CATEGORIES

Äitiyden onni

5.5.2019

*Kaupallinen yhteistyö Lancômen kanssa*

Usein kuulee kysyttävän, että mikä siinä vanhemmuudessa on niin ihanaa? Yhä useammat nuoret lykkäävät / epäröivät lasten hankintaa, sillä heidät on peloteltu siitä miten rankkaa se kaikki tulee olemaan. He ovat kuulleet lukuiset valitukset siitä, kuinka omaa aikaa ei enää vain ole. Elämä lipuu eteenpäin pienen baby bossin sanelemana. Vaikka aika kun lapset ovat pieniä on hyvin työllistävä, on se samalla myös maailman ihaninta aikaa. Ei vanhemmat äidit turhaan siitä muistuttele kun haikeasti toteavat nuoremmalle äidille “Nauti tuosta nyt kun voit – silmänräpäyksessä he kasvavat jo isoksi”.  Äitiys tuo mukanaan uusia haasteita, valvottuja öitä ja loputonta huolta, mutta myös elämää suurempaa rakkautta. Äitienpäivän lähestyessä listasin niitä hetkiä, jotka tekevät siitä kaikesta miljoona kertaa ja enemmän kaiken sen arvoista.

Taianomainen ensimmäinen hetki

Minulle yksi äitiyden kohokohtia on kokea se rakkauden hyökyaalto, kun kohtaat lapsesi ensimmäisen kerran. Kun saat puolisosi kanssa katsoa tuota pientä ihmettä ensimmäisen kerran, joka on kokonaisuus teitä molempia. Se hetki on suorastaan taianomainen. Kun sai oman lapsensa ensimmäistä kertaa syliin tuntui samalla, kuin hän olisi ollut täällä aina. On uskomattoman hienoa tuntea kuinka se jo ensimmäisestä päivästä ollut vahva yhteysside vain kasvaa ajan ja kasvun myötä.

Kevyt nude: Mademoiselle plays, sävy 232

Lämmin luumu: Mademoiselle loves, sävy 398

Lumoava punainen: Mademoiselle stands out, sävy 157

Ensimmäiset sanat

Siinä on jotain erityistä kun kuulee lapsen ensimmäiset sanat. Kun se rakas pieni ihminen sanoo ensimmäistä kertaa “äiti”, kouraisee se sydämenpohjasta niin lujasti, että onnesta ja ilosta voisi pyörtyä. Tosin seuraavina vuosina sitä äiti sanaa saakin sitten kuulla kaiken edestä! :D

Arjen halit ja hymyt

Parhaimpia hetkiä arjessa on kun lapsi juoksee luoksesi, valtava hymy kasvoillaan ja hyppää syliisi antamaan maailman suurimman halauksen. Siksi minulle arjen suosikkihetkiä on kun haen lapseni tarhasta. Lasten silmien tuike ja tunteella tuleva halaus lämmittää varpaissa asti. Ikävä tulee niin nopeasti.

Tavallinen arki

Parasta on ihan tavallinen arki lasten kanssa. Se tunne, että on tarpeellinen ja rakas lapsille. Sinua ohjaa rakkaus, jonka voimin ei ole maailmassa asiaa mitä et lastesi vuoksi tekisi.

Persoonan kehitys

On upeaa nähdä, kun oma lapsi kasvaa ja muuttuu kokonaiseksi persoonaksi omine mielipiteineen, vitseineen ja juttuineen. Se sisältää hurjasti ylpeyden ja ilon tunteita.

Kasvun seuraaminen

Vaikka samalla on kirpaisevaa nähdä, kun lapsi ottaa elämästään vastuuta ja osoittaa, ettei enää tarvitsekaan minua niin paljon, on se samalla myös sykähdyttävää. Meillä esikoinen osoittaa itsenäistymisen merkkejä siinä miten hän haluaisi jo jäädä puistoon potkimaan palloa keskenään kavereiden kanssa, tai jäämään kauppareissun ajaksi yksin kotiin. Vaikka se kirpaisee ja huollettaa, niin samalla valloillaan on valtava ylpeyden ja onnen tunne siitä, että esikoisesta on kasvanut niin itsevarma ja reipas nuori, että hän haluaa niitä askeleita ottaa.

Kaipuun hetket

Minusta se on ihanaa, kun pienet poikani kömpivät viereemme keskellä yötä. Heidän halunsa ja kaipuunsa olla lähellä lämmittää niin valtavasti. Koska tiedän sen ajan koittavan, kun he eivät enää kömmi kainaloon, anna suurta halia ja kuiskaa korvaan “äiti on ihana”, siksi nautin näistä hetkistä nyt täysillä.

Meikki:

Meikkivoide: Lancôme Nude, sävy 312 sekä 4
Aurinkopuuteri: Belle de Teint, Belle de canelle sävy 06
Kulmakynä: Lancôme Brôw Define Pencil, sävy 11 medium brown
Silmänrajaus: Lancôme Art Liner (musta)
Ripisväri: Lancôme Hypnôse (musta)
Huulipuna: Lancôme Mademoiselle Shine, sävy 157

Kuka kasvattaa ketä?

Äitiys on niin monipuolinen lahja, että sitä on vaikea lyhyesti kiteyttää. On mahtavaa kun näkee oman lapsensa riemun ja ilon kun hän onnistuu jossakin yrittämässään. Se miten oma lapsi kasvattaa omaa luonnettaan ja osaamistaan koko ajan on erittäin palkitsevaa seurata. Mutta erityisen paljon antaa myös sen huomaaminen miten paljon lapsemme kasvattavat meitä. Äitiys on opettanut minulle valtavasti inhimillisyydestä, armollisuudesta, kärsivällisyydestä ja lempeästä lämmöstä ihmisten erilaisuutta ja eri tarpeita kohtaan.

Rakkautta omiin lapsiin on kovin vaikea kuvata, sillä se on alkukantaisen voimakas ja voimauttava tunne, joka tekee kaikesta kaiken arvoista. Minusta oikeastaan tuntuu siltä, että lasteni myötä elämäni vasta todella alkoi. Nyt kaikki on tasapainossa. Koska vaikka äitiys on ihanaa, on minusta hyvin tärkeää, että muistaa olla arjessaan muutakin kuin äiti. On tärkeää nauttia roolistaan myös esim. naisena, vaimona, ystävättärenä ja siskona. Pitäkää huolta itsestänne, silloin äitiydestäkin voi nauttia suuremmin. Älkää pelätkö käyttää aikaa myös itseenne, sillä kun oma olo on hyvä auttaa se jaksamaan ja se taas heijastuu kaikkeen mitä teet. Kuvissa näkyvän meikin olen saanut aikaiseksi Lancômen kevään uutuuksilla. Huulillani on esimerkiksi Mademoiselle Shine sävy Mademoiselle Stands Out (157) ja tunnelmaa loi vielä uusi La Vie Est Belle en Rose, joka on kevään kunniaksi kääriytynyt pinkkiin.

Lancôme haluaa jakaa onnellisuutta ympärilleen ja ilahduttaa teitä äitienpäivän kynnyksellä, siksi kysynkin: Mikä sinusta on äitiydessä parasta? Tai mikä mahdollisesti äitiydessä pelottaa? Kaikkien kommentoineiden kesken arvon Lancômen tuotepaketin, joka sisältää kolme Mademoiselle Shine uutuushuulipunaa sekä ruusuisen raikkaan La Vie est Belle en Rose -tuoksun.  Aikaa osallistua arvontaan on 9.5. 2019 saakka, minkä jälkeen ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti. Aivan ihana lahjaidea myös kelle tahansa äidille äitienpäivänä<3

158 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • hennao

  Rakkauden osoitukset ja se rakkauden määrä, joka meidän silmistä heijastuu – niin lasteni kuin minunkin

 • Mervi

  Pelottaa oma jaksaminen ja se, että joutuu olemaan jatkuvasti jotain toista ihmistä varten.

 • Marika

  Parasta äitiydessä on kun vauvan kasvit syttyvät leveään hymyyn kun hänet nostaa aamulla sängystä tai kun tulee kotiin. Ja ne pienet tarkkaavaiset silmät, jotka kaikkein keskittyneimmänkin touhuilun lomassa vilkaisevat onko äiti vielä vieressä. ❤️

 • Veera

  Äitiydessä parasta on juuri nuo suuuret, pienen ihmiset antamat halit ja rakkauden osoitukset. Ja se, miten kaikki, mitä se oma lapsi tekee, on maailman söpöintä!

 • NellaM

  Minulla on yksi lapsi, ja parasta äitiydessä on, että minulla on tuo yksi tyyppi, joka on minulle maailman rakkain ja läheisin. Jonka kasvua saan seurata ja jolle toivon elämässä kaikista kauneinta!

  Ja teille pienten lasten äideille: todellakin nauttikaa kun lapset vielä haluavat olla kanssanne jatkuvasti. Toisin se on teinien kanssa, tyttöni ei enää minua pahemmin huoneenseensa halua ?.

 • Minnea

  Rakkaus lasta kohtaan <3 Sen vuoksi kestää ne uhmat ja ruuhkavuodet ja muun kaaoksen.

