CATEGORIES

Friday Favourite: Vuoden 2018 suosikkikengät

18.1.2019

Lisää postaussarjoja uudelle vuodelle! Eräs teistä toivoi, että listaisin postauksen muodossa ne kosmetiikkatuotteet, jotka olivat suosikkejani viime vuonna. Erinomainen idea ja sen varmasti vielä toteutankin, sillä itsekin rakastan lukea muiden suosikkituotteista. Sen myötä heräsi idea, että voisin tehdä sen muidenkin asioiden osalta. Mikä oli suosikkitakkini? Entä housuni? Hameeni? Koruni? Laukkuni? Mitä tuli viime vuonna käytettyä eniten? Rohkaisisin jokaista teistä miettimään tätä omakohtaisesti, koska sitä kautta pystyt vahvistamaan omaa tyyliä. Mitkä olivat ne vaatteet, jotka valikoitui päälle ja miksi? Satsaa niihiin tulevaisuudessa, huolla niitä oikein ja uusien trendien kohdalla mieti, miten ne sopivat näiden luottovaatteittesi kanssa. Se vahvistaa tietämystäsi istuuko uusi trendi omaan tyyliisi pitkällä tähtäimellä vai ei. Näin sinusta kehittyy harkitsevampi sekä varmempi kuluttaja, kun vältyt turhilta hutiostoksilta.

Aloitetaan Friday Favourites-sarja suosikkikengillä. Mitä kenkiä käytin viime vuonna eniten? Mikä on sellainen pari, joka oli niin monipuolinen ja toimiva, että voisin suositella sitä ihan kaikille?

Suosikkikengiksi viime vuodelta nousi nämä Stuart Wetzmanin Highland ylipolvensaappaat, jotka ostin aikanaan Amerikasta. Viime vuoden aikana käytin vähintään yhtä paljon valkoisia Adidaksen -lenkkareitani, sekä mustia AF Klingberin nahkanilkkureitakin. Olisin hyvin voinut nostaa nekin suosikeiksi, mutta nämä kengät haluan nostaa esille niiden monipuolisuuden takia. Ne käyvät vuoden ympäri, jopa lumisilla Helsingin kaduilla. Niiden pitkä varsi tuo lämpöä sekä suojaa, minkä takia voi surutta käyttää kauniita hameita ja mekkojakin talvella. Nämä kengät mahdollistavat oman vaatekaapin mahdollisimman monipuolisen ja ympärivuotisen käytön. Esimerkiksi nyt talvella olen käyttänyt hulmuavia pliseerattuja hameita, joiden alle olen pukenut paksut merinovillasukkahousut ja nämä pitkävartiset saappaat – en ole palellut!

Kuvissa näkyvä kenkä:

Malli: The Highland Boot

Väri: Musta mokkanahka

Koko: 8,5 ja M-varrella

 

Minulta löytyy saman merkin kaksi muutakin kenkää: Mustat Lowlandit, joka on samannäköinen kenkä, mutta ilman korkoa. Erinomainen valinta jos kaupungilla liikkuu pienten lasten kanssa. Näät ne tässä postauksessa. Näiden lisäksi monet varmaan muistavat nämä samat korolliset ylipolvensaappaani harmaina? Asukuva niistä tämän linkin takana.

Joten lopuksi haluan haastaa teidät kaikki miettimään niitä vaatteita, mitä tuli viime vuonna käytettyä eniten? Ne ovat sinun vaatekaappisi selkäranka. Muista huoltaa niitä erityisen hyvin, jotta ne saisivat mahdollisimman pitkän iän.

14 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Anne-Maria

  Hei! Minulta löytyy kaapista samanlaiset ihanuudet ja tuli vain mieleeni että miten ja millä tuotteilla hoidat omia ylipolvensaappaitasi?

