CATEGORIES

Things to do in Dubai

23.1.2011

Kuten aikaisemmin kerroin, Dubai kuuluu lempikohteisiini. Ei ainoastaan varman auringon takia, mutta alueella on paljon muutakin ajanvietettä.

Yksi hauskoista retkistä mitä teimme yhtenä iltana – oli aavikko safari. Jeepit hakivat meidät hotellilta, ja noin vaivaiset 30 minuuttia ajoimme, kunnes olimme täysin hiekan ympäröimänä.

Olo oli kuin vuoristoradassa kun jeepit vetivät hiekkakumpuja ylös ja alas.
Ensiksi kävimme kamelifarmilla ihastelemassa tätä aavikon upeaa eläintä. Meitä turisteja neuvottiin olemaan varovaisia, sillä kyseiset nelijalkaiset kuulema mielellään myös purevat…
Hiukkasen jännitti ettei kukaan hiivi taakseni ja upota hampaitaan minuun :D 
Näkyykö? :D
Katsoimme myös auringonlaskun aavikolle. Ai että oli upeaa. Yksi upeimpia ja kauneimpia kokemuksia.
Kun aurinko oli laskeutunut, suuntasimme keitaalle syömään illallista, nauttimaan napatanssi esityksestä, sekä kameliratsastuksesta.

Ja mikäli shoppaaminen kiinnostaa, Dubai on kohteena aivan loistava.
Kaikkea löytyy jokaiseen budjettiin.
Tosin usein mallistot ovat kauniisti kuvailtuna usein “todella loisteliaita”, mikä menee hieman yli minun hilseen. Ostan mielummin hillitympiä klassisia kappaleita kuin kultaisia korkokenkiä kristalleilla koristeltuna (ps. ihan tosi – nähty on:D)

Kannattaa kuitenkin muistaa, että kun hotellialueelta lähtee, tulisi pyrkiä pukeutumaan maan tapoja kunnioittaen – eli erityisesti naisille ei mitään liian kireää tai paljastavaa. Koska Dubai muistuttaa tänäpäivänä jo paljolti jenkkilää ja pukukoodit ovat voimakkaasti löystyneet, on yleinen ohjeistus kuitenkin se, että olkapäät ja polvet tulisi olla peitossa. Toki aina se ei vain ole +40 asteen lämmössä mahdollista ja maalaisjärkeä saa käyttää. Mekin olimme Dubaissa kesäkuussa kun lämpöä oli päivittäin n.+ 45, täten hotellimme järjestämälle jeeppisafarille tuolloin neuvottiin pistämään jotain kevyempää päälle. Myös julkisia hellyydenosoituksia tulisi välttää, mutta sain jollain Dubain reissullani kuulla, että mikäli olet naimisissa, saa hellyyttä osoittaa vapaammin (käsikädessä kulkeminen ei täten ole paheksuttavaa)?

Kun ostosvimma iskee Dubaissa, minä suuntaan paikan valtaviin ostoskeskuksiin.
Dubain ostoskeskukset ovat niin valtavia, että sitä väsyy pelkästään katsoessa sitä loputtomien kauppojen määrää. Pidän erityisesti keskuksista nimeltä Burjuman, Dubai Mall ja Mall of the Emirates.

Burjumanista minulla ei ikävä kyllä ole koneella kuvia, mutta kyseinen kauppakeskus keskittyy enemmän huippumerkkeihin.
Dubai Mallista ja Mall of the Emiratesta löytyy kaikkea. Dubai Mall ostoskeskuksessa on yli 1000 kauppaa ja jälkimmäisestä on jopa laskettelukeskus :/


Lähes jokainen vaatemerkki jonka voit kuvitella, löytyy joko molemmista tai ainakin jommasta kummasta keskuksesta. Todellakin siis kokemus.
Näissä käydessäni, koluan ainakin Harvey Nichols-, Saks Fifth Avenue-, Bloomingdales- ja Galeries Lafayette – tavaratalot sekä vaateliike Beben, josta usein löytyy söpöjä mekkoja, treeniasuja sekä sandaaleita.
Parasta näissä on vielä se, että ostoskeskukset ovat joka päivä 22.00 saakka auki, viikonloppuisin (to-la on vkoloppu) jopa 24.00 saakka. Täten päivän voi viettää mukavasti poolilla makoillessa, ja illansuussa voi sitten suunnata kaikessa rauhassa ostoksille. Ostoskeskuksissa on tuntuva ilmastointi päällä, minkä takia suosittelen ottamaan jotain lämmintä mukaan.

Moni tykkää vierailla myös kohteen kulta soukeissa. Vuosikymmen sitten, Dubaissa kulta oli huomattavasti halvempaa, mutta turistiryntäyksen vuoksi, hintaero ei ole enään huomattava.
Dubaissa hinnat ovat muutenkin aikalailla samaa luokka kuin Euroopassa keskivertoisesti. Koska Suomi on melko kallis maa, saattaa hinnat olla lievästi edullisemmat paikka paikoin, mutta ei tuntuvasti.

Dubaihin on vielä rakenteilla Disney Worldia vastaava, mutta tuplasti isompi Dubaiworld, mistä löytyy viihdykettä koko perheelle. Sheikit todella tekevät kaikkensa, jotta Dubaista löytyisi kaikki, mitä sitä turistina voi tarvita. Tekemistä siis riittää.

Dubai tosin jakaa mielipiteitä, sillä kaikki tuntuu olevan niin ylitseampuvan äveriästä.
Kaikki on uutta.
Rakennukset suorastaan kimaltaa.
Mutta kaupungilta tuntuu puuttuvan kokonaan historia, ja arkitehtuuri, joka kertoisi menneistä vuosista.
Siitä syystä, suosittelenkin paikkaa kohteensa ihmisille, joille auringonpaiste, lämpö, shoppausmahdollisuudet ja lasten viihtyvyys ovat korkealla listalla.
Mikäli haluat enemmän kulttuuria ja historiaa, kanttaa sitä suuntaa mielummin vaikkapa Roomaan.

Minua kiehtoo arabimaat ihan huimasti. Jopa niin paljon, että itsenäisesti jopa opettelen arabiaa.
Yep.
Call me weird.

6 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • x

  Oksettavia kirjoitusvirheitä. Et näköjään osaa edes pilkkusääntöjä, ja kuitenkin olet olevinasi arvostettu bloggaaja.

 • antsu

  Minkä kokoiset nuo raybanien linssit on? ja onks noi ne mustat missä on hopeat sangat ja reunukset?Kiitos :)

 • Anonymous

  Arabimaat ovat todella kiehtovia. Ihmisten Kohteliaisuus ja rikas kulttuuri ovat kokemus itsessään. :)

 • Anonymous

  Näytät ihan mielettömän hyvältä! Oispa itelläkin tollanen kroppa :-) Saako kysyä miten pitkä oot ja paljon painat?

 • Anonymous

  Ootko muuten käyny muissa arabimaissa? Jos olet niin mitä tykkäsit?

 • Helkku

  Olipas hyvä postaus. Ja kuvat aavikolta olivat ihania, olit kauniina kuten aina :)Tuollainen ostosparatiisi oli huimaa kokea, siinä menisi varmasti mun koko loma että olisin kolunnut kaikki putiikit läpi :D Tuskin se oli ees mahollista, niin paljon niitä näytti olevan.