 • Jutta

  En ole vielä äiti, mutta suurin haaveeni on joskus olla äiti maailman rakkaimmille lapsille. Eniten äitiydessä pelottaa se huoli, jonka lapset voivat saada aikaan. Se rajaton rakkaus varmasti antaa elämässä enemmän kuin mikään muu, mutta samalla huoli lapsista tekee hyvin haavoittuvaiseksi <3

 • Maija

  Parasta on tavallinen arki. Meidän perheen näköinen ja oloinen, meille sopiva ja meidän onnelliseksi tekevä. Välillä on tietysti kiire, väsy ja ärtymys, mutta tunsin noita kaikkia myös ennen lapsia.
  On myös ihana nähdä lasten kasvavan, oppivan ja innostuvan. Mikään ei varmaan ole parempaa kuin muksun hersyvä nauru.

  Ihanaa kesän odotusta sinulle ja perheellesi Hanna! :)

 • Daniela

  Juuri tuo alkukantaisen voimakas rakkauden tunne lastaan kohtaan, minkä kuvasit on parasta ja innolla odotan myös persoonan kehitystä kun vauva pukkuhiljaa kasvaa ja kehittyy. Pelottavinta on menettämisen pelko tai se, ettei pystyisikään olemaan se paras mahdollinen äiti ja kasvattaja kuin haluaisi. Itselle kun riman on tässä asiassa nostanut niin korkealle.

 • Maria M

  Parasta äitiydessä on se kaikki, mitä lapset antaa omaan arkeen. On vaikeita aikoja, jotka aina unohtuu, kun miettii niitä yhteisiä ihania hetkiä, mitkä vain omat lapset tuo. Itsellä haikea fiilis, koska ei mene kuin 5 vuotta kun talo tyhjänä ja tässä vaiheessa aina tulee mieleen, että kun sitä aikaa osaisi arvostaa kun lapset pieniä.

 • Tiia

  Itselle ei ikävä kyllä lapsia suotu, joten kysymyksiisi en pysty vastaamaan, mutta mielelläni osallistuisin ihanaan arvontaan koska lahja olisi juuri täydellinen omalle äidilleni :)

 • Kukkis

  Ihana postaus. ❤️ Parasta äitiydessä on se kaikenkattava rakkaus omaa pienokaista kohtaan. Hän on herättänyt minussa oikean tiikeriemon joka tekisi kaikkensa lapsen hyvinvoinnin eteen. Samalla on jännä houmata kuinka suhtaudun entistä lempeämmin myös muiden lapsiun sille hekin ovat jonkun toisen äidin (ja isän) silmäteriä ja elämän rakkaimpia ihmisiä.

 • Minna

  Äitiydessä minut on yllättänyt tämä tunteiden kirjo, joka on samalla ihanaa ja pelottavaa. Pieni tyttötrioni saa minut touhuillaan räjähtämispisteeseen ja heti samassa hetkessä sulamaan rakkaudesta. Aikamoista vuoristorataa!

 • Hulda

  Samalla maailman ihaninta ja pelottavinta on rakkauden määrä pientä ihmistä kohtaan. Ja tietysti kaikki halit ja pusut. <3

 • Sara

  Äitiydessä on parasta kaiken kattava ja voittava rakkaus omia lapsia kohtaan. Pahinta on menettämisen pelko, kun on saanut elämäänsä jotain niin arvokasta. Lasten kasvun seuraaminen ja oma kasvu siinä rinnalla on ihanaa, vaikka välillä tuskaistakin. Vähitellen lapset lentävät pois pesästä, ja sekin kuuluu vanhemmuuteen.

 • Erika

  Parasta ja pelottavinta äitiydessä on ollut kaikki sen mukanaan tuomat tunteet♥️ Aito ja pyyteetön rakkaus pienen kasvoilla, äidiksi kasvaminen ja omien tunteiden hyväksyminen!

 • Ella

  Ihana teksti, kiva lukea kerrankin tämänhenkisiä kirjoituksia aiheesta! Lapset ovat lahja.
  Silti minua pelottaa ajatus siitä, miten sitovaa äitiys on..

 • Erica

  En ole vielä äiti, olen vielä aika nuori, mutta odotan kovasti sitä aikaa! Eniten pelottaa väsymys ja huoli lapsista.

 • Haiha

  Itselläni ei ole lapsia, vaikka niitä kyllä haluaisin; tosin ikä alkaa tulla pian vastaan. Jotenkin ei ole ollut kumppanin suhteen hyvä tuuri itselläni, mikä aiheuttaa tietenkin surua ja myös hieman katkeruutta (kun kaikki edellytykset periaatteessa kuitenkin hyvään suhteeseen olisi, vaikka muutamia “ongelmakohtia” toki minullakin on).
  Tuli mieleen kysymys kuvauspaikoista. Kysytkö lupaa, kun kuvia otetaan esimerkiksi tämäntapaisissa paikoissa? Joskus olisi ihana ikuistaa itsekin hetkiä tämän ja tämäntapaisten rakennusten luona, mutta en tiedä, uskaltaako lähelle mennä kuvaamaan…

 • Mari

  Parasta on nähdä omat lapset onnellisina. Ja se tunne, kuinka paljon ja syvästi voi rakastaa.
  Pelottavinta ajatella jos heidät menettäisi tai jos heille kävisi jotain kamalaa.

 • Johanna

  En ole (vielä) äiti eikä äitiydessä jännittä oikeastaan mikään muu kuin se, kuinka suuri huoli omista lapsista tulee olemaan. Innolla odotan, jos äitiys minulle joskus suodaan ❤️

 • A

  Äitiydessä pelottaa eniten väsymys.. osaako olla hyvä äiti, jos lapsi ei anna nukkua :/ Äitiys ja lapsi ennen kaikkea on lahja.

 • Kirsi

  Parasta on päästä seuraamaan, minkälaisia tyyppejä lapsistani kasvaa ja tukea heitä siinä mahdollisimman hyvin.

 • Mariella

  Äitiydessä on parasta koko se uusi maailma, mihin pääset lasten myötä. Jatkuva muutos ja uudet ihmeet.

 • Jenny

  Parasta ja pahinta äitiydessä on se suuri rakkaus lapsiani kohtaan. Se suuri valloittava rakkaus jonka jo ensimmäisistä potkuista lähtien tunsin, oli jotain niin mahtavaa että tiesin ettei suurempaa rakkautta ole. Samalla konkretisoitu pelko sen suuren rakkauden menettämisestä: miten selviän jos hänelle tapahtuu jotain. Arjessa paras hetki on kun veljekset makoilevat lattialla, nauraa höröttävät omille hölmöille jutuilleen ja välillä pussailevat heidän välissä makoilevaa vauva-siskoa. Silloin ei pelkoa ole, pelkkää rakkautta.

 • Sanni

  Parasta tällä hetkellä on kuunnella esikoisen auttavia äiti sanoja. Äitiys yllätti tunteiden voimakkuudella. En osaa olla enää poissa ilman, että ikävöisin vauvaani.

 • Oiva

  Parasta on seurata miten sisarusten keskinäinen rakkaus kehittyy <3

 • Susanna

  Äitiydessä on parasta se, että saa olla alusta asti mukana seuraamassa kahden ihanan ja veikeän tytön kasvua ja edesottamuksia. :) Ja kaikki ne halit ja suukot!

 • Petra

  Parasta on ne hetket, kun yksivuotias poikani hymyilee koko naaman täydeltä tai innostuu! Niin suloista! <3 Pelottavinta jotenkin se, et tajuaa kuin iso vastuu itsellä äitinä onkaan ja kuinka raaka tämä maailma välillä tuntuu olevan.

 • Johanna

  Äitiydessä on parasta se, kun tuntee olonsa kokonaiseksi. Elämä saa merkityksensä.

 • Saaramaria

  Arki itsessään on parasta, mutta myös pienet, yksittäiset asiat, jotka vaihtelevat lasten iän lisääntyessä. Kun esiteini pyytää illalla “äiti jää jutteleen” tai kun katsotaan yhdessä telkkaa ja hieron hänen urheilussa kipeytyneitä pohkeitaan ja saan halauksen. Pienemmän kanssa kaikki läheisyys on parasta, pusut ja halaukset, illan unisatuhetki ja aamun herättelyt. Myös ne hetket kun rauhassa istutaan saunassa ja katsellaan hämärtyvään iltaan ja lapsi kertoilee jotain omaa juttuaan. Ylipäätään kaikki, missä itse tajuaa ja ehtii pysähtyä lapsen kanssa siihen hetkeen.

 • Sofia

  Parasta on aivan tavallinen arki 4- ja 6-vuotiaiden kanssa sekä ne hetket, kun lapset tulevat osoittamaan hellyyttä halimalla ja pusuttelemalla ja kertomalla, kuinka rakas äiti on <3

 • Sarleea

  Parasta äitiydessä on ehdoton rakkaus. Pelottavinta oman lapsen menetys/kuolema. Olen nämä molemmat kokenut. Ihanasti kirjoitit äitiydestä.

