CATEGORIES

Olohuone etenee – toinen nojatuoli saapui

18.6.2020

Viimein se saapui! Nimittäin toinen nojatuoli olohuoneeseen minkä tilasin jo joulukuussa. Sen oli määrä saapua aikaisemmin, mutta varastolla sattuneen kömmähdyksen kautta (meille tuli ensiksi väärät tuolit) toimitus venyi odotettua pidemmälle. Mutta nyt toinenkin nojatuoli on täällä!

Ostin nämä harmaat nojatuolit Kare-merkiltä, jonka kivijalka löytyy Tapiolan Ainoa kauppakeskuksesta. Samalta merkiltä ostin myös vastapäätä olevan harmaan sohvan sekä sen pyöreän peilin messinkisellä reunalla.

Eli hiljalleen alkaa saada raamejaan tämäkin tila. Mutta matkaa on vielä “valmiiseen”. On niin totta kun sanotaan, että koti on ikuisuusprojekti ja meillähän riittää vielä vaikka kuinka tehtävää. Tässä tilassa meillä on tarkoitus vielä pidentää tuota tv-tasoa ja laittaa se ehkä seinään kiinni. Tilaan tarvitsen myös vielä isomman maton. Olen pidemmän aikaa kuolannut yhtä karvamattoa ruostalaiselta Layered-merkiltä. Jos sen hankin, tämä kuvissa näkyvä matto siirtyisi todennäköisesti meidän makuuhuoneeseen.

Tämä olohuone on enemmänkin tarkoitettu seurustelutilaksi. Television ja leffojen katseluun meillä on leffahuone, joka on tämän avoimen tilan toisella puolen (postaus). 

Kuvat minusta: Kaisa Turunen

28 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Susanna Lönnrot

  Aivan upeat tuoli! Mikä on kokemuksesi tuoleista nyt muutamien kuukausien jälkeen? Mitkä ovat hyvät/huonot puolet? Tosi tyylikkäät ja kiva että laitat paljon kuvia tänne eri kuvakulmista!

  • Hanna Vayrynen

   Eikö ole ihanat! :)
   Ollaan tykätty kovin! aivan ihanat löhötuolit vaikka ovat samalla ryhdikkäät! <3 Vielä en ole huomannut huonoja puolia <3 Helppo pitää puhtaanakin.

 • Lilian

  Matto saisi olla paljon isompi. Sohvapöytä aika outo valinta, mutta makuasioita.

  • Hanna Vayrynen

   Joo matto tulee olemana isompi! :) Siihen on tulossa jossain vaiheessa sellainen vähän pikäkarvaismepi isompi matto! :)
   Ja itseasiassa itse mietin alkujaan marmoripöytää, mieheni halusi ehdottomasti puisen, koska halusi että tila saa siitä kodinomaisuutta ja lämpöä.
   Olimme molemmat vuosia ihastelleet tätä Cobellon pöytää ja päätimme hankkia sen tähän – itse tykkään juuri siitä miten se rikkoo “odotettua” ja tekee tilasta juurikin lämpimämmän :)

 • Maria

  Todella kutsuva seurustelunurkkaus! Nojatuolit ovat ihanat. Onko niissä irrotettavat verhoilut tai miten olet saanut ne puhdistettua, jos on tullut tahroja (ehkä vielä ei ole tullut)?
  Ensin kuvia katsellessa ajattelin, että iso puinen sohvapöytä ei oikein sovi kokonaisuuteen, mutta tarkemmin ajateltuna luulen, että se tuo juuri lämpöä ja kodikkuutta. Toisenlaisella sohvapöydällä, vaikkapa nyt niin paljon nähdyllä marmoripintaisella ohutjalkaisella pöydällä, kokonaisuus voisi alkaa näyttää siltä kuin olisi suoraan sisustuslehdestä kopioitu. Omaperäisyys puuttuisi.
  Minäkin ehkä ottaisin sohvan vielä kauemmas seinästä – teillä kun on ihanasti tilaa. Vaikka yli metrinkin päähän. Verhot ja ikkunat näkyisivät vielä paremmin.

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos! <3 Ja ei ole.. mutta uskaltauduin silti sen tähän tilaan ottamaan, koska minulle monet allala olijat sanoivat, että itseasiassa samettipintaiset kestää poikkeuksellisen hyvin kulutusta ja siistimistä... Ja ovat toistaiseksi olleet viimeisestä oikeassa. Muutama tahra jo tullut, mutta taikasienen avulla ihan kaikki lähteneet pois!

