CATEGORIES

Ruokaelämyksiä lentokentällä

27.11.2018

*Kaupallisessa yhteistyössä Finavian kanssa*

Olen ennen ollut niitä ihmisiä, ketkä matkustaessaan minimoivat ajan lentokentällä. Reittini lentomatkustaessa on ollut kutakuinkin check-in, laukkujen jättö, turvatarkastus ja suoraan portille. Ehkä olen saattanut napata jotain evästä mukaan. Lasten myötä olen huomannut muutoksen tavoissani. Varaan lentokentälle paljon enemmän aikaa. Pienten kanssa matkustaessa kun matkan varrella saattaa käydä kaikenlaista, on hyvä olla pelivaraa. Matkaan lähtöön liittyy monelle jännitettä ja jopa stressiäkin. Kun sinulla on aikaa, ei mahdolliset jonotukset hermostuta ja yleinen tunnelma on paljon rennompi. Varatessasi aikaa lentokentälle, alkaa matkasta nauttiminenkin aikaisemmin. Matka alkaa jo lentokentällä, ei vasta kohteessa. Nämä ovat niitä pieniä asioita, jotka opettavat hidastamaan arjessa ja nauttimaan hetkestä. Tämän myötä olen löytänyt Hki-Vantaan lentokentältä monia helmiä. Tulevaisuudessa tulen listaamaan viisi suosikkiliikettäni, mutta sitä ennen jaan kanssanne lentokentän parhaat ruokapaikat. Missä todella kannattaa Helsinki-Vantaan lentokentällä ruokailla?  Lentokentällä aika menee herkästi pienoisessa stressissä, milloin vaihtoehtoja ei juuri ehdi punnita. Usein valinta on se lähin ja nopein. Toivottavasti näillä seuraavilla vinkeillä sinulla on ensi kerran matkuastaessasi parempi kuva jo etukäteen siitä, mistä kaikesta voitkaan valita.

Wine & View

Tyylikäs aamupala

Moni tuntee Wine & View:n upeasta viini- ja shampanjavalikoimastaan. Ystävien tai kumppanin kanssa reissuun lähtiessä on ihanaa käydä nauttimassa lasit kuohuvaa ja skoolata yhteisen matkan alulle. Mutta kuinka moni teistä tietää, että tästä tyylikkäästä viinibaarista saa myös aamupalaa? Heidän valikoimistaan löytyy aamupalatarjotin, joka sisältää kahvin, croisantin ja myslijugurttia. Hintaa kokonaisuudella on 9,90e ja se on tarjolla klo 05–10 välisenä aikana.

Sijainti: Portti 26

FlyInn

Makuja Suomesta

Fly Inn on tyylikäs ravintola, jonka listalla on laadukas kirjo kotimaisia makuja modernilla tvistillä – esimerkiksi poroburgeri. Listalta löydät myös herkulliset artesaanipizzat sekä kaikille maistuvat pastat. Kunnon ruoka-annosten lisäksi valikoimista löytyy suomalainen tapaslautanen, jossa on kylmäsavulohta, savuporoa, savusiikakreemiä, leipäjuustoa, lakkahilloa, pikkelöityjä kanttarellejä, rapeita jälkiuunilastuja ja Maalahden limppua. Näyttävän ja maistuvan tapaslautasen hinta on 20,90e. Tästä ravintolasta kannataa vinkata myös Suomesta lentäville ulkomaalaisille vieraillenne. Päivällisen lisäksi ravintolasta löytyy myös aamiais – ja lounasbuffetti.
 
Aamupalabuffetti on tarjolla joka päivä klo 06.00-10.00 ja lounasbuffetti 10.00-14.00. Hinta aamupalalle on 16,90e ja lounas 19,90e. Lapset 5-12v. saavat herkutella hintaan 5,90e molemmissa kattauksissa.
 
Sijainti:
Schengen-alue
Portti 27 läheisyydessä,
portaat ylös 2.kerrokseen

 

Nordic Kitchen

Pohjoisen makuja sesongin raaka-aineista.

Tästä ravintolasta löydät aamiaisen, lounaan, päivällisen, pikkupurtavaa, sekä laajan valikoiman erilaisia virvokkeita. Aamiaisen suosikkeja on munakokkeli pekonilla, välipalalla Toast Skagen sekä päivällisaikaan risotto ja erilaiset pastat. Minä söin viimeksi parsarisoton kuivatulla lehtikaalilla, mikä oli erittäin hyvä annos. Mikäli olet lähiaikoina matkustamassa Schengen alueen ulkopuolelle ja haluat syödä hyvin ennen lentoa, suosittelen tätä annosta lämpimästi. Risoton hinta oli 18,50e.