  • Hanna Vayrynen

   ai kamala, se on minunkin suurin pelko. Otan osaa syvään suruusi <3

 • Iida

  Äiti en vielä ole, mutta toivon että joku kaunispäivä saan kokea sen❤️
  Tiedän, että tulen olemaan paras mahdollinen äiti lapselleni, mutta asia josta puhumme kihlattuni kanssa monesti on kiusaaminen.
  Etenkin ajatus ylä-asteesta pelottaa… ?
  Lapset ja nuoret osaavat olla niin ilkeitä toisilleen. Oma ylä-aste aikani oli ihanaa, mutta tiedän monia, jotka jäivät siellä “jalkoihin” ja se vaikuttaa heidän elämäänsä tänäkin päivänä.
  Suurin toiveeni elämässä kuitenkin on saada se oma vauva, elämä, syliin siellä synnytyslaitoksella❤️

 • Henna

  Parasta on katsella omaa nukkuvaa lasta ja ihastella sitä levollista näkyä, pientä viatonta ihanaista ☺️

 • Ida

  Ei oikeastaan pelkoa, jännitystä vain :)

 • Idk

  Omasta mielestäni meitä kaikkia ei ole tarkoitettu äideiksi. Joillekin lapsen hankkiminen on uralle iso isku, kukkarolle isompi ja varsinkin Suomessa isovanhemmat eivät ole yhtä läsnä ja auttamassa kuin muissa kulttuureissa. Monesti myös monet ovat muuttaneet pk seudulle ja isovanhemmat asuvat kaukana joten he eivät pääse auttamaan tai työnsä vuoksi ei pysty(ja eläkeikä nousee tulevaisuudessa) Tilastollisesti myös naisten on vaikeampi työllistyä kotona vietettyjen vuosien jälkeen. Jos hankit 2 tai enemmän lasta niin tulee aika monta vuotta tyhjää CVseen. Jokainen ei meistä ole bloggaaja joka voi säädellä työtuntinsa. Tilastollisesti naisten myös tienaavat vähemmän kuin miehet ja puolet avio/avo suhteista päättyy eroon, kuka jää lapsen pää huoltajaksi ja maksaa ruuat asumisen yms suurimman osan menoista? Tietenkin äiti. Ja huoli oman ajan menetyksestä ei ole urbaani legenda. Jos Suomessa yleispalkka suurimmalle osalle meistä on jotain 2000-3000 verojen jälkeen niin miten siitä vuokran, laskujen, auton/kausilipun, vakuutusten, ruoka, lääkkeet (kallista on!) jälkeen jää esim varaa lastenhoitajaan jotta pääsisi puolison kanssa kahdestaan esim syömään tai leffaan ilman lapsia? Raha kun laitetaan usein parisuhteen edelle niin usein parisuhteen ylläpitö jää sivuun ja yhteinen Aika tarkoittaa yhteinen aika + lapset. Totuus on että vuosittainen ulkomaanlomamatka on normi perheille luksusta. Elämä on kallista ja kallistuu koko ajan, ymmärrän täysin nuoria jotka laittavat rahansa matkustamiseen ja muuhun elämän nauttimiseen vs lasten pyörien ja lelujen ostoon. Ja eläminen palkasta palkkaan on todella ahdistavaa kun pitää miettiä voinko nyt ostaa kahvin ulkona tai nämä kengät vaikka onkin alessa.

 • Maii

  Olipas ihana teksti ja upeet kuvat :)!!! Äitiys on aivan ihanaa ja tosiaan se rakkaus mitä tunnet on jotain käsittämätöntä. Itseäni pelottaa tällä hetkellä miten saan yhdistettyä äitiyden, työn ja vielä sen oman vapaa-ajan näin töihinpaluun jälkeen. Haluan löytää sen tasapainon tähän uuteen arkeen töihin palaamisen jälkeen – pelottaa etten vaan polta itseäni loppuun tai toisaalta ole liian vähän läsnä tyttärelleni. Haluan pystyä olemaan äiti, vaimo, ystävä, uranainen ja antaa aikaa myös itselleni – tätä harjoitellaan varmaan loppuelämä.

 • R

  Parasta hektisessä arjessa on se kun pienet kädet kietoutuvat kaulan ympärille <3. Vaikka välillä on raskasta, tämä sulattaa sydämen aina. Äitiys aikanaan pelotti ja mietin kuinka sitä omaa lasta voi rakastaa "niin paljon kun puhutaan". Rakkaus mielestäni kasvaa kokoajan, uskomattomin hetki oli kun oma lapsi syntyi, ja hän tuntui heti niin "tutulta, omalta <3". Onhan tää ihan omanlainen rakkaussuhde, iänikuinen <3.

 • Jenni

  Parasta on arki, vaikka se välillä väsyttääkin. Juuri viikonloppuna mietin, että vuodet menevät niin nopeasti ja tämä hetki mun 7- ja 9-vuotiaiden poikien kanssa on ihan parasta. Elämän täytyy tietysti kulkea eteenpäin, mutta mä haluaisin, että tämä elämänvaihe kestäisi vielä vähän kauemmin. Mä toivoisin, että osaisin opettaa pojilleni kaiken mitä he tarvitsevat, jotta siivet kantaisivat sitten aikuisuuden kynnyksellä vahvana heitä siihen omannäköiseen ja onnelliseen elämään.

 • Jonna

  Äitiydessä tähän asti on ollut parasta vauvan luottamus ja uudet opitut taidot. Rakkaus on niin suurta ettei ole osannut kuvitellakaan <3

 • annem

  Ihana kirjoitus! :) Äitiydessä parasta on tuntea se rakkaus, mitä ei osaa edes sanoin kuvailla <3 Nähdä tyttäreni kasvoilla vain se äidille tarkoitettu hymy, ja tuntea miten rakas ja tärkeä olen hänelle. Toivottavasti myös osaan itse joka päivä kaikin tavoin ilmaista ja kertoa hänelle, että hän on minulle rakkainta ja tärkeintä tässä maailmassa <3

 • Jane

  Todella kauniisti kirjoitettu.
  Äitiydessä parasta on lasten hellyydenosoitukset, suukot ja halit<3

 • Sikkuralla

  Parasta on yhteiset halihetket ja lasten kasvun seuraaminen.

 • V

  Parasta äitiydessä on rakkaus. Se mitä saa lapsilta ja mitä itse tuntee lapsia kohtaan. Tieto siitä, ettei jää koskaan yksin (ellei hoida hommaansa äitinä todella surkeasti). On myös ihanaa saada seurata omien lasten kasvua ja kehitystä, nähdä miten pienestä vauvasta muodostuu omanlaisensa aikuinen ja persoona.

 • Bisous

  Äitiydessä pelottaa mahdollinen oman ajan vähyys/olemattomuus sekä miten omat taidot riittävät toimimaan esimerkkinä ja kasvattajana. Siltikin oma lapsi on haaveissa tulevaisuudessa. Ihana kirjoitus tämä! ?

 • Niina V

  Ihanasti kirjoitettu ? niin totta joka sana.
  Olin joskus ihan varma etten halua hankkia lapsia, mutta aiettä kuinka väärässä sitä voikaan olla. Lapset antaa niin paljon. Joskus mietin että mitä mä tekisin jos mulla ei olisi lapsia. Parasta on arki, pusut, halit, hassuttelut. Onhan äitiys raskastakin, uhmiksen raivarit kaupassa, kipeän lapsen valvominen yöllä, huoli pienestä, lyhyet yöunet ja asunnon kaaos. Mutta silti, päivääkään en pois vaihtaisi ❤️

 • SAMP

  Ennen lasten saamista en oikein osannut pelätä siinä mitään, mutta nyt olen tietysti jatkuvasti huolissani siitä, miten he pärjäävät tässä kovassa maailmassa. Eniten pelkään sitä, että lapseni sairastuisi vakavasti tai että heitä kiusattaisiin koulussa. Parasta äitiydessä on ihan vain nähdä omien lasten vilpitön ilo ja onni pienistäkin asioista. Ja se tunne, kun katsot omia lapsia, että tuo pieni on omani ?

 • Myy

  Äitiydessä pelottaa juurikin se oman vapauden menetys, ettei voi vain mennä ja lähteä. Ja yöunien menetys ??

 • Jennimbus

  Äitiydessä pelottaa vapauden menetys ja se, että onkin joku muu josta huolehtia kaiken edelle. Myös tunne siitä ettei ole tarpeeksi kypsä äidiksi (vaikka olen kohta 30) ja olenko taloudellisesti valmis huolehtimaan toisesta. Myös mahdollisesti raskaat lapsen teinivuodet tulevaisuudessa pelottavat. Tällä hetkellä näen työssäni paljon teini-ikäisiä lapsia ja kun useimpia heistä seuraa niin omat hatarat lapsihaaveet karisevat melko nopeaa. Tämä tekstisi oli kyllä ihana.

 • Kati

  Äitiydessä pelottaa, etten onnistuisi lasten kasvattamisessa “kunnon kansalaisiksi” ja kokisin epäonnistuneeni äitinä. Minulla ei ole vielä lapsia, mutta uskoisin, että parasta on nähdä lasten kasvavan ja kohtelevan muita ihmisiä kunnioittavasti.

 • Sanni

  Äitiydessä pelottaa oman itsensä ja oman ajan menetys. Olen hyvin uraorjentoitunut nuori nainen, joten oman uran menettäminen pelottaa. Myös valtava huoli lapsista ja pelko siitä että heille sattuu jotain pelottaa. Silti odotan jo innolla sitä päivää että saan olla äiti!

