CATEGORIES

Kaavoihin kangistunut?

22.9.2019

*Kaupallinen yhteistyö Lancômen kanssa*

Oma ihonhoitorutiini

Olen aina ollut kova voiteilla läträäjä. Pesen kasvot tunnollisesti aina päivän päätteeksi. Harvassa on ne kerrat kun sammun sänkyyn päivän meikit kasvoilla – vaikka päivien päätteeksi usein puhki olenkin. Auringossa ollessa levitän suojavoiteita aina hyvin huolellisesti. Iltaisin puhdistan, kirkastan ja kosteutan, eikä siihen riitä vain kolme tuotetta. Joinakin iltoina saatan käyttää jopa seitsemää eri tuotetta… Varmasti kuulostaa joillekin hurjalta, mutta iltapesu on minulle se hetki kun saan pysähtyä ja pitää huolta myös itsestäni. Viimeisen seitsemän vuoden ajan kun olen laiminlyönyt omaa liikuntaa, hyvin syömistä ja uniakin, mutta ihonhoito on ollut asia mistä en ole tinkinyt. Välillä on kuitenkin aika pysähtyä siinäkin ja punnita olenko kaavoihin kangistunut? Kaipaisiko rutiinini uudistusta? Vastaavatko käyttämäni tuotteet tämän hetken ihonhoidon haasteisiini?

Mitä tuotteita käytän iltaisin?

Iltoina kun päätän mennä pitkän kaavan mukaan ja hemmotella itseäni täysillä, käytän seuraavia tuotteita: 

Silmämeikinpuhdistus: Lancôme Bi-facil

Kasvojen pesu: Lancôme Miel-en-mousse

Kasvovesi: Lancôme Eau Micellaire Confort

Hoitovesi: Lancôme Absolue Precious Cells Revitalizing Rose Lotion

Seerumi: Lancôme Advanced Génifique –seerumi

Silmänympärysvoide: Lancôme Visionnaire Yeux

Kosteusvoide: Lancôme Absolue Rich Cream

Kuvissa näkyy Bi-Facil silmämeikinpoistajan sijaan Bi-Facil Visage, sillä käytin juuri omani loppuun ja suosittu tuote oli tilapäisesti loppuunmyyty Stockaltakin. Bi-Facil Visage ajaa myös saman asian ja on valintani “laiskana iltana”, kun haluan puhdistaa kaikki meikit rennosti sohvalla maaten. 

Olen kokenut, että yksi tärkeimpiä asioita kuivalle iholleni on minimoida veden määrä ihonpuhdistuksessa sekä käyttää mahdollisimman kosteuttavia tuotteita. Siitä syystä käytän puhdistuksen jälkeen hoitovettä, tehostavan seerumin ja vielä paksumman kasvovoiteen yöksi. Joinakin öinä korvaan voiteen naamiolla, jonka jätän yöksi. Aamuisin en välttämättä käytä vettä puhdistuksessa lainkaan, vaan pyyhin kasvot ensiksi misellivedellä kosteutetulla vanulapulla. Parina aamuna viikossa myös kuorin kasvoni (Lancome Rose Sugar Scrub suursuosikkini!). Aamut ovat yleensä kiireisempiä, milloin myös käytän normaalisti 3-4 tuotetta (misellivesi, hoitovesi (joskus), seerumi, päivävoide).

Tuotteet vaihtelevat minulla siis hieman päivästä ja kellonajasta riippuen, mutta yksi tuote mitä käytän aamuin illoin on suursuosikkini Lancome Génifique -seerumi. Tämä yksi tuote toimii niin loistavasti kaikkiin niihin ihonhoidon haasteisiin, mihin haluan pureutua. Lancôme Advanced Génifique on ihoa vahvistava ja sen nuorekkuutta aktivoiva seerumi. Tämä tuote on hiljattain uudistunut. Tutkimukset ovat todistaneet sen vaikuttavan ihon mikrobiomiin, joka on ihon elävä ekosysteemi. Mikrobiomi on hyödyllinen mikro-organismien elävä ekosysteemi, joka on olennainen osa ihon pintaa. Sen tasapaino on välttämätöntä ihon hyvinvoinnille. Kun ihon mikrobiomi on vahva, se pystyy puolustautumaan paremmin ulkopuolisia haittatekijöitä vastaan sekä palautumaan ihoon kohdistuneista vaurioista.