Sijainti:
Non-Schengen-alue
Portti 34

Freshly Made

Tuoreet eväät nopeasti mukaan

Mikäli aika ei anna periksi kiireettömään ruokahetkeen, löytyy Helsinki-Vantaan lentokentältä monia pisteitä, mistä voit napata maistuvat eväät mukaasi. Minulla on tapana ostaa WHSmithiltä tai R Kioskilta matkalukemista sekä jotain pientä syömistä sen kylkeen. Suosikkikioskini on pieni Freshly Made koju, jonka valikoimasta löydät vastaleivotut ja paikan päällä paistetut täytetyt leivät sekä juuri puristetut tuoremehut ja raikkaat smoothiet. Paikan baristat tekevät cappuccinot ja espressot itse jauhamistaan pavuista. Tuotteiden tuoreus on syy miksi minä siellä aina asioin.

Sijainti
Schengen-alue
Portti 28

Mikäli matkustat lasten kanssa, haluan vielä vinkata Pier Zero -ravintolasta, joka löytyy portti 28 läheisyydestä. Heidän á la carte -listaltaan löytyy kermainen lohikeitto, joka on erittäin toimiva ruoka ainakin meidän lapsilla. Isona sen hinta on 17,50e ja alkupalakoossa 8,50e.

Siinä omat suosikkini Helsinki-Vantaan lentokentältä. Toivottavasti tämä auttoi ruokapaikan valinnan kanssa kun seuraavan kerran matkustat. Mikäli haluat tietää lisää lentokentän palveluista, ravintoloista ja niiden annoksista, suosittelen vierailemaan Finavian omilla sivuilla. Lisäksi kannattaa tutustua Helsinki Airport nimiseen mobiilisovellukseen, joka on oikotie rentouttavaan matkaan. Siellä voit tehdä ennakkovarauksen lentokenttä loungeen tai seurata lentoaikataulua. Saat ilmoituksen kännykkääsi lentosi boardatessa, voit varata pysäköinnin autollesi etukäteen ja voit  myös tarkistaa millä turvatarkastuspisteellä on sillä hetkellä lyhyin odotusaika. Tämä kaikki mahdollistaa sen, että voit aloittaa matkasta nauttimisen hyvissä ajoin jo kentällä.

kuvat Niki Strbian

10 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Jade

  Tämä postaus on erittäin mukava ja tarpeen. Täytyy oikein paneutua tähän illemmalla kun ei ole enää muuta hässäkkää.. Mieheni kanssa vietämme aina pari tuntia Loungessa ennen pitkiä lentoja, pidän sen rauhallisesta ilmapiiristä lepotuoleineen ja ihan hyvää pientä purtavaa on tarjolla viinien, kuohuvien ja oluiden kera.

  • Hanna Vayrynen

   Ihana kuulla Jade, että tämä postaus palveli! :) Ja kyllä, erinomainen pointti on lounge-palvelut! :)

 • Lene

  Hei,
  haastaisin sut merkittävänä suomalaisena ”influensserina” miettimään, onko lentomatkustamisen suosiminen yhteistöissä ihan kestävää. Suomesta ja lähialueilta löytyy vaikka mitä. Monet nuoret seuraa ja osaltaan katsoo, että on ihan ”normaalia” lentää yhdeksi yöksi vaikka Lähi-Itään.
  Kiitos kivasta blogista!

  • Hanna Vayrynen

   Hei taas Leena :)
   Itse en tykkää tituuleerata itseäni vaikuttajaksi, enkä sitä myöskään tee. Olen bloggaaja sekä sosiaalisen median tuottaja ja kirjoitan asioista minun näkökulmastani. Oma näkökulmani matkustamisen suhteen on, että sitä ei voida täysin lopettaa. Päättäjätasolta on tultava mm. hinnankorotuksia, pakollisia päästölisiä jne, jotta sitä voidaan hillitä. Upeasta Suomesta löytyy vaikka mitä ja olen useasti todennut, että en missään muualla mielummin nyt asuisi, mutta samalla olen sitä mieltä, että jotta maailmaa, ihmisiä, kulttuurieroja yms maailman merkittäviä asioita voisi todella ymmärtää, on maailmaa myös nähtävä. Kaikkia asioita ei voi oppia kirjoista lukemalla. Maailman näkeminen antaa perspektiiviä mitä ei vaan kotikulmilla pyörimisellä opita. Lähi-itäänkin lentää n. 5,5h eli tunti pidempään kuin esimerksi Barcelona. En itse koe että minnekään on ok tai normaalia huvikseen yhdeksi yöksi lennähtää, mutta monien työt sitä jopa edellyttävät. IHmisten elämäntilanteet ovat niin eri. Toinen lentää koska työ sanelee, kolmas koska asuu poissa kotimaasta, kolmas koska perhe asuu toisessa maassa. Kiitos Lene aina asiallisista kommenteista :)

