet. Alueen vierestä löydät Beverly Hillsin näyttävät ostoskadut (Rodeo Dr), Hollywood Boulevardin ja sen tähdet, LACMAn ja sen kuuluisat valopylväät, monissa Hollywood-sarjoissa nähdyn The Grove-ostarin sekä suosikkinähtävyyteni näköalapaikka Griffith Park ja Runyonin mahtavat haikkaiuspolut. Alue on iso, joten autoa tulet tarvitsemaan, mutta Uberillakin selviää alueella hyvin. Olen asunut alueella kahdessa eri hotellissa ja voin suositella Beverly Center-ostarin vieressä olevaa SLSää (West Hollywoodin ja Beverly Hillsin rajalla) sekä Sunsetin kupeessa olevaa The Mondriania. Alueelta löytyy myös runsaasti hyviä air bnb mahdollisuuksia.

Palos Verdes
Mikäli kaipaat lomalta myös luonnonrauhaa ja uima-altaalla oleskelua, on Palos Verdesin Terranea-hotelli yksi parhaita kohteita Losissa. PV on alueena aika sivussa kaikesta muusta – se on esimerkiksi n.1,5h ajon päässä West Hollywoodista ja sen kaikista nähtävyyksistä. Mutta jos olisin Losin-matkalla esim. 10 päivää, jakaisin lomaa niin, että asuisin osan ajasta West Hollywoodin sykkeessä ja osan ajasta Palos Verdesin rauhassa. Paikka on myös tunnettu valaiden bongauspaikka ja niitä näkeekin alkuvuodesta erityisen paljon ohittamassa niemeä. Hotelli on Los Angelesin yksi harvoja Resort-tyylisä hotelleja. Täällä nautitaan päivien kiireettömyydestä, säästä, vesileikeistä ja luonnosta. Auto on aikalailla ehdoton, mikäli haluaa hotellilta poistua.

Hermosa Beach
Viidentenä mainitsen vielä kohtuu tuntemattoman Hermosa Beachin. Se sijaitsee suoraan Manhattan Beachin kyljessä. Hermosa on hiempan halvempi paikka asua kuin Manhattan Beach ja sitä suosii perheiden sijaan enemmän nuoret aikuiset sen vilkkaan ranta- ja yöelämän takia. Hermosassa on paljon samoja hyviä puolia kuin Manhattanissa, mutta se on aavistuksen Manhattania levottomampi. Joten jos Manhattan kiinnostaa, mutta sopivaa asumismuotoa ei löydy, kannattaa katsoa myös Hermosan tarjonta – erityisesti air bnb.

Siinä viisi aluetta, mitä suosittelisin harkitsemaan Losiin matkustaessa – varsinkin perheenä. Paikkoina Malibu (aika syrjässä), Downtown (yöllä turvaton) ja Venice (vähän levoton) ovat myös suosittuja paikkoja mitä kannattaa punnita, mutta omaan top 5 ne eivät yllä. Nämä suluissa ovat vain minun kokemuksiani, miksi en siellä asuisi – ainakaan koko aikaa. Malibussa tosin voisin jokusen yön nauttia rantamaisemista. Näissä kaikissa kannattaa kuitenkin käydä ainakin päivävierailulla. Mikäli Losi kohteena kiinnostaa, luehan vielä listaamani Losin top 10 nähtävyyttä.

 

6 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • SonjaM

  En ole Losissa koskaan käynyt ja nyt alkoi kiinnostamaan parkkipaikkojen määrä:D Että kun kyse on alueesta, jossa ei oikeastaan pärjää ilman omaa autoa, niin onko elo auton kanssa enemmän sellaista nopeat-syö-hitaat (yritettiin mennä perheen kanssa rannalle, mutta ei sitten mentykään kun ei ollut enää parkkiksia) vai onko joka paikassa vaan ihan sikana parkkipaikkoja:D Naurattaa tämä oma kysymys, kaikkea sitä ihminen voi kelaillakin:D

  • Losi on siitä erikoinen, että yleensä on kyllä hyvin parkkipaikkoja joka paikassa. Niin littanaa aluetta, että kaikki niin laajasti levittäytyneitä että parkkeja löytyy yleensä hyvin.

 • I

  Me asuimme LA-reissullamme Santa Monicassa ja West Hollywoodissa ja tykkäsimme kovasti molemmista. Aamulenkillä Santa Monicassa näimme joka päivä delfiinejä <3. Perheen kanssa Manhattan beach kyllä ehdottomasti kiinnostaa! Tykästyimme myös kovasti San Diegoon ja ehkä sieltäkin olisi kiva vuokrata kämppä. Itse seuraan paljon ruotsalaisia influencereita(ruotsalaiset kyllä rakastastavat Losia) ja he hehkuttavat kovasti Silver Lakia ja Los Feliziä,sinne haluaisin myös pyörimään. Gaah,niin kova hinku Caliin! Mutta miehen työn takia saamme vielä odottaa 2-3 vuotta ennen kuin pystymme toteuttamaan 3 kuukauden Cali-loman <3

  • Kyllä! KAliforniassa näkyy ihanan usein rantaalloissa leikkiivä delfiiniparvia! Ja hei olen huomannut saman! Itse en ole kummallakaan alueella käynyt! Ne menevät tutkintaan seuraavalla reissulla – koska se sitten onkaan :) Ihanaa odotusta ja matkan suunnittelua <3

 • Lena

  Olipa kiva postaus, kiitos siitä. West Hollywood on elämys ja minäkin pidin Mondrian-hotellista ja ihanasta terassista, aamiaisista siellä – ah sekä illallisesta kun Losin valomeri näkyy kauniina alapuolella.
  Mutta jostain syystä Santa Monica oli pettymys, ajoimme myös Santa Barbaraan joka oli ehkä vähän mielenkiintoisempi. Olin kyllä yllättynyt etten innostunut. Asuttiin boutique hotellissa nimeltään Viceroy, jossa oli mexicolainen tatsi. Kivaa oli se, että sieltä sai polkupyörät käyttöön. Kun menen uudelleen niin valkkaan kyllä jonkun toisen rannan, mutta West Hollywood is best! Downtown missattiin.

  • I know! <3 Mekin ollaan istuttu siellä terassilla ystävien kanssa monet kerrat ja ihailtu kimaltavaa valojen merta <3 Ja hei ymmärrän – itsekin valitsen Manhattanin Santa Monican sijaan. Santa Barbara on sitten jo tosiaan kauempana (2h muistaakseni?) Ja ei kuulukaan enää Losin piirikuntaan, mutta se on kaunis paikka – muistuttaa enemmän Manhattan Beachiä rauhassaan <3 West Hollywood on alueena loistava, jos on lyhyt reissu eikä halua jatkuvasti liikkua paikasta toiseen.