 • Heidi

  Ihana teksti!
  Meillä odotetaan toista pientä saapuvaksi minä hetkenä hyvänsä, kun laskettu aika osui näin äitienpäivän alle. Nämä päivät tuntuvat nostavan pintaan suuren odotuksen ja uteliaisuuden: millainen pieni persoona perheeseemme liittyy ja miten rakkauden määrä tulee kasvamaan! Odotan varsinkin sitä, että saan tulevina vuosina nähdä lasten sisarussuhteen kehittyvän.
  Äitiys on kokonaisuus, jonka myötä olen oppinut arvostamaan erityisesti turvallista kotia, perhettä, yhteistä aikaa ja läsnäoloa. On lahja saada kulkea oman lapsen rinnalla – tukea ja seurata hänen kasvuaan omaksi itsekseen. Ja saada myös itse vanhempana kuulla olevansa tärkeä ja rakas turvanantaja. ❤️

 • mariaelina

  Pelottavinta äitiydessä on se pikkuhiljaa tapahtuva luopuminen, johon on suostuttava. Omat lapsensa haluaisi vain sulkea syliinsä suojaan kaikelta, ja kuitenkin heidän kasvaessaan on koko ajan päästettävä enemmän ja enemmän irti. Se on toisaalta pelottavinta ja samaan aikaan kauneinta, kun näkee lastensa siipien kantavan.

  Ihaninta on, kun lapsi näyttää luottavansa sinuun. Juoksee syliin, halaa, kertoo huolensa, hakee lohtua, mitä vain sellaista. On käsittämättömän upeaa olla turva toiselle tai toisille ihmisille. Että olen omista vajavaisuuksistani huolimatta riittävän vahva olemaan se turvapaikka lapsilleni.

 • Eeva

  Pelottavinta on oman vapauden menetys ja epäonnistuminen, mitä jos en osaakkaan olla hyvä äiti.

 • MariaI

  Esikoista odottaessa jännittää tietysti vähän kaikki, erityisesti tuleva huoli. Olen kuitenkin yllättynyt, miten jo nyt raskausaikana mielen on täyttänyt tietty rauha – tämä on meidän perhe, kaikki menee kuten tarkoitettu, me pärjätään <3

 • Sara

  Äitiydessä ei niinkään pelota, mutta kannan huolta siitä jo valmiiksi, miten saan kasvatettua lapsistani niin vahvat persoonat joita ei tämä maailma kaada, ilman että he menettävät iloa ja hyvää uskoa siihen.

 • Heidi

  Äitiydessä parasta on saada seurata lasten kasvua ja kehitystä. Kuinka heistä muovautuu omia persooniaan. Rakkaus omia lapsia kohtaan on valtavaa ja voimaannuttavaa. Melkein päivittäin tulee mietittyä kuinka mahtavaa on saada olla äiti!

 • Pia

  Äitiydessä parasta on tavallinen arki ❤️ Juurikin nuo viereen kömpimiset aamuyöllä, lapsen tapa osoittaa rakkautta ja hellyyttä silloin kun sitä itse vähiten odottaa (yhtäkkiä lelut tiputetaan lattialle ja annetaan hali ja märkä pusu), puistossa keinumisen riemu, jokapäiväiset uudet opit ja taidot. On tämä välillä raskasta ja rankkaa, mutta niin korvaamatonta!

 • Hansku

  Äitiydessä pelottaa oman vapauden, lapsettomien ystävien ja ehkä myös hieman itsensäkin menettäminen. Uskon kuitenkin, että rakkaus lapsia kohtaan olisi suurempaa kuin edellä mainitut pelot. Toivon saavani olla äiti vielä jonakin päivänä.

 • NinaL

  Parasta on kaikenlainen yhdessä vietetty aika 3,5v poikani kanssa. Hänen omat juttunsa ja ilmeensä. Se välillä jo loppuun kulunut äiti, kun kuulet sen päivässä lähemmäksi sata kertaa niin välillä mietit että voi kun voisi olla hetken hiljaa, mutta sitten se ylisöpö kaikista rakkain pieni tulee siihen ja sanoo vielä kerran äiti ja vastaat kerro kulta: minä rakastan sinua äiti. Kyllä siinä ihan ilosta itken❤

 • Satu h.

  Äitiydessä parasta… Rakkaus omia lapsia kohtaan, se on jotain niin erityistä. Ylpeys omien lapsien uusista taidoista – kullakin oman ikätason mukaiset taidot. Kehityksen seuraaminen niin läheltä – pieni käärö kasvaa ja oppii…elämä on ihmeellistä! Tämä suuri kiitollisuus lapsista, ei riitä sanat kuvaamaan <3

 • Melina

  En ole äiti itse, mutta ehkä tulevaisuudessa. Uskon äitiyden olevan ihanaa ja täynnä rakkautta, mutta itseäni pelottaa eniten ajatus itseni menettämisestä, siitä, että tulen oman äitini kaltaiseksi (negatiivisessa mielessä), en osaa kasvattaa lapsiani hyviksi ihmisiksi ja kadun valintaani tulla edes äidiksi.

 • Äiti3:lle

  Äitiydessä parasta on se kun saat tuntea iloa ja ylpeyttä omista lapsistasi päivittäin. Mikään ei voita oman lapsen onnea onnistumisistaan. Äitinä oleminen on ihanaa, mutta toisaalta myös pelottaa oma riittämättömyyden tunne.

 • Taija

  Äitiydessä parasta on yhteiset hetket perheen kesken

 • Minna

  Parasta on se, että äitiys on kokonaisuudessaan tehnyt elämästä vain parempaa <3 Omaa aikaakin silti on yhä olemassa, ja kyllä ne huuletkin silloin tällöin ehtii edelleen punata :)

 • Erika

  Äitiydessä parasta on rakkaus lapseen ja kun näkee pienen oppivan uusia asioita. Puolitoistavuotias on juuri oppinut sanomaan ei ja vaikka moni asia on nyt ei ja ei niin se on lähinnä _vielä_ hauskuuttanut vaan meitä vanhempia:D on parasta olla äiti ja vielä nuorena❤️

 • Tuulia

  Se, kun saa nähdä omien lasten kasvavan ja kehittyvän :)

 • Minna

  Kyllä äitiydessä parasta on juuri se pieni ihme joka on muuttanut ja mullistanut kaiken. Oma ilmeemme on vasta muutaman kuukauden, mutta se määrä iloa ja onnea jonka hän on jo elämäämme tuonut on valtava. En ole koskaan ennen kokenut itseäni näin kokonaiseksi kuin nyt olen. Lapseni teki minusta ei vain äidin vaan kokonaisen ihmisen, meistä kokonaisen perheen. Tuntuu kuin hän olisi ollut siinä aina, kolmantena meidän perheessämme. Parasta mitä minulle on koskaan tapahtunut. ❤️

 • Hane

  Ihana teksti. Meidän vanhemmalla pojalla on välillä käyttäytymisen kanssa ongelmia, ja sen asian kanssa kamppailemme päivittäin. Parasta on nähdä onnistumisia pienissä asioissa kavereiden tai veljen kanssa. Sydäntä lämmittää pohja myöten, kun näen kuinka valtavan ylpeä pieni poika voi ollakaan, kun hän oivaltaa miten käyttäydytään oikein ja muut huomioiden.
  Ylipäänsä äitiydessä on parasta päästä niin läheltä seuraamaan toisen ihmisen kehitystä ja kasvua. Parhaat naurut saamme mieheni kanssa lasten jutuille, kun he tohkeissaan selvittävät päivän tapahtumia tai kyselevät vaikeita.

  Äitiydessä eniten pelotti ja pelottaa se, että lapsi sairastuisi. Tämän kanssa joudun varmasti kamppailemaan lopun ikäni.. Mutta tästä huolimatta äitiys on maailman ihanin asia ja pieni toive olisi olla äiti jatkossa vielä kolmannellekin lapselle.

 • MrsS

  Äitiydessä parasta on pienet hetket ihan vaan arjessa, se miten lapsi kaivautuu kainaloon, heiluttaa kulmakarvojaan virneen kera hampaita pestessä, innostuminen pienistä asioista, lasten mielikuvitus ja luovuus. On mahtavaa myös nähdä isovanhempien onni ka kiintymys – ja miten he näkevät lapsenlapsissaan omien lastensa luonteenpiirteitä. Olen kuullut ihmettelyä siitä, kun teemme yhdessä perheenä lähes kaiken, kaupassakäynnistä lähtien, mutta koen vahvasti, että mun paikkani on tässä, lasten kanssa (toki välillä otamme mieheni kanssa yhteistä ja omaa aikaa, mutta tarve sille on vähäinen) ja mies kokee samoin. Lapset on niin ohikiitävän hetken pieniä ja me niin onnekkaita saadessamme elää heidän kanssaan ❤️

 • Sonjam

  Jatkuva huoli. Ajankuluminen on kaksipiippuinen asia sitä luulee, että on vielä aikaa. Parasta varmaankin, kun näkee, että kunnollisia ihmisiä lapsista kasvoi, joista voi olla ylpeä.

