CATEGORIES

Dubai – majoitus

22.1.2011

Dubai kuuluu ehdottomasti lempilomakohteisiini.
Ensimmäisen kerran kävin tässä kohteessa vuonna 2007, ja nyt visiittejä on takana jo 4.
Miksi sitten tykkään tästä kohteesta?

 1. Varma aurinko (todella tärkeää minunlaiselleni auringonpalvojalle. Tosin talvisesonkina (marras -helmikuu) sattaa olla sateisempaa ja kylmempää)
 2. Lyhyt lentomatka (vaivaiset 5-6h)
 3. Siistit puitteet (ei tarvitse pelätä liiaksi mahdollisia tartuntoja)
 4. Laajat ostosmahdollisuudet (shopping PARADISE!)
 5. Paljon hyviä ravintoloita 
 6. Paljon tehtävää (ja kaikille perheenjäsenille)

Olen kolmessa eri hotellissa asunut, mutta ensimmäisen, vuoden 2007, hotellimme nimeä en ikävä kyllä muista. Seuraavaksi esittelen teille ne kaksi, joiden nimetkin muistan.

Jumeirah Beach Hotel

Tämä on toistaiseksi suosikki hotellini Dubaissa.

Upeat pooli alueet, kaunis ja rauhallinen ranta, upeat näkymät merelle sekä loisteliaaseen Burj Al Arab – hotelliin (Arabien torni), vesipuisto vieressä, loistava lokaatio ja paras aamubuffa ikinä!:)
Yksi parhaista asioista tässä hotellissa on viereinen pieni vesipuisto (Wild Wadi) ja erityisesti heidän wakeboard simulaattorinsa.. Sinne mentiin aina miehen kanssa aamuisin hieman treenaamaan kun jonoja ei ollut (hotellin asukkailla ilmainen sisäänpääsy).
Loman loppupuolella sitä osasi tehdä jo vaikka mitä temppuja sillä laudalla, mutta sitä ennen tuli lennettyä laudalta lujaa ja monesti :D
Minä rakastan vesipuistoja. Fun in the sun!:)

Hotellin ylimmästä kerroksesta löytyy muuten aivan mahtava argentiinalainen ravintola. Paras missä olen käynyt. Suosittelen ehdottomasti käymään jos tahtoo saada loistavaa pihviä!:)


Atlantis Palm Hotel
Vuonna 2008 päätimme kokeilla taas uutta hotellia – Atlantis Palmia.


Hotelli oli omaan makuuni liian iso ja kolkko. Välimatkat ihan vain respasta huoneeseen tai huoneesta brekkarille tai brekkarilta poolille olivat naurettavia. Toki hotelli oli loistelias valtavine akvaarioineen, mutta minä en tykännyt asua siellä. Siellä voi yhden illan ajan käydä nauttimassa hyvästä ruoasta (hotellista löytyy esim. maailmankuulu Nobu ravintola) ja ihastelemassa kauniita kaloja ja kunnioitusta herättäviä haita uiskentelemassa ruokapöytäsi vieressä.
Hotellin rannalta löytyy myös ihana drinksubaari, missä saat istua fatboy-säkeillä, nauttia juomastasi, kuunnella hyvää musiikkia ja ihailla Dubain rantaviivaa, sillä Atlantis-hotelli itse sijaitsee yhdellä emiraatin palmusaarista.


Heh.
Olihan noi kalat kyllä ihan kivoja.

Viime vuonna kävimme taas kesällä Dubaissa, ja valitsimme taas Jumeirah Beach hotellin, joka omasta mielestäni on miellyttävämpi asua. Myös Jumeirah on minusta lokaationa parempi, sillä se on lähempänä lentokenttää ja keskustaa.

Viimeisen kolmen vuoden ajan, olemme olleet Dubaissa joko touko- tai kesäkuussa. Tällöin siellä on äärimmäisen kuuma, sillä mittari pysyy päivittäin siinä +45 asteen tuntumassa. Tästä syystä touko -elokuun välinen aika on ns. “low season” kun harva sietää moista kuumuutta. Samaisesta syystä hotellien hinnat ovat huomattavasti halvempia. Minua ei lämpö haittaa lainkaan, joten edulliset hotellihinnat ovat vain bonusta:)

Huomenna tulossa lisää siitä, mitä kaikkea Dubaissa voi oikeastaan tehdä ja erityisesti ostosmahdollisuuksista.

Muilla hotelleja joita suosittelisitte eteenpäin?

3 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Anonymous

  pyydän etukäteen jo anteeksi varmasti sinun hermojasi raatelevaa kommenttia, mutta ajattelin huomauttaa, kun tykästyin blogiisi :) kirjoitat kiinnostavista asioista ja olisi huippua jatkaa blogisi lukemista! voisitko pliiiiiiiis kuitenkin kiinnittää huomiota yhdyssanojen oikeinkirjoitukseen, koska ne pistävät tikulla silmään täällä teksteissä (koko ajan :D). arvostaisin. mut oikeasti, muuten mahtijutut!

 • Cherry

  Ihanalta näyttää! Olisin myös kiinnostunut tuosta pukeutumisasiasta, että kuinka tarkkaa se on? Voiko siellä viilettää miten sattuu vai oliko jotain olkapäät-peittoon-sääntöjä? Mietitään häämatkaa miehen kanssa.. näyttää mukavalta. No, vielä en tiedä minne suunnataan :)

 • Anonymous

  Oih, toi sun mekko tuolla akvaariokäynnillä on niin ihana! Luulen, että se on sama, jota ihastelin yhden nettikaupan sivuilla reilu vuosi sitten…jos tuokin on Catherine Malandrinon. Rennon ja ihanan näköinen reissu!:)