CATEGORIES

Leffahuone

19.5.2020

Olohuoneemme on vilahdellut postauksissa useampaan otteeseen, mutta tajusin että leffahuonettamme ei ole tainnut blogin puolella juuri näkyä. Nyt kolme kuukautta täällä asuneena tästä huoneesta on muodostunut yksi suosikeitani. Huoneessa vallitsee ihana tunnelma ja se on kovassa käytössä. Täällä pojat leikkivät kun teen ruokaa tai katsovat aamupiirettyjään. Siellä pidetään viikonloppuisin perheen leffailtoja ja sinne käperrytään sohvannurkkaan mieheni kanssa katsomaan sarjojamme lasten mentyä nukkumaan. Toinen olohuone on enemmän seurustelutila, kun tämä on se laiskanlinna missä löhöillään antaumuksella.

Tämä huone sijaitsee alakerrassa suoraan avokeittiömme vieressä. Eli tämän tilan läheisyydessä on myös kulman takana ruokatila sekä  “seurusteluolohuone“.

Leffahuoneen kuningatar on tuo rakastamamme Boknäsin Heaven-sohva, mikä oli jo Helsingin kodissamme. Se on vain niin täydellisen löhöiltävä sohva, minne mahtuu koko perhe mukavasti köllöttelemään. Mikäli sitä joskus haluaisi vielä suurentaa, voi jatkopaloja ostaa jälkikäteenkin. Kaikki kankaat saa irti ja pestyä pesukoneessa, joka on tässä lapsiperheessä tärkeä tekijä.

Tähänkin tilaan talon entinen omistaja oli tehnyt hyvin toimivia valintoja. Tilan saa suljettua tummennetuilla lasiliukuovilla, mutta täyden näköesteen saa halutessaan paksuilla kangasverhoilla, jotka roikkuvat katossa kiskoilla. Se tuo huoneeseen pehmeän pesämäisen fiiliksen, minne on ihana vetäytyä. 

Tässä huoneessa lapset leikkivät usein, joten huoneessa olevassa isossa kaapistossa on nykyään myös paljon lasten leluja piilossa. 

Rakastan tämän huoneen lämmintä tunnelmaa. Aurinko osuu huoneeseen kauniisti ja seinien hempeän beige sävy tuo mieleen vanhan keskustan kotimme. Kyseinen sävy oli seinissä valmiiksi tänne muuttaessamme. 

Rakastan tuota suurta valkoista lamppua. Ostimme sen n.15 vuotta sitten vielä Hollannissa asuessamme. Muistan miten sen rosoinen pinta ja köyskuviointi viehätti minua suuresti. Stadin kodissa se löysi paikkansa lasitetulta parvekkeeltamme. Kaikki tämä aika myöhemmin se viehättää edelleen suuresti. Uuden kuvun se tosin tarvitsisi.

Siinä meidän leffahuoneemme ja todellinen oleskeluhuoneemme <3 

Eilen alkoi takapihan rakennusprojekti. Tässä postauksessa kerroin alustavia suunnitelmiamme pihalle. Tilanneraporttia sen suhteen tulossa pian!

20 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Elviira

  Hei. Teidän lattia on aivan uskomattoman upea. Näyttää joka huoneessa niin hyvältä. Loistava valinta.

  • Hanna Vayrynen

   Voi kiitos paljon – mutta valinnasta saan kiittää talon edellistä omistajaa (talon rakennuttajaa). Hän on tehnyt paljon loistavia valintoja! :)

 • Nea

  Kaunis arkiolohuone! Tosi kutsuva ja viihtyisä?
  Tähän liittymättä täytyy antaa palautetta instagramiin liittyen. Nyt oikeesti unohda jo se jamahavan- filtteri!? Oon tosi yllättynyt että sä viljelet sitä aivan kaikkiin stooreihin. Se antaa todella epäaidon tunnelman ja sattuu silmiin koko teennäinen epäselvä ja epätarkka särisevä kuva. En tiedä olenko ainoa joka oikeasti on aivan suoerkyllästynyt siihen. Kai teidän taloa voi kuvata ilman sitä naurettavaa filtteriäkin.

