CATEGORIES

Miksi Manhattan Beach

20.11.2017

Me vietämme parhaillaan kuukautta Kaliforniassa ja päädyimme varaamaan majoituksen koko ajaksi Manhattan Beachiltä. Suurin syy sijainnin valikoitumiseen on tietenkin se, että Manhattan Beach on vanha kotikaupunkimme. Täällä me asuimme vuoden, täällä on paljon kavereita ja alue on meille hyvin tuttu.

Suomalaiset matkaavat Losiin ilmeisen paljon, sillä saan todella usein kyselyitä siitä missä täällä kannattaa perheenä majoittua. Alue kun on valtava ja etäisyydet useimmiten autoa edellyttäviä. Aion tehdä vielä ytimekkään kartoituksen hyvistä naapurustoista, mutta tässä ensiksi yhteenveto siitä miksi itse rakastan Manhattan Beachia ja miksi suosittelisin tätä paikkana kaikille.

1.Ranta
Kalifornian auringonlaskut ja nousut ovat maagisia. Meille tämän loman parhaita hetkiä ovat aikaiset aamureippailut pitkin Manhattan Beachin näyttävää ja siistiä Strand-rantakatua sekä ilta-auringon värittämät leikkihetket hiekkarannalla. Kaliforniafiilis on taattu katselemalla hyviä aaltoja metsästäviä surffaajia, joita kaupunki on täynnä.

2.Turvallisuus
Suurkaupungeissa on aina paljon rikollisuuttakin, mutta Manhattan Beach on Losin yksi turvallisimpia alueita. Rikollisuustilastot ovat alhaisia ja alueella kävellessä on aina turvallinen olo.

3.Pikkukaupunkifiilis
Ehkä eniten rakastan Manhattan Beachin pikkukaupunkifiilistä. Yleinen tunnelma on hyvin rauhallinen ja lämmin. Ei ole kertaa kaupungilla liikkuessa ettemme olisi jääneet paikallisten kanssa juttelemaan niitä näitä. Samoihin kasvoihin törmää useasti uudestaan ja on kiva vaihtaa kuulumiset seuraavanakin päivänä.

4.Perheystävällisyys
MB on hyvin perheystävällinen alue. Täällä asuu paljon lapsiperheitä ja alueen ravintolatkin ovat sen mukaisia. Paljon hyvää ruokaa mutta erittäin lapsiystävällisellä ilmapiirillä.

5.Aktiivisuus
Los Angelesissa kaikki liikkuvat kaikkialle autolla. Manhattan Beachilla on ihanaa pystyä laittaa lapset suoraan vaunuihin / antaa pyörät alle ja lähteä kävelemään (varsinkin kun asuu vain korttelin päässä rannasta). Täällä ihmiset ovat hyvin aktiivisia ja se näkyy. Urheileminen ja liikkuminen ei ole suorittamista, vaan iloinen elämäntapa. On surffaajia, lenkkeilijöitä, pyöräilijöitä ja leikkipuistoja täynnä elämää.

6.Rentous
Losista puhuessa monilla mieleen piirtyy kirurgien viimeistelemät vartalot, aina huolitellut meikit ja asut viimeistelevät korkeat korot. Manhattan Beach on kaikkea muuta. Täällä kukaan ei käytä korkokenkiä tai pyyhellä menemään ylitällättynä. Täällä kaikki kulevat lenkkareissa, joogahousuissa, rennossa t-paidassa ja lippalakissa. Manhattan Beach on ihana ja pieni rantakaupunki, jonka elämä on ihanan huoltentonta ja rentoa. Ketään ei kiinnosta miltä näytät vaan kaikki tuntuvat keskittyvän hetken ihanuuteen ja sen kauneuteen.

7.Kaunis ja siisti
Manhattan Beach ei ole kovin tunnettu paikka turistien keskuudessa, minkä takia se onkin niin ihanan rauhallinen ja aito paikka. Harvemmin täällä 00edes turisteihin törmää. Muut Losissa asuvat puhuvat Manhattanista aina ylistävään sävyyn ja pitävät sitä yhtenä Losin kivoimmista alueista. Kadut ovat hyvin siistejä, kaupungin oma laituri Manhattan Beach Pier on kaunis ja rantakatua reunustavat palmut luovat jokapäivästä lomafiilistä.

Kyllä. Manhattan Beach on aivan ihana paikka. Jos koskaan voitte täällä käydä – suosittelen sitä suurella lämmöllä.

12 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Hakalaiska

  Mukaansa tempaiseva postaus Hanna! Viettäkää ihana Thanksgiving eli happy turkeyday tomorrow?