 • Kata

  Äitiydessä parasta on itse äitiys. Äitiyttä ei voi hallita, se ei ole selitettävissä. Minusta se on lahja, jonka meistä osa saa. Niin, äitiys on kiitollisuutta äitiyden lahjasta.

 • Mikaela

  Aivan ihanat nää kuvat, oot tosi kaunis! ? Mulla ei oo vielä omia lapsia, mutta toivottavasti joku päivä on! Pelottaa oma jaksaminen (tarvin paljon unta!! :D) mutta samalla tiedostan kaiken sen positiivisuuden, mitä säkin tässä postauksessa kuvailet❤️

 • LauRa

  Äitiydessä pelottaa klassiset asiat kuten valvominen ja vastuu sekä huoli. Toisaalta uskon myös vahvasti että hormonit sekä luonto hoitavat asiat ja kannattelevat ja auttavat jaksamaan yli vaikempienkin haasteiden ja väsymyksen yli. Kaiken pienenkin negatiivisen kumoaa aivan varmasti sanoinkuvailemattoman suuri ja käsittämätön rakkaus omaa pientä kohtaan, sydämeni pohjasta toivon ja rukoilen että saan tämän kaiken joskus kokea! <3
  Lancome on myös suuri suosikkini, joten olisi ihanaa päästä tuoksuttelemaan uutta versiota suosikkituoksustani. :) se ei varmasti petä!

 • Katjuskainen

  Voi vitsi, ihana postaus! Vaikea sanoa, mikä äitiydessä parasta, niin moni asia! Ainakin, että itsellä on maailman rakkain ihminen siinä ja saa olla jollekin maailman tärkein <3

 • Maija

  Äitiydessä parasta on seurata lapsen kasvua. Lapsen persoonan kehitys ja kun huomaat ihmetteleväsi miten ikinä olenkaan onnistunut kasvattamaan noin mainion ja oivaltavan ipanan…! Jatkuvan kasvun paikka myös itselle! Ehdottomasti kaiken väärti, vaikka teini-iän kynnyksellä aina ei naurata <3

 • Katja

  Aloin haaveilla omasta lapsesta vasta tavattuani mieheni, juuri 30 täytettyäni. Lopulta heitä siunaantuikin 4 ja en voisi kiitollisempi olla. Se ilo ja rakkaus, mitä he tuovat elämäämme, on korvaamatonta. Ihan perus arki on parasta, tosin loma-ajat siinäkin on ihaninta, silloin kun kerkiää olla kiireettä koko perhe yhdessä.

 • Janniina

  Miten tärkeä aihe ja miten upea kirjoitus sinulta taas, nämä ottavat oikein otteeseen ja kouraisevat syvältä. Minua, ehkä joskus tulevassa, vanhemmuudessa pelottaa se rakkauden määrä ja tarkemmin ehkä menetyksen pelko, pelkään nyt jo lähimmäisteni puolesta niin usein. Mietin myös sitä, onko lapsen hankkiminen meille liikaa tai tarpeellista, elämä on nyt niin helppoa ja mukavaa, se ajatus tuo myös erittäin huonon omatunnon siitä että olen itsekäs. Toisaalta mietityttää, kadunko jos en ikinä yritä saada lasta. Niin isoja asioita. Tuot äitiydestä aina ihanan ja positiivisen kuvan, Suomen valtion pitäisi ottaa sinut synnytystalkoiden puolestapuhujaksi ;)

 • kaisa

  Äitiydessä on ehdottomasti parasta se, kuinka paljon iloa ja rakkautta se tuo elämään. Kaikki tunteet ovat paljon voimakkaampia ja itsestään ja ihan elämästä on oppinut aivan valtavasti lasten myötä. Minulla on kolme lasta ja jotenkin on vahva tunne, että yksi olisi vielä hyvä. <3

 • Marjukka

  Parasta on saada tuntea se rakkaus, mitä ei tiennyt olevankaan ennen kuin saimme lapsia <3

 • Sane

  Parasta äitiydessä on nähdä lapsen kasvun kehitys ja onnistumisen ilon löytäminen. Lapsen tunteet tulevat nii rehellisesti ja vilpittömästi esille, että ei voi ku ihailla. Pelottavinta tällä hetkellä on lapsen itsenäistyminen ja päästäminen suuren maailmaan rakentamaan omaa polkuaan. Vaikka uskon että hän tulee pärjäämään, niin silti mun “vauvasta” luopumisen tunne on kamala.

 • Sofia

  Voi Hanna miten kauniisti osaat aina kirjoittaa ja kiteyttää ❤️ Äitiydessä ihaninta on juuri nuo listaamasi asiat. Äitiys on juurruttanut minut niin vahvasti, merkityksellisyyden tunne itsessä ja sen näkeminen muissa on moninkertaistunut. Osaa arvostaa asioita ja elämää eri tavalla. Jokainen hetki on lahja!

 • Henrika

  Lasten vilpitön rakkaus <3

 • Pilvi

  Pienet jutut arjessa; lapsen nauru, loputon uteliaisuus ja innokkuus, touhuaminen ja pienten käsien voimalla annetut halaukset. <3

 • Sari

  Äitiydessä parasta on pyyteetön rakkaus, jota tuntee lapsiaan kohtaan ja jonka kohteena itse saa olla. <3

 • Sari

  Äitiydessä on parasta pyyteetön rakkaus, jota tuntee lapsiaan kohtaan ja jonka kohteena itse saa olla. <3

 • Emma

  Äitiydessä pelottaa oma jaksaminen. Tuntuu, että olen välillä todella väsynyt jo nyt vaikka lapsia ei vielä olekaan.

 • Maiju Malinen

  Äitiydessä pelottaa se, osaankohan olla tarpeeksi kärsivällinen. Ihailen vahvoja äitejä, jotka jaksavat pysyä positiivisena, ja ovat aina lastensa tukena <3

 • Salla

  Äitiydessä pelottaa monikin asia, mutta ehkä eniten oman hektisen elämäntyylin rauhoittaminen ja asettaminen joku toinen etusijalle, olisi ehkä omalla kohdalla se yksi isoin ja haaatavin asia.

 • Milla

  Äitiydessä parasta on rakkauden määrä. Kuinka yhtäkkiä lapsen synnyttyä sydän on laajentunut ja rakkauden määrä on pohjaton.?Ei tälläistä onnea ja rakkautta voinut kuvitella olevan olemassakaan ennen lapsia.?

 • Janina

  Tällä hetkellä eniten iloa tuo oman tyttären kehityksen seuraaminen, vaikka toisaalta on sydäntä raastavaa huomata kuinka meidän vauvasta on kasvamassa taapero.

 • Jennie

  Juurikin se, että lapsi todella on peräisin kahdesta ihmisestä ja ainutlaatuinen sekoitus kumpaakin. <3

 • Leena_pia

  Äitiydessä on parasta lapsen kehityksen seuraaminen ja yhdessä vietetty ihan tavallinen arki. Olen kuitenkin huolissani siitä millaiseksi maailma muuttuu ja millaisen maailman me aikuiset jätämme lapsillemme.

 • Sanna

  Parasta äitiydessä on huomata miten fiksu, muut huomioon ottava ja asioita pohdiskeleva ihminen omasta lapsesta on kasvamassa. Niin ne lapset vaan ovat vanhempiaan fiksumpia ja kasvattavat paljon myös meitä! Ihanaa kevättä sinulle ja pojillesi Hanna!

 • Nina

  Oman pienen pojan joka päiväiset halaukset ja pusut ihanaa olla äiti

 • Julia

  Äitiyden parhaita asioita minulle on se, kuinka paljon lapseni on opettanut minulle juuri tuota lempeyttä, armollisuutta ja kärsivällisyyttä. Elämänkuvani on muuttunut äitiyden myötä parempaan suuntaan. Hetket lapsen kanssa, joissa lapsi haluaa kilpailla siitä, kuinka monta kuusisataaseitsemänkymmentämiljoonaa kertaa enemmän hän rakastaa minua ovat parhaita :D Kun lapsi oppii lukemaan ja kirjoittamaan, avautuu maailma ihan eri tavalla. Olin kirjoittanut muistilapun, jossa lukee “muista X:n (lapseni) lääkkeet”, niin lapseni oli kirjoittanut siihen perään “mä rakastan sua äiti kuuhun ja takaisin” <3<3

 • Noora

  Hei!
  Monen vuoden äidiksi tulemisen kipuilun jälkeen kun vihdoinkin sain pienen nyyttini syliini, oli hän juuri sellainen mitä olin aina salaa mielessäni ajatellutkin. Parasta äitiydessä on saada olla äiti juuri hänelle, kaikkine väsymyksineen ja stessailuineen.
  Olen niin onnellinen, että vihdoinkin uskalsin <3

 • Mona

  Toivottavasti tulevaisuudessa koittavassa äitiydessä minua pelottaa eniten oma toimeentulo. Mietityttää, mitä jos se tapahtuukin ennen kuin olen ”valmistautunut”. Ajatus on osaltaan typerä, sillä sopiva hetki on juuri silloin kun lapsi ilmoittaisi tulostaan. Pelottaa, mitä jos en ehdi opiskelujen jälkeen saada turvallista työpaikkaa josta jäädä hyvillä mielin äitiyslomalle tietäen, että pärjäämme kyllä. Kuitenkin tätäkin enemmän pelkään, saanko lapsia koskaan. Ihmeellistä on elämä :) Ihana postaus, kiitos.
  Paketista lahjoittaisin äitienpäivänä yhden äidilleni ja yhden anopilleni, yhden pitäisin itse.

