CATEGORIES

Kesän paras päivä

4.6.2018

Eilinen oli yksi kesän parhaista päivistä. Suuntasimme poikiemme kanssa isäni luokse heti aamusta, missä meitä odotti varsinainen lomakeidas. Isä ja äitipuoleni olivat pystyttäneet yhtä sun toista aktiviteettia. Valmiina odotti mm. maja, kahluuallas, sadetinsuihku, futismaalit ja piknik-eväät. Aktiivisille pojille tämä oli suorastaan paratiisi. Vaikea edes kuvailla sitä poikien riemun ja naurun määrää. Jotain jo kertonee se, että isommat eivät nahistelleet moneen tuntiin, vaan vastan pohjasta nauraen leikkivät keskenään. Riemusta kiljuen juostiin sadettimen läpi ja hypittiin kahluualtaaseen leikkimään merirosvoja. Ennen lounasta noustiin vielä veneeseen ja käytiin ihailemassa naapurustoa mereltä päin poikien nauttiessa kesäisistä eväistä.

Aurinko paistoi korkealla taivaalla ja lämpöasteet kohosivat parhaillaan 26 asteeseen. Meri-ilma väsytti nuorimman päikkäreille ja pääsimme mekin mieheni kanssa takapihan aurinkotuoleille makaamaan sillä välin kun isäni ja äitipuoleni grillasivat maittavan lounaan. Mitä luksusta! Kertakaikkisen ihana päivä – yksi parhaista koko kesänä. Kiitos Mufalle ja Piimulle täydellisestä kesäpäivästä, mistä nautti täysillä niin lapset kuin aikuiset <3

19 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Leena

  Minä kiinnitin myös huomiota tuohon aikuisten pelastusliivittömyyteen. Varmaan johtuu siitä, että omassa perhe- ja kaveripiirissä kaikilla on aina liivit päällä kun vesillä ollaan. Riippumatta kelistä ja vedensyvyydestä tms. Pelastusliivit ovat mielestäni rinnastettavissa turvavöihin, vähän sama kuin sanoisi että turvavöitä ei tarvitse lyhyillä ajomatkoilla kotikulmilla. No oma mies on merenkulun ammattilainen ja hänen ammatissaan turvallisuusnäkökohdat ovat erittäin tärkeitä. Niinpä pelastusliivit ovat itsestäänselvyys kaikilla. Varsinkin nyt kun meilläkin lapset ovat mukana vesillä ei näissä asioissa voi olla turhan varovainen. Kauniista ilmasta huolimatta kehoitan siis kaikkia pelastusliivien käyttöön, niitäkin löytyy montaa mallia niin turvallisesti voi veneillä ihan tyylikkäänäkin ? ps. Kauhuskenaario, mutta aikuisen uimataito ei paljon auta jos vene törmää esimerkiksi uppotukkiin, aikuinen tippuu veneestä kolauttaen päänsä ja tipahtaa tajuttomana veteen. Tällästä mies yli laidan – tilannetta voi vaikka kokeilla niin huomaa, että sen tipahtaneen noukkiminen ei välttämättä ole kovinkaan helppoa ja yksinkertaista. Toivon toki turvallisia ja aurinkoisia veneilyreissuja kaikille!

 • Jade

  Voi kuinka Ihanalta näyttää ja kuulostaa teidän kesäinen päivänne.
  Ja Kylläpä sinun poikasi ovat jo aikamoisia hurmureita.

  • Voi kiitos <3 Ja kyllä – he ovat aivan ihania. <3

 • Pink

  Oi miten ihana päivä teillä ollut! Ihan luksusta! Hei kuule ei liity tähän postaukseen mutta olen tulossa 7v tyttäreni kanssa la-su helsinkiin. Onko sinulla antaa suositusta mihin menisin lapsen kanssa syömään lauantaina alkuillasta ??

