CATEGORIES

Veljekset

2.10.2015

Juuri pari päivää sitten naureskelin facetimen välityksellä ystävättäreni kanssa sille, että kuka ikinä sanoi kahden lapsen menevän siinä samassa missä yksikin, ei todellakaan tiennyt mistä puhui. :D Toisen lapsen tullessa se vähäinenkin pieni aika, joka sinulla oli asioiden ja kodin järjestelyyn tai omaan mielenrauhaan, revitään kertaheitolla pois. Miten ihmeessä sitä valitti ajan riittämättömyyttä, kun lapsia oli vain yksi? :D Näin sitä miettii varmasti vanhempi kahdestakin kolmannen kohdalla. Mutta ensimmäinen lapsi on se, jonka kanssa kaikki on niin uutta. Muutos entiseen on niin suuri, että kyllä sen räpiköimisen ymmärtää loistavasti. Kaikkia pieniä näppyjä pelästyttiin, kuin ruttoa konsanaan. Tutit keiteltiin se harva se hetki kiehuvassa vedessä bakteerien varalta sekä kaikki uudet vaiheet olivat pelottavia hyppyjä tuntemattomaan, joiden läpi navigoiminen vei oman hetkensä. Tokan kohdalla näpyille hyvällä tuurilla hetkautetaan hartoita, hiekkalaatikkoon tippunut tutti kulkee suunnilleen paidan helman kautta takaisin suuhun (vastustuskykyä hei!) ja kaikkien niiden loputtomien vaiheiden tietää olevan onneksi vain nopeasti vaiheita. Seuraava odottaakin jo kulman takana.

Mutta kaikkien näiden loputtomien vaiheiden keskellä, on äitinä kahdelle oleminen myös tuplasti ihanempaa. Eipä sitä pysty sanoin selittämään sitä sydämen pakahduttavaa tunnetta, kun katsoo kahden pienen ihmisensä rakentavan omaa sisarussuhdettaan. Miten isompi pitää niin hellää huolta pienemmästään, ja miten pienempi taas ihailevasti tekee kaiken isoveljensä perässä. He tulevat aina olemaan toistensa rinnalla, elämän ensi askelista kiikkustuoliin asti. Liikuttavempaa näkyä ja ajatusta ei tämä äiti tiedä.

tongva i got your back baby bro-4281

I got your back baby brother. Now and forever.

17 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • jennilee

  Snif, niin liikkistä että nieleskelen kyyneleitä täällä. Meidän esikoinen on 2v ja toinen sais tulla vaikka heti. Ehkä oonkin raskaana kun tämäkin postaus niin itketti. :’D

 • Mrs.V

  Moi! Hei suositteliisn ehdottomasti sellaista kun JUmeirah Beach! Se on paras minusta lasten kanssa. Atlantis Palm hotelli on myös ihan ok, mutta vähän liian iso minun makuuni. Paljon siirtymisiä lasten kanssa.

 • Ilona

  Voisitko tehdä joskus sun laukuista esittelyn? Sellasen missä kuvaisit kaikki sun laukut (ainakin lempparit) ja sit kertoisit vähän niistä :)

 • Voi miten ihana postaus! Omat kaksi lastani ovat jo vanhempia ja toinen kokeilee jo omia siipiään maailmalla. Muistan tuon vaiheen kuin eilesen päivän, ja kaikki ihanat vaiheet sen jälkeen. Sisarukset ovat toisilleen yksi elämän suurimmista aarteista ja aina se tukipilari, johon voi tukeutua niin iloissa kuin suruissakin… ja tietenkin äidin suuri onni, aina <3

 • Tuumummi

  Kahden pikkuisen ( pojantytär 2v ja tyttärentytär 1v) mummina on myös ihanaa seurata sitä, kuinka poikani ja tyttäreni hakevat tukea toisistaan vanhemmuudessaan ja jakavat arkisia asioitaan keskenään, aivan kuten ovat tottuneet lapsesta asti tekemään. Sisarukset ovat toisilleen tuki ja turva, onhan sisarussuhde useimmiten elämän pisin ihmissuhde.
  Vaikka blogisi on tietysti ennen muuta tyyliasioihin keskittyvä, on ollut ihanaa seurata myös perheesi elämää. Voimia, sisua ja jaksamista vaativassa äidin työssä toivotan sinulle.

