CATEGORIES

Matkakuumetta

21.1.2019

*Kaupallinen yhteistyö Samsoniten kanssa*

Viime syksy oli hyvin töiden täyteinen. Siirtyessäni täyspäiväiseen yrittäjyyteen minulla oli kädet täynnä uuden sivuston rakentamisessa, oman firman perustamisen ja siihen liittyvän paperityön kanssa, kaluston päivityksessä, asiakkuuksien hallinnoimisessa yksityisyrittäjänä, sovittujen yhteistyöpostausten tuottamisessa, tulevaisuuden yhteistöiden suunnittelussa sekä tulosraportoinnin kanssa, jonka tuottaisin nyt minä itse ison mediatalon sijaan. Lomamatka siihen hetkeen tuntui kuormittavammalta kuin kotiin jääminen. Oli niin paljon tehtävää, että minulle toi enemmän mielenrauhaa se, että saisin loppuvuoden saattaa työasiat järjestykseen. Täten päätimme perheen kanssa jättää syystalven lomat välistä ja yrittää yhteistä perhelomaa vasta seuraavan vuoden puolella. Esikoisemme aloittaessa koulun syksyllä, alkaa tämä olla viimeisiä hetkiä, kun voimme lähteä lomalle melko helpoilla järjestelyillä. Koulun alkaessa lomien ottaminen tulee olemaan haasteellisempaa, sillä mieheni lomat harvemmin osuvat samaan aikaan koulun lomien kanssa. Täten toivomme pystyvämme lähteä vielä tämän kevään aikana koko perheen kesken reissuun silloin, kun miehelläni on viikon loma ja lapset voi helpommin irrottaa viikoksi päiväkotiarjesta. Mutta nyt suurimmaksi kysymykseksi nousee lähtisikö sitä pohjoiseen vai etelään? 

Matkalaukku etualalla:

Lite Cube -malli

Mitat: 76 x 50 x 32 cm

Tilavuus: 96 l

Paino: 3,1 kg

Väri: Ivory Gold

 

Matkalaukku taka-alalla:

Lite Box Alu  

Mitat: 76 x 51 x 28 cm

Tilavuus: 91 l

Paino: 6,7 kg

Väri: Aluminium

Kävimme joulun välipäivinä koko perheen voimin ensimmäistä kertaa laskettelurinteessä. Se meni paremmin kuin osasin toivoa ja kahta vanhempaa poikaa puri kunnon laskettelukärpänen. Meidän 2-vuotiaskin aloitti lajin rohkeasti, mutta mietin onko viikon mittainen laskettelureissu hänen ikäiselleen vielä liian paljon toivottu? Toivon suuresti, että pääsemme perheen kanssa vielä laskettelureissulle pohjoiseen tulevaisuudessa, mutta viikko saattaa olla vielä melko uhkarohkea toive tällä kokoonpanolla. Ehkä pitkä viikonloppu?

Vaikka mieli halajaa lumikinoksia ja Lapin eksotiikaa, niin samalla mieli tekisi myös viikon aurinkolomaa. Haluaisin kovasti viedä pojat viikoksi lämpöön. Paikkaan, missä voisi aamusta iltaan polskia altaassa, nousta sieltä ylös pelaamaan futista ilman että paleltuu ja vain viettää kiireetöntä aikaa yhdessä ilman aikatauluja. Ei suorittamista, ei rehkimistä – vain yhteistä aikaa perheen kesken. Jos sinä nyt saisit lähteä, kumman valitsisit? Aktiiviloma pohjoisessa vai löhöilyloma etelän auringossa?