 • Sanna

  Äitiydessä on parasta, kun näkee kuinka lapset kasvaa ja kehittyy. Kuinka he leikkivät yhdessä ja sitten pyytävät syliin ja halimaan.
  Ja niin kuin sanoit, tavallinen arki on parasta lasten kanssa! Vaikka välillä hermoja raastavaakin, mutta silti ei vaihtaisi mitään ❤️

 • Eoifa

  Äitiydessä pelottaa se, jos en koskaan saa kokea sitä.

 • Jaana

  Äitiydessä on paljon parhaita asioita. Yksi ajankohtaisimmista itselläni on ollut seurata 9-vuotiaan esikoiseni puhkeamista kukkaan. Esikoiseni on perusluonteeltaan hyvin herkkä, varovainen ja rauhallinen, jopa arka. Hän aloitti viime syksynä musiikkiluokan uudessa koulussa, johon pitää kulkea yksin bussilla. Asiasta juteltiin paljon ja bussilla kulkeminen jännitti, mutta rakkaus musiikkiin vei voiton ja sai tytön rohkaistumaan. Hän on todella alkanut oikein loistaa tämän lukuvuoden aikana; on enemmän ulospäinsuuntautunut, oman instrumentin soittaminen ja laulaminen on tuonut hyvällä tavalla itsevarmuutta ja rohkeutta. Tätä on äitinä upea seurata vierestä ja tukea matkalla. Samaan aikaan koen haikeutta siitä, että hän täyttää tänä vuonna jo 10 ja ollaan hyvinkin jo yli puolivälin niissä vuosissa, kun saan pitää esikoiseni saman katon alla. Se on niin totta, että lapsuusvuodet ovat vain niin lyhyt aika. Haikeansuloista seurata, kun pienin askelin vähä vähältä alkaa omat siivet kantaa lapsella.

 • Mira K

  Rehellisesti sanottuna äitiydessä eniten pelottaa se, saanko koskaan kokea sitä <3

 • Tulppaani

  Itselleni äitiys ei ole vielä ajankohtaista, mutta haaveilen silti, että jonain päivänä saisin olla äiti. Ehkä jo muutaman vuoden kuluttua. Ymmärrän nuorten äitiyttä kohtaan nousseet pelot, sillä yhteiskunta tuntuu vaativan nuorilta niin monella osa-alueella, etenkin työelämässä. Uskon sen olevan syy monelle, miksi äitiyden viemä aika ja vastuu tuntuu olevan vaikeaa yhdistää muuhun elämään. Uskon kuitenkin itse, että äitiys antaa varmasti niin paljon enemmän, kuin ottaa. Äitiys on varmasti yksi elämän rikastuttavimpia kokemuksia. Siksi haluan ehdottomasti saada omia lapsia ja kokea äitiyden. Äitiydessä pelottaa eniten vastuu pienestä lapsesta, ajatus siitä, että itseni lisäksi tulisi huolehtia täysivaltaisesti pienestä ja avuttomasta ihmisestä. Siksi en koe ihan vielä olevani valmis äidiksi, kun oma aikuistuminen on kesken.

 • Riina

  Ihana kirjoitus! Äitiydessä parasta on juurikin se alkukantainen äärettömän suuri rakkaus puolin toisin. Ja se just myös välillä pelottaa!

 • E

  Ihanasti kirjoitit äitiydestä, ei helpottanut vauvakuumetta yhtään. :D Itselläni ei vielä ole lapsia, mutta toivoisin niitä joskus saavani. Äitiydessä pelottaa vauvojen ja lasten ”teknisyys”, esimerkiksi kuinka kauan vauvaa saa pitää vatsallaan, mitä vauvalle voi syöttää, mitä kaikkea erityistä tulee tietää ym.. Eli ihan tietämättömänä vielä ollaan liikkeellä. :D

 • Lisbeth

  Ei ehkä pelota, mutta mietityttää se miten jaksaa unenpuutteen kanssa. Tai että mitä jos minussa ei vain heräisi minkäänlaisia äidillisiä tunteita.. Myös vaikutukset omaan työuraan huolestuttavat, sillä määräaikaisena pätkätyöläisenä ei ole duunia minne palata mahdollis(t)en äitiysvapaiden jälkeen. Työkokemusta ei ole vielä niin paljoa, että kokisin olevani korvaamaton työntekijä, tai sellainen joka pystyy markkoimaan itsensä uusiin huippuduuneihin.

 • Emilia

  Äitiydessä ”pelottaa” elämän muuttuminen. Lapsen tultua elämä kulkee tietyllä tavalla aina hänen ehdoillaan ja oma sekä puolison kanssa vietetty laatuaika voi jäädä helposti unholaan. Toki uskon, että siinä missä äitiys ottaa se myös antaa. Se tuo kuitenkin mukanaan myös paljon vastuuta sekä toisen tarpeiden laittamisen aina omien edelle.

 • Mini

  Onhan se arki kiireineen ihan todella raskasta aina välillä, mutta en tiedä mitään ihanampaa kuin se, että oma pieni kömpii viereeni nukkumaan ja siinä aamun varhaisina tunteina ihastella suloista tuhisijaa. Se tunne ja ajatus on aina yhtä ihmeellinen: että ihanko oikeasti tuo elävä olento on minun lapseni ?

 • Asta

  Parasta on se kaiken jyräävä rakkaus, minkä olemassaoloa ei osannut edes kuvitella ennen lasta ❤️ Eniten pelottaa, että lapselle sattuisi jotain ?

 • Venla

  Ihana teksti <3 Mulla ei ole vielä lapsia, mutta viimeisen vuoden sisään asia on alkanut pyöriä enemmän mielessä. En oikeastaan (enää) pelkää itse äitiyttä tai ajattele, etten olisi vielä valmis äidiksi, koska uskon kyllä oppivani, jos se aika joskus tulee. Sen sijaan käytännön asiat pelottavat, rahatilanteen lisäksi erityisesti se, että asun ulkomailla pysyvästi (?) ja omat vanhemmat ja muu perhe sekä parhaat ystävät ovat kaukana. Pelottaa siis se, että olisimme hirveän yksin poikaystäväni kanssa lapsen kanssa, koska vaikka hänen vanhempansa asuvatkin lähellä, niin tässä maassa (Ranska) kulttuuri on erilainen, eikä monista isovanhemmista ”sitten tule mitään ilmaisia lastenvahteja”, kuten eräskin tuore ranskis-mummi asian ilmaisi… Enkä tietenkään odota ilmaista lastenvahtia, vaan sellaista itselleni normaalia tukea ja läsnäoloa, jota tiedän, että omilta vanhemmiltani saisin.
  Aika näyttää :)

 • Juppe

  Haluan ehdottomasti olla joku päivä äiti! Äitiydessä pelottaa, että miten kestää sen kaiken huolen ja pelon, ettei heille käy mitään pahaa. Lisäksi jännittää, miten puolison kanssa saadaan sopivat kompromissit löyddettyä, jos olemme jostain kasvatusasiasta eri mieltä. Näillä kaikilla on kuitenkin ihanat kääntöpuolensa. Oma äitini on super <3

 • Heidi

  Äitiydessä parasta on loppumaton ja pyyteetön RAKKAUS, jota lapsiani kohtaan tunnen ❤️ Ei ole mitään asiaa mitä en heidän hyväkseen tekisi tai asiaa mikä rakkauteni heitä kohtaan sammuttaisi. Se on tunne joka säilyy koko elämäni ajan?‍?‍?

 • Julia

  Odotan innolla sitä rakkauden määrää ja huolehtivaisuuden tarvetta? Ehkä ajankäyttö ja tekemisen paljous pelottaa, mutta luulen, että siihenkin tulee ajanmyötä oma rytmi ja jako??

 • Jenni

  Äitiydessä parasta on, kun voi nauttia pienen ihmisen söpöydestä sekä innostuksesta ja riemusta, kun hän oppii uusia taitoja. Isommissa lapsissa ilahduttaa heidän omat oivalluksensa elämästä. Lapsissa on oma työnsä, mutta kovasti rikastuttavat ja tuovat iloa ja sisältöä elämään❣️

 • Julli

  Parasta on tuntea se äitiyden tunne! Oon tätä monelle kaverille kertonut, ettei siitä tunteesta tiedä yhtään mitään ennenkuin on se oma sylissä. Tämä on uskomaton matka ja kokemus!

  Pelottavin asia on tottakai väsymys. Tämäkin kokemus oli täysin uusi. Vaikka ennen paljon valvonut yötöiden takia, niin tämä jatkuva valvominen jo puolentoista vuoden ajan on pelottavaa. Se tuo niin paljon uusia piirteitä itsestään ja sitä osaa todellakin välillä olla ärtyinen. Sitten potee huonoa omatuntoa, kun on välillä ihan syyttä ärtyisellä päällä.

