CATEGORIES

London PART V – Liikkuminen Lontoossa

12.4.2011
Ensimmäinen kosketuksemme Lontoon liikenteeseen oli kun kapusimme taksiin lentokentällä. Kaikki kaupungin taksit näyttivät samalta kuin tuo alla olevan kuvan auto. Hyvin symppiksiä pyöreitä pakkauksia. Ne pari kertaa kun taksi otettiin niin meille kävi äärimmäisen hyvä tuuri kuskien kanssa. Lentokentältä hotellille saimme nauttia äärimmäisen mukavan naisen kyydistä, joka koko matkan hotellille selitti meille turisteille ohi vilisevistä nähtävyyksistä. Minähän innoissani kuuntelin takapenkillä ja Canonini salamavalo vain välähteli.

Kun sitten yksi ilta suuntasimme taksilla hotelliltamme Gordon Ramseyn ravintolaan syömään, saimme ajajaksi todellisen formulakuskin, jolta ei tieraivoa puuttunut :/ Siinä oli sitten turvavyöstä kiinnipitämistä – ja paikka paikoin myös naurusta kun kanssa-ajajat saivat palasen hänen ajatuksistaan…:D

Ehdottomasti nopein ja helpoin tapa liikkua oli paikallisella metrolla.

Lontoon metrosysteemi oli äärimmäisen helppolukuinen ja kattava. Minne tahansa Lontoossa halusit, varmasti metrolla pääsit. Muistutti hyvin paljon Pariisin toimivaa metrosysteemiä.

Lippuja metroon pystyi ostamaan myös automaatista, mutta jos turistina halusi varmistua oikean lipun valinnasta, pystyi myös ostamaan omansa palvelutiskiltä. Siinä sitten meitä onneksi mukavasti neuvottiin, että kaikki haluamamme kohteet olivat zone 1 sisällä, mikä tarkoitti, että meidän tuli ostaa zone ykkösen metroliput. Yhden suuntainen lippu taisi olla lähemmäs 4 puntaa ja metron rajaton käyttö saman vuorokauden aikana oli vain 6£ per naama. Minusta kovin edullista, me kun vielä ensimmäisen päivän aikana suhasimme suuntaan ja toiseen.

Piccadilly ja District nimisiä linjoja tuli lyhyen ajan aikana käytettyä.

Mutta koska säät suosivat meitä koko minilomamme ajan, suurinman osan ajasta käytimme kävelyyn raittiissa ulkoilmassa. Koska liikenne on Englannissa tunnetusti vasemmanpuoleinen, piti sinä aina tovi miettiä kumpaan suuntaan katsoa kun ylitti katua…

Onneksi blondille oli kirjoitettu lunttilaput joka kadunylitykseen :D

Kaiken kaikkiaan Lontoossa on äärimmäisen helppo liikkua. Ehdottoman turistiystävällinen kaupunki!
10 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Tiramisuheidi

  No jopas on laajalti metroliikennettä! Wau! Kyllä ois Helsingissä vähän parantamisen varaa… ;)

 • Mrs. V

  Henna,En ikävä kyllä ole ihan varma mitä tarkoitat Lontoosta keskustan lentokentälle? Hotelliltamme london city airportilleko? Muistaakseni joku 30 puntaa? Voi olla että muistan ihan metsään :DTytto,Joo minäkin naureskelin niitä :D Mulla sama homma. N. 10 vuotta sitten olen käynyt aiemmin. Oli silloin ihan toiset mielenkiinnonkohteet :DAnonyymi,kuten aiemmin varoittelin, niin näitä lontoo postauksia oli tulossa pitkä liuta… Mutta mutta, luit ajatukseni, sillä huomenna on tulossa postaus yksistä uusista kengistä..:)Anonyymi,Muistat oikein:) Todella kiva jos olet saanut tästä vinkkejä!:) Itse olisin ennen matkaa mielelläni lueknut vastaavia vinkkejä muilta!:)Anonyymi,En ottanut lainkaan pahalla:) Tosiaan englanniksihan se on underground, mutta olen ymmärtänyt että suomalaisittain se käännetään kulkuvälineenä ihan metroksi. Tuo alemman anonyymin linkki tuntuisi tukevan tätä mielikuvaani. Kiitos paljon kauniista sanoistasi:) Voih – "rikas" on niin subjektiivinen käsite. Koen olevani rikas vain siinä mielessä – että minulla on todella paljon upeita ja rakkaita ihmisiä ympärilläni <3Anonyymi,Kiitos tästä tietoiskusta!:) Hetkeksi sai miettimään mutkin :D