Muillekin matkakuumeilijoille tiedoksi: Hiljattain Helsingin Pohjois-Esplanadille aukesi Samsoniten oma kivijalkaliike. Samsonite on maailman johtava matkalaukkujen valmistaja, joka on toiminut jo vuodesta 1910 lähtien. Olen itsekin käyttänyt Samsonitea aina, minkä takia kaikkiin matkamuistoihini kyseiset laukut liittyvät vahvasti. Ennen käytin heidän isoja kankaisia matkalaukkujaan, mutta kehittyneen teknologian myötä olen siirtynyt täysin heidän kevyisiin mutta hyvin kestäviin koviin matkalaukkuihin, jotka tehdään polypropyleeni teknologialla. Ne ovat uskomattoman kevyitä ja lipuvat silkinpehmeästi eteenpäin. Samsonite on ottanut askelen kohti kestävämpää tuotantoa uusilla kierrätysmateriaalista valmistetuilla laukuillaan. Samsonite tekee jatkuvaa kehitystyötä kestävämmän matkailun puolesta ja julkaisi hiljattain ekomatkalaukkujen sarjan. Uusien ekomatkalaukkujen valmistuksessa on käytetty kahta uutta materiaalia: Recyclex™ -kangasta sekä kierrätettyä polypropeenia. Kestävä ja joustava Recyclex™ -kangas on valmistettu 100% kierrätetyistä PET-muovipulloista. Kierrätetty polypropeeni antaa puolestaan uuden elämän muoville, joka olisi muuten päätynyt kaatopaikalle.

Samoniten nettisivuilla on meneillään parhaillaan kampanja nimeltä Plant A Tree. Jokaista verkkosivustolla myytyä, Euroopassa valmistettua matkalaukkua vastaan istutetaan puu Sambiassa Afrikassa. Lisää aiheesta voi lukea täältä. Kampanja koskee vain tiettyjä laukkumalleja, mutta esimerkiksi minun toinen suosikkisarjani Cosmolite-kuuluu tämän kampanjan piiriin.

Käytössä suosikkisarjani ovat olleet Cosmolite- sekä kuvissa kanssani näkyvä Lite Cube-sarja.

Simpukkaa ulkonäöllisesti muistuttava Cosmolite-sarja on kestävä ja hyvin kevyt. Isompi mtakalaukku joka on mitoiltaan 75 x 51 x 31 cm painaa vain 2,6kg! Sarjasta on saatavana myös oma Disney-mallisto, jossa ikoninen Mikki Hiiri ilahduttaa matkailijaa. Meidän pojillamme on kyseinen laukku matkalaukkunaan, jonka innosta hihkuen ja helposti he bongaavat matkalaukkuhihnalta. Kyseisestä laukusta on monia eri värivaihtoehtoja. Omat suosikkivärini ovat kullanhohtoinen Gold/Silver  sekä mustakultainen Black Print-laukku. Tyylikkään ajattomat, mutta silti erottuvat helpommin laukkujen paljoudesta matkalaukkuhihnalta.

Lite Cube-sarja on samalla teknologialla valmistettu, mutta on muotoilultaan ajattomampi. Kyseinen malli on hieman Cosmolitea painavampi, sillä mitoiltaan 76 x 50 x 32 cm oleva iso matkalaukku painaa 3,1 kg. Kyseinen malli näkyy kanssani kuvissa 76cm koossa sekä 55cm cabin-koossa.

Samsoniten liike sijaitsee osoitteessa Pohjoisesplanadi 25. Uudesta Flagship Storesta löytää kaiken, mitä tarvitsee mukavaan matkustamiseen: eri kokoiset matkalaukut, tietokonereput ja -laukut, vapaa-ajan reput ja käsilaukut, matkalaukkujen osoitekortit ja avaimenperät sekä muut matkatarvikkeet. Liikkeessä on myös mahdollista personoida esim. matkalaukun osoitekortti tai avaimenperä. Värivalikoima niin kortille kuin painoväreille on laaja. Halutessasi voit lisää korttiin myös erilaisia hauskoja symboleita. Itse päädyin hyvin klassisesti pelkkään nimeen mustalla pohjalla ja kultaisella painovärillä. 

Loppuun minulla on ilo julistaa mieletön arvonta. Strictly Stylen Instagram-tililtä löydät kuvan, johon sinun tulee kertoa lähtisitkö nyt mielummin löhölomalle aurinkoon vai sporttireissulle pohjoiseen. Tägää mukaan vielä kaveri kenen kanssa lähtisit matkaan. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan tuo kuvissa näkyvä upea Samsonite Lite Cube -malli 76cm koossa.  Matkalaukun arvo on 599 euroa. Aikaa osallistua on perjantaihin 25.1 kello 12:00 saakka ja osallistumaan pääset tämän linkin takaa. Arpaonnea!