 • Elina

  Itse valittelisin aukioloaikoja! Asun toisella puolella maapalloa joten kun lähden Helsingin lentokentältä lento on yleensä puolen yön pintaan. Viimeksi marraskuun alussa saavuin kentällä sisään ja koko kenttä oli ihan autio!! Siis kaikki liikkeet paitsi yksi kahvilantapainen oli vielä auki. Nämä mainitsemasi ruokapaikat oli jo kiinni klo 22 ja koska oli kauhea nälkä, söin siellä kahvilassa leivän ja mehun. Teetä en viitsinyt ostaa kin yksi teepussi oli 4€. Sillähän saa jo koko paketin :o
  Eli turha miettiä että olisi enää shoppaillut mitään Suomen tuliaisia siinä vaiheessa, jonka on tosi outoa miettien että just siihen aikaan kentällä on menossa paljon esim aasialaisia, jotka ovat (myös) muumikippojen ja pöytädesignin perään.
  Schengen alueelta löytyy sit vähän enemmän valinnanvaraa ja sai jopa ruokatuliaisia ostettua. Silti nämä liikkeiden ja ravintoloiden aukioloajat on mielestäni ihan käsittämättömät, Helsingin kenttää kun on kuitenkin kunnostettu ja yritetty mainostaa niin kansainvälisenä. Kerran lensin jonain pyhäpäivänä sattumalta ja kaupat oli mennyt kiinni jo klo 18! Ymmärrän kyllä työntekijöiden kannalta jne mitta en kyllä voisi kuvitellakaan tällaista tapahtuvan millään oikeasti kansainvälisellä kentällä!

  • Hanna Vayrynen

   Hei!
   Kenttä parhaillaan laajenee ja palveluita tulee lisää. Nyt on siis erinomainen aika vaikuttaa jos toivoo uudistuksia! :) Eli suosittelisin mainitsemaan toiveesi täällä: https://www.finavia.fi/fi/palaute

   Uudistusten myötä lentokenttä pystyy varmasti palvelemaan entistä laajemmin! :)

 • Hensu

  Valitettavasti lentokentän hintataso on niin järjetön, ettei ruokailu siellä houkuta ollenkaan. Jokin leipä/smoothie tulee otettua, jos on ihan pakko. Kunpa ymmärtäisivät laskea hintatasoa, en muista kovin montaa isoakaan kenttää vastaavan hintaisena.

  • Hanna Vayrynen

   Ymmärrän huolesi, sillä se on hyvin yleinen näkemys. Itseasiassa kiinnitin itsekin asiaan nyt erityishuomiota ja sain huomata, että hinnat eivät juurikaan eroa Helsingin keskustan hinnoista. Joten omassa arjessa lentokentän hinnat tuntuivat hyvin normaaleilta. Tosin minulla ei ole viimeaikaista vertauspohjaa esim muihin Suomen isoihin kaupunkeihin.

   • Hensu

    En itse näe, että lentokentän hintatason on sopivaa vastata pääkaupungin keskustan hyvien ravintoloiden hintatasoa. Keskustassa ravintolaelämykseen kuuluu myös paljon muuta, jota lentokentän ympäristössä ei vaan voi saada samaan rahaan. Useinhan lentokentällä ruokailu on myös tavallaan pakko, eikä elämys siinä missä vaikkapa viikonloppuillan ravintolakäynti ajan kanssa. Antaa minusta huonoa kuvaa ulkomaalaisille, erityisesti vaihtolentoja odottaville, ja saattaa myös vaikuttaa mielikuvaan ”tänne pitääkin jäädä ensi kerralla pidemmäksi aikaa”, vaikutelma hintatasosta vaikuttaa olevan kohtuuton. Lähes 10e leivästä, useita euroja 30-50g sipsipussista, pikkuriikkisestä karkkipussista, saati lähdevesipullosta, ei kerta kaikkiaan ole kohtuullista.

    • Hanna Vayrynen

     Ymmärrän näkemyksesi! Minusta siis tosiaan lentokentän hintataso vastaa ihan tavallista pääkäaupunkiseudun hintatasoa, ei vain niiden hienoimpien ravintoloiden, missä on oman kokemukseni mukaan kalliimpaa. Mitä itse katsoin niin sipispussin hinta oli 2e ja leipä oli 7e joka on hyvin pitkälti samaa kuin monissa kahviloissa keskustassa. Mutta ymmärrän hyvin että tässä saattaa olla kyse keskustaeläjän tottumuksesta.