 • saara

  Hei! Teidän pojilla on hienot hiukset, leikkaatteko heidän hiukset itse tai käyvätkö he parturilla? Jos leikkaatte itse, vinkit olisivat tervetulleita. Jos käytte parturilla, olisin kiinnostunut kuulemaan missä (Helsingissä). Toki, jos poikien asiat eivät tänne kuulu tässä määrin niin ymmärrän senkin. :) tsemppiä arkeen!

 • Anonymous

  Hmm, itseasiassa kolmannen lapsen taloontulo on jopa helpompaa kuin ekan tai tokan. Tai vauvan kanssa voi olla jotenkin ihan eri tavalla kun kaksi isompaa pitävät seuraa toisilleen ja vauvalle. Itse sain hörppiä kahvinkin ihan rauhassa kun ei tarvinnut samalla toimia ohjelma/viihdytystoimistona :D
  Meillä siis pojat 4&6 sekä tyttö 1v. Helpoin vauvavuosi takana – no doubt!
  Sisarusrakkaus on vaan niiiiin pakahduttavaa <3

  • Mrs.V

   Kiiiiiiitos tästä huojentavasta infosta! :D Me ollemme toivoneet varovaisesti, että joskus vuoden päästä voisimme taas lähteä yrittämäään, jotta kolmannen kohdalla olisi vähän pidempi ikäero, n.3v olisi täydellinen. Ihanaa kuulla, että olet kokenut sen noin! <3 Valoa tunnelin pääähän ! :D

 • suvi

  Aww tuo on niin totta! Pikkuveli on aina pikkuveli! Ja ikuisesti mun “vauva” vaikka tää vauva onkin nykyään itseäni pidempi.

 • Bella

  Ihana postaus <3 näitä ajatuksia käyn läpi jo nyt, hiljan esikoisen äidiksi tulleena, tulevaisuudesta pelonsekaisesti haaveillen ;)

 • netta

  Sisarukset ovat maailman parhaita <3 Siskollani ja minulla on sama ikäero kuin teidän pojillanne, ja olemme koko ikämme olleet parhaita ystäviä :)

 • Ihana kirjoitus ja upea kuva! Sisarukset on niitä parhaita, aina tukemassa, auttamassa ja jakamassa niitä arjen iloja. elämä olisi kovin tylsää ilman sisaruksia <3

 • i

  Oih mikä ihana kuva, ihanat veljekset! On kyllä ihanaa kun pojillasi on niin pieni ikäero. Minulla ja siskollani on saman verran ikäeroa kuin heillä ja minusta se on kyllä niin loistava. Toisesta on aina ollut paljon seuraa ja olemme aina tunteneet toistemme kaverit hyvin etc. Haluasin omalle pojalleni pikkusisaruksen samalla kahden vuoden ikäerolla, mutten ole varma haluaisinko yrittää toista raskautta niin nopeasti. Toivottavasti ensimmäinen raskaus ja synnytys unohtuisivat ja, että jossain vaiheessa saisimme sisaruksen pojallemme. Ja kun tämä yksi pikkuinen vie kaikki voimat niin en kyllä ymmärrä miten pärjäisin kahden kanssa :D

 • Mamma80

  Kyllä juuri näin! Varsinkin kun omatkin lapset ovat HYVIN vilkkaita poikia :)

 • Lauriczek

  Ihanat veljekset! Kertakakaikkiaan! Meillakin kaksi pikkuista, tyttoja tosin, ja aina miehen kanssa vaan sanotaan miten spesiaalia se onkaan kun heita on kaksi! Onhan se vahan tuplahomma ;) mutta kaikki sen arvoista! Kuulimme mukavan sananparren taalla Irlannissa: kun ensimmainen vauva syo kolikon, mennaan vauhdilla paivystykseen. Kun syntyy toinen vauva ja han syo kolikon, odotetaan kaikessa rauhassa etta tulee kakka ennen kun panikoidaan. Kun syntyy kolmas vauva ja han syo kolikon, vanhemmat ottavat suoraan sen vauvan taskurahoista. :)

 • rosa

  Näin just. Oma isoveljeni on aina itselleni esikuva ja käsittämättömän rakas, sisarus on <3

 • Aida

  Kahden suunnilleen samanikäisen pojan äitinä liikutun tätä postausta lukiessani. Ihana olet!