Kuvat Niki Strbian

33 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Pinja Mitrovitch

  Moi! Magee setti ja kiva idis toi plant a tree! Tosin, ton hintaseen laukkuun pieni ekoteko ei oo pahitteeksi ;)

  yst. Pinja Mitrovitch // http://www.pinaycoco.fi

 • Maija M.

  Lähtisin ehdottomasti juuri nyt mieluummin Pohjoiseen kuin Etelään. Olen intohimoinen maastohiihtäjä ja Lappi on paratiisi hiihtäjälle, eritoten keväällä, kun ei enää ole niin kylmä. Pari vuotta sitten olimme avomieheni kanssa loppiaisen aikaan Eilatissa viikon. Tykkäsin kohteesta! Parasta oli ehdottomasti Punaisessa meressä uiminen ja vain poolilla tai rannalla löhöily. Haaveissa mennä Eilatiin joskus toistekin, koska sieltä voisi tehdä päiväretken Petraan. Mutta juuri nyt nautin lumesta ja hiihdosta täällä kotimaisemissa. Onneksi lunta ja kunnon talvi saatiin myös tänne Helsinkiin!

 • Hanna Vayrynen

  Hei ihanaa – Dubaissa riittää tekemistä! Mutta hei varoituksen sana. Dubaissa on paljon kalliimpaa kuin Euroopassa. Heidän maansa tuontiverot ovat niin korkeat, että melkein kaikki eurooppalaiset ja jenkkimerkit kannattaa ostaa Euroopasta. Hintaero on tietenkin erityisen tuntuva kalliimmissa tavaroissa. Täten en suosittele Dubaita ns. “shoppailukohteena”, mutta aurinkoa läheltä kaipaavalle erinomainen! :)

 • Petra Toivonen

  Heips! Kannattaa ehdottomasti lähteä aurinkolomalle, ja siihen mulla onkin pari suositusta :-)
  Israelin Tel Aviv on täynnä upeita ja todella siistejä rantoja! Joka nurkan takaa löytyy myös lapsille suuria moderneja leikkipaikkoja.
  Toinen upea kohde on Thaimaan Khao Lakissa sijaitseva perhehotelli Mai Khao Lak. Niin paljon touhuttavaa lapsille kuin aikuisillekin! Siinä pari mitä kannattaa ehdottomasti tutkia lisää, myös mun blogista löytyy Israelin Tel Avivista postauksia.
  http://www.petratoivonen.com

  • Hanna Vayrynen

   Hei kiitos ihan hurjasti näistä ehdotuksista! Israel kiinnostaa kylläkin! Erityisesti Eilat ja Tel Aviv!

 • Paula

  Olen työssä eläkeläisenäkin ja myös reumaatikkona. Haaveenani on ostaa jotain kauniita laukkuja ym työrahoillani. Tai jos rn itselle, niin tyttärelle tai miniälle…. mutta arpaonnen suosiminen olisi parasta. En pidä löhölomista ja siksipä suuntaankin mieheni ja ystävien kera Dubaihin maaliskuussa. Shoppailijan taivaaseen. Saisinpa pakata matkatavarani tällaiseen laukkuun♥️

  • Hanna Vayrynen

   Oi ihanalta kuulostaa! Muistahan käydä osallistumassa Instagramissa olevaan kilpailuun niin olet mukana arvonnassa! :)

 • Haidi

  Lähtisin pohjoiseen! En koskaan ole käynyt, sillä mökkimme on itä-suomessa ja talvisin käytiin Tahkolla vanhempien työpaikan kautta. Tahkon reissut oli ihania ja oltiin alle 9v veljeni kanssa (hän mua 4vuotta nuorempi) hän lasketteli ja mä luin kirjoja :D rantalomat ei oikein koskaan ole tuntunut omalta jutulta. Valitsen yleensä aina kaupungin jos mahdollista ja matkassa kulkenut aina Samsonite sillä vanhempieni antiikin aikainen Samsonite on edelleen toiminnassa, joten usko merkin kestävyyteen on suuri :)

  • Hanna Vayrynen

   Ah kuulostaa ihanalta! Kaupunkilomissa on oma ihana sekkailunsa ja kun pojat ovat vähän isompia niin ihana päästä tutustumaan heidän kanssaan eri kaupunkeihin ja kiertämään nähtävyyksiä! <3