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos paljon – pidämme paljon! :)
   Olen itsekin tällä hetkellä kyllästynyt filttereihin ja itseasiassa viimeaikoina kuvannut paljon ilman, mutta filttereistä janmahavin eri kokonaisuudet ovat eniten mieleeni, joten en niitä tule missään nimessä unohtamaan :) Ja siis en tiedä oletko huomannut mutta kun painat pari kertaa niin siihen ei tule sitä epätarkkaa ja särisevää kuvaa – itse en käytä sitä lainkaan – vaan siis kuva on “kirkas” vaikka sävyt on pehmeämmät :) Kannattaa muistaa myös, että vaikka itse on kyllästynyt johonkin, ei se ole oikeus vaatia toiselta toimia sen takia:) Jätä itse siis ihmeessä ne omasta sisällöstä pois, mutta en koe kohteliaana vaatia sitä muilta. Tämä vain kohtelias huomautus :)

 • Linda

  Onpa ihana huone ja niin kauniit kuvat, saako kysyä mistä rahilla oleva kultainen alusta/tarjotin on hankittu ☺️

  • Hanna Vayrynen

   Tottakai! Tarjotin on Jotexilta! :)

 • S

  Viihtyisä ”pesä”! Mikä matto tv-huoneessa on? Entä seinien maali?

  • Hanna Vayrynen

   Matto taitaa olla ihan Ikean – taitaa olla myös tosi monia vuosia vanha. :) Ikävä kyllä maalin sävyä en tiedä kun ne olivat tuon väriset sisäänmuuttaessa :)

 • Jade

  Voi miten Ihana teidän koko talo on. Tämän leffahuoneen värit ovat kyllä taivaalliset. Täytyy kysyä mistä nuo valkoiset tähtityynyt/tyynyliinat ovat? Sopisi niin hyvin meidän olohuoneeseemme.

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos JAde kovin! <3 SOhvatyynyt on HM homesta! :)

 • nappi

  Ihonhoitojutut kiinnostaisi!

  • Hanna Vayrynen

   Hei kiitos paljon toiveesta! :) Pitääkin kehitellä jotain! <3

 • Sanna

  Voi miten kaunista! Teillä on kyllä aika lailla täydellinen talo, aivan ihana tuo avara alakerta❤️

  • Hanna Vayrynen

   Voi kiitos! <3 Ja me olemme kyllä viihtyneet todella hyvin <3 Edellinen omistaja / talon rakennuttaja on tehnyt paljon loistavia ratkaisuja! <3

 • Petra

  Hei pakko kysyä tuosta sohvasta. Joutuuko kuinka usein pöyhimään? Pysyykö muodossaan? Pysyvätkö istuintyynyt paikoillaan vai valuvatko ne? Miten kangas on kestänyt? Heaven on meilläkin harkinnassa ja olisi ihana kuulla kokemuksia! ?

  • Hanna Vayrynen

   Moikka!
   Kyllä minä pöyhin niitä suht usein! Kunnolla kerran kuuhun ja olen pessytkin jo pariin kertaan (lasten kanssa kun sattuu ja tapahtuu vaikka kuinka ollaan kielletty sohvalla syöminen…) Kangas on kestänyt erinomaisesti, mutta pientä työtä kyllä vaatii juuri pöyhiminen! :)

 • Haidi

  Lämmin tunnelma välittyy kyllä hyvin läpi näistä kuvistakin! Ihanan kotoisa huone, joka oikein kutsuu viettämään leffailtaa :) pakko myös sanoa, että aina näitä teidän kotikuvia katsellessa ei voi kuin miettiä, että miten toimivan pohjan talon rakentaja on suunnitellut!

  • Hanna Vayrynen

   Siis sanopa muuta! Tämä pohja ja koko talon toimivuus oli suurin syy miksi taloon ihastuimme sijainnin lisäksi <3
   Ja kiitos ihana <3

 • Eea

  Onpa tosiaan ihana pesä! Tuli muuten mieleen että pääsittekö niistä sokeritoukista eroon?

  • Hanna Vayrynen

   Päästiin!!
   Kotivakuutukseemme kuului tuholaistorjunta ja meillä kävi sitten kaksi kertaa Anticimexin tyypit myrkyttämässä ja ongelma lakkasi!
   Talo oli niin pitkään tyhjillään / vkoloppu käytöllä, että tilanne vaan tainnut karata käsistä kun kukaan ei aktiivisesti kitkenyt ongelmaa.