CATEGORIES

BabyShower

14.12.2010

Hiljattain järjestin babyshowerit hyvälle ystävälleni täällä asuinmaassani.
Meillä on ollut tapana järjestää toisillemme yllätys syntymäpäiväjuhlia, mutta nyt muutamat porukastamme ovat raskaana, joten vauvakutsut on lisätty juhlien jatkeeksi.
Suomessa “babyshowerit” on ymmärtääkseni hieman kiistanalainen aihe, sillä moni pitää juhlia liian jenkkihöpötyksenä.
Noh, kaikki aktiviteetti, mikä minulle tarkoittaa ihanaa yhdessä vietettyä aikaa ei voi olla turhaa. Mikä tahansa syy, mikä saa ystävät yhteen, syystä tai toisesta, on minusta ihanaa. Ja mikä sen suurempi ilon aihe kun perheenlisäys? Varsinkin kuin minun ystäväpiirissäni kaikki ovat saamassa esikoisiaan. Toiseksi, minä en ikinä sano ei teemajuhlille…:D

Me yllätimme ystävämme hänen kotonaan. Hänen käydessään asioilla, saavuimme muiden tyttöjen kanssa kiireessä laittamaan kodin kuntoon ja odotimme häntä takaisin. Kyllä oli yllättynyt tuleva äiti <3

Yksi ystävistäni oli leiponut tilanteeseen sopivia banaani muffinseja kauniisti teemaan sopivina.

Toinen ystävistäni toi vaaleansinistä Spriteä, jotka kaadettiin sokerireunustettuihin laseihin.

Ja eihän vauvakutsut olisi yhtä hauskat ilman aiheeseen kuuluvia leikkejä. Maistatimme tulevalla äidillä vauvanruokia sekä haistatimme vauvan vaippoja…

Ystävämme on perso suklaalle, joten sulatimme neljää eri suklaata neljään eri vaippaan. Hänen täytyi sitten näön ja hajun perusteella arvata mitä pieni yllätys piti sisällään…:) Jos ei siitä vielä arvannut, piti ottaa pieni makupala…:)

Erityisen hauska leikki oli myös tuttipullosta imeminen. Täytimme tuttipullot maidolla, ja jokaisen vieraan tuli tietyssä ajassa imeä pullosta niin paljon maitoa kuin vain ehti!:) Eniten imenyt voitti palkinnon. Täytyy sanoa että kannatushuudot olivat tässä leikissä sitä parhaimmistoa… :D

Me halusimme juhlistaa äitiä vielä muutamalla lahjalla. Kaikki tarpeellisia tavaroita, mitä tiesimme häneltä vielä puuttuvan. Antamisen ilo kun on se paras ilo.

Oletteko te muut olleet vauvakutsuilla?:)
17 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Emilia

  Hei!Taisin vihdoinkin ratkaista sen mysteerin, missä asut. Taitaa kyseessä olla sama maa jonne muutan itse syksyllä. :) Sinulla on ihan älyttömän mielenkiintoinen ja viihdyttävä blogi! Tämä on ollut blogimaailman paras tuttavuus toistaiseksi. Kirjoitustyylisi on helpostilähestyttävä ja raikas, ja on uskomatonta miten kiinnostavana blogia pystyt pitämään, vaikka et itsestäsi kovin paljon henkilökohtaisuuksia jaakaan. Todistanee sen, ettei näin hyvän blogin tarvitse "kalastella" lukijoita. Olet ihan älyttömän tyylikäs nainen, myös ulkoisesti. :)Tämän karmean työputkisyksyn pelastajana on suurelta osin ollut tämä blogi ja ihanan kevyet aiheet, joten tuhannet kiitokset siitä, että olet jaksanut päivitellä! Ihanaa joulua sinulle! :)

 • lora

  Itsekin rakastan viettää aikaa ystävieni kanssa ja järjestellä juhlia, sillä nykyisin tuntuu ettei näin "aikuisena" ehdi näkemään heitä niin usein kuin haluaisi. Vauvoja löytyy kyllä tuttavapiiristä mutta babyshowereissa en ole ollut. Sitten kun joku läheisemmistä ystävistäni saa esikoisen niin ilomielin yllättäisin heit´dät pikkujuhlilla :)