 • Mimmu

  Aurinkolomalle. :) Kesään on vielä aikaa ja näin pienten kanssa (itselläni myös kaksi suht samanikäistä teidän lapsien kanssa) aurinkoloma on vielä enemmän oikeaa, helppoa, lomaa, jo esim siksi että pukemisrumba on etelässä olematon. Rinnelomalle pääsyä perheen kanssa odotan kyllä kovasti minäkin. :)

  • Hanna Vayrynen

   HAh :D sanoit juuri sen yhden asian mitä pienten lasten perheet rantalomassa juuri arvostaa. Viikon verran MINIMAALISTA PUKEMISRUMBAA :D

 • Jenna

  Kyllä rantaloma vie voiton.. Aivot narikkaan ja sillee ? ihana vaan olla ja löhöillä ?

  • Hanna Vayrynen

   Kuulostaa houkuttelevalta! :D

 • Salla

  Lähtisin nyt heti karkuun näitä paukkupakkasia poikaystäväni kanssa!

  • Hanna Vayrynen

   Kieltämättä houkuttaa lämpö :D Käyhän osallistumassa Instagram kuvassa kilpailuun! :)

 • Helen

  Olen itsekin aina luottanut Samsoniteen matkalaukkujen suhteen. Ne ovat laadukkaita ja nykyisellään hyvin ketteriä ja kevyitä. Tuo mallisto ja värimaailma näyttää oikein tyylikkäältä!

  • Hanna Vayrynen

   Olen aivan samaa mieltä! JA niin tyylikkäitä matkakumppaineita!

 • I

  Niin vaikea valinta, molemmat ovat ihania! Meidän perheessä ei kuitenkaan olla ikinä oltu kovin innoissamme Lapista kylmyyden vuoksi. Miksi Itävalta tai jokin muu alppimaa olisi vaihtoehto? Rinteet ovat loistavia, ilmasto usein ihanan aurinkoinen ja lämmin. Välipäivänä voi käydä kylpylässä etc…Jos saisitte jonkun mukaan vahtimaan kuopusta lähtisin ehdottomasti laskettelulomalle.
  Toisaalta onhan aurinkoloma pikkulasten kanssa myös ihanaa kun ei ole kaiken maailman kerrospukeutumista :D Florida on aivan ihana ja monipuolinen kohde, varsinkin lasten kanssa. Ehkä hieman pitkä lento viikon reissulle.

  • Hanna Vayrynen

   Ah, kyllä. Molemmissa ihanat omat puolensa. Me toivomme, että olisimme niin onnekkaita, että tämän kevään aikana pääsisimme pitkäksi viikonlopuksi pohjoiseen ja viikoksi etelään. Se olisi täydellinen järjestely, sillä kun esikoinen aloittaa koulun niin ei enää niin helposti lähdetäkään. Kiitos hyvistä vinkeistä!

 • S

  Moi! Kysymys ei liity postaukseen mutta ajattelin tässä kysäistä että mitä kokoa käytät siitä ihanasta Andiatan ruudullisesta villakangastakista:) Mietin millaista mitoitusta mahtavat olla.

  • Hanna Vayrynen

   Minulla on koko 36! :)

 • Merja

  Toi vekkari on sitten hyvännäköinen. Mutta, aiheeseen, molempi parempi. Talven mittaan pidennetty viikonloppu vaikka Suomen jossain talvikohteessa ja sitten vielä aurinkolomalle. Etelänlomalla pääset ehkä lasten kanssa hieman helpommalla, uikkarit vastaan toppatamineet. Lomailin juuri Helsingissä viikonlopun; hotelli, matkamessut, aurinkoinen lumoavan kaunis merenranta= täydellinen miniloma.