Advanced Génifique

Uusi uudistettu tehokkuus

Jo yhden käyttökerran jälkeen ihosi palautuu nopeammin.

Jo viikossa iho hehkuu nuorekkuutta.

Pitkäaikaisessa käytössä iho palautuu nopeasti ja nuorekkuuden tärkeimmät merkit kuten heleys, juonteet, ihonsävyn tasaisuus ja kiinteys ovat näkyvästi paremmat.

Omiin hemmotteluhetkiin kuuluu ehdottomasti Lancômen Génifique -kangasnaamio. Jättää ihon välittömästi nuorekkaan hehkuvaksi. Ultimate suosikki, mitä käytän matkustaessakin kuivassa lentokoneilmassa.

Hoitorutiinit ajantasalle

Kävin Stockmannin Lancôme-pisteellä alkuviikosta. Minulle tehtiin 5 minuuttia kestävä Youth Finder -ihoanalyysi, jossa pyritään selvittämään ihon nykytilanne ja päivittämään sen myötä omat ihonhoitorutiinit oman ihon tarpeita vastaaviksi. Analyysi on ilmainen. Ensiksi luotiin asiantuntijan kanssa oma ihoprofiili, missä käytiin läpi mm. ikä, ihotyyppi ja omat ihon ongelmat. Sen jälkeen asiantuntija mittaa skannerilla viisi eri ikääntymisen barometriä kasvoiltasi: rypyt, kosteus, ihohuokoset, kiinteys ja pigmenttimuutokset. Näistä viidesta luvusta saadaan oman ihon nuorekkuusindeksi.

Tulokset

Tuloksista erityisen hyviä olivat kosteutustaso (olen rasvannut tehokkaasti ja panostanut kosteuteen ja se näkyy), pigmenttimuutokset (olen muistanut suojautua auringolta) ja punoitus oli hyvin vähäistä. Mutta kehityskohdiksi nousi ihon pinnan tasaisuus (pitäisi kuoria vielä tarkemmin), rypyt silmän ympärillä (nauravainen kun olen) sekä kiinteys (ikä ei tule yksin). 

Ratkaisu

Näitä silmällä pitäen Lancôme-asiantuntija suositteli minulle tehokasta yön yli vaikuttavaa kuorintatuotetta (Absolue Precious Cells Rose Drop -tiiviste, kaksifaasinen kuoriva öljy) tasoittamaan ihon pintaa, vaihtamaan edellisen silmänympärysvoiteeni Génifique-sarjan vastaavaan sekä lisäämään kiinteyttä tehonaamion avulla (Lancôme Rose Sorbet Cryo-Mask)

Nyt on taas kauneudenhoitorutiinit ajantasalla, mutta näiden lisäksi yritän nyt muutenkin panostaa itseeni enemmän. Ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen minulla alkaa taas olemaan arjessa sellaisia hetkiä, että voisin helposti lähteä lenkille. Yöunetkin ovat nykyään pidemmät, kun pienimmät eivät halua aamupalaa jo kukonlaulun aikaan. Mutta tänään aion taas käpertyä sohvalle, ja tehdä ihonhoitorutiinini kaikessa rauhassa – pitkän kaavan mukaan. 

12 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Iina

  Moi Hanna!

  Olen harkinnut testaavani tätä Absolue Precious Cells Rose Drop -tiivistettä ja muistelin, että olen tästä sinun blogissasi lukenut. Miten tuote on sinulla toiminut ja kuinka usein käytät sitä? Laitatko joka ilta vai käytätkö kuurina, onko miten riittoisaa? :)

  • Hanna Vayrynen

   En voi kuin HEHKUTTAA tuotetta. Olin itse hyvin skeptinen sen suhteen, koska en koskaan ennen ollut kokeillut vastaavanlaista yökuorijaa. Se todellakin heleytti ihon ja parasta on juuri sen hellävaraisuus kun ei tartte lainkaan pintaa “srubata”. Ihosta tulee hyvin heleä. Ainut miinus oli, että käytin kyllä nopeasti parissa kuussa loppuun. Käytin sitä eka viikon kuurina, jonka jälkeen olen käyttänyt iltarutiineissa 1-2 kertaa viikossa.