 • Anonymous

  "Anteeksi en tahdo olla mitenkään ilkeä mutta se on Lontoon maanalaineneikä metro! Vain ainakin suomessa ja venäjällä on metro. varmaan jossain muuallakin mutta lontoossa on underground ei metro://"fi.wikipedia.org/wiki/Lontoon_metroEt ollut ilkeä, sinulla oli vain väärää tietoa.

 • Anonymous

  Anteeksi en tahdo olla mitenkään ilkeä mutta se on Lontoon maanalaineneikä metro! Vain ainakin suomessa ja venäjällä on metro. varmaan jossain muuallakin mutta lontoossa on underground ei metro! Olet kaunis ja sinulla on mahtavia vaatteita! Ihana blogikin:) Olet nähtävästi rikas joten nuo monet laukut kengät yms. ovat niin kauniita!

 • Anonymous

  "Anonyymi sanoi…sori nyt vaa, mutta alkaa käymää jo vähä tylsäks nää kaikki lontoon kertomukset !. esittele ne ostokset jo, muuta en pyydä.! kitooos."Taisi blogin kirjoittaja alussa sanoa, että ei kannata lukea vähään aikaan jos ei Lontoo asiat kiinnosta – sillä niitä tulee monen postauksen sarjassa. Minä olen tästä äärimmäisen kiitollinen, sillä Lontoon reissu häämöttää kuukauden päässä – joten kiitos ihan hirveästi näistä vinkeistä – ne ovat kaikkea muita kuin tylsiä!

 • Anonymous

  sori nyt vaa, mutta alkaa käymää jo vähä tylsäks nää kaikki lontoon kertomukset !. esittele ne ostokset jo, muuta en pyydä.! kitooos.

 • Tytto

  Haha, hauskat nuo suojatielle kirjoitetut muistutukset :D Ainakin katsoo oikeaan suuntaan :PLontoossa olen käynyt kerran nuorempana (10 vuotta sitten), mutta houkuttaisi kyllä uudestaan kaupunki katsastaa, kun kaikki tuntuvat paikkaa kehuvan :) Kiitos näistä infopostauksista!

 • Henna

  HeippaIhan sellaista kysyisin, että pystytkö yhtään antamaan suunnilleen summaa siitä, mitä taksimatka Lontoosta tuonne keskustan lentokentälle maksoi? Tulisi tieto tarpeeseen. :) Kiitos jo etukäteen, jos pysyty vastaamaan.

 • Mrs. V

  anonyymi,Hei. Kiitos paljon palautteestasi! Mietin tosiaan pitkään lähdenkö omalla nimelläni tekemään lehteä, mutta viime metreillä totesin, että tämä on nyt työ ja työtä teen omalla nimellä. Pyrin kuitenkin pitämään blogin ja lehden hieman erillään, joten täällä edelleen käytän nimeä Mrs.V, vaikka nimeni ei mikään salaisuus olekaan. Helpompi näin pitää kiinni myös blogini aihepiiristä:) Te lukijani olette niin mieletöntä porukkaa, että se vakuutti mut siitä, että voin tehdä tällaisen ratkaisun. Lehti on uusi ja ainakin itse haluan tehdä siitä joka numerolla paremman! Alkuvaikeuksien jälkeen saadaan varmasti vielä loisto jälkeä ulos. Kiitos, että annat ideoita. Yritän viedä eteenpäin!:)

 • Anonymous

  Eikö sinua haittaa, että nimesi nyt selvisi kaikille tuon lehden myötä? :/Tosin ehkä täällä ei ole mitään stalkkereita, niin eipä sillä kai väliä:)Todella hyvä lehti oli! Paras juttu olikin varmaan se SuperFood -artikkeli..Lisäksi oli huippua, että malleina käytettiin Ainoa ja Lauraa! Teitä mutiakin olisi kiva nähdä malleina! Todella kiva, että ei vain ns. ammattimalleja… Mutta anyways, hyvä lehti:)