  • Hanna Vayrynen

   Kuulostaa oikein hyvältä ratkaisulta. Jos vaan meillä mitenkään antaa miehen työt periksi, niin yritämme tehdä saman. Viikon aurinkolomalle ja sitten pitkä viikonloppu laskettelurinteillä :) Koska tuo on juuri se asia mitä lapsiperheenä kyllä arvostaa sen viikon: helpottunut pukemisrumba!! :D

 • Suvi

  Itse vietin joulukuussa puolitoista viikkoa etelän lämmössä, joten lasketteluloma olisi ihana tähän väliin. Itselläni ei ole vielä lapsia, mutta Lapista löytyy paljon muutakin aktiviteettia, jos sen suhteen reissu askarruttaa. Levin lähettyvillä upea Game of Thrones -lumilinnake, löytyy husky- tai poroajeluita, kylpylää, hiihtolatuja, pulkkamäkiä. Miksei leffapesääkin voisi hyödyntää pakkaspäivänä. Jos matkan taittaa autolla Lappiin, löytyy matkan varrelta Kemin lumilinna tai Rovaniemen Santa Claus Parkkia. Uskon, että teillä tulee aktiivinen ja ihana loma vietitte sen auringossa tai lumen keskellä :)

  • Hanna Vayrynen

   :D Se on kyllä totta, että melkoisen aktiivista meidän perheessä on se rantalomakin :D Futista potkittaisiin varmasti puolet päivästä :D Mutta hei iso kiitos näistä vinkeistä! <3 GOT faneina innostuin tuosta lumilinnakkeesta! Siitä luin joskus mutta se onkin ihan unohtunut!

 • Jemmi

  Liputan Rukan puolesta :) Käymme vähintään kerran vuodessa rukan huudeilla. Kuusamon tropiikista löytyy myös angry birds activity park sekä keilausta. Rosa &Rudolf family park on perheiden ja aloittelijoiden rinnealue jossa on laskettelun lisäksi leikkialue sekä tubing-mäki. Nuo selvisi nopealla katselulla rukan sivuille :) itsellä ei ole lapsia niin en osaa sanoa niiden kokemuksista. Sekä perinteisiä pulkkamäkiä löytyy myös.

  • Hanna Vayrynen

   Ruka on ihana! Mekin lapsuudessa vietimme siellä paljon aikaa. Nyt on tullut tosi pitkä väli siihen kun viimeksi pääsimme. Kiitos näistä vinkeistä! Toivottavasti pääsemme vielä perheen kanssa esim. pitkälle viikonloppureissulle Rukalle! :)

 • Elllla

  Lähtisin ehdottomasti lämpimään. :)

  • Hanna Vayrynen

   Aurinkoenergiaa <3 Käyhän vielä Instagramissa osallistumassa kilpailuun! :)

 • Mintsu

  Lasketteluloma! <3 Ja eihän sen tarvi olla ns. aktiiviloma pelkästään vaan ottaa just rennommin jos aikaa on koko viikko. Muutama tunti laskettelua päivässä ja sitten rentoutumista saunassa ja kylpylässä :) Hyvää kotimaista laadukasta ruokaa, ravintolaelämyksiä ja poikien laskettelutaidot menisivät varmasti kovasti eteenpäin. Etelänlomat on jo niin nähty, nyt uudenlaisia tuulia kehiin :D Olisi IHANAA lukea tämmöisestä viikon/pitkän viikonlopun laskettelulomasta.

  • Hanna Vayrynen

   Totta, esim Levillä on ihanat kylpylät ja onkohan Rukankin läheisyydessä vielä Kuusamon Tropiikki? :D Tässä elämänvaiheessa etelänlomat eivät todellakaan ole meidän perheessä kyllä vielä nähty, sillä kaikki todellakin kaipaavat sitä rentoa ja helppoa aamupalalle ja sitten vaan poololle polskimaan viikon rentoutusta, mutta pikkuhiljaa toivottavasti niiden rinnalle saisi myös tällaisia aktiivisempia lomia myös :)

   • Henrika

    Tällä hetkellä veisin perheeni aurinkolomalle :) asumme Oulussa ja Kuusamossa tulee käytyä mummolan takia paljon. Kuusamon tropiikki on edelleen voimissaan ja vastikään remontoitu! Kävimme siellä keväällä pienellä kylpylälomalla ja mm. puku- ja pesutilat on tosi siistit :)

    • Hanna Vayrynen

     Hei ihana kuulla! Kiitos, meillä on toiveissa, että pääsisimme sinne vielä ihastelemaan Lapin eksotiikkaa koko perheen voimin. <3