 • A

  mistä näitä pieniä poikia oikein tulee, kun tuntuu että kaikki on saanut viimevuosina vain poikia :D

 • Mrs. V

  Ajan puutteen takia kommentoin teille kaikille ihanille samalla:Kiitos aivan ihanista kommenteistanne! Mahtavaa huomata, että Suomessakin otetaan nykyään iloisissa mielin vastaan tällaiset teemajuhlat, missä perimmäinen idea on kuitenkin se, että vietetään rakkaiden kanssa aikaa..:)Niin ja moni on arvuutellut täällä asuinmaatani. Vaikka te kaikki, 100 % olette tehneet sen ihanalla ja ystävällisellä tavalla, en ikävä kyllä julkaise mitään kommentteja jotka arvailevat tai kyselevät asuinmaatani. Asuinmaani ei todellakaan ole mikään salaisuus!:) Olen vaan päätänyt vetää rajan, että en täällä julkisessa ympäristössä tahdo kertoa mitään henkilökohtaista. Täten vedän helpon linjan, enkä edes paljasta asuinmaatani, sillä jos sen kerron, niin seuraava kysymys on "miksi muutin sinne?" "Mitä eroja on Suomen ja asuinmaani välillä?" "mitä teen täällä?" jne. Nämä kun haluaisin kokonaan välttää ja pitää tämän blogin mahdollisimman lähellä naistenlehtien aihepiirejä:) Pinnallisella ja positiivisella mielellä siis mennään!:) Se on tämän blogin idea – ihan vain pientä piristystä todellisen arjen keskelle!:) Suuri kiitos teille kaikille siitä, että olette niin kovin asiallisia ja ihania lukijoita!!:)

 • Oona

  mielenkiintosin blogi mitä oon löytänyt tähän mennessä! :) http://hotquestion.blogspot.com/

 • Anonymous

  Ihana blogi,kiitos ,että jaksat tätä päivittää jatkuvasti hauskoilla ja inspiroivilla aiheilla.Päivän pieni itsekäs hetki(jos mahdollista,vielä kupillisella kahvia höystettynä) ,on kurkistaa tänne ja lukea, mitä kaikkea ihanaa olet taas kirjoitellut.Asupostauksistasi saa paljon kivoja ideoita omaan pukeutumiseen ja muutenkin tämä on niin elämänmyönteinen blogi,kiitos tästä ja terveisiä lumisesta Turusta!Nina

 • Marjaana

  Kivan näköiset kutsut olette järjestäneet tulevalle äidille. :)Itse en ole moisille vielä päässyt, kaveripiirissäkään ei ole kauheasti vielä näitä "lapsellisia". :D Sitten vähän aiheeseen liittymättä. Lueskelin vanhoja ruoka- ja terveysaiheisia postauksiasi (loistavia muuten, tänään hain kuivattuja viikunoita!) ja tuli mieleen että aitko vielä tehdä sitä suunnittelemaasi laihdutuspostausta? Itseäni ainakin kiinnostaisi kovasti tämä aihe, kun sattuu olemaan minulle hyvinkin ajankohtainen (5-8 kiloa olen päättänyt pudottaa).

 • Vanessa

  Ompas ihanan näköistä !! Varmasti ystäväsi ilahtui !! Kauhean kivan näköisiä nua talot jotka näkyvät tuosta ikkunasta :))

 • Tessa

  Oioi, mun kaverit on vasta naimisiinmenokaudella, ei vielä vauvakaudella joten vauvakutsuille en ole vielä päässyt :). Olen kyllä ihan samaa mieltä tuosta, että juhlia kannattaa aina, kun vain jotain juhlimisen aihetta on, ja eihän juhlimisen tarvitse aina tarkoittaa kalliita lahjoja vaan jo ystävien kerääntyminen yhteen ilahduttaa varmasti, jos luvassa on vielä hyvää ruokaa jota tuovat tullessaan niin aina vaan parempi :).