   Ja tiedätkö, kävit juuri saman ajatusprosessin läpi kuin minäkin! Itse olisin halunnut marmorisen pöydän, mutta mieheni halusi ehdottomasti puisen. Ja hän ehdotti tilaan vielä sohvapöytää, mitä me molemmat olimme jo vuosia ihastelleet. Totesin, että se rikkoo tilaa juuri ihanasti ja tuo keirrätyspuu tuo tilaan lämpöä <3

   Kiitos kovin avusta ja idoista <3

 • Viv

  Eli vastauksesi tiivistäen, tässä blogissa ei ole tilaa eriäville mielipiteille (jonka vierailija rehellisen ystävällisesti esitti) varsinkaan jos ne eivät miellytä sinua. Asia selvä :) Tulee mieleen että mitä varten näitä blogeja siis pidetään? Tästä asenteesta päätellen siksi, että halutaan suuri yleisö ihastelemaan omaa elämää ja omia valintoja. Eihän siinä mitään väärää sinänsä ole mutta mistä sellainen tarve kumpuaa, itsetunnon puutteestako? Ja vielä, viittauksena vertaukseesi eli voiko tavalliselle tuntemattomalle henkilölle kadulle kertoa suoraan mielipiteensä esim. hänen kodistaan yleisen normiston mukaan=ei,koska ei hän sitä millään tavalla pyydä mutta voiko bloggaajalle, joka esittelee omasta tahdostaan kotiaan tuhansille lukijoille ja vieläpä monesti pyytää ideoita sisustukseen, esittää mielipiteensä, myös eriävän, kyllä voi. Jälkimmäinenhän on valinnut julkisen työn ja sitä kautta altistaa itsensä vapaaehtoisesti ja tietoisesti ihmisten mielipiteille, toinen ei. Tätä taustaa vastauksesi ja vertauksesi oli hieman ontuva.

  • Hanna Vayrynen

   Olen hyvin eri mieltä kanssasi ja koen, ettet halua edes ymmärtää minua.
   10 vuoden ajan olen tällaisessa kohtaa vaan kuitannut kommentin, että “Voih – itse olen eri mieltä”. ja sillä selvä. Jos kyse olisi tässä jotenkin itsetunnosta tai sen kolhiutumisesta, niin voin todeta etten olisi tätä 10 vuotta jo työkseni tehnyt :)
   Kyse on omalla kohdalla siitä, että haluaisin ajaa asiaa, että ihmiset miettisivät käytöstään – myös netissä :) Seurasin keskustelua Hanna Gullichsenin tarinoissa ja tämä ehkä kumpuaa siitä. Pitää pystyä myös huomauttamaan epäkohteliaasta käytöksestä netissäkin asiallisesti.
   Ja itse olen ikävä kyllä niin eri mieltä siitä, että julkisessa työssä pitäisi ottaa vastaan mitä vaan “koska on sen valinnut”.
   Kysyn usein teiltä mielipidettä sillä eriävät mielpiteet usein ovat todella arvokkaita ja opettavaisia, mutta tämä ei ollut sellainen kohta :)

 • Viv

  Miksi vierailija ei saa tuoda mielipidettään esiin? Tuntuu, että sinulla on tarve hallita ihmisten mielipiteitä ja kommentteja ja heti kun joku tuo ystävällisen (!) rehellisesti mielipiteensä esiin, suosittelet miettimään miksi täällä tökerösti kommentoidaan. Ei vierailijan kommentti ollut muuta kuin puhdas mielipide siitä, että kaikki sistukselliset ratkaisut eivät ole ihan osuneet nappiin. Erikoista että siitä noin hermostut, koska asioistahan voi olla montaa mieltä ja joskus voi myös asioissa epäonnistua kuten sisustamisessa eikä se ole maailmanloppu eikä se tarkoita että sinä ihmisenä olisit epäonnistunut. Voisi kuitenkin ajatella, että pystyt asiallisesti ottamaan kaikenlaiset mielipiteet vastaan, koska bloggaamisellahan ylipäätään valitset muutenkin olla arvosteltavana. Vai haluatko blogisi olevan paikka, jossa saa vain ilmaista sinua miellyttäviä/sinua kehuvia kommentteja? Olisiko sinun syytä miettiä miksi on vaikea ottaa eriäviä mielipiteitä vastaan ja miksi hermostut ihmisille mielipiteistä, jotka sinua eivät miellytä?

