CATEGORIES

Uusi joulutraditio: Leffalinnake

29.12.2017

Jouluaaton aattona meillä ei ollutkaan sitä surullisen kuuluisaa ainaista kiirettä. Tänä vuonna hyvissä ajoin ennen pyhiä kaikki hoidettava oli hoidettu. Lahjat oli kaikki hankittu ja paketoitu. Pyhien ruokatarvikkeet odottivat jääkaapissa. Joulusiivous oli tehty ja pöytäkin valmiiksi katettu. Tässä ihanan rauhallisessa tunnelmassa päätimme poikiemme kanssa katsoa yhdessä joululeffan. Elokuvapurtava oli asianmukaisten poppareiden lisäksi jouluisia pipareita, makeita tikkunekkuja ja lämmintä kaakaota piparminttumurskalla. Majojen rakentelu on hyvin mieluista puuhaa pienille pojillemme, joten raksensimme olkkariin leffalinnakkeen. Nostimme parisängystämme patjan ja peiton olohuoneen lattialle ja vuorasimme sen tyynyillä. Lisää joulutunnelmaa toi vielä pikkuvalot sohvan reunalla. Leffaksi valikoitui jouluklassikko: Home Alone 1.

Poikamme tykkäsivät tästä kotoisasta viritelmästä niin paljon, että toivoivat leffaillan joulun jokainen ilta. Leffoja katsottiin sitten koko perheen voimin niin aattona, joulupäivänä kuin toisena joulupäivänäkin. Tämä oli meistä vanhemmistakin niin mukavaa, että aiomme tehdä tästä vuosittaisen tradition. Jouluaaton aattona meidän perhe rakentaa olohuoneeseen mukavan leffalinnakkeen, nauttii jouluisia herkkuja, katsoo yhdessä joululeffan ja rauhoittuu tuleviin pyhiin koko perheen voimalla.

14 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Emmi

  Vau mikä idea ja varmasti koette monia ihania ja unohtumattomia hetkiä perheenä traditionne parissa :)

  • Näin toivomme mekin! :)

 • Ninni

  Ihanan näköistä :) kannattaa muistaa tsekata ikärajat leffoista. Noissa leffoissa se on muistaakseni k7 ja vaikka sen aikuisen silmissä näyttää tosi kesyltä, voi lapsesta olla pelottavaa ja tulla uniin. Ikärajoja ei ole laitettu turhaan. Mukavaa kevään odotusta perheellesi :)

  • On hyvä että on ikärajasuosituksia, mutta juurikin lapsikohtaistakin kuka voi katsoa ja kelle liikaa. Tämä leffa oli englanniksi niin saimme mieheni kanssa toimia mukavasti narraattoreina ja selittää vähän mitä tapahtuu (ja miten sitä voisi toimia itse jne) niin leffahetki oli samalla mukavaa jutustelua poikien kanssa. Meidän pojat pitivät niin paljon että pyysivät eilen nähdä tämän uudestaan :D Niin tuttu leffa meille molemmille, että tiedettiin hyvin, että leffa on ok meidän pojillemme. :) Kiitos ja sitä samaa!

 • Mm

  Ihanan kodikkaan ja seesteisen näköistä! Pystyvätkö teidän pojat seuraamaan elokuvaa englannin kielellä, miten hyvin oppivat kielen, kun asuitte Manhattan Beachilla? Tosi hauska idea tehdä leffaillasta joulutraditio!

  • Meidän kaksi vanhinta ymmärtää yllättävän paljon! Vanhin puhuukin. Mutta tuo Home ALone kun katottiin niin pitkälti me miehen kanssa toimittiin narraattoreina ja käytiin vähän ns. keskustelua poikien kanssa koko leffa. Se oli yllättävän hauskaa ja pojilla oli ihania ajatuksia <3

 • K-M

  Miten mahtava idea tuo linnake! Meilläkin on jo muutama vuonna katsottu aatonaattona joululeffa koko perheellä, mutta ei olla tajuttu rakentaa tuollaista ihanaa pesää tuomaan lisätunnelmaa. Ensi jouluna sitten! Kiitos ideasta :)

  • Voi ihana kuulla! Joo toi juurikin ihanasti lisätunnelmaa ja ihan vahingossa näin luotiin mekin jotain, mitä halutaan vaalia tulevinakin vuosina! <3 Ihanaa uutta vuotta! :)

 • Iina

  Meillä oli ihan sama meininki! Tänä vuonna tehtiin niin että mies lähti lasten kanssa laivalle perjantaina ja minulla oli rauha kotona siivota, paketoida lahjat, laittaa ruokaa jne. Kun hain aattoaamuna tyytyväisen ”jengin” satamasta, oli joulupukki jättänyt lahjat sillä välin kuusen alle ja lapsukaiset pääsivätkin heti lahjojen kimppuun. Oli todella rento ja stressitön joulu! Lasten joulupukin odotus meni laivalla kuin siivillä/unohtui melkein kokonaan. Tänä vuonna lahjoja ei myöskään tarvinnut odotella koko päivää vaan niiden pariin pääsi aikaisin ja leluilla oli aikaa leikkiä koko päivän :) Ja mun hermo lepäsi, kun sain rauhassa järjestellä-win-win tilanne kaikille <3

  • No tuohan kuulostaa järkevältä järjestelyltä jos kaikki nauttivat! :) Näin se pitääkin tehdä – niin että kaikilla on kivaa ja päivään laskeutuu oma rauha (tai ainakin niin rauha mitä pienten lasten perheessä voi olla :D) Hyvää uutta vuotta Iina! :)

  • Iina

   Ja tosissaan-patjameri meilläkin olkkarissa. Ihanaa lötköttelyä koko joulu :)

   • Oi aivan ihanaa!

 • Sara

  Kuulostaa ja näyttää tosi kivalta!

  Meidän perheemme katsoi joulun aikana TV1:ltä peräkkäisinä iltoina tulleen Agatha Christien dekkarin. On ihanaa, kun kuopuskin on jo niin iso, että voi katsoa K12-leffoja ja -tv-sarjoja. Mummoloissa oli kiva katsoa ihan “suorana” televisiota.

  Perjantaisin meillä on kotona aina vihanneksia, dippejä ja perunalastuja. Perinteen nimi on herkkulautanen. Katsomme yhdessä silloin eri musiikki- tai koko perheen viihdeohjelmia.

  Esikoinen on kohta 15 v, ja olenkin miettinyt, että tuokin taps loppuu jonkin ajan päästä. Uskon kuitenkin, että niistä tulee lapsille ihania muistoja.

  • Voi miten kivalta kuulostaa! Ja munkin suosikkinaposteltavia on vihannekset ja valkosipuliraejuustokermaviilidippia! :D Ihanan kuuloinen perjantai teillä! Ja voi että – tuostakin lapset tosiaan kasvavat ulos…Nautitaan vielä hetki kun voidaan ja muistot kyllä säilyy lämpimänä!