  • Kiitos – ja kyllä! Mufa ja Piimu pitivät huikeaa huolta!
   Muutama kiva paikka:
   Sushibar + wine (meidän pojat pitää sushista :D)
   Hoku (kamppikeskuksen yläkerrassa)
   Löyly (kaunis sää + lohikeitto)

   Siinää muutama! :) Ihanaa Helsingin-reissua! :)

 • Sanna

  Kuulostaapa ja näyttääpä aivan ihanalta päivältä! Voin vain kuvitella, että miten innoissaan teidän pojat on ollu!!

  Toi viimeinen kuva <3 Teidän pojat on kyllä kasvanu ihan hurjasti. He ovat kyllä niin suloisia!!

  • Oli kyllä mieletön päivä! :) Kiitos – niin meistäkin <3

 • Suvi

  Miten ihania kuvia! Ja teksti myös, olet niin ihanan sydämellinen ihminen – tämä kuva vielä vain vahvistui tänään kun näimme! Olet Hanna upea ihminen, niin ulkoisesti kuin sisäisestikkin! Ja Teidän nuorin – maailman suloisin! En kestä!

  • Hei oli kiva nähdä tänään! Toivottavasti teillä on unohtumattomat ja huikean hauskat polttarit! :) Kiitos niin kauniista sanoista – samoin <3

 • siru

  Miksei aikuisilla ole pelastusliivejä yllään?

  • sonja

   Tyynissä rantavesissä lämpimillä vesillä ja vakaalla veneellä mentäessä pelastusliivin käyttö uimataitoisella aikuisella (huom. uimataitoisella aikuisella! Lapset ja uimataidottomat on tottakai asia erikseen) on ehkä vähän sama kun käyttäisi kävellessä kypärää… Toki veneessä pitää säännösten mukaan olla liivit jokaista matkustajaa kohti muuttuvien tilanteiden takia ja kipparin täytyy tietää mistä ne löytyvät!
   Mutta eihän millään reittiliikenteen venematkoillakaan laiteta liivejä automaattisesti päälle.

   Me ollaan veneilty kolme kesää pienellä veneellä ja käytetty liivejä silloin kun merivesi on kylmää tai on aallokkoa. Nyt kun on isompi vene niin vielä harvemmin tarttee käyttää, ei sieltä vaan voi lentää yli laidan ja jos tulisi vuoto tai ajaisi karille niin ne ehtisi laittaa päälle. Lisäksi tietty pelastusrengas ja heittoliinaa löytyy ja niiden käyttö ja sijainti opetetaan kyytiläisille.

   Purjehtiessa täysin eri juttu kun pitää liikkua ja kiipeillä veneen laidoilla niin paljon.

   Sori, pitkä kommentti mutta tuntuu että bloggaajaa yritetään syyllistää jostain tekemällä tikusta asiaa. :D

   Ihanalta kesäpäivältä kuulostaa päivänne! :)

   • Hei kiitos pitkästä ja perehtyneestä kommentista! :)
    Näin meilläkin on juuri toimittu. Meilläkin oli tosiaan pelastusliivit kaikille siinä penkillä, ja jos niissä nopeuksissa olisi käynyt jotain niin melkein kaikissa selvittävissä skenaarioissa olisi ehtinyt vetäistä ne päälle. Jäin itse miettimään kuitenkin, että miksi näin toimimme ja miksi en ole vastaavissa muissa veneissä muillakaan liivejä nähnyt – mutta kommenttisi selittänee sen pitkälti :)

  • Koska liikuimme niin pienillä nopeuksilla rannan läheisyydessä ja meitä oli useampi aikuinen.

