CATEGORIES

Hyvää huomenta

18.6.2015

*Kaupallinen yhteistyö Nespresson kanssa*

Kaksi lasta takaa kiireisen arjen. Vauhti on kova kukonlaulusta iltahämärään, joten lisäpattereille on tarvetta – päivittäin. Blogiani pidempään seuranneet tietänevät, etten aikoinaan juonut kahvia juuri ollenkaan. Tämä seikka muuttui kummasti esikoiseni synnyttyä. Nykyään kaikki aamuni alkaavat kupillisella kahvia. Sen avulla voin toivottaa itsellenikin hyvää huomenta.

goodmorningsheets

Hyvän kahvin makuun pääsin 2,5-vuotta sitten, kun isäni osti minulle joululahjaksi ensimmäisen Nespresso-koneeni. Loistava lahja tuoreelle äidille, joka kaipasi apua aamuihin pitkien öiden jälkeen. Reilu kaksi vuotta myöhemmin minun ja kahvikoneen välinen suhde on entistä syvempi. Nykyään energisiä pikkukundeja on kaksi ja omaa aikaa käytännössä nolla. Arkipäivät ja viikonloput eivät toisistaan juurikaan eroa meidän taloudessa. Härdelli on samanlainen päivästä toiseen, jonka vaunut saadaan jokseenkin raiteilleen kun saan kahvikupin käteeni. Helposti ja nopeasti juuri sen määrän, mille on tarve (tuoppi kiitos) ja juuri sellaisena mistä pitäää. Oli se sitten voimakas espresso, täyteläinen cappuccino tai lämmittävä latte. Kahvimakuja ja voimakkuuksia on monia mistä valita.

nespresso-4861

Kahvi ei ole vain lojaali herättäjä, vaan usein myös herkkuhetkeni, sillä tykkään korvata tavallisen maidon vaniljanmakuisella soijamaidolla. Nam! Suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Suosin muutenkin runsaita maidon täyteisiä kahveja, joten pitkät latet ovat minun valintani. Nespresso Lungo-kapselit ovat pitkiin kahveihin loistavia, tosin olen käyttänyt latteihini melkein kaikkia muitakin Nespresso-kavikapseleita ja lopputulos on aina ollut herkullinen.

nespresso-4898 nespresso-4887

Virta päälle, kapseli sisään, maito lokeroonsa ja sitten yhtä nappia painamalla valiset kahvisi koon ja vahvuuden. Kahvilakelpoinen latte valmistui selkäni takana oikean yläkulman nappia painamalla samalla, kun valmistin pojille heidän aamupalansa. Helppoa, nopeaa, yksinkertaista ja oi niin hyvää.

nespresso-4915nespresso-4930 nespresso-4936

Meidän äänekkäät aamut toistavat samaa kaavaa päivästä toiseen. Pojat kilpailevat aamuherätyksestä kukon kanssa, minkä jälkeen minä raahaudun silmät ristissä keittiöön molempien kanssa. Esikoinen etsii leikkiautojaan samalla, kun nuorin pyörii jaloissa uusia ulottuvuuksia tavoitellen ja keittiön lapsiystävällisyyttä aktiivisesti testaten. Viidessä minuutissa saan yleensä pöytään poikien aamupuurot ja kupin herkkukahvia käteeni. Aina en omaa aamupalaa ennätä samaan settiin tekemään, mutta kahvin kylläkin. Suotuisina aamuina näyttää omakin aamupala yhtä hyvältä, kuin ylemmässä kuvassa. Pöydästä lähdetään heti leikkimään, kahvikupin seuratessa.

nespresso-4954 nespresso-4978

Kun aurinko saa meidät aamuvirkut kiinni, siirrymme usein takapihalle leikkimään. Taas on se kovin tärkeä kahvikuppi saanut minut valmiiksi uuteen päivään. Pelit alkakoon – äiti on hereillä!

11 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Aivan huipusti toteutettu yhteistyöpostaus! Arvostan :) Ei mulla muuta :)
  No okei, oot kyllä ehdottomasti suosikkibloggaajiani! Valitettavan harvoin vain tulee kommentoitua…

 • Sari

  Voi että mulla on ikävä kahvia! Näin raskaana se ei uppoa, mutta myöhemmin sitten. Aamujen pelastaja pienten lasten kanssa! :)

 • Marie

  Hej Hanna,

  Oletko kokeillut Silk Unsweetened Vanilla Almond Milk? Myös tosi hyvä!

