CATEGORIES

Minimiesten MINIajelu

26.8.2016

*Yhteistyössä Mini / Autotalo Laakkosen kanssa*

Kuten olen teille kertonut: Esikoiseni on henkeen ja vereen futismies, mutta nuorempi poikani on kova automies. Usein automatkoilla pelaamme autobongauspeliä: Jokainen valitsee yhden automerkin ja omaa automerkkiä eniten bongannut voittaa kisan. Esikoinen on jo mestari merkkien tunnistamisessa, mutta nuoremmalla automiehellä on vain yksi ainut ihastus: Minit. Me takuulla saamme kuulla siitä, jos Mini liikkuu lähellä. Kun minulta kysyttiin haluaisinko ottaa Minin koeajoon yhteistyön merkeissä, oli minun hypättävä tilaisuuteen. Voi miten mun minimiehet siitä innostuisivatkaan. Väärässä en ollut.

miniajelu-2563 miniajelu-2556 miniajelu-2584

Ai että niitä riemunkiljahduksia, kun pojat pääsivät Minin kyytiin ensimmäistä kertaa. Parin sanan lauseita nyt kokoava pikkumieskin huudahti hymy korvissa, että kiva Mini! Me vietimme Minin kyydissä iltapäivän asioita hoitaen ja kaunista Helsinkiä samalla ihaillen.

miniajelu miniajelu-2591

Meillä on oma isompi auto, johon onneksi mahtuu kolme pientä lasta istuimineen takapenkille. Toista autoa emme ole kokeneet tarpeelliseksi vielä hankkia. Asummehan ihan Helsingin keskustassa. Minä pitkälti kävelen, pyöräilen tai käytän sporaa liikkumiseen. Mutta jos muuttaisimme hieman kauemmas keskustasta (mikä nyt kolmannen syntyessä ja poikien kasvaessa tulee varmasti vielä ajankohtaiseksi) on kakkosauton hankinta mitä todennäköisimmin edessä. Koska työnikin takia joudun liikkumaan hyvin paljon keskustan alueella, olisi silloin näppärä pieni Mini erittäin toimiva vaihtoehto.

miniajelu-2605 miniajaelu2 miniajelu-2648 miniajelu-2670

Minulla oli testissä Mini Clubman, jonka takapenkille mahtui vaivatta kaksi pientä lasta lastenistuimineen. Kolmatta lastenistuinta siihen en olisi saanut mahdutettua, mutta sisko kylläkin mahtui minimiesten väliin matkustamaan. Yllätyin, että lastenvaunutkin mahtuivat takakonttiin. Mini oli juuri sitä, mitä olin ajatellutkin sen olevan: Kätevä kaupunkiauto. Se oli erittäin näppärä liikkeissään ja sitä oli todella mukava ja pehmeä ajaa. Taskuparkit onnistuivat kuin leikki erittäin toimivan peruutustutkan avulla. Näytölle avautuva video näytti tarkan tilanteen takana, samalla kuin tutkat edessä ja takana mittasivat etäisyyksiä muihin kiinteisiin kohteisiin. Todella sujuvaa ja helppoa kaupunkiajamaista.

miniajelu-2768 miniajelu-2699 miniajelu-2775 miniajelu-2760

Meillä oli poikien kanssa ihana päivä, jonka päätimme jälleen kerran menemällä pelaamaan futista. Esikoinen kun haluaa potkia palloa päivittäin, olemme todenneet sen olevan loistava väsyttäjä ennen nukkumaanmenoa. Mutta kun futismies nousi autosta lähteäkseen jalkapalloa pelaamaan, kävi hän ensiksi halaamassa ja pussaamassa Miniä ja sanoi: Kiitos Mini. Sä olet tosi tosi kiva! <3

Seuraavien kuukausien aikana bloggaajat tulevat tekemään omia Mini-reissujaan. Jos sinäkin haluat päästä koeajamaan Miniä, käyhän täyttämässä tämä lomake, ja voit pian päästä nauttimaan omastakin Mini-reissusta. Nimi saattaa olla Mini, mutta ajomukavuus ja hauskuus on tässä autossa maksimoitu!