 • Saana

  Hei!
  Poikasi ovat niiin suloisia ja sinä niin kaunis! Sinusta välittyy muutenkin niin lämmin ja ihana kuva, tämä fiilis on vaan vahvistunut kun olen kuunnellut podcastianne! <3

  Mustasukkaisuus-podcastinne herätti minussa paljon ajatuksia. Mitä mieltä sinä olet siitä, että Metille tulee heti mieleen että
  hänen pitää kysyä miehensä mielipidettä siitä kun näkevät vanhalla lukioporukalla ja porukassa on myös miehiä? Tietenkin jokaisella pariskunnalla on heille toimivat säännöt, mutta on jotenki absurdia että 2018 voidaan vielä ajatella näin – eihän parisuhteen pitäisi rajata kenen kanssa voi olla ystävä ja kenen kanssa ei, sukupuoleen katsomatta! Minulla on monia hyviä miespuolisia ystäviä eikä mieleeni tulisikaan, että mieheni ajattelisi asiasta mitään pahaa/asia tulisi ongelmaksi. Ajattelutapa vaan kuulostaa niin oudolta korvaani, koetko sinä näin? Samoin sen rajaaminen, ettei baarissa saa edes nojautua toiseen ihmiseen keskuteltaessa, kuulostaa ahdistavalta! Ehkä tämä sitten vaan kertoo epävarmuuksista mitä on hankalaa sanoa ääneen, ymmärrän senkin :) Kiitos kun nostatte tällaisia aiheita esille ja herätte keskustelua ja mielipiteiden vaihtoa! Ihanaa kesää <3

  • Voi kiitos kovasti kauniista palautteestasi! <3 Ihana kuulla, että olet kuunnellut podcastiamme!

   Itse olen sitä mieltä että jokainen suhde on uniikki, niinkuin me ihmiset. Kaikilla meillä on syymme miksi toimimme niinkuin toimimme. Niinkuin sanoit – jokaisella pariskunnalla on heille toimivat säännöt – ei siinä ulkopuolinen voi oikein ottaa kantaa. Kaikki tietää mikä itselleen sopii. Kyllä minä ymmärrän esimerkiksi sen, ettei puoliso välttämättä pidä siitä, että toinen on erittäin hyvä ystävä esimerkiksi exän kanssa. On niin erilaisia tilanteita. Oma menneisyys ja sen tapahtumat painavat yllättävän paljon. Minulla on poikapuolisia kavereita ja se ei ole miehelleni ongelma, joten itse en nää asiaa ongelmana. Mutta itse en esim kaveeraa vanhojen poikaystävien kanssa – enkä edes halua. Toki moikataan kun nähdään, mutta siihen se jää. Minun tapauksissa niissä kaikissa oli syy, miksi ne suhteet tulivat tiensä päähän. Joillekin on taas maailman luontaisinta jatkaa kaverisuhdetta entisen rakkauden kanssa. Tilanteita ja olosuhteita on vaan loputon määrä erilaisia.

   Näihin asioihin kun vaikuuttaa miljoona ja yksi asiaa, niin on suorastaan mahdotonta vertailla toisten suhteita toiseen. Ymmärrän hyvin, että ne aiheuttavat hämmästystä, sillä ne on monille niin luontaisia asioita ja toisen tapa saattaa tuntua itselle niin vieraalta. Silti pitäisi aina yrittää ymmärtää, koska meille kaikille sopii eri asiat :)

 • Haidi

  Vitsi miten ihania kesäisiä kuvia! Ja kuulostaa kyllä niin ihanalta kesäpäivältä :)

  • Kiitos – oli kyllä ihan mahtava päivä eilen! :) Koulun päättäneitä hemmoteltiin – aiheesta <3

 • Tintti

  Ihania natiaisia, tosin tuo vanhin näyttää jo hyvännäköiseltä nuorelta mieheltä. Aika hauskaa, että on kolme poikaa ja isä jalkapalloilija. Siinä on pikku poikia siunattu. ? Pojillehan isän tekemiset on kauhean tärkeetä jo nuoresta koululaisesta kun vertaillaan muihin. Muistan sen hyvin omilta kouluajoilta.
  Siinä saa olla ylpeä äiti kun noiden kanssa kävelee kartsalla. ??

  • Voi kiitos <3 ja tuo meidän vanhin on ottanut ihan älyttömän kasvuharppauksen ihan silmissä! Samoin toi meidän ihan natiaisin <3 Ja heillä on huikea isä, josta saakin olla ylpeä niin pojat kuin vaimokin. Kiitos kovasti – hyvin ylpeitä me heistä jo olemme. <3