CATEGORIES

Taulupohdintaa ja alekoodi

8.5.2020

*Kaupallinen yhteistyö Desenio*

Olemme asuneet uudessa kodissamme nyt kolme kuukautta. Vaikka päällepäin näyttää suht valmiita, on meillä edelleen liuta hankittavaa sekä laitettavaa. Esim viime viikolla tilasin viimein keittiösaarekkeen alle korkeammat baarituolit! Odotamme niitä innolla. Myös tässä kuussa seurusteluolohuoneeseen pitäisi saapua jo 5 kuukautta odottamamme nojatuoli. Toinen saapui jo helmikuussa, mutta toista odotamme edelleen. 

Nyt tuo yksinäinen nojatuoli on asetettu televisiota vastapäätä, mutta kun toinen samanlainen saapuu, asetamme ne kuvassa näkyvää sohvaa vasten. Kun näen tämän visioimani kokonaisuuden toteutuneena, tulen vielä puntaroimaan josko tuohon päätyyn, missä on nyt tuo harmaa nojatuoli, laittaisin jonkun nojattoman penkin, joka pitäisi tilan suht avarana. Mutta sitä puntaroin kun toinen nojatuoli saapuu. Nyt pohdin kanssanne olohuoneen tauluja. 

Ripustin television molemmille puolille taulut jo jonkin aika sitten, mutta olen etsinyt niihin täydellisiä kuvia. Pidän hurjasti näistä yksinkertaisista ja harmonisista pampaheinätauluista, mutta kun sisustuksessa minulla on muutenkin niin paljon pampaheinää, olen ajatellut niiden olevan liikaa, vaikka kuvina niistä pidänkin. Olen kaivannut niiden sijaan jotain abstraktimpaa. Täten kokeilin tilaan myös tällaista tauluyhdistelmää:

Tykkään kovin näiden taulujen tulkinnallisuudesta. Pidän myös niiden sävymaailmasta, sillä ne kurovat olohuoneen sävyjä kauniisti yhteen. Mustaa, ruskeaa, beigeä, harmaata ja ripaus kullanhohtoa. Mutta jotenkin pidin silti myös heinätaulujen harmoniasta. Ne olivat jotenkin niin ihanan pehmeät. 

Molemmissa komboissa on puolensa. Kummista sinä pidät enemmän?

Tämä alakertamme on yhtä yhtenäistä tilaa ja toiselta puolelta huonetta löytyy keittiömme. Teistä osa saattaa muistaa aamiaiskaappimme. Se on käytössäkin osoittanut erittäin toimivaksi ominaisuudeksi. Olen halunnut rakentaa siitä myös kauniin. Koska sen ovet ovat meillä usein auki, haluan että se erottuu edukseen. Aamiaiskaapin hyllyille mahtuisi paljonkin tavaraa, mutta olen halunnut pelkistää tilan. Nyt kauniiden lasipurkkien, kahvikuppien ja keittiön pienkoneiden rinnalle lisäsin ihanan aiheeseen sopivan taulun:

Desenion valikoimasta löytyi monia aivan ihania kahvi- ja aamiaisaiheisia julisteita. Mietin tämän lisäksi “But first, coffee sekä tätä “Coffe Poster” tekstikuvaa, päädyin lopulta tähän Coffee Guide-julisteeseen, kun siinä oli mukava tasapaino kuvaa ja tekstiä olematta liian silmäänpistävä.

Loppuun minulla on ilo antaa teille alekoodi Desenion verkkokauppaan. Sitä aina tasaisin väliajoin kysellään, joten nyt viikonloppuna (8.5.-11.5.) alekoodilla Hanna30 saatte -30% alennusta Desenion valikoimasta. Alennus ei koske kehyksiä eikä Handpicked- tai personoituja julisteita

52 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Milla

  Hei! Tuli mieleen kun katsoin näitä kuvia että voisiko yksi vaihtoehto olla sellainen että vaihtaisitte tv-tason pidempään jolloin seinälle tulee sen myötä “täytettä” ja sitten sen tason päälle esim. pienempi viherkasvi, kaunis korkeampi maljakko tai hieman isompi kehystetty perhekuva teistä. ? Pidän myös tauluista mutta jäin miettimään tällaista vaihtoehtoa senkin takia että huoneen mittasuhteet olisivat enemmän balanssissa.

