CATEGORIES

Arkikokkikerho

10.1.2020

Tämä on alkaneen vuoden aihealueita, mistä olen erityisen innoissani. Kokkaan kotona ahkerasti ja jatkuvasti tykkään kokeilla myös uusia reseptejä. Silti, se harva se päivä, olemme sen saman ikuisuuskysymyksen äärellä: Mitä tänään syötäisiin? Valtaosa teistä on jatkuvasti myös saman kysymyksen äärellä. Arkeani helpottaakseni olen tehnyt puhelimeni muistoon listan, johon olen listannut kaikki ne ruoat, mitä meillä kotona toistuvasti tehdään. Listalta löytyy pääsääntöisesti hyvin yksinkertaisia ja perinteisiä kotiruokia kuten makaronilaatikko, bataattiranut ja lihapullat, pinaattiletut jne. Olen jakanut listan kanssanne täällä aiemmin tässä postauksessa. Silloin listalla oli 40 eri luokaa. Tällä hetkellä puhelimeni muistiossa on peräti 58 eri päivällisideaa. Kaikki ovat suhteellisen helppoja ja useat myös nopea tehdä. Nyt keväällä aloitan uuden postaussarjan, joka kulkee nimellä Arkikokkikerho. Mutta mitä se tulee pitämään sisällään?

Helposti lisää kasviksia

Arkiruokakerhon ideana on helpottaa teidän kaikkien arkea. Haluan tarjoilla teille tasaiseen tahtiin helppoja kotiruokareseptejä. En ole mikään erityisosaaja vaan ihan perus kotikokki – täten kaiken toteutan idealla “if I can do it – you can do it too.” Olen viimeisten vuosien ajan ollut todella huono syömään punaista lihaa, täten olen lisännyt runsaasti kasvispitoisten ruokien määrää. Mitä olen ystävieni kanssa puhunut, on todella monella sama tilanne päällä. Olin läheisimpien tyttöystävieni kanssa Yes Yes Yes-ravintolassa syömässä kun havahduimme puhuneemme reilun tunnin eri kasvisruoka resepteistä mitä teemme. :D Moni kuitenkin rutinoituu omiin tapoihinsa ja resepteihinsä. Vaikka haluaisi lisätä kasviksia ja vähentää lihaa omasta ruokavaliostaan, saattaa se tuntua yllättävän vaikealta käytännössä. Tähän toivon myös tarjoavani teille ratkaisuja. Toivon voivani tehdä teille paljon erilaisia houkkuttelevia kasvispitoisia arkiruokia, milloin omat tavat ja reseptit kuin itsestään tulevat pikkuhiljaa teillekin tutuiksi ja osaksi arkea.

Minttu-granaattiomena-vuohenjuusto-kvinoasalaatti chilihillolla ja turkkilaisella jugurtilla

Kokkaavat ystäväni

Sen lisäksi, että jaan kanssanne meidän perheen luottoresepejä, tulen kyselemään myös ystävieni arjen luottoreseptejä. Nyt kun pääsemme uuteen kotiin on meillä vihdoin sellaista tilaa emännöintiin ja isännöintiin, mistä me mieheni kanssa nautimme. Tulen kokkailemaan kotona paljon myös ystävieni kanssa. Täten luottoarkireseptejään jakavat myös ystäväni, keistä osan tekin tunnette. Tulen pyytämään myös monia ihania bloggaavia ystäviäni jakamaan suosikkireseptinsä kanssani. Aion myös pyytää vieraaksi ystäviäni jotka ovat ravintoalan ammattilaisia, joten toivottavasti saan välillä tarjoiltua vähän tietoakin kokkailun rinnalla. Olen itse saanut niin monet omat luottoreseptini somen kautta – esim Hanna Gullichsenin itkukana ja avokadopasta ovat vakiosuosikeita sekä Liemessä Jennin uunifetapasta on arjen todellinen pikapelastaja!

Ammattilaisen avulla

Kun kirjoitin blogiini arkikokkikerhosta sain erittäin ilahduttavan viestin omalta kälyltäni. Hän ilmoitti tulevansa kokkailemaan kanssani vaikka joka viikko! Tämä on teillekin erittäin makeita uutisia, sillä kälyni on ammatiltaan kokki ja erinomainen sellainen. Hän työskentelee tällä hetkellä BW-ravintoloiden jälkiruokavastaavana. Jälkiruokien lisäksi hänellä on palava intohimo brunssiherkkuja kohtaan. Täten hänen avustuksellaan tulette samaan myös maistuvia jälkiruokareseptejä, astetta hienompia ja vaativempia arkiruokareseptejä sekä taivaallisen herkkullisia ja näyttäviä tarjoiluideoita brunsseille!