 • Anni

  Itse en ole vielä äiti, mutta toivon todella jonain päivänä olevani. Minua ei ole koskaan peloteltu äitiydellä, mutta ehkä sitä itsekseen miettii miten paljon elämä muuttuukaan uuden ihmiselämän myötä. Miten onnistua kasvattamaan lapsi niin, että hän saa mahdollisimman hyvät eväät elämäänsä varten ja omaa hyvät, tasapainoiset arvot. Uskon kuitenkin, että mietteeni osoittautuvat tulevaisuudessa turhaksi.

  Tämä palkinto olisi kyllä ihana – voisi jakaa oman äidin kanssa! :)

 • Annu

  Parasta on se, kun on saavuttanut tuon parhauden, vaikka ei ole biologista sidettä lapsiin ❤️

 • Jenna

  Hei, odotan esikoista ja laskettuaika ti 7.5. Odotan äitienpäivälahjaa kovasti, jos vaikka juuri osuisi tuohon 12.5 päivään. Äitiydessä pelottaa juuri nuo valvomiset, vastuu ja muut äitiyden tuomat haasteet. Toisaalta odottaa, että näen pikkuisen ja pääsen seuraamaan kehitystä/kasvua. Tunteet ovat menneet niin laidasta laitaan tässä raskauden aikana. Mielenkiinnolla odotan myös sitä rakkautta ja kiintymystä omaan lapseen. Olen aina pitänyt lapsista, mutta koskaa ei ole ollut suurempia tunteita tai osanut oikein olla lasten kanssa. Kiitos ihanasta postauksesta ja hyvää äitienpäivää kaikille äideille ja tuleville myös ❤️

 • Veronica

  Itseä ei ole vielä toistaiseksi itse äitiys pelottanut vaan se saanko joskus lapsia. Jos ja kun minulle niitä suodaan haluan olla yhtä hyvä äiti kun omani. Olen vasta vanhemmalla iällä tajunnutkin sen kuinka suuri merkitys äidillä on ollut millainen minusta on tullut ihmisenä ja kuinka rankkaa se myös toisinaan on ollut. Äitini on monesti sanonutkin, että olemme parasta siskoni kanssa mitä hänelle on tapahtunut. En koskaan päässyt tutustumaan äitini äitiin, koska hän menehtyi ennen syntymääni ja siksi suurin toiveeni onkin, että lapseni pääsee kasvamaan oman ja isovanhemman rakkauden ympärillä ❤️

 • Kukka

  Äitiydessä pelottaa lasten sairastuminen.

  Hyvää äitienpäivää!

 • Katariina

  Tällä hetkellä pieni poikamme vasta potkii mahassani. Toivottavasti vielä noin kuukauden ajan. Monen vuoden yrittämisen ajan olen ollut erittäin onnellinen jokaisesta tuntemastani liikkeestä, emmekä meinaa malttaa odottaa näkevämme miltä tämä pieni ihme näyttää. Lisäksi raskaus on ollut alun pahoinvointia lukuun ottamatta todella helppo, joten olen voinut todella nauttia kasvavasta mahastani. Parasta tosiaan on tähän mennessä ehkä ollut kaikki ultrat, kun on nähnyt pienen sydämen sykkivän sekä kaikki potkut ja muut liikkeet (niitä on onneksi todella paljon), mitä tunnen.

  Tiedän, että miehestäni tulee ihan mahtava isä. Hän on ollut mukana lähes kaikilla lääkärikäynneillä ensimmäisestä varhaisultrasta lähtien. Yritän myös aina ilmoittaa milloin vauva alkaa potkimaan, että hänkin voisi sen kädellään tuntea. Pelkään kuitenkin vähän sitä, että ”omin” vauvan liikaa, enkä anna hänelle ja pienelle tarpeeksi tilaa tutustua toisiinsa ilman minua. Toisaalta toivon, että kun tiedostan pelkoni, voin toimia tietoisesti sitä vastaan. Niin ainakin toivon.

 • Sofia

  Parasta on herätä kun lapset tulee makkariin innostuneena uudesta päivästä ja antavat aamuhalit ? arjessa tulee vastaan kaikkia tilanteita mitä pelkää: esim pitää aina muistaa heti tyhjentää kylpyammeet, autoteiden vieressä kävelyt yms. Sydän syrjällään välillä ? ne on vaan parasta mitä tiedän ?❤❤

 • Jonnajulia

  Olipa kaunis kirjoitus ja niin osuva! Olen pienen 1,5v tytön äiti ja se on parasta mitä minulle on tapahtunut. Äitiydessä parasta on päästä kokemaan niin suurta rakkautta mitä ei voi sanoin kuvailla. :)

 • Heidi

  Äitiydessä eniten pelottaa miten osaa kasvattaa lapsen tasapainoiseksi, itseensä uskovaksi, rakastavaksi, muita huomioon ottavaksi ja lista jatkuu.. olet kyllä äiti esikuvani. Olet super mama!

 • Soili

  Äitiydessä parasta ovat lapset itse ja se tunne, että haluaa lapselleen vain kaikkea hyvää. Pelottavinta on, mitä kaikkea vaikeaa ja pahaskin lapsi joutuu elämässään kohtaamaan. Miten hän selviää ja onhan hän kaikesta huolimatta onnellinen.

 • Andna

  Juuri nuo mainitsemasi asiat, sekä se, miten on oppinut lasten myötä iloitsemaan niin pienistä asioista! Minkä onnen tunteen voi jokin ehkä joillekin itsestäänselvä asia antaa, kuten suihkussa käynti rauhassa jne? Ja miten voimakkaita tunteet lasten kanssa muutenkin ovat, ilo, onni, suru, huoli, suuttumus, nauru ja kaikki muutkin tunteet.

 • Anna

  Äitiydessä pelottaa se, että saanko joskus tulla äidiksi. Syntymäpäivät lähinnä pelottavat nykyään kun kello tikittää ja sopivaa kumppania ei tunnu löytyvän – mutta ei voi kuin yrittää olla rohkea ja uskoa että elämä kantaa. <3

 • Heini

  Äitiydessä pelottaa se kuinka tulen jaksamaan.

 • Viola

  Itse en äiti vielä ole, mutta äitiydessä odotan eniten rakkautta, jota tulen tuntemaan lapsiani kohtaan sekä heiltä saamaa rakkautta. En malta odottaa, että pääsen näkemään lapsieni kehitystä, heidän hauskoja letkautuksiaan sekä näkemään ja jakamaan heidän ilonsa.

 • Sara

  Äitiydessä ihaninta (ja myös välillä raskasta) että olet lapsellesi kaikki kaikessa, se että itse rakastaa lastaan enemmän kuin mitään maailmassa, niin myös oma lapsi osoittaa niin ehdotonta rakkautta vanhempiaan kohtaan etten ihanempaa voisi kuvitella. Äitiys on paras asia maailmassa<3

 • Helena

  Äitiydessä pelottaa se, että omaa aikaa ei ole enää samalla tavalla kuin nyt, sekä se että tietynlainen spontaanius ehkä häviää. Äitiyden myötä lapsesta tulee elämän keskipiste.

  Uskon kuitenkin, että lapsen saaminen on kaiken sen arvoista.

 • Matty

  Äitiydestä mielestäni parasta on se kun on jollekin maailman tärkein ihminen. Se että joku tulee kesken touhottamisen halaamaan ja sanoen lempeällä äänellä katsellen tuikkivilla silmillään suoraan sieluuni. Se tekee äitiydestä parhaimman asian.

  Äitiydessä pelottavinta on kaiken sen rakkauden menettäminen. Se että sitä omaa kultakimpaletta ei pysty täysin varjelemaan maailman julmuudelta vaan täytyy oppia antamaan toisen kokeilla hentoja siipiään.

 • H/

  Parhaita asioita on monia (allekirjoitan kaikki listallasi <3), mutta yksi sydäntä lämmittävä asia myös seurata, kuinka oma puoliso hoivaa ja leikkii lasten kanssa ja tulee itselle vielä rakkaammaksi. Samalla (erimielisyyksistä huolimatta) olemme vanhempina kasvaneet vielä tiiviimmin yhteen tiimiksi!

 • Riikka

  Äitiys on minulle jotain suurta ja tavoittelemisen arvoista. Äitiydestä huokuu käsinkosketeltava rakkaus lasta kohtaa, jonka suuruutta on vaikea käsittää. Merkittävin pelko äitiyteen liittyen on jäädä ilman sitä kokemusta, huolta ja rakkautta, jonka jo yksi ihminen voi saada aikaan. Kaikki äidit olette tärkeitä❤️

 • Noora

  Äitiydessä parasta on arjen pienet hetket ja lapsen hellyyden osoitukset; kun pieni tulee halaamaan ja sanoo että äiti on ihana ❤️

 • Riikka

  Äitiydessä pelottaa jatkuva huoli lapsesta sekä pelko lapsen menettämisestä

 • Noora

  Parasta on se rakkauden määrä äidin ja lapsien välillä!

