CATEGORIES

Bedbox

24.1.2018

Ennen marraskuista Kalifornian-matkaamme etsin meille kuumeisesti Jetkids Bedboxia. Kyseessä on tuote, joka helpottaa pitkiä lentomatkoja lasten kanssa. Bedbox nimensä mukaisesti muuntautuu perässä vedettävästä vetolaatikosta sängyksi lentokoneessa. Tämä on niin suosittu tuote, että se on aika ajoin myyty loppuun. Minäkin heräsin tähän tarpeeseen niin myöhään, että sain ostettua vain yhden Bedboxin, mutta ilokseni ihana bloginaapurini Nanna lainasi meille toisen vielä matkaan.

Olen kuullut tuotteesta paljon hyvää, joten odotukset olivat suhteellisen korkealla. Miten ihanaa olisikaan saada pojat hyvään lepoasentoon omalla istuinpaikallaan. Tarkoitukseni oli tehdä itse video lennolta miten tuote toimii, mutta kolmen lapsen kanssa en todellakaan tiedä mitä oikein kuvittelin. Ei  kuvaaminen onnistunut millään kun kolme lasta hääräsi ympärillä ja samalla nyt laittaa tätä kasaan. Joten, alla merkin oma havainnollistava video.

Seuraavaksi omat ruusut ja risuni Bedboxille.

Ruusut

 • Tuote oli kerrassaan erinomainen lentokentällä liikkuessa. Meilläkin oli koneen vaihto Tukholmassa, mutta 3- ja 5-vuotiaat poikani viihtyivät pitkät tovit Bedboxien selässä rullaillessa. Siirtyminen lentokentällä paikasta toiseen sujui uskomattoman kivuttomasti. Nuorin oli rintarepussa ja pystyin vetämään molempia vanhempia poikia perässäni heidän rastastaessa Bedboxiensa päällä. Valtava helpotus ja nopeutti suuresti liikkumista. Kymmenet vanhemmat ja isovanhemmat tulivat vetäisemään meitä hihasta lentokentällä ja kysyivät merkkiä – hekin halusivat samanlaiset lapsilleen ja lapsenlapsilleen.
 • Bedbox on juuri sopivan kokoinen. Mahtuu lentokoneessa helposti ylös matkalaukkusäilytykseen, mutta silti sisältä hurjan tilava. Saimme niihin pakattua mukaan kaikki lasten aktiviteetit ja välipalat pitkän lennon ajalle.
 • Hyvin yksinkertainen mekanismi ja helppo käyttää.
 • Lisätila ja paremmat unet lapselle koneessa on kullanarvoinen asia. Jopa 5-vuotias poikani pystyi nukkumaan paikallaan suhteellisen mukavassa vaakatasossa Bedboxin avulla. Kun lapsella on mukava olla ja pystyy nukkumaan hyvin, on kaikilla ympärilläkin hurjasti mukavempaa.

Risut

 • Bedboxia ei sallita vielä kaikkissa lentoyhtiöissä. Runsaalla googlettelullakaan en löytänyt selvää listaa siitä mitkä yhtiöt sen sallivat ja mitkä eivät. Selvä valtaosa kuitenkin sen sallii. Me lensimme SASilla. Soitin heidän asiakaspalveluun etukäteen kysyäkseni onko se heillä sallittu. He sanoivat palaavansa asiaan kun ei osattu suoraan vastata, mutta koskaan en heistä enää kuullut. Otin kuitenkin riskin ja otin ne mukaan. Kukaan ei kyseenalaistanut lennolla saako sitä käyttää. Kaikki lentoemännät tosin kävivät vuorollaan ihastelemassa sen käytännöllisyyttä.
 • Bedbox tulisi aina kerää pois turbulenssin ajaksi. Se on todella raskasta lisäsäätöä, kun lapsi tulee herättää joka kerta kun Bedboxin viikkaa pois. Me tosin saimme pitää Bedboxin paikoillaan turbulenssista huolimatta. Se kun on kiinnitetty nauhalla kiinni penkkiin, totesi emäntä sen olevan ok. Tämä riippuu varmasti koneen henkilökunnasta. Jos sinua pyydetään ottamaan se turbulenssin ajaksi pois, suosittelen tottelemaan vikisemättä – se kun tehdään vain kaikkien turvallisuutta miettien.
 • Ainut mikä oli vaikeampaa BedBoxin asentamisessa sängyksi oli boxin kiinnittäminen nauhalla istuinpenkkiin. Itsekin kun halusin köyttää sen hyvin tukevasti paikalleen, jotta se tosiaan ei hurjasti liikkuisi lennon aikana. Näin se on mukavampi lapselle ja turvallisempi pienten töyssyjen varalta. Sen vyöttäminen penkkiin kiinni oli haastavaa pienessä tilassa ja lasten pyöriessä ympärillä.

Summasummarum, me pidämme tästä tuotteesta hurjasti. Auttaa varmasti monia lapsiperheitä pitkillä lennoilla ja yön tunneilla lentäessä.

4 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Sanni

  Soitin asiasta joulukuussa Finnairille ja heillä nämä on kiellettyjä. Matkustamoon ei kuulemma saa lisätä mitään apuvälineitä jotka eivät ole jonkun standardin mukaisi tai tietyn instanssin hyväksymiä. Harmi kun suuri osa lennoista on kuitenkin Finskin siivin. Toivottavasti muuttavat kantaansa.

  • Hei minäkin kuulin monelta Finnairin emolta että nämä olisi kiellettyjä? Mutta taas en löytänyt mitään virallista listaakaan missä olisivat? :/ Ja tämä on totta – toivottavasti asia muuttuu!

 • TP

  Moikka! Kannattaa kuitenkin muistaa että ainakin osalla yhtiöistä juuri tuo penkkiin kiinnittäminen on kiellettyä. Lentokoneen osiin ei saisi kiinnittää mitään juuri hätätapauksia varten, äkillistä evakuointia jne.

  Periaatteessa kaiken matkustamossa tulisi olla joko hattuhyllyssä tai penkin alla koko lennon ajan. Näin se ei lennä mihinkään turbulenssissakaan. Ymmärrystä siis jos lentoyhtiö ei anna laittetta käyttää:)

  • Se on juuri näin. Tämän tuotteen kuten kaiken kanssa, jos matkustamohenkilökunta pyytää tekemään jotain, tulisi tosiaan sitä heti kunnioittaa ja ymmärtää.