 • eeeja

  Ihana postaus! Kuulostaa niin tutulta tuo aamun kulku kahveineen kaikkineen. Olisi kiva kuulla jatkoa tarinalle, eli miten teidän tavanomainen päivä siellä toisella puolen maapalloa jatkuisi? :)

 • aila

  Minä olen kyllä ihan peruskahvin ystävä, laadukasta tummapaahtoa mustana, joskus kookosöljyä sekaan. Kavereilla olen noita kapselikahveja maistanut, jotenkin teollinen jälkimaku jäi. Mutta makuasioitahan nämä : ) Voi ollakin, että aiemmin kahvittomat ihastuvat noihin makuihin helpommin.

 • Kuulostaa niin omilta aamuiltani! Meillä onkin aika samanikäiset pojat, kohta 3 ja 1,5 vuotiaat, ja kuulostaa siltä että samat vaiheet menossa täälläkin. Aamuisin esikoinen huutelee katsomaan Ryhmä-Hauta ja toinen yrittää kiivetä pöydälle heti kun silmä välttää ;)

 • Mulla on tuo sama kahvikone valkoisena, ja rakastan! Onnistuin sen pari kuukautta sitten alennusmyynneistä nappaamaan ja se on jo nyt maksanut itsensä takaisin parantamalla elämänlaatuani!

  Itse en myöskään vielä vuosi-pari sitten juonut aktiivisesti kahvia, mutta opin tavan reissatessani pidempiä aikoja maailmalla. Joskus aamuisin ei vaan olisi huvittanut nousta sängystä ja taas lähteä juoksemaan nähtävyydeltä toiselle, joten otin tavaksi mennä ensimmäisenä aamulla kahvilaan ja istua siellä rennosti jonkun tovin. Siitä sai aina mukavasti energiaa päivään, ja sai tutustua toinen toistaan herkullisempiin kahveihin.
  Kun sitten palasin maailmalta kotiin, en halunnut enää luopua tutusta tavasta, joten päädyin hankkimaan oman kahvikoneen. Nyt sen ihanan kahvihetken voi pitää kotona :)
  Kahvilassa join useimmiten cappuccinoa, mutta kahvikoneen tuottamana minullekin maistuu parhaiten latte. Tykkään noista kapseleista tosi paljon, niin paljon erilaisia makuja ja kaikki tosi herkullisia!

 • HS

  Ostettiin Nespresso -keitin muutama viikko sitten ja kahvinjuonti on räjähtänyt käsiin! Ekat 50 kapselia meni hujauksessa! Juon itse lattea, enkä olisi voinut kuvitellakaan miten hyvän voi saada kapselikeittimellä, ihan kahvilatasoa, ellei parempaa :) Ja se latte on niin kauniskin. Aiemmin meillä oli toisen merkin keitin ja siinä koko latte maitoineen tulee yhdestä kapselista. Eron kyllä huomaa ja selkeästi.

 • rosa

  Ihana Hanna<3 Oot niin rehellinen ja hauska.
  Ja joo ilman kahvia elämästä ei tulis mtn! En pidä siitä miten jotkut puhuu siitä kuin "paheena" kun kahvin on todettu ehkäisevän kakkostyypin diabetesta ja paksusuolensyöpää ;) Ja lisäksi sen piristävä ja sosiaalinen puoli.. Ja sen tuoksu aamulla ja työpaikan kahvihuoneessa, ahh :)

 • Hanna

  Kuullostaa ihan meidän aamulle :) kahvia tässä juuri nautin samalla, kun trio pyörii jaloissa. Nespresson kahvi.. Ihan parasta ja itse ihan koukussa vaniljasoijamaitoon tehtynä ( kiitos vinkkisi ja sen herkullisen laten aikoinaan teillä ;)

 • Ihanat aamupuurot teillä ja jotenki hauskasti korjoitettu teksti teidän aamuista, näin kahvikupin näkökulmasta! :D itselleni tosin aamuisin on kulutuksessa erilaiset teet :)