22 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Minni

  Ei liity aiheeseen, mutta haluaisin kysyä kuinka monta nimeä ihanilla pojillasi on? Entä itselläsi? Itse pohdin kovin kumpi parempi – kaksi vai kolme etunimeä? :D

  • Kaksi nimeä kaikilla :)

 • tiukkapipo ;)

  Ja vyöt kunnolla kiinni :)

 • tiukkapipo ;)

  Hei!

  Ihana blogi ja ihanat pojat. Nyt vedän kukkahatun päähään ja muistutan turvallisuudesta, alle 3 v selkä menosuuntaan <3

 • Minulla oli Mini pari vuotta sitten ja tykkäsin autosta todella todella paljon ja varmaan ostan sellaisen vielä uudelleen.

  • Joo ei vielä ole tullut mullakaan vastaan ihmistä joka sellaisen olisi omistanut eikä siitä olisi tykännyt :)

 • Mikaela

  Niin suloiset pojat ja tyylikäs äiti! ;)

  • Kiitos kovasti kauniista sanoista Mikaela! :)

 • Haidi

  Eii mä en kestä mitä söpöjä ? Ihania pieniä Miniä halaamassa!

  • Kiitos <3 Joo se oli ihana <3 Ihan spontaanisti (tosin kuvaan pyysin tekemään sen uudestaan :D ). Pieni mies kävi myös sanomassa "Kiitti Mini" :D

 • m

  Mulla on mini ollu aina se ykkösauto haave.? jos sitä vielä joskus! Haluaisin sen aidon ja alkuperäisen minin.. ainoa että isä on aina sanonut että ne ensimmäiset minit oli pirun kylmiä ajettavia ja tuntu kuin olisi lattialla istunut.. ?? tiedä häntä sitten vaihtaisinko sittenkin tähän uuteen malliin.. ?

  • Se on kieltämätät todella kiva auto. On ollut todella mukava kokemus sitä kokeilla. Ja juuri niinkuin joku muukin kommentoinut. Yllättynyt olen sen tilavuudesta. :o

 • Giassilina

  Mulla on jo 14 vuotta vanha Mini ja keskustassa asuessa se on kyllä ollut ihan ehdoton. Se mahtuu mihin vaan, sitä on hyvä ajaa ja onpa kerran kadulla kävellyt pieni poika laittanut kädet nyrkkiin ja karjunut innoissaan MINIIIII nähdessään meidän auton. Töissä kaikki tietävät, mitä autoa ajan :D Autossa ei ensimmäiseen 10 vuoteen ollut mitään vikaa ikinä, mutta tietysti nyt iän myötä on ollut vähän kaikenlaista. Silti, en vaihtaisi mihinkään <3

  • Voi ihana <3 Joo on voinut olla meidänkin pojat siinä kädet jännittyneenä Miniä kiljumassa :D Ihan älyttömän hyvä auto keskustaan kieltämättä.

 • Johanna Mia Maria

  Voi että noita poikia! <3 :D Miehenikin on autohullusta perheestä, joten en voinut olla nauramatta, kuinka nuorena se hullutus alkaa. :)

  • Ne on kyllä niin liikkiksiä. Jotenkin niin hassua, miten eri asiat on toisilla niin sisäänrakennettuja <3

 • Sanna

  Minin halaaminen <3 Voi toisia! :D

  Joskus pidin Miniä pienenä autona, josta vasta kyydissä tajuaa, miten iso ja tilava auto se onkaan. Kaverit ovat myös kehuneet sen hyvää ajomukavuutta.

  • Liikkikset <3
   Mullakin on itseasiassa muutamalla kaverilla (ei perheellisellä)Mini omana autona ja kaikki vannoneet sen nimeen. Oli kiva päästä itsekin kokemaan sillä ajo ja tosiaan, yllätyin sen tilavuudesta!

 • minna

  voi ihanat! ? voin kuvitella miten innoissaan siellä on oltu ?

  • Joo siis aivan fiiliksissä :D M kävi siitä sun “vanhalta” työpaikalta ;) hakemassa pojat ja R rupes itkemään kun oli omalla autolla hakemassa eikä Minillä :D

   • minna

    voi pieni raukka, hän on niin hellyyttävä :D

    • Temperamenttinen pieni mies ;)