 • Johanna Jäger

  Äitiyden myötä olen saanut syvimmän merkityksen elämälläni ja kaikella on suunta ja tarkoitus eri tavalla kuin aikaisemmin. Äitiyden myötä kyllä kasvoi myös murehtimisen määrä, koska niin pieni voi olla niin käsittämättömän rakas ja tärkeä. Se on semmoista tasapainoilua??.

 • Jonnz

  Odotan äitiydeltä niin paljon. Rakkautta, kasvatustehtävää, pieniä hetkiä, yhteistä maailman ihmettelyä. ? Toisaalta pelkään menettämistä ja oman elämän “tauolle” laittamista. Uskon kuitenkin, että äitiys antaa enemmän, kuin ottaa.

 • Annuska

  Itselläni ei vielä lapsia ole, mutta unelmoin jo kovasti että niitä omia lapsia joku kaunis päivä saisin. Itseäni ei niinkään pelota oma jaksaminen jne vaan se miten sitä osaa kasvattaa lapsensa oikein. Odotamme mieheni kanssa tätä seikkailua kuitenkin innolla, koska tiedämme että siitä tulee varmasti jotain sanoinkuvaamattoman upeaa. <3 Sinun blogisi on ehdottomasti saanut lapsikuumeeni kasvamaan kun kerrot aina niin kauniisti perhe-elämästänne.

 • Laura

  Samoja asioita joita luettelit, lapsilta saatu rakkaus, rakkaus lapsia kohtaan, lasten kehityksen ja luonteen seuraaminen ja tukeminen, lasten kanssa jaettu ilo ja onnistumiset, rikas arki, elämän merkityksellisyys ❤️

 • Maaju

  Lasten saamisessa pelottaa rehellisesti sanoen eniten se, että mitä jos mun itsenäinen persoona ei sovi äidiksi eli tuleeko se tuntumaan raskaalta kun joku vaatii huolenpitoa koko ajan ja mitä teen jos se arki muuttuu itselle niin vaikeaksi. Toisaalta luulen, että lasten saamista ja äitiyttä ei voi mitenkään kuvitella ennenkuin sen kokee itse ja mainitsemasi rakkaus omia lapsia kohtaan muuttaa varmasti ihan kaiken. Ne asiat mitkä lasten saamisessa pelottaa ei voi kilpailla näiden asioiden kanssa mistä kirjoitit. Toivon ehdottomasti, et pääsen kokemaan kaiken mainitsemasi joskus vaikka se vielä kovasti jännittääkin <3

 • Julia

  En ole vielä itse äiti, enkä koe, että äitiydessä mikään varsinaisesti pelottaisi. Pelko on mielestäni liian voimakas tunne ilmaisemaan äitiyteen liittyviä huolenaiheita. Minua mietityttää kuitenkin moni asia, kuten jaksanko ne ainaiset yöheräilyt, miten saan nukuttua riittävästi sekä jääkö minulle itselleni omaa aikaa ja kumppanin kanssa yhteistä aikaa. Myös suuri vastuu toisesta ihmisestä herättää monenlaisia tunteita. Uskon kuitenkin, että nämä kaikki ovat jossain määrin tarpeellisiakin tuntemuksia, jotka ikään kuin valmistelevat tulevaan. Jos mikään ei mietityttäisi, moni asia voisi tulla täysin yllätyksenä tai jopa shokkina.

 • Mutsi

  Kiitos hyvästä kirjoituksesta ja näkökulmasta! Ihanaa, että joku kirjoittaa aiheesta positiiviseen sävyyn. Surullista, että lapsiperhearjen kuva on mediassa nykyisin niin negatiivinen. Sehän on juuri parasta ja ihanaa, vaikka toki välillä myös raskasta. Mutta kuten sanoit, kun muistaa pitää itsestään huolta, jaksaa paremmin.

  Äitiydessä parasta on arjen pienet onnen hetket, halaukset ja nauru (mitä lapsiperheissä on paljon!) sekä katsoa, kun lapset kasvaa ja oppii uutta. Pelottavia asioita on monia! Yksi niistä on se hetki, kun pitää päästää irti ja antaa lasten itsenäistyä ja mennä suureen maailmaan itse. Sitä vaan toivoo, että on saanut lapset kasvatettua niin, että osaavat toimia järkevästi ja tehdä hyviä valintoja oman onnellisuutensa eteen, kun ei ole äiti ohjaamassa päätöksentekoa.

  Aurinkoa sunnuntaihin! Ja tsempit kaikille äideille, you rock! ?

 • Haidi

  Vitsi miten kauniisti kirjoitat äitiydestä. Itseä pelottaa ehkä eniten se, miten sitä osaisi kasvattaa tasapainoisen ihmisen tähän maailmaan ja miten lapsen saaminen muuttaisi elämää ja löytäisi sen tasapainon äitiyden ja oman elämän välille. Jotenkin kyllä näitä pelkoja lieventää, kun on omia ystäviä, jotka eivät ole jääneet täysin äitikuplaan vaan edelleen elävät myös omaa elämää. Toinen on sinun blogisi ja instasi, josta pääsee seuraamaan hieman perhe elämäänne ja sitä miten on aikaa myös ystäville :)

 • Johanna

  Parasta on hitaat aamut,pusut ja halit pitkin päivää, sekä ihmetellä miten erilaisia persoonia lapsista kasvaa.

 • Miiz

  En ole vielä äiti. Äitiydessä pelottaa juuri se työn määrä & se, että menettää sillä aikaa jotain työelämässä – nuoremmat uraatekevät menevät vasemmalta ohi. Mutta tiedän, että tällaisilla asioilla ei varmastikaan ole pitkällä tähtäimellä väliä. Kun lapsi on olemassa, niin uhrauksia haluaa ja joutuu varmastikin tehdä.

 • Saikku

  Äitiydessä ihaninta on huomata olevansa pienelle ihmiselle niin tärkeä ja nähdä omien lasten kehittyvän ihaniksi, omiksi persoonikseen. Pelottavin ajatus on se, että mitä jos oma lapsi ei tulevaisuudessa uskallakaan tulla kertomaan omia huolia tai murheitaan, tai vastaavasti ilojaan. Toivoisin, että omat lapseni kokisivat, että voivat kertoa omille vanhemmilleen mitä vaan.

 • Sofia

  Parasta äitiydessä on nähdä oman lapsen onnellinen ja vilpitön hymy. Se antaa myös uskoa siihen, että vaikka joskus joutuukin tekemään lapsen mielestä ikäviä päätöksiä, niin arjessa on myös paljon iloa ja onnea mikä tekee lapsen onnelliseksi. Äitiys on rakkautta ja rajoja<3

 • Jonna

  Äitiydessä parasta on kuulla tuon vuoden ikäisen pienen pojan aito nauru, sekä nähdä miten onnellinen ja ylpeä hän on oivaltaessaan jotain uutta <3

 • LauraK

  Meilläkin on kolme pientä poikaa, jotka ovat syntyneet kolmen vuoden sisällä. Parasta äitiydessä on moni asia, josta sinäkin kirjoitit: halaukset, kaulan ympäri kiedotut kädet, lasten aito vilpitön ilo ja onni, nauru, elämän äänet kodissa, veljesten keskinäinen yhteys ja rakkaus… Eniten pelottaa ehkä myöhemmät vielä edessä olevat nuoruuden vaiheet: löytävätkö kaikki oman paikkansa maailmassa ja ettei kukaan vain ajautuisi väärille raiteille.

 • Helmi

  Parasta äitiydessä on nähdä, miten lapsi oppii asioita ja kuinka hän siitä riemuitsee. Ihanaa on myös, kuinka pienistä ja arkisista asioista lapsi on onnellinen. Sitä voisi itsekin ottaa ilon irti samanlaisista pienistä jutuista, niin olisi paljon useammin hauskaa!:D

 • Outi

  Vaikea kysymys! Ehkä kuitenkin kaikkein parasta äitiydessä on se, kun olet jollekin se kaikista tärkein ihminen!
  Hyvää tulevaa äitienpäivää!

 • Riikka

  Arki on parasta! Ilo mikä lapselle tulee pienimmistäkin asioista saa myös minut hyvälle tuulelle. Se, kun lapsi haluaa käpertyä kainaloon lukemaan kirjaa. Oivaltaminen, kun oppii jotain uutta. Vaikka meillä myös valvotaan, raivotaan ja itketään niin äkkiä ne hetket unohtuvat äitiyden onnen rinnalla.

 • Tarunen

  Äitiydessä parasta on juurikin se rakkauden määrä. Rakkaus, jota lapsia kohtaan tuntee, on niin valtavaa ja kokonaisvaltaista, ettei sitä voinut mitenkään kuvitella etukäteen. Aivan erilaista kuin vaikka kumppania kohtaan tai omaa äitiä kohtaan tuntema rakkaus. Ja myös se rakkaus, jota lapset osoittavat äidilleen – äiti on heille kaikki kaikessa (kuten isäkin). Ja pakko vielä lisätä, että lapsen hymy on maaginen. Kaikki muu unohtuu kun lapsi hymyilee ja valtava onnen tunne täyttää kaikki sielun sopukat. <3

 • Poikien äiti

  Ihanimpia hetkiä on kun näkee veljesten välillä rakkautta. Heidän keskinäiset halit ja huolehtimiset nostaa tunteet pintaan ♥️