CATEGORIES

Oikeaoppinen meikkipohja

10.1.2014

Ilouutisia! Olivian kauneustoimittaja Riikka Väänänen on aloittanut meikkitutorial-videoiden teon! Ensimmäiset kolme julkaistaan tammikuussa, joista ensimmäinen on nyt nähtävissä! Tässä videossa Riikka kertoo, miten tehdä oikeaoppinen meikkipohja. Hänen apunaan videossa nähdään kuvankaunis Anne Kukkohovi. Meikkaajana toimii Riia Koivisto.

Hyvä ja havainnollistava video, mistä sain paljon hyviä vinkkejä mm. valokynän oikeaoppiseen käyttöön. Seuraavat aiheet tulevat olemaan poskipunan käyttö ja oikeanlainen silmänrajaustekniikka.

Minäkin kuvasin teille hiljattain videon omista meikkausrutiineista, mutta sitä odottaessa suosittelen katsomaan näitä Riikan luomuksia. Itselläni ei ole vielä uuden Canon 6D kamerani videotoiminto niin hallussa, että jälki miellyttäisi tämän esteetikon silmää. Vinkkejä otan vastaan myös hyvistä (aka helpoista) videomuokkaus ohjelmista Macille. Kun joskus vielä ehdin, olisi sitäkin kiva harjoitella.

6 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Katja

  Minusta tämä on varsin hyvä perusvideo, kokematonkin meikkaaja uskaltaa varmasti kokeilla meikkaamista tämän katsottuaan. Ehkä tässä olisi vielä voinut mainita, miten voisi vaikuttaa siihen, että (rasvoittuva/sekaiho)iho ei alkaisi kiillellä kovin plajoa päivän mittaan. Olen kyllä itse löytänyt kahdesta tuotteesta apua tähän ongelmaan:http://www.lumene.com/fi/kasvot/beauty-base/meikinpohjustusvoide ja http://www.sensai-cosmetics.com/detail/index.php?lang=en&id=sc019.

  Toki vastaavia tuotteita on muillakin merkeillä, mutta varsinkin nuo Sensain paperit ovat kyllä todella laadukkaita. Ehkäpä seuraavaksi voisin kokeilla jotain meikkivoidetta, joka olisi vähän paksumpaa kuin tällä hetkellä käyttämäni ja voisi myös varmasti auttaa kiiltelyyn. Esimerkiksi tämä voisi olla kokeilemisen arvoinen:http://mycosmo.fi/article/lamadde/perfect-foundation#.UtUkkrSd9hc

  Nuo seuraavat meikkivideoiden aiheet kuulostavat myös hyviltä, mietin vielä, että onko esim. varjostuksista(aurinkopuutein käyttö) tulossa videota? Toivottavasti saisit myös oman videosi tänne nähtävksi! :)

 • N

  iMovie on aika hyvä.
  Briteissä todella meikataan rankalla kädellä. Hollannissa on upeita naisia ja luonnollisuutta arvostetaan. Ruotsalaiset tykkäävät näyttää hehkeiltä mutta ovat surkeita hoitamaan ihoaan. Suomen-ruotsalaiset osaavat senkin edestä hoitaa niin ihoaan kuin meikata “meikkaamattoman” näköiseksi. Siihen kuuluu silmänrajaus, joka tehdään kynällä aivan yläripsien tyveen töpötellen ripsien ALApuolelta. Aiemmin meikkivoide levitettiin häivyttäen vain osalle kasvoja (keskelle ja poskipäät) jotta esimerkiksi takin kaulukset pysyvät puhtaina, mutta nykyään CC, BB ja sävyttävät -voiteet lienee helpottaneet siihen ongelmaan.

 • Itse seuraan aika tiiviisti esim. australialaisia, amerikkalaisia ja brittiliäisiä meikkitaiteilijoita Youtubessa ja tässä meikkaamisessakin on jännä huomata kulttuurierot. Suomalaiset painottaa huomattavasti enemmän luonnollista hehkua, kevyttä pohjaa ja neurtaaleja “oman värikartan” sävyjä meikeissä, kun taas edellämainitut käyttää meikkiä huomaattavasti raskaammalla kädellä :D

  • Mrs.V

   Hei mielenkiintoista! Mitä sä olet huomannut eroa esim ausseihin tai jenkkeihin? Mä nimittäin asuin enkuissa hetken ja voi herttinen… Mä en kyllä halua niiltä en yhtä ainutta meikkivinkkiä! :D Nim. ei kiinosta laittaa kahdeksaa paria tekoripsiriviä silmiin, itseruskettavaa purkkia ja viittä senttiä puuteria ihoon :D (oikei, vedin äärimmäisyyksiin, mutta kun niitä ääritapauksia oli briteissä niin pirusti! :D)

 • Paula

  Hyviä tippejä tuli varsinkin valokynän käyttöön :) mutta olisi ollut toisaalta kivempi, että mallina olisi ollut joku, jonka ihossa olisi enemmän peitettävää. Anne ja Annen iho on niin upea jo luonnostaan, että eihän edes meikkiä tarvitsisi :)

 • Itse olen käyttänyt Macin omaa iMovieta, on koneessa valmiina, todella yksinkertainen ja nopea oppia ja kun jaksaa panostaa niin jälkikin on puhdasta:)