  • Hanna Vayrynen

   Moikka! Minä olen käsitellyt omani sellaisella spraylla, joka hylkii likaa ja vettä. Sitten minulla on mokkapintaharja, jolla voi hellästi rapsutella liat pois! :)

 • Johanna

  Hyvä idea postaussarjalle! Hienoa, että rohkaiset tällaiseen kestävään kuluttamiseen. Katsoin, että saappaat ovat aika arvokkaat. Minua kiinnostaisikin tietää, millä perusteella maksat kengistä noinkin paljon, vaikka varmasti 200-300 eurolla tai halvemmallakin saisi yhtä hyvää laatua? Monilla luksusmerkeillä tietysti brändi maksaa, mutta onko tollainen summa tae laadusta? Itselläni ei ole laittaa tuollaista summaa kenkiin, mutta haluan kuitenkin panostaa laatuun ja pitkäikäisiin hankintoihin ja olisi kiinnostavaa tietää, ovatko luksusmerkit oikeasti todella laadukkaita. Sinulla on paljon kalliiden merkkien tuotteita, joten kokemusta aiheesta varmasti löytyy. En siis kirjoita tätä mitenkään negatiivisessa mielessä, vaan ihan mielenkiinnosta :)

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos kovasti! Ikävä kyllä tosiaan hinta ei todellakaan ole tae laadusta. Tästä kenkämerkistä olin kuullut ja lukenut paljon hyvää. Olen valmis maksamaan tuotteesta enemmän, jos uskon sen kestävän vuosia. Hirveitä maanantai kappaleita on sattunut luksusmerkeillekin, mutta kun kuluttajana sinulla on perusteltua syytä odottaa niiltä pidempää ikää, on maanantai kappaleen kohdalla hyvä käydä takaisin liikkeessä asiaa kysymässä. Usein he korjaavat näitä vaikka aikaa olisi vuosiakin kulunut :)

 • Pink

  Ai että, nii ihanan näköset ylipolvensaappaat ?. Olet todella kivan ja sydämellisen oloinen ihminen.

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos kovasti kauniisti kommentistasi, joka entien kertoo sinun hyväsydämisyydestäsi miten muut näet / haluat nähdä <3

 • Heidi

  Heiii, tällaiset postaukset on ihan super kivoja, jatkoa ehdottomasti ???. Katsoin just YouTubesta britti bloggaajan videon, jossa kertoi viime vuoden parhaat vaatteet, laukut, kengät jne. Tykkään myös kun sä käytät samoja vaatteita vuodesta toiseen.

  • Hanna Vayrynen

   Ihana kuulla! :) Kiitos paljon! Itse koen sen tärkeänä ja ihana jos te olette samaa mieltä <3

 • J

  Heissan! Mun postaustoive olisikin, että miten huollat vaatteita, kenkiä ja laukkuja ja myös niiden säilytykseen olisi kiva saada jotain vinkkejä. Oon todella huono vaatehuollon kanssa ja vaatehuonekin on aina ihan pommi, vaikka muualla pidänkin järjestystä. :D

  • Hanna Vayrynen

   Hei mahtavaa! Yritän toteuttaa näitä lisää! Cashmeresta on jo oma huoltopostauksensa! :)

 • Jade

  Onko kengissäsi vuori, vai onko sisäpinta mokkanahkaa? Minulla olevissa ylipolvensaappaissa on sisäpinta niin liukas, että sukkahousujen kanssa varret valuvat polven alapuolelle :-( En pysty siis käyttämään niitä tällä hetkellä, vaikka varrensuu ei mitenkään erityisen löysä olekaan. Olisikohan tähän niksiä kenelläkään?

  • Hanna Vayrynen

   Hei tuo on monissa ongelma! Mutta näiden leikkaus ja ylhäällä oleva sitomismekanismi auttaa itsellä pysymään ylhäällä! :) Toivottavasti joku osaava DIY-tyyppi osaisi kertoa konkreettisen vinkin! :)

 • Haidi

  Itsellä auttamatta eniten käyttöä saa perus mustat nilkkurit pienellä korolla. Nyt pitäisi vaan löytää niille hyvät kaverit talveksi, kun ovat tähän säähän asteen ohuet :D näitä sinun ylipolven saappaita aina ihailen, mutta tiedän, että itse en osaisi niitä käyttää.

  • Hanna Vayrynen

   Minulla ne myös saavat ihan hurjasti käyttöä! Varmaan ehkä eniten! Minulla ne ei monipuolista vaatekaappia niin hyvin kuin ylipolvensaappaat, mutta erittäin hyvät ja käytännölliset kengät! :)