  • Hanna Vayrynen

   Minusta on harmillista, että (oletettavasti) aikuiset ihmiset naamioivat oman ilkeytensä sen taakse “että tämä on minun mielipide”. Mielipiteitä saa toki olla, mutta minusta on ylimielistä ja tökeröä todeta, että kukin ei saisi ja osaisi sisustaa OMAA kotiaan itse kokemallaan parhaalla tavalla. Siihen kun ei ole oikeaa tai väärää. En ole hermostunut tai mieltäni pahoittanut.Kyse ei ole missään nimessä siitä, ettei voisi ottaa kaikenlaisia mielipiteitä vastaan – sitä olen tehnyt blogin kanssa jo vuosikymmenen. Mutta koen myös velvollisuudekseni lujan lempeästi sanoa rakentavan ystävällisesti takaisin silloin, kun kyse ei ole rakentavasta “mielipiteestä”. Tämä on sama asia – opetan lapsiani jo pienestä pitäen. Se, että ihminen kävelee kadulla – onko hän nyt asettanut itsensä vapaaksi arvostelulle? Ikävä kyllä olen omassa työssäni tottunut että se “kuuluu” tähän – mutta kyseenalaistan vahvasti sen, että pitäisikö kuulua :) On minusta väärin, että oma ilkeys naamioidaan sen taakse. Kannattaa aina myös miettiä – että “miksi MINUN mielipide olisi jotenkin merkittävä tuon toisen elämässä?” Luuleko hän, että nyt menen ja muutan koko sisustukseni, koska hän ei siihen perusta? :) Tämä pätee elämässä ihan jokaiseen tilanteeseen: Pohdi aina hetki, että onko SINUN mielipiteesi tärkeä toisen elämää koskevassa tilanteessa, jos sitä ei erikseen kysytä? Joskus sillekin on paikkansa, mutta miten esim tässä tapauksessa?

   Olen tottunut nielemään todella paljon ilkeyksiä blogivuosien aikana olkia kohauttamalla, mutta esim esikoistanikin parhaillaan somen maailmaan kasvattamalla koen velvollisuudekseni myös jotenkin edistää nettietikettiä ja käytöstä sielläkin. Siksi en enää päästä kaikkea ohi olkien kohautuksella – kuten olen tähän asti aivan liiaksi tehnyt. Miksi minulla ei olisi oikeutta sanoa ystävällisesti takaisin? Olen vuosien saatossa ymmärtänyt, että ei kannata, koska anonyymi on anonyymi syystä. Hän ei kehtaisi sanoa samaa omilla kasvoillaan ja silloin on turha taistella tuulimllyjä vastaan koska he eivät voi kasvojaan menettää. Mutta silti koen velvollisuudekseni ystävällisesti huomauttaa, kun omassa käytöksessä on sellaista, missä voisi olla korjaamisen tai ainakin ajateltavan varaa :)

 • Esteri

  Teidän kotinne näyttää siltä että siellä on ihana asua, olisi ihana vierailla ja että siellä saavat lapsetkin ihan rauhassa touhuta ilman että pitää jokaista (juoksu)askelta varoa :) Todella hieno!

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos kovin <3

 • Vierailija

  Upeat tuolit kerrassaan, harmi että ovat ainoat talon tasoa olevat kalusteenne. Anteeksi, olet aivan ihana, lämmin, kaunis ja sydämellinen mutta sisustus- tai pihasuunnittelua et kyllä osaa… ?Saako kysyä, miksi ette pyytäneet ammattilaisia avuksi noin suureen kokonaisuuteen?

  • Riikka

   Olipas ilkeä kommentti, mikä on vielä yritetty naamioida kehuilla. Jos Hannan tyyli ei vastaa omaasi, se ei tarkoita, että hän ei osaisi sisustussuunnittelua. Ja mitä väliä vaikka ei osaisikaan? Jokaisen koti on asujan näköinen enkä itse ainekaan sisusta kotiani sisustussuunnittelijan silmin vaan sen mukaan, mistä itse tykkään.

   • Hanna Vayrynen

    Juuri tämä – ja erittäin harmillista että aikuisen ihmiset sitten pakenevat sen taakse, että “eikö eriävää mielipidettä saisi tuoda esiin?”. Kysehän ei ole siitä. Kannattaa aina miettiä, että miksi kokee itsensä olevan niin ylivertainen, että kokee sen OMAN mielipiteen olevan se oikea? :) Tässäkin kyse toisen ihmisen omasta kodista :)

  • Hanna Vayrynen

   Meillä oli ammattilainen apuna :) Mutta tiedätkö – jokaisen koti on itsensä näköinen. Minä menen kodissa aina mukavuus, toiminnallisuus ja lämpö edellä – en sillä mikä olisi “sisustuslehtityylimäisin” ratkaisu. Me itse osaamme tehdä juuri parhaan kodin meille ja jokaisen koti on oma koti ja kellään ei ole tismalleen samaa makua. Minulle tärkeintä on että koti on lämmin ja toiminnallinen meidän perheelle – ei että jokainen sohva olisi mittatilaustyönä tehty italiassa jotta se olisi “talon tasoinen”. Meidän talon arvo ja taso syntyy siinä eletystä elämästä perheenä :) Kommenttisi on suorastaan tökerö – suosittelen miettimään miksi koet edes tarvetta kommentoida tällaista. Toivotan sinulle iloista kesää :)