 • Kaisa

  Itse olen vannoutunut luonnonkosmetiikan käyttäjä, mutta haluaisin antaa palautetta siitä kuinka ihanaa on että olet valinnut tähän lähikuvia jotka eivät ole liian käsiteltyjä! Kaunis nainen, kauniita ja aidon oloisia kuvia. Ihanan freesiä kaiken siloitellun keskellä. :)

  • Hanna Vayrynen

   Voi miten kaunis palaute! <3 Kiitos hurjasti <3

 • Haidi

  Tällainen olisi kyllä niin mielenkiintoinen testailla omalle iholle. Missä on onnistunut ja mikä mennyt metsään. Sitä niin helposti jää niihin vakkari rutiineihin, että ei aina edes tajua päivityksen tarvetta ?

  • Hanna Vayrynen

   No se on juurikin näin! :o Ja hei saa mennä koska vaan! Lancome-pisteen ihanat ammattilaiset auttavat! <3

 • Veera

  Genifique seerumi oli kyllä luottotuotteeni vuosia. Nyt olen enemmän käyttänyt luonnonkosmetiikan tuotteita kasvoillani, mutta edelleen kerään kaikki seeruminäytteet esim. Lehtien välistä talteen matkoja varten. Tälläkin hetkellä minulla kolme genifique seerumi näytettä tallessa :) Vaikka pääsääntöisesti luonnonkosmetiikan tuotteita käytän, niin kolmisen viikkoa sitten ostin Löwengripin hydrating maskin. Voin suositella! Jätän yön yli vaikuttamaan ja aamulla kasvot ovat kosteutetut ja heleät. Suosikkini Madaran SOS kosteuttava naamio jäi kakkoseksi tällä kertaa. Ja kerrothan sitten kokemuksia Lancomen rose sorbet maskista, kiinnostaa! Jos ostaisin vaikkapa lentokentältä, kun kohta perhelomamme alkaa :)
  Pakko vielä mainita, että itsellenikin hemmotteluhetket ja varsinkin ihonhoitorutiinit ovat tärkeä osa hektistä lapsiperhe-harrastus- ja työarkeani!

  • Hanna Vayrynen

   Hei mitä vinkkejä! <3 Kiitos ihan hurjasti! <3
   Ja ah, tuo genifique on kyllä niin tähtituote! Ja kerron! En ole vielä päässyt kokeilemaan, mutta saman sarjan rose sugar scrub on paras kuorintavoide ja pidän tuoksusta ihan hurjasti, niin odotan kyllä innolla!
   Ja jep - edes vähän sitä omaa aikaa. Ja ihokin todella tarvii sen näillä yöunilla :D

 • Iina / MouMou

  Kiinnostava postaus! :) Paljonko tuo analyysi maksaa? Pakko käydä!

  http://moumou.fi

  • Hanna Vayrynen

   Se on muru ilmainen! <3 Sinne siis heti! <3

 • Viola

  Moi Hanna! Minulla on e-pillereiden lopettamisen jälkeen iho ns sekaisin ja kiinnostaisi tuo Lancômen analyysi. Mainitsit, että maksuton, tarvitseeko Stockalle varata aikaa analyysiin?

  • Hanna Vayrynen

   Moikka!
   Yleensä heillä on suht rauhallista ja aikaa testi vie vain 5 minuuttia, joten todennäköisesti voitte vain ilmestyä paikalle! Jos siinä sattuu joku samaan aikaan olemaan, he varmasti varaavat teille pyynnöstä heti seuraavan ajan (joka todennäköisesti on hyvin pian ja voi hetken odotella siinä osaston läheisyydessä) Sinne siis! <3