 • Anonymous

  Miksi asuinmaasi on joku kauhea salaisuus ? vai onko ? Tulee vähän sellainen fiilis aina näitä juttuja lukiessa. :)

 • katt

  Oma esikoiseni on puolivuotias ja vieraillessamme kotimaassasi sukuloimassa ennen vauvan syntymää saimme kyllä paljon lahjoja mukaan hieman baby shower tyyppisesti naispuolisilta sukulaisilta; vaatteita, kylvetystarvikkeita, tutin, pikkupyyhkeitä jne <3Vihreän nurmen kun näkee näin täältä 50cm kinosten keskeltä Helsingistä katsottaessa tulee kyllä mieleen lähteä lentolippuja varaamaan :)

 • Anonymous

  voi että mikä maisema tuolta ikkunasta näkyy!!! VOi kun voisi tietää mikä maa on kyseessä… Ja siis tiedän, ettet sitä kerro:) Mutta voi että sinulla on kaunis kotimaa!

 • naana

  Nuo vauvakutsut olisi kyllä ihan mahtava idis! Täälä suomessa tosiaan tosi harvassa tuommoset. :( Itselläni kaksi poikaa, eikä koskaan ole järjestetty tuommosia. Noh, jospa sitten joskus jos vielä lapsia siunaantuu? TAI sitten järjestän itse jollekin ystävälleni jos vauvauutisia saadaan. ;)Ihanaa päivää kaunokainen! <3

 • Rii

  Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että melkein mikä tahansa on hyvä syy koota ystävät yhteen! Ja vauvajuhlat vielä hyvä syy. (Itsehän pidin koirallenikin "babyshowerit" kun oikeita lapsia ei vielä ole…)

 • Jenni

  Aivan ihana idea! :)

 • Jaana

  Vauvakutsujen alkuperäinen idea Jenkkilässä kai on se, että kun siellä tulevat äidit eivät saa mitään Äitiyspakkausta, eikä taida olla äitiyspäivärahaakaan olemassa heillä, niin ystävät vauvakutsuilla helpottavat perheen hankintoja tällä kivalla perinteellä. Tuon taustan tuntien jotenkin ymmärrän kritiikin suomalaisia vauvakutsuja kohtaan, mutta onhan tämä ehdottomasti ihana tapa muistaa ja hemmotella raskaana olevaa äitiä ja tulevaa pienokaista. Enemmän on mielestäni kyse siitä, millä mielellä juhlat pidetään ja mikä on pointti; meillä suomalaisilla kai lähinnä vain hyvä syy kokoontua yhteen ystävien kanssa ja järjestää kivat teemajuhlat =) Eikä siinä ole mitään pahaa =)Itselleni järjestettiin vauvakutsut, kun odotin tytärtämme ja oli kyllä ihanat juhlat ystävieni kanssa. Viimeisimmät oman ystäväpiirimme vauva-aiheiset partyt vietettiin viime kesänä. Keksimme koota ystävälle "vauvakalenterin". Juhlat pidettiin tasan kuukausi ennen laskettua aikaa ja kokosimme äidille jokaiselle la:ta edeltävälle päivälle yhden lahjan. Paketit kasasimme kauniiseen, suureen rottinkikoriin. Pakettien päällä oli pakettikortit, joissa oli päivämäärä, milloin kunkin paketin saa avata ja lisäksi runomuodossa hauska arvoitus paketin sisällöstä. Keksimme perinteisten tuttipullojen ja vaippojen rinnalle myös muuta; äidin lempikarkkeja ja DVD-elokuva lempigenrestä viimeisiä itsensähemmotteluiltoja varten, Tyköistuva pusero, jota äiti pääsee käyttämään, kun vauvamasu sulaa pois…jne… Saimme aikaiseksi suuren korillisen paketteja (kuin Jouluna!!!) ja tuleva äiti oli valtavan otettu ja onnellinen saamistaan lahjoista. (Vauva syntyi sitten viikon etuajassa, joten viimeiset paketit äiti pääsi avaamaan kerralla =) )

 • Nanna

  Enpäs ole tuollaisille vielä päässyt, mutta olisi kyllä kiva! :) Pitää vihjata kavereille, että tekis lapsia. :D Ihania kuvia muuten ja hauskoja ideoita leikkeihin! :)