Olen niin innoissan tästä uudesta postaussarjastani – toivottavasti te olette myös! :) Sarjan aloitukseen saakka voitte selailla aiemmin jakamiani reseptejä ylävalikosta. Valitkaa LIFE ja sieltä alavalikosta FOOD. Tämänkin muutoksen myötä toivon blogini olevan teille tästä edes enemmänkin “arjen apuri” sen entisen “arjen levähdyspaikka” sijaan. Haluan tarjoilla teille ideoita, helpotusta, ajatuksen aihetta sekä vinkkejä sujuvampaan arkeen. <3

18 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Heli

  Tämä on kyllä niin täydellinen uutinen kuin olla ja voi! Tuo alkuperäinen 40 arkiruoan listasi minulla onkin puhelimen kirjanmerkeissä tallessa ja omankin listani olen koonnut sinun innoittamanasi, mutta kuten sanoit, aina kaivataan niitä uusiakin ideoita, ja sinun resepteistäsi olen aina kovasti pitänyt. Innolla jään odottamaan reseptejäsi. <3

  • Hanna Vayrynen

   SIIS NIIN IHANA KUULLA! <3 Kiitos niin paljon! <3

 • Eve

  Mahtavaa, uudet reseptit on aina tervetulleita! Ihanaa alkuvuotta ja nautinnollista arkea! <3 Täällä ollaan ruudun toisella puolella :)

 • Haidi

  Viimeistä murua myöten blogissa on kanssa ihania reseptejä! Itse löysin blogin viimevuoden lopulla ja olen ihan myyty. Saaralla on mutenkin ihana insta johon päivittelee kuvia reseptien lisäksi. Itsellä testiin lähti viimeisimpänä tofu-kookoskorma :)
  Sultakin on jäänyt niin monta reseptiä omaan elämään, joten innolla odottelen mitä nyt löytyy!

 • Shu

  Jeeee, tälle todellakin on tilausta! Jään odottamaan kuin kuuta nousevaa. Oon löytänyt mm. ketsuppikanan sun kautta ja mikä tärkeintä: sitä myötä Boursinin <3

  • Hanna Vayrynen

   Oi miten ihanaa! Olen niin fiilikissä että teistä niin monet olette löytäneet Boursinin!! <3

 • Sara

  Loistava idea! Itse etsin koko ajan uusia helppoja arkiruokareseptejä. Hankaluuksia tuottaa vähän teiniemme ruokarajoitteet, mutta Hanna G:ltä on löydetty avokadopasta, itkukana ja pizza, joista tykkää koko perhe. Pizzassa tosin oiotaan siten, että kastikkeena käytetään Muttin valmista pizzakastiketta.

  Odotan innolla siis näitä(kin) postauksia. Ihanaa alkanutta vuotta! ❤️

  • Hanna Vayrynen

   Siis niin ihana kuulla! <3 Kiitos ihana paljon ja sitä samaa!! :)

 • Susanna

  Ihanaa! Täydellistä. Kiitos huippuhyvästä blogista.
  T. Kolmen lapsen äiti jolla aivan liian vähän ruoka-inspistä

  • Hanna Vayrynen

   Siis niin ihana kuulla että tää tulee niin monella tarpeeseen! <3 High fove sinne ja ihanaa uutta vuotta - ja kiitos kauniista sanoista! <3

 • Jenni S Big mamas home

  Oih, pakko tehdä itkukanaa taas joku päivä! ? Se on niin hyvää.

  http://www.bigmamashome.com

  • Hanna Vayrynen

   Se on iin ihanan ykisnkertaista ja helppoa! :)

 • Saara

  Mahtava idea! Kuulostaa ihan täydelliseltä, innolla odotan tulevia postauksia ?

  • Hanna Vayrynen

   Ihana kuulla <3 Kiitos niin kun jaksatte aktiivisesti kommentoida ja tsempata <3

 • S

  Ihan super idea. Uusia ruokia on aina kiba kokeilla?

  • Hanna Vayrynen

   Se on juuri näin! Ja iso kiitos palautteesta! <3

 • K

  Mä oon chocochili-blogista löytäny monta hyvää kasvipohjaista reseptiä! Täytyy muistaa linkata joku kerta sulle joa törmään johonkin mielenkiintoiseen :) mulla yks perus arkiruoka on red lentil curry, siihen löytyy monia ohjeita. Ja tofu peanutbutter kastikkeessa!

  • Hanna Vayrynen

   Hei iso kiitos mahtavasta vinkistä! Alan seuraamaan! Ja kiitos hurjasti jos linkkaat! <3 Kuulostaa todella hyvältä!