CATEGORIES

Kosketuksen tärkeys

4.3.2017

*Kaupallisessa yhteistyössä Liberon kanssa*

Meidän perheessä halitaan, suukotellaan ja hellitään paljon. Tunteensa saa ja pitääkin näyttää. Koen hellyyden osoituksien olevan äärimmäisen tärkeä osa kasvatusta ja tarvittava tuki terveen itsetunnon rakentamiseen. Kosketus on vahva sanaton sanoma, joka viestii rakkaudesta ja turvasta. Siitä, että toinen on vierellä, eikä täällä tarvitse pärjätä yksin. Kosketusaisti on ihmisen kehityksen ensimmäisiä vahvoja aisteja, ja se myös säilyy meillä usein pisimpään. Ihokontaktin kautta pieni vauva alkaa jo ensimmäisten elinminuuttiensa aikana rakentaa yhteyttä oman kehonsa ulkopuolelle, muihin ihmisiin ja maailmaan. Se lisää yhteen kuulumisen kokemusta, lämmintä läheisyyden tunnetta ja välittämisen kokemusta. Samalla vauvassa vahvistuu kokemus yhdessä olemisen mielihyvästä ja luottamus lähellä olon turvallisuudesta. Tämä tarve jatkuu aina vauvasta vaariin saakka. Jokainen kaipaa hellyyttä. On tutkittu, että kosketuksella on pitkä lista hyvinvointia lisääviä vaikutuksia. Toisen läheisyys mm. vähentää stressiä ja ärtyneisyyttä, rauhoittaa sekä parantaa unen laatua. Eikä ihme. Onhan iho ihmisen suurin elin. On täysin järkeen käyvää, että sen kautta tapahtuvat tuntemukset ovat yhteyksissä lähes kaikkeen.

Pehmeän kosketuksen tärkeyden asialla on myös Libero. Hiljattain merkki suoritti suuren vaippatestin pohjoismaalaisten vanhempien keskuudessa. Halukkaat saivat testata Libero Touch -vaippoja heidän jokapäiväisessä elämässä. Testiin otti lopulta osaa 63 078 vanhempaa Pohjoismaissa. Tulokset olivat seuraavat:

 • 93% vastanneesta vanhemmasta ajatteli, että Libero Touch -vaippojen istuvuus on hyvä tai todella hyvä
 • 88% vastanneesta vanhemmasta ajatteli, että Libero Touch -vaippojen kyky ehkäistä vuotoja on hyvä tai todella hyvä
 • 97% vastanneesta vanhemmasta ajatteli, että  Libero Touch -vaippojen pehmeys on hyvä tai todella hyvä
 • 90% vastanneesta vanhemmasta
 suositteli Libero Touch -vaippoja
Vuosien saatossa olen kokeillut monia eri vaippoja ja minun tuntemukseni mukaan Liberon vaipat ovat ehdottomasti pehmeimmät mitä markkinoilta löytyy. Luokittelisin Libero Touch-vaipan pehmeyden erinomaiseksi ja siinä minusta piileekin merkin selkein etu kilpailijoihinsa nähden. Jo puhtaasti sen takia suosittelisin kokeilemaan Liberoa omassa arjessa. Plussaa saa myös vaippojen neutraali värimaailma, joka ei räikeydellään paista vaaleampien potkupukujen läpi. Koska koen hellän kosketuksen olevan kovin tärkeä osa arkea, on minusta ihanaa, että Libero on panostanut niin suuresti vaippojensa tuntuun. Pumpulissa ei voi lasta kasvattaa, mutta niin paljon kun voin vain pehmeää ja lämmintä hellyyttä heille heidän lapsuudessaan antaa, niin sen teen.
Mustavalkoiset kuvat /  Niki Strbian
Värilliset kuvat / minä
4 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Voi ei, mikä ihana pikkuinen <3 Kauniit kuvat, todella tunnelmalliset.
  https://byveera.blogspot.fi/

  • Vaikka minulla on tällainen pikkuinen, niin hän on niin ihana, että iskee ihan vauvakuume :D

 • Tiia

  Meilläkin tykätään Touch-vaipoista. :) Pehmeys sekä väri-indikaattoriviiva nostavat vaipat suosikeiksi. Olisikohan Liberolla halukkuutta järjestää blogisi kautta jotain vaippa-arvontaa meille lukijoille? :D

  • Minäkin pidän hurjasti näiden pehmeydestä, ja istuvuus on ollut meidän pojilla myös mahtava! Siitä oli tähän puhetta, mutta ei vielä ainakaan toteutunut. Toivottavasti ehkä vielä joskus! :)