  • Hanna Vayrynen

   Siis olen aivan samaa mieltä! Meillä on aikeissa pidentää tuota senkkiä – se kokoaisi kokonaisuuden paremmin! :) Kiitos paljon siis loistoideasta! :)

 • mea

  Hei, mistä ja minkä nimiset nuo kauniit verhot kuvissa on? Olen ihaillut niitä jo pitkään, kuten kaikkea muutakin teidän upeassa kodissa. :) Hyvää kevään jatkoa ja äitienpäivää Hanna!

  • Hanna Vayrynen

   Hei voi ikävä kyllä en tiedä, sillä ne verhot tulivat “talon mukana” – mutta rakastan niitä ja niiden kevyttä tunnelmaa myös! <3 Iso iso kiitos eritätin kauniista sanoista ja äitienpäiväonnitteluista! <3 Sitä samaa sinne! <3

 • Zen

  Tykkään heinistä eikä mun mielestä ole liikaa! Mielestäni on vaan tyylikästä että samat elementit toistuvat sisustuksen eri kohdissa.

  • Hanna Vayrynen

   Heinät ovat kyllä kieltämättä aivan ihania! <3

 • Tiina

  Minä tykkään abstrakteista enemmän. Juuri niin kuin sanot, niiden tulkinnallisuus viehättää. Symmetrisyys tuo tilaan rauhaa ja sitä ilmeisesti juuri toivotkin. Taidehankintavinkkinä voisin suositella Helsingin taidelainaamoa. Heillä on nettisivut http://www.taidelainaamo.fi. Olen tehnyt sieltä pari mieluista löytöä. Idea on loistava. Voit lainata taulun ja maksaa kk-vuokraa. Sen voi myös halutessaan lunastaa omaksi. Näin saa rauhassa katsoa taideteosta omalla seinällä ennen lopullista päätöstä. Toinen vinkkini ei ole juuri nyt ajankohtainen mutta jos olet innostunut taidehankinnoista niin tämä kannattaa pistää muistilistalle. Taideakatemian joulumyyjäiset Merimiehenkadulla. Täältä olen löytänyt pari upeaa taideopiskeljoiden tekemää maalausta sekä veistoksen ja kohtuuhintaan. (Opiskelijatyöt voivat olla muuten tuottoisia sijoituksia) Näitä taidemyyjäisiä on toki jouluisin muissakin oppilaitoksissa, kannattaa olla tarkkana ja mennä heti ekana päivänä paikalle.

  • Hanna Vayrynen

   Osuit naulankantaan – sitä rauhaa ja harmoniaa haluan kaikessa :) Mutta siis apua miten loistavia vinkkejä! iso kiitos näistä – tutustun! :) Koska juuri näin – taide on niin henkilökohtainen asia ja se on myös sellainen asia minkä kanssa en halua kiirehtiä! Ihanaa, että voi noin ajan kanssa pohtia tuon palvelun kautta! iso kiitos erinomaisesta vinkistä!

 • Eea

  Rakastan kehyksiä ja kuvia, meillä on niitä aika paljon seinillä rykelmissä. Myös tv:n ympärillä ja vieressä nätissä symmetriassa. Muistaakseni 9 kpl. Ne tuo tosi paljon kodikkuutta ja lämpöä sekä ehkä vähän “piilottavat” tv:tä joka ei ehkä ole mikään maailman kaunein. Mies valokuvaa paljon niin on kiva saada kauniita kuvia esille, sävyt on tietysti tarkkaan harkittu ettei ole levoton tunnelma. Vinkiksi myös tämmöinen vaihtoehto ? Mutta teet tietysti itse niinkuin tykkäät ?

  • Hanna Vayrynen

   Hei mäkin rakastan tällaisia! Ja tarkoitus olisi tällainen vielä yläkerran käytävälle toteuttaa! Kollaasi eri esim Nikin perheestä ottamistamme kuvista – mustavalkoisena, jotta kokonaisuus pysyisi silti levollisena <3

 • Jonna

  Hei, http://www.taiko.art on tutustumisen arvoinen suomalaisten taiteilijoiden taiteen ostopaikka. Siellä voi käydä näinä aikoina helpommin fiilistelemässä kuin kivijalkagallerioissa ja tarjonta on moninkertainen. Mukavia sisustushetkiä uuteen kotiin!

  • Hanna Vayrynen

   Hei iso kiitos tästä erinomaisesta vinkistä! Taide on juurikin asia, minkä kanssa ei minusta pidä kiirehtiä <3 Iso kiitos sinulla avusta ja vinkistä! :)

 • Ninni

  Mielestäni nuo graafiset kuvat tuovat sopivaa särmää tuohon tilaan, pampaheinätaulut ovat liian pehmeät pehmeään tilaan. Itse laittaisin juurikin hienon kasvin tai kaksi tuohon tilaan tuomaan raikkautta. Mutta makuja on erilaisia. Onko teillä vielä se sisustussuunnittelija yhteistyössä josta kerroit? Kaunista teillä on ?

  • Hanna Vayrynen

   Olen kanssasi samaa mieltä, vaikka noita pehmeitä heiniä rakastankin! :) Meillä on vielä sisustussuunnittelija apuna, mutta minun ja mieheni makuun ei vaan yhtään ole viherkasvit sisustuksessa (mutta ei tainnut olla erikoisemmin sisustussuunnitelijammekaan :D) – olen enemmän kuivakukkien ystävä. Mieheni ei täysin niidenkään :D Iso kiitos avusta ja asian pyörittelystä <3

 • Miuliu

  Teillä on ihana koti :)
  Deseniolta löytyy kivoja, edullisia vaihtoehtoja vaihtelunhaluisille. Noista kahdesta vaihtoehdosta abstraktit ovat minusta paremmat.

  Oletteko muuten tutustuneet taidelainaamojen palveluihin? Esim. Rikhardinkadulla olevasta Helsingin taidelainaamosta (www.taidelainaamo.fi) voi vuokrata kuukausimaksua vastaan eri taiteilijoiden taideteoksia, eli siis ei tarvitse sitoutua tiettyyn tauluun, ennen kuin on “sovittanut” sitä omaan kotiinsa. Jos sitten päätyy ostamaan kyseisen taideteoksen, jo maksettu vuokra hyvitetään ostohinnasta :)

  • Hanna Vayrynen

   Iso kiitos kauniista sanoistasi! :) Olen samaa mieltä! Ja varsinkin kun juuri muutettiin uuteen kotiin ja kulueriä on mahdottoman paljon. Kaikki sohvat, ruokatuolit ja yms ovat tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä, ja taide ikävä kyllä ei ole niin akuutti hankinta. Kuitenkin pidän kovasti tauluista seinällä ja niiden tuomasta tunnelmasta ja niiden kyvystä sitoa tilaa yhteen. Siksi on ihanaa, että on mahdollista näin vanhoihin kehyksiin helposti etsiä toimivia ratkaisuja! :) Taide on minun mielestäni muutenkin sellainen asia, minkä kanssa pitää ottaa aikaa. Vasta kun isoimmat asiat ovat paikallaan, voi lähteä makustelemaan mitä tila tarvitsee hienosäätöjen ohella. Taidekin on niin henkilökohtainen asia – mikä toista puhuttelee ei resonoi toiselle ollenkaan. Sen kanssa ei minusta tule kiirehtiä – siksi Desenio on minusta myös erittäin toimiva, minkä kautta voi löytää sen omimman tyylinsä ja mistä pitää.

   En ole! Mutta tämä on erinomainen vinkki! Muutamat tästä vinkanneet ja ehdottomasti tutustun! :) Ihan erinomainen konsepti!!!! Kiitos hurjasti avusta! :)

 • Rae

  Miten olisi joku iso antiikkikaappi, jonne tv:n voisi sijoittaa sisään? En tiedä termejä, mutta sohvapöydän värinen eikä liian krumeluuri. En itse fanita tv:n sijoittamista kaappiin, mutta se toisi vähän jotakin särmää tilaan. Tai sitten sijoittaisin tv:n alle jonkin paljon suuremman tason tai hyllyä, nyt taso on tilaan nähden pieni. Ja ehdottomasti laittaisin ns. oikeaa taidetta, harmonisessa värissä. Googlaa vaikka kaarniadesign :)

  • Hanna Vayrynen

   Hei kiitos kovin ideasta! Sellaistakin pohdittiin, mutt todettiin että se saattaisi tehdä tilasta liian “raskaan”, sillä tila on muuten hyvin valoisa ja avoin – sekä ehkä tästä kuvista on vaikea ymmärtää tätä koko tilan kokonaisuutta, johon kuuluu myös eteinen, porrasaula, ruokahuone, keittiö ja leffahuone. Mutta olen ihan samaa mieltä – tuo tv-taso tarttee olla isompi! Haluaisin siitä pidemmän, jotta se kokoaisi tilaa paremmin! :) Taide on minusta asia, jonka kanssa on otettava aikaa :) Olemme muuttaneet uuteen kotiin vasta 3kk sitten. Meillä on hurjasti isoja kulueriä ja listalla akuutimpia hankitoja (terassiruokapöytä, baarituolit, esikoiselle isompi sänky jne jne). Meiltä puuttuu tästä olohuoneestakin vielä toinen nojatuoli ja tuo tv-senkkikin kaipaa vielä tilaan hiomista. Itse olen sitä mieltä että taiteen kanssa ei pidä kiirehtiä, vaan ne ovat sitten niitä viimeisiä silauksia kun alkaa olla tyytyväinen sisustettuun tilaan :) Mutta jonain päivänä vielä! :) Ensiksi makustellaan ja ihana akun on tällainen mahdollisuus saada kodista kuitenkin kodikas (mitä minusta taulut usein tekevät) kun saa kehyksiin vaan vaihtaa sopivamman sisuksen, joka kokoaa tilaa mahdollisimman hyvin yhteen harmoniseksi kokonaisuudeksi :) Kiitos hurjasti avusta! :)

 • Pia

  Minusta abstraktit näyttävät todella kauniilta ? pampaheinäkin on kaunista, mutta pääsee mielestäni enemmän oikeuksiinsa juurikin kuin teillä sitä onkin, oikeana ruukussa. Wau!

  • Hanna Vayrynen

   Iso kiitos Pia avusta ja kauniista sanoista! :)

 • plo

  Teillä on kaunis koti ja olohuoneen kalustevalinnat muodostavat onnistuneen kokonaisuuden! Itse hakisin enemmän tauluista epäsymmetriaa tai väriä/voimakkuutta, mutta koska se ei ole mitä te toivotte, mietin olisiko kehysten valinnalla merkitystä. Molemmat tauluvaihtoehdoista käyvät värisävyltään ja sopivat tunnelmaan, mutta ainakin kuvissa vähän ”katoavat” voimakkaamman mustan TV:n rinnalla. Nostaisivatko toisenlaiset kehykset ne paremmin esiin tasapainottaen? Toisaalta ehkä haet kehysvalinnalla myös sitä, etteivät taulut olisi niin hallitsevia ja toisaalta ne toistavat muualla olevaa messingin väriä. Isommat kehykset ja ehkä paspartuurikin voi jo pelkästään tehdä ihmeitä rajaamalla/nostamalla taulun kuvaa ympäristöstään. Toivottavasti löytyy hyvä lopputulos!

  • Hanna Vayrynen

   Ihanaa pohdintaa! <3 ja siis kirjoitit tähän jo täysin sitä omaa ajatuksenjuoksuani tämän suhteen! :) Ja siis päädyit juuri siihen mitä olen tällä hetkellä kokeilemassa - samat taulut, mutta kehys vaan isompi! ja se minusta näyttää jo paremmalta! :)

 • Nette

  Mielestäni taulut television kaverina toimivat, muuten helposti vähän kolkko. Mietin, olitteko ajatelleet tuohon alle uudistaa tuota tasoa? Massiivisempi, pidempi taso voisi sitoa kokonaisuutta vielä enemmän yhteen. Tasolle mahtuisi siten myös viimeistelevää piensisustusta? Mutta hyvältä näyttää ja nuo 2 tuolia vastapäätä sohvaa, vau!

  • Hanna Vayrynen

   Luit ajatukseni / tarkoiutksemme! :) Odotan, että tuo tilamamme toinen nojatuoli viimein saapuisi. Sen jälkeen lähdetään makustelemaan tv-tasoa -jonka ehdottomasti tarttisi olla pidempi – jotta se sopisi paremmin tuohon tilaan! :) Kiitos ihana!

 • Annika

  Mielestäni julisteet eivät pääse edukseen tv:n vieressä. Paremmin tilaan sopisi isot maalaukset ja elävät kasvit. Kuivatut kukat ovat “kuolleita”, energia puuttuu niistä. Eli itse valitsisin leikkokukkia tai viherkasveja tilaan tuomaan eloa. Nyt tila on vähän harmaa, niin kuin kevät ennen kuin luonto puhkeaa kukoistamaan.. Väriä jään itse kaipaamaan, pienikin määrä voi tehdä ihmeitä. Mutta nämähän ovat makuasioita, jos olen ymmärtänyt oikein niin pidät itse enemmän beigen ja harmaan sävyistä.

  • Hanna Vayrynen

   Tämä on makukysymys. Henk koht en tykkää lainkaan viherkasveista kotona… Tykkään kuivakukkien pehmeydestä. Mutta nämä on mielipidekysymyksiä :) Tässä on tosiaan se että näissä kuvissa ette pääse näkemään täysin koko kokonaisuutta, sillä tämä tila on vain osa suurempaa kokonaisuutta. Tässä vieressä samassa avoimessa tilassa on myös ruokatila, keittiö, eteinen, porrasaula ja leffahuone, sekä valtavan isot ikkunat pihalle, missä tulee sitten luonto ja se elo sisälle! :) Ja juurikin näin, pidän että sisustukseni pohja on juurikin pehmeä beigen / greigen sävyissä ja sitten pienemmillä elementeillä (esmin nytkin ruokapöydän päällä on isot korallit pionit <3) tuomaan väriä ja vaihtamaan sesonkeja :)

 • Ella

  Onko mahdoton ajatus maksaa itse tauluista ja taiteesta, ei siis “yhteistöitä”??
  Tuollainen talo suorastaan huutaa laatugrafiikkaa, akvarelleja, hiilipiiroksia, moderneja veistoksia, aitoja viherkasveja jotka kaikki pääsisivät upeassa valossa ja tilassa loistamaan. :) <3
  Sen sijaan että saatte ilmaiseksi tusinakuvia, voisitte hyvinkin varakkaina tukea kotimaisia taiteilijoita. Myös sisustamisen apuun saa tasapainoisten tauluasetelmien taitajia. Kaikkea ei tarvitse yrittää osata itse. Sen olen huomannut omakohtaisesti. ;) <3

  • Hanna Vayrynen

   Moikka! Ja siis apua – ehdottomasti, mutta olemme vasta pari kk sitten muuttaneet tähän taloon, jossa meillä on aivan valtava määrä suuria kulueriä. Joudumme priorioismaan hankintojen kannalta akuuteimmat ensin – esim ruokapöytä, ruokatuolit, baarituolit, esikoiselle isompi sänky jne… :) Taulut ovat minusta suuri tekijä kuitenkin kokonaisuuden kannalta, mutta minusta arvokkaan taiteen kanssa pitää ottaa aikaa. Koen, että koska tämä on meille koti toivottavasti vielä moneksikymmeneksi vuodeksi, haluan tehdä jokaisen valinnan huolella ja ajan kanssa makustellen. Taide on asia minkä kanssa ei minusta saa lainkaan kiirehtiä. Koen, että haluan ensiksi saada tilat sisustettua mahdollisimman “valmiiksi”, ennenkuin pystyn lähtemään miettimään lopullista taidetta, joka sitten hienosäätää tilan. Ja onhan toki tässä kulukysymyskin iso – niin paljon suuria kuluja, että pakko priorisoida – ja huonekalut on saatava ensiksi elämän toiminnallisuuden kannalta. Makuja on monia, mutta minusta on nimenomaan ihanaa itse tehdä kotiaan ja kaiken ajan kanssa punnita niitä enemmän omaa silmää miellyttävimpiä pitkäaikaisia ratkaisuja – ei vain mitä toinen tekisi sinulle. Koska koti on ikuisuusprojekti <3

 • Merja

  Mielipidettä kun kysyit, niin täältä tulee. Heiniä on jo ruukussa, ei tarvitse olla tauluissa enää toistoa. Monotoninen symmetrisyys myös hieman häiritsee. Itselläni on vastaava televisioseinämä jossa on iso graafinen taulu toisella sivulla ja soikea iso seinäkello toisella. Mutta nämähän ovat makuasioita, ja kukin sisustaa kotinsa juurikin sellaiseksi kun itse haluaa.

  • Hanna Vayrynen

   Olen samaa mieltä, heiniä on liikaa kun niitä on tauluissakin. Henk koht en taas väitä lainkaan seinäkelloista, mutta olen samaa mieltä että taulut tarvitsevat vielä hienosäätöä – siksi mietin nyt isompia kehyksiä… Mutta henk koht. taas rakastan symmetriaa. Se tuo tiettyä harmoniaa tähän tilaan, jota havittelen :) Tässä postauksessa ymmärrän että teidän vaikeampi nähdä koko kokonaisuutta, sillä samassa tilassa tämän lisäksi on myös eteinen, porrausaula, ruokahuone, keittiö ja leffahuonekin. Ja kaikki nämä valinnat vaikuttavat tietenkin kaikkeen muuhun – ja jotta kokonaisuudesta ei tulisi liian kirjava, yritän tapapainotella kaiken kanssa :)

 • Aino

  Täältä kans ääni oikealle taiteelle noitten painettujen postereiden sijaan!

  • Hanna Vayrynen

   Ajan kanssa! :)

 • Emppu

  Minusta taulut keventävät telkkarin ilmettä, eikä telkkari pomppaa liikaa esiin. Enkä edes välttämättä laittaisi isompia kehyksiä, vaan pitäisin ne nykyisen kokoisina, jotta tauluista telkkarin kanssa ei tule yhtä suoraa raskasta pötköä. Sen sijaan pitäisikö niitä vain siirtää hieman lähemmäs telkkaria, jotta tauluista ja telkkarista tulee kokonaisuus, eikä taulut ole yksinäisiä ja liian irrallisia? :) muistaakseni puhuit ehkä joskus, että tv-tasoa saatetaan pidentää? Jos, niin sitten tv-taso ehkäpä lähes saman pituiseksi kuin taulut+telkkari, niin säilyy yhtenä kokonaisuutena, eikä irrallisina palasina vai meneekö sitten jo liian raskaaksi… Abstraktit kuvat tuovat tilaan mielenkiintoa enemmän kuin harmoniset pampaheinätaulut. Sen lisäksi, että nuo abstraktit taulut toistavat tuttua värimaailmaa, nivoo yhteen myös mielestäni olohuoneen pehmeitä sekä moderneja linjoja. Vaan kylläpä kirvoittaa mielipiteitä yksistään sisustustaulut. :D Tuo ruukku ja runsas kimppu pampaheiniä on kyllä aivan ihana kokonaisuus! Mistä tuo ruukku olikaan?

  • Hanna Vayrynen

   Siis aivan ihanaa pohdintaa ja olen AIVAN SAMAA mieltä kanssasi kaikesta! Ihana pohdintaa! Kiitos paljon avusta <3 Juuri tv-taso tulee pitenemään, joka minustakin tasapainottaa kokonaisuuden. Ja hei iso kiitos - ruukku on ostettu paikallisesta Kauniaislaisesta kukkakaupasta - sellainen kuin Home in Garden! :)

 • E.M.B.

  Minustakaan taulut oikein sovi tv:n molemmille puolille symmetrisesti. Kun teillä on niin laadukkaasti sisustettu koti niin miksi pilata kokonaisuutta pilipalilla. Itse valitsisin oikeita tauluja tai grafiikkaa, ja gallerioissa kierteleminen on ihanaa, ainakin minun mielestäni. Teillä on niin harmoninen koti muutoin, niin värikylläiset taulut toisivat elämää ja mukavia kiinnekohtia tiloihin. Ehkäpä sisustussuunnittelijasi voisi auttaa pulmassa että kokonaisuus olisi tyylikäs. Tehän siellä asutte ja elätte, mutta nyt kun kysyit. ?

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos avustuksesta :) Itse en ikävä kyllä näe tilaan tauluja, jotka eivät olisi symmetriassa. Ja siis ehdottomasti ei pilipalilla, vaan koti on ikuisuus projekti ja aina sitä keksii jotain hiottavaa. :) Ainakin nyt toistaiseksi näen, että haluan taulut tuohon viereen. Pitäisi varmasti kierrellä gallerioissa, jos sitä kautta avartuisi se omin tyyli! Itse en halua liian värikkäitä tauluja – se ei vain ole meitä. Pidämme mustasta, valkoisesta, harmaasta ja ruskean eri sävyistä :) Väri meillä tulee toistaiseksi kukista ja kattauksesta ruokatilassa – eri sesonkinä tykkään sitten koristeilla tuoda väriä – koska muuten kyllästyn jos on perusteissa liikaa väriä. Hänelläkään ei vielä ollut tähän muita ideoita, mutta tässä on vielä niin paljon työnsarkaa, että ehkä kun muut isommat asiat ympärillä ratkeavat, löytää tämäkin pienempi osio ratkaisunsa! :) Ja hei jos sinulle on hyviä Galleria-vinkkejä mistä uskoisit minun pitävän, kuulen mielelläni! :)

 • Julia Toivola

  Hei, mikä toi aamiaiskaappi on ? TAHDON muuttaa teille ?❤️

  • Hanna Vayrynen

   Siis se on niin mun keittiön yksi parhaista ominaisuuksista! LOVE IT! Ja oikeesti pian ne kokkaustreffit! <3

 • Hanna

  Hei, kivalta varmasti näyttää valmiina olohuone, mutta minäkin ottaisin pois taulut TV n molemmilta puolin. Jotenkin eivät sovi mielestäni TV n läheisyyteen ja kokonaisuus jää liian täyteen ahdetun oloiseksi. Mukavaa viikonloppua :)

  • Hanna Vayrynen

   Moi! Kiitos paljon avusta! :) Meillä oli pitkään niin, ettei seinillä ollut television lisäksi mitään, mutta silloin taas kokonaisuus näytti liian tyhjältä. Mutta tää sisustus on ikuisuus projekti :) Sitä samaa! :)

 • jep

  Heippa, ihanalta näyttää teillä :) Omaan silmääni telkkari ja taulut on ehkä liian linjassa keskenään. Pyöreät taulut tai kultareunusteiset peilit tms. telkkarin molemmin puolin toisi kontrastia ja pehmentäisi jotenkin. :)

  • Hanna Vayrynen

   Se voi olla! asia ehkä korjaantuu jos hankin vain isommat kehyksetkin! Tästä joku mainitsi joskus ja mietin, että se saattaisi toimia! :) Kiitos ideoista ja avusta! :)

   • Jep

    Ja tarkoitin nimenomaan niin, että samalla tavalla symmetrisesti aseteltuna, mutta pyöreät taulut tai peilit. Se rikkoisi/pehmentäisi tuota kulmikkuutta olohuoneessanne, matto, pöytä, tv-taso, tv, taulut. ?

    • Hanna Vayrynen

     Hei kiitos paljon ideasta! rakastan pyöreitä peilejä ja niiden pehmeyttä, mutta tässä tosiaan kokonaisuus tulee vastaan – sillä meillä on tuossa toisella seinällä (mitä ei näissä kuvissa näy) myös toinen seinä, missä on iso pyöreä peili. Koen, että tuohon ei sovi pyöreät sen takia, koska sitten olisi liikaa isoja pyöreitä elementtejä yhden tilan seinillä. :) Tämä on juuri se haaste kun näissä kuvissa näkyy vain tämä pieni kohta tätä avointa tilaamme, vaikka vieressä on myös ruokatila, keittiö, leffahuone, eteinen ja porrasaula :)

 • niskavaivainen

  Hieman ihmetyttää, että laitat(te) nojatuolit sohvaa vastapäätä. Päät vinossako telkkaria aiotte katsoa : ) Itse en laittaisi taluja telkkarin välittömään läheisyyteen, ennemmin joku korkea kasvi, lipasto tms.

  • Hanna Vayrynen

   Tämä ei siis ole tila missä katsomme televisiota normaalisti :) Meillä on tuolla keittiön vieressä “leffahuone” missä iso Boknäsin vanha sohvamme ja televisio :) Tähän tilaan ei meinannut ensiksi tulla televisiota lainkaan, mutta koska silloin vuoden vaihteessa vielä mietittiin kaikkia kesän ihania urehilutapahtumia ja kisastudioita, ajattelimme, että haluamme tähän tilaan television, mitä voi kaikkialla tästä tilasta seurata :) Eli tämän televion ei näe vain tästä vaan myös keittiöstä ja ruokatilasta sekä jopa sieltä leffahuoneestakin – vaikka siellä on oma televisio :) Tämä tila on enemmän siis seurustelua varten – ei television katselua. Telkkari on yleensä meillä päällä aamulla kun teemme keittiössä aamupalaa ja kuuntelemme samalla aamun uutisia :)

   Kiitos ehdotuksesta, mutta itse emme ikävä kyllä pidä kovasti niin suurista kasveista sisällä :) Lipastoa mietimme, mutta silloin pelkään että tila menisi liian “täyteen ammutuksi” :)

   • niskavaivainen

    Itse asiassa tuossa lipastoasiassa mielessäni oli joku kevyt, kapeahko puinen malli, sellainen joka sitoisi tuon sohvapöydän kokonaisuuteen. Voisi olla osittain ns. avomallia, jolloin sinne voisi laittaa jotain vaihtuvia väriläikkiä esim. Ja jos taulujen paikat ovat nuo, niin onko tuon heinäpurkin paikka taulun alla? Itse poistaisen sekä heinäpurkin että tuon kullanvärisen jakkaran (onko se jakkara : D) Mutta makuasioitahan nämä : )

    • Hanna Vayrynen

     Hei itseasiassa tuo heinäruukku on tuossa vain tilapäisesti – sillä odotan vielä toista nuojatuolia saapuvaksi, milloin ne siirtyvät tuohon sohvaa vastapäätä ja heinäruukku menee tuohon portaikon viereen sisääntuloon! :) Eli siis juuri näin! :) ja tv-tasoa mekin kovasti pohdimme – ajatus on ainakin saada vähän pidempi malli. Mutta odotan että se nojatuoli saapuu, jonka jälkeen siirryn makustelemaan seuravaa, jotta tekisin mahdollisimman harkittuja ratkaisuja :)

 • Jaana

  Onpas vaan jännä, miten hurjan paljon nuo taulujen kuvat vaikuttavat tunnelmaan! Heinät on tosiaan ihanan harmoniset ja pehmeät. Graafisilla kuvilla, vaikka niistäkin tykkään myös, huone menee mun silmään jotenkin moderniksi, steriiliksi ja hotellihuonemaiseksi. Mietin, että voisiko toisella puolella televisiota olla Desenion juliste ja toisella puolella 1-3 mustavalkoista(?) fiiliskuvaa teidän perheestä? Ajattelin, että onko liian ennalta-arvattava se, että symmetrisesti on 1 samankokoinen taulu molemmin puolin televisiota. Tosin tää symmetrisyys taitaa nimenomaan olla sitä jenkkityyliä, mitä olette halunneetkin tavoitella.

  • Hanna Vayrynen

   Hei kiitos kovin Jaana taas avusta ja pohdinnoista! <3 Joo symmetria haen! :D Minäkin jotenkin pidän heinien pehmeydestä, vaikka osa minusta onkin sitä mieltä - että mulla on noita pampaheiniä jo aika paljon :D Olen myös ajatellut vaihtaa kehykset suurempiin, mutta kuva sisällä pysyisi kuitenkin samankokoisena.

   • anni

    musta näyttää kumpaisetkin ensiasunnon halpistekeleiltä, eli kannatan oikeaa taulua eikä molemmin puolin. Noita pampaheinäpölynkerääjiä en ymmärrä.

    • Hanna Vayrynen

     Juuri uuteen taloon muuttaneena riittää aina ihan hurjasti hankittavaa ja suuria kulueriä on paljon. Taide on myös sellainen asia minkä kanssa ei minusta pidä kiirehtiä ja sitten vasta kun on tilan kaikki muut huonekalut paikallaan voi hioa näitä loppusilauksia :) Ihmiset pitävät eri asioista. Ei pidä ymmärtää, mutta kunnoittaa :) itse rakastan pampaheiniä ja niiden pehmeyttä! :)