 • Valkoinen tähdikki

  Vahvistan likimain kaiken tässä tekstissä kirjoittamasi! Majoituin tänä syksynä vajaan viikon ajan Manhattan Beachilla, kun vierailin mieheni kanssa Losissa. Manhattan Beachilla oli ihanan rentoa, mutta sieltä myös pääsi hetkessä käymään vilkkaammilla alueilla tai vaikkapa shoppailemassa.

 • Anonymous

  Mahtavia kuvia teistä <3

 • jenni

  Hei, ihana postaus. Mistä löydätte aina huoneiston? airbnb? vai oletteko tuttujen luona yötä? Kiitos!

 • Karoliina

  Kiitos loistavista vinkeistä! Tulevana kaksosten äitinä ja reissurakastajana on tosi tarpeellista saada vinkkejä lapsiperheiden matkustamiseen. :) Reissailun kun toivoisi jatkuvan lasten syntymän jälkeenkin. Saa nähdä, jos parin vuoden päästä vaikka suuntaisimme perheenä Losiin!

  Ja hei pakko kommentoida, se on pyyhältää, eikä pyyheltää :D bongasin saman typon jossain muussakin blogissa ja kielipoliisina jäi tämä häiritsemään.

 • V

  Matkustimme mieheni kanssa keväällä Losiin ja vierailimme Manhattan beachille reissun aikana kolmesti. Olin lukenut alueesta blogistasi ja harmittelen edelleen ettemme varanneet majoitusta alueelta! Se oli nimittäin ehdottomasti kivoin alue koko Losin alueella. Olimme aikaeron takia melko usein aikaisin aamusta jo liikkeellä ja parkkipaikat löytyi helposti aivan rannan läheisyydestä, iltapäivästä ne olivat aina täynnä. Kävelimme rantakadulla molemmilla kerroilla kilometrejä ihmetellen kauniita(ja varmasti kalliita :D) taloja! Miten ihana olisikaan ollut vuokrata pyörät alle ja tehdä pidempiä tutkimusretki myös viereiselle rannoille. Jos matkustamme Losiin vielä joskus uudestaan vuokraamme ehdottomasti asunnon kyseiseltä alueelta! Olisi pitänyt uskoa suositustasi jo ennen reissua :) Sekä sinun että siskosi postaukset Losista antoivat valtavasti ideoita reissua suunnitellessa. Viime päivien instastoriesia katsoessani ihmettelin kovasti mikä oli se kaunis puutarha(?) ja miksi emme käyneet siellä keväällä! Kiitokset siis jälkikäteen matkavinkeistä ja ihanaa lomaa teille <3

 • Lotta

  Manhattan Beach on ihana? vaikka on tullut käytyä Losissa lähes kymmenen kertaa ei olla ikinä asuttu siellä mutta siitä lähtien kun bongattiin sen olemassa olo ollaan käyty siellä viettämässä vähintään yksi päivä joka matkalla☺️ En voi muuta kun olla samaa mieltä sun kanssa ja yrittää nauttia Cali tunnelmasta kuvien kautta ?☀️

 • Sanna

  Hei Hanna! Meilläkin on suunnitelmissa ensi vuonna noin kuukauden loma Losissa, tuolloin vajaan kaksivuotiaan poikamme kanssa. Olisi tosi kiva jos laittaisit vinkkejä, mistä esim. etsiä majoitusta ja mitä muuta tulisi huomioida. MB ja hermosa beach on aiemmilta reissuilta tuttuja ja noille seuduille olisimme myös suuntaamassa. Oikein ihanaa lomaa perheellesi!

 • Mm

  Vaikuttaa tosi kivalta paikalta! Osaisitko suositella joitain hotelleja alueelta? Lapsia meillä ei ole ja saisi olla hyvätasoinen hotelli, ehkä kävelymatkan päässä rannastakin. Ihanaa lomakuukautta teille!

 • Maikki

  Kuulostaa aivan ihanalta paikalta! Osaisitko suositella joitain hotelleja alueelta? Lapsia meillä ei ole ja saisi olla hyvätasoinen hotelli, ehkä kävelymatkan päässä rannastakin. Ihanaa lomakuukautta teille!

 • Haidi

  Kaikkien kuvien perusteella on kyllä Manhattan Beach päässyt omalle visiitti listalle kun ikinä pääsen jenkkeihin matkustamaan :)

 • Jade

  Manhattan Beach, tuttu paikka, alleviivaan kaikki pointtisi siitä. Voi miten Hellyyttäviä nuo sinun miehesi ovatkaan,olette koko perhe niin rentoutuneen oloisia.