 • Pinjal

  Tyylikäs ja harmoninen seurustelutila – todella kaunis. Useammasta kuvasta ihaillut näitä yläkerrasta laskeutuvia kaarevia portaita. Ne on todella kauniit, arkkitehdille täydet pisteet. Olet ehkä kokeilut, mutta itse jättäisin hieman enemmän ‘hengitystilaa’ tuon sohvan ja ikkunaverhojen väliin, kun tilaa on näin kivasti. Istumaryhmästä tulee vieläkin ‘pesämäisempi’ tunnelma.

  Mukavaa juhannusta!

  • Hanna Vayrynen

   Olen samaa mieltä! Todella upeat portaat – vaikka itse talossa rakastuinkin eniten esim kuraeteiseen ja arjen toiminnallisuuden ratkaisuihin :) Ja hei siellä itseasiassa one verhojen/seinän ja sohvan välillä n. 70cm tilaa! Kuinka paljon siis tarkoitit? :)

   • Pinjal

    Kiitos palautteesta. Asia ok. Kysyin siksi, koska tuo 70 cm väli verhoista sohvaan ei erottunut niinkään kuvista. Ja oli hieman vaikea hahmottaa sitä tilantuntua. : )
    Mukavaa ja nautinnollista kesää koko perheelle!

    • Hanna Vayrynen

     Se on muuten niin totta – tilan tuntua on kuvissa aina todella vaikea hahmottaa. Kaikki täällä käyneet ovat ihmetelleet sitä miten avaraa täällä on – kuulema se ei välity kuvista! :) Kiitos kovin ja ihanaa kesää! <3

 • Mermar

  Harmoninen näky tuo teidän ihana olohuone, tuolit ovat upean massiiviset. Isossa tilassa niitten paikkaa voi välillä siirrelläkin, kun haluaa pientä muutosta näkymiin. Usein asunnot ovat nykyään niin pieniä, täynnä oviaukkoja ja ikkunoita, jolloin pelkän sohvankin sijoittaminen tuottaa vaikeuksia. Saatikka, että voisi joskus muuttaa järjestystä.
  Onnellisia olette mitä kauneimmasta kodissa.

  • Hanna Vayrynen

   Se on juuri näin – nojtuolit voi halutessa laittaa kohti televisiotakin :) Eivät ole liian painavia siirtelyyn onneksi. Ja kiitos – me viihdymme täällä erinomaisesti :)

 • Stiina

  Kaunista teillä! Sisustuspostaukset on aina kivoja :) Itse tykkään sisustaa myös valoilla ja sellainen kiva iltahämärä erilaisilla jalka- ja pöytälampuilla toteutettuna on ihana iltaisin. Tähän liittyen toivoisin postausta teidän kodista iltahämärässä valojen ollessa päällä. Voi olla hankalaa toteuttaa näin kesällä kun valoa riittää melkeinpä vuorokauden ympäri, mutta ehkä syksymmällä?? Ymmärrän että blogggaajat mieluiten kuvaa luonnonvalolla, näyttäähän ne ehkä kuvissa kivoimmilta, mutta varmaan löytyy lukijoista minun kaltsiani hämärän ystäviä, jotka mielellään näkis kokonaisuuden valaistuksen kanssa. Täyden valaistuksen ja hämärämmän valaistuksen kanssa olisi kiva nähdä näitä samoja kuvia :)

  • Hanna Vayrynen

   Hei aivan ihana idea! <3 Meillä on itseasiassa todella paljon valoa sisällä nyt yölläkin - niin isot ikkunat ja yöttämät yöt tekevät sen ettemme edes tällä hetkellä käytä valoja juuri ollenkaan! Mutta tuollainen huone day & night sarja olisi aika ihana! Olisi kiva sarja esim syksylle kun alkaa pimetä ja valoja tarvitsee enemmän koska itsekin rakastan tunnelmallista valaistusta! :)

   • Anna

    Ihanalta näyttää teidän koti. Mikä on noiden Gubin pöytävalaisimien korkeus? Niitähän taisi saada kahdella eri korkeudella..

    • Hanna Vayrynen

     Kiitos ystävällisyydestäsi <3 Ne ovat se suurempi malli! :)

 • Haidi

  Niin ihana tää teidän ”virallisempi” olohuone! Ihana, että nyt viimeinkin on molemmat tuolitkin kotiutuneet. On kyllä niin kivan näköiset :)

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos ihana! Tätä on kyllä odotettu! <3