CATEGORIES

3 tapasravintolaa Barcelonassa

9.5.2018

Eilen palasimme kotiin Barcelonasta. Meillä oli ihana reissu. Miten hyvää tekikään nukkua kokonaisia öitä, herätä päivään ilman aikataulua, syödä rauhassa pitkän kaavan mukaan sekä nauraa ystävien kanssa ilman aikarajaa. Barcelona on kaupunkina upea. Olen ollut kaupungissa viimeksi 14-vuotiaana, joten nyt kaikkea katsoi hyvin eri silmin. Kaunis ja koristeellinen kaupunki vehreine puurivistöineen hurmasi meidät kaikki. Tulen tekemään omat postaukset hotellistamme sekä El Clasicosta, mutta nyt keskitytään hetki kaupungin ruokatarjontaan.

Ennen matkaa kovasti uhkailin, että tapaksen ystävänä tulen nauttimaan koko matkan vain näitä espanjalaisia pikkupurtavia. Rakastan manchegoa, kroketteja, bikineitä, la bombaa ja patatas bravaksia, mitkä paikallinen punaviini saattelee alas samettisella pehmeydellään. Tätyy myöntää, että jo toisen päivän jälkeen oli minun mittani rasvaisia tapasherkkuja täysi. Niin herkullisia kuin ne ovatkin, niin ei niitä liikaa pysty syödä. Viimeisenä iltana ravintolasta tilasinkin vain grillattua kampelaa ja vihreää salaattia, vaikka listalta olisi löytynyt suosikki bikinileivätkin. Ennen matkaamme saimme valtavan määrän hyviä ravintolasuosituksia. Ehdimme lyhyen visiitin takia vain muutamassa käydä, mutta tässä teille niistä arviot.

knit FILIPPA K
top ZARA
pants ZARA
bag PRADA
shoes ADIDAS superstars

Tapas 24
Tätä pientä tapasravintolaa suositteli teidän lisäksenne hyvän ruoan ammattilainen Tomi Björck. Söimme sulatetulla mozzarellalla,tryffelillä ja kinkulla täytettyjä grillattuja kolmioleipiä (bikini), patatas bravaksia, ilmakuivattuja kinkkuja, parsaa hollandaisekastikkeella, manchegoa, kinkkukroketteja ja monia muita klassisia tapasruokia. Lyhyen visiittimme päätteeksi tämä pieni tapasravintola ylsi suosikiksemme. Erityisesti nuo bikinileivät olivat meidän kaikkien makuun. Todella herkullista. Sai meidän koko nelihenkiseltä porukalta arvosanaksi 5/5. FC Barcelonan maalivahti Ter Stegen mitä ilmeisemmin myös pitää kyseisestä ravintolasta, sillä näimme hänet poistuvan ravintolasta meidän juuri alas istuttua.

Osoite: Carrer de la Diputació, 269 (muutama kortteli Katalonian aukiolta)

Cervecería Catalana
Tämä ravintola sai hurjasti suosituksia monilta kaupungissa enemmän aikaa viettäneiltä. Kävimme syömässä hieman erikoiseen aikaan (16:00 tietämillä) ja silti oli tunnin jono pöytiin. Hyvin suosittu paikka. Söimme taas patatas bravaksia, padres pimientoksia, kinkkuja, manchegoa, vuohenjuustolla kuorrutettuja paprikoita ja miniburgereita. Meidän pöytäseurueemme ei ollut täysin myyty. En tiedä lieneekö syynä isot odotukset ja odottelu. Itse pidin paikasta ja antaisin arvosanaksi 4/5.

Osoite: Carrer de Mallorca, 236 (myös lähellä Katalonian aukiota ja Tapas24 ravintolaa)

La Luna
Tätä paikkaa muutamat teistä suosittelivat. Perinteisten espanjalaisten tapaksien lisäksi listalta löytyi muutakin kuten sienirisottoa, nachoja ja quacamolea sekä ruokaisampia fajitaksia. Ravintola sijaitsee kauniilla El Bornen alueella, joka tunnelmaltaan viehätti meitä eniten. Kiemurtelevia kujia, rauhallisia terasseja pikkuvaloin valaistuilla pikkuaukioilla, paikallista taidetta ja vähemmän turisteja. Arvosanaksi ravintolalle antaisin 4/5.

Osoite: Carrer Abaixadors, 10

Siinä muutama ravintolasuositus kaikille teille Barcelonaan suuntaaville tapaksen ystäville. Mihinkään näistä emme tehneet varausta etukäteen vaan päätimme lähteä kokeilemaan onneamme. Cervecería Catalana oli ainut minne jonotimme pidempään. Lisää suosituksia saa antaa kommenttien puolella. Lyhyen visiittimme takia emme montaa ehtineet testata, mutta olisi ihana tulla kaupunkiin joskus vielä uudestaan lastemme kanssa.

Kuvat Metti Forssell

2 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Minna

    Kiitos! Tuota listasi ekaa katsoin jo sillä silmällä ja nyt vakuutit lopullisesti!

    Minulla on muuten sama ajatus, että neljän yön reissullamme syödään tapaksia joka päivä, mutta saa nähdä miten käy. ;)

    • Se oli herkullista! Suosittelen käymään! Ne bikinit